Şimdi Ara

Ne Sorabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bugün gizli müşteri olarak işe başladım ve benden HONDA satış noktasına gidip, elemanları bazı sorular sormam istendi.Sorun şu ki bende ehliyet yok ve arabalardan çokta fazla anlamam.
    Özetle:Honda Civic Elegance ve Elegance Smart modelleri ile ilgili soru sormalıyım.Ne sorabilirim? Genel olarak siz araç alırken hangi soruları sorarsınız?

Edit:Konu yanlış yerde olabilir, otomobil bölümüne ilk defa girdim.Yanlış yerdeyse taşınsın lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Roshi -- 25 Ekim 2013; 14:15:28 >

• Öncelikle gizli müşteri nedir ne iş yapar onu açıklar mısınız merak ettim.

Soru olarak ise ;
    yeni kasa civicler ne zaman gelecek ?
    honda satışları neden düştü ?
    en fazla ne kadar indirim yaparsınız ?
    fabrika verileri ile gerçek yakıt tüketimi neden çok farklı gibi sorular sorabilirsiniz.
  • Öncelikle cevap için teşekkürler.Gizli müşteri şunu yapar:Bize araştırma şirketinden istek gelir "Şuraya git, şu soruları sor, gözlem yap, ses kaydı al" gibi..Bizde bu çerçevede gerekeni yaparız.Bir nevi müfettişlik gibi, denetim yapıyoruz.Sen ajan da diyebilirsin
    Sanırım bu araştırmanın yapılmasını isteyen Honda'nın üst kademeleri.Müşteriye nasıl davranıldığını öğrenmek istiyor olmalılar.
    @mumenu
  • Otomobilin kaç beygir kaç torku olduğunu sorun. Özellikle bayan satış temsilcilerini seçin garanti bilmeyeceklerdir.

Lpg dönüşümü ile ilgili bilgi sorun.

Elegance donanım ile bir alt paket arasında ne tip farklar olduğunu sorun, o size sayarken donanım listesi elinizide olsun takip edin, hata bulursanız yüzüne söyleyin.

Benzinli araçlarda turbo var değil mi diye sorun.. Eğer var derlerse ben atmosferik olduğunu zannediyordum hayret 1.6 motor da turbo koymayı başlamış demek ki Honda deyin ve not alın bunu.

Xenon far var mı bu araçlarda yoksa satın alabiliyormuyuz diye sorun.

Farklı ebatta jant satın alıp alamayacağınızı, bunun ile ilgili katalog olup olmadığını sorun.

Kayak taşıyıcısı, bisiklet tutucusu satın alabiliyor muyuz deyin. Bu konuda bilgisi olup olmadığını sorun. Fiyat isteyin, fiyatları not edin

Kasko ile ilgili Honda'nın özel bir teklifi olup olmadığını sorun.

Katalog fiyatından 4 bin tl indirim isteyin, eğer verirse not alın.Mümkün değil derse aynı şehirde ki diğer bayiden bu fiyatı aldığınızı söyleyin. Tepkilerini ölçün

Sizinle uzun süre ilgilenmez ise neden bu kadar bekletildiğini, otomotiv piyasasında bir sürü marka varken gidip başka bir araç alabileceğinizi söyleyin ve bunları söylerken sert olun hafif sesinizi yükseltin. Nasıl bir tavır takınıldığını not edin.

Müşteri temsilcisi ile konuşurken ukala konuşun, nasıl tepki vereceğini ölçün.

Araç kataloglarını isteyin hem donanım hem teknik veriler listesini. Eğer veremezlerse not edin.

Test sürüşü talep edin. Test sürüşü aracımız yok derlerse not edin.

• eğer işinden etmek istemiyorsanız bayan temsilcilerden uzak durun .Sorularınızı erkek müşteri temcilsilerine sorun.Bu araba en fazla kaç basar gibisinden değilde daha teknik sorular Kaç bg kaç torktur.Max. Torku hangi devirlerde sağlıyor.Ş.içi Ş.Dışı yakıt değerleri vs vs
  • Kurucusu kimdir ? Müdür bile bilmez diye tahmin ediyorum

Emisyon değerlerini sorun bu ara dönüm noktası niteliğinde, vergilendirme buna göre yapılacak.
  • Vakit ayırıp bu kadar soru hazırladığın için çok teşekkürler
    Bunların bir çoğunu not edip, kesinlikle soracağım.

@DeepNote

Hepinize tekrar tekrar teşekkürler.Bu kadar soru benim için yeter olur
    Bu arada yarın öbür gün araba alırsam bu bölümde zevkle vakit geçiririm sanırım.Yardımsever insanı bol
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sizce ben ne zaman evleneceğim?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • En temizi diğer markalar ile kıyaslama bilgisi sorun.
    Jetta'ya da baktım, sizce Civic mi, Jetta mı, yoksa Corolla mı? neden? gibi...

Rakip markaya yalanlarla çamur atmaya başlayanlar üst yönetimden uyarıyı alacaklardır.
    Çünkü bence iyi bir satışçının başka markaları kötülemeden kendi markasının iyi yönlerini öne çıkarması gerekir. Ancak bu şekilde alıcı size güvenebilir.
    Aynı şekilde bence iyi satıcı en pahalıyı satan değil, müşterinin ihtiyacını anlayıp ona yönlendirebilen kişidir.

Bana hangi ürün diye soran kullanıcıya başka markanın bir ürününü tavsiye ettiğim de olmuştur. Pazarlamacılarımdan da aynısını yapmalarını istiyorum.
    Ama bunu yapabilen satıcıya ülkemizde rastlamak çok zor.

Selamlar
  • Evet çok farklı yerden girdiniz.Aklıma bunu sormak gelmezdi kesinlikle.Güzel öneriniz için sağolun.
    @bal974
  • "golf bence civic ten daha mantıklı. " diyin
  • gelişi güzel hondaya gidin ama burdaki arkadaşlarıda dinleyinerim.
    en azından bizlerin sesinide hondanın üst kuruluna duyurmuş olabilirsiniz ve bizlerede yardımcı olmuş olursunuz

..............................
    ANKARA EFE honda beyfendiler hanımlar masalarından kalkmaya eriniyorlar. birisinin masasında saçma sapan oyuncaklardan geçinilmiyor birisnin masasından dergilerden geçinilmiyor...

kimse arabadan alamıyor deneyimsiz bilgisiz temsilciler var. indirim, pazarlık kelimelerini bir araya getirip söz söylüyoruz sanki İngilizce konuşmu gibi mal mal suratımıza bakıyorlar.
    vs
    vs
    vs.
    ...
  • 1. Showroom'dan içeri girin ve etrafa bakının. Sizinle ilgilenecekler mi?
    2. Ne çok ukala ne de çok mazlum durun, kısacası naif olun bakalım dikkate alacaklar mı?
    3. Üstünüz başınız çok düzgün olmasın ama temiz olsun, ye kürküm ye olayına dönecek mi?
    4. Araba almak istediğinizi ama çok anlamadığınızı ifade edin, direk arabayı satmaya mı çalışacaklar yoksa anlatıp sizi tatmin edebilecekler mi? (Arada araçlarla ilgili soru sorun Mesela: eco nedir, Neden Honda? Neden Civic, Neden Jazz değil?)
    5. Acemi söför olduğunuzu belirtin ve test sürüşü isteyin, aracı satış temsilcisinin kullanmasını isteyin, yol sesini vs. dinlemek istiyorum deyin, bakalım sizi sadece gezdirecek mi yoksa gezdirirken aracı anlatabilecek mi?

Kısacası arabalardan anlamıyorsanız bu iş olmaz, Satış Temsilcisinin araç ile ilgili püf noktaları bilip bilmediğini bunları sunumunda kullanıp kullanmadığını bilmeniz için araçları tanımanız lazım, bunun için öncelikle Honda sitesinden donanım özelliklerini ve opsiyonları indirip araçlar üzerinde çalışın.

Ayrıca bunu bir şirket adına yapıyorsanız onlar size kontrol formu (check list) vermiyor mu?

• Öncelikle teşekkürler.Yapacağım ziyarette ses kaydı alacağım.Firma bana sormam gereken 3-4 soru verdi zaten ama toplasanız 2 dk almaz onları cevaplamak.Daha çok zaman geçirip, daha çok gözlem yapmak istiyorum ben.check list yok.
    @pileki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Roshi -- 25 Ekim 2013; 14:48:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muten Roshi

Selam forum halkı,
    Bugün gizli müşteri olarak işe başladım ve benden HONDA satış noktasına gidip, elemanları bazı sorular sormam istendi.Sorun şu ki bende ehliyet yok ve arabalardan çokta fazla anlamam.
    Özetle:Honda Civic Elegance ve Elegance Smart modelleri ile ilgili soru sormalıyım.Ne sorabilirim? Genel olarak siz araç alırken hangi soruları sorarsınız?

Edit:Konu yanlış yerde olabilir, otomobil bölümüne ilk defa girdim.Yanlış yerdeyse taşınsın lütfen.

Hocam hangi firmadan gm oldunuz?
    Bende perakende giyim magazasindayim bizim icin Gİzli müşteri diyince akan sular durur.
    Bu arada size kriterleri vermiş olmaları lazım hangi konuların üzerinde duracağınız hakkında.

**arkadaslar soruları hazırlamış zaten bakalım gelişmeleri bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gs_KuRTuLuS -- 25 Ekim 2013; 15:17:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ehliyeti olmayan ve arabalardan anlamayan birisinden, nasıl oluyor da bu iş bekleniyor?
    Ayrıca belli kriterlere dayalı bir evraklama ve yorumlama üzerinden gidilmesi gerekmez mi?

Anketörler bile belli bir soru ve evrak üzerine çalışıyorlar. Öyle "git bi bak" ile oluyor mu?

Bence; Vejeterjyan birisinin, burger satan bir fast food hakında yorum yapması gibi birşey.......
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Ehliyeti olmayan ve arabalardan anlamayan birisinden, nasıl oluyor da bu iş bekleniyor?
    Ayrıca belli kriterlere dayalı bir evraklama ve yorumlama üzerinden gidilmesi gerekmez mi?

Anketörler bile belli bir soru ve evrak üzerine çalışıyorlar. Öyle "git bi bak" ile oluyor mu?

Bence; Vejeterjyan birisinin, burger satan bir fast food hakında yorum yapması gibi birşey.......

Aynı şeyleri düşünmekteyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gs_KuRTuLuS

quote:

Orijinalden alıntı: Muten Roshi

Selam forum halkı,

Hocam hangi firmadan gm oldunuz?
    Bende perakende giyim magazasindayim bizim icin Gİzli müşteri diyince akan sular durur.
    Bu arada size kriterleri vermiş olmaları lazım hangi konuların üzerinde duracağınız hakkında.

**arkadaslar soruları hazırlamış zaten bakalım gelişmeleri bekliyoruz.

Padem araştırma.

Dediğim gibi ses kaydı yapacağım, dolayısıyla sorduğum sorulara nasıl cevap verdiği ile ilgileniyor sanırım firma.
    Benden istedikleri:
    Honda civic elegance için ön bilgi
    Elengance Smart için bilgi
    Aralarındaki farklar
    Yakıt tasarrufu konusu

Benden bunları sormamı istediler.Yani arabalardan çokta anlamak gerekmiyor bu soruları sormak için bence, az buçuk anlarız tabi, makine müh okuyoruz sonuçta.
    Arabalara iyice Fransız değilim yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: DeepNote

Otomobilin kaç beygir kaç torku olduğunu sorun. Özellikle bayan satış temsilcilerini seçin garanti bilmeyeceklerdir.

Lpg dönüşümü ile ilgili bilgi sorun.

Elegance donanım ile bir alt paket arasında ne tip farklar olduğunu sorun, o size sayarken donanım listesi elinizide olsun takip edin, hata bulursanız yüzüne söyleyin.

Benzinli araçlarda turbo var değil mi diye sorun.. Eğer var derlerse ben atmosferik olduğunu zannediyordum hayret 1.6 motor da turbo koymayı başlamış demek ki Honda deyin ve not alın bunu.

Xenon far var mı bu araçlarda yoksa satın alabiliyormuyuz diye sorun.

Farklı ebatta jant satın alıp alamayacağınızı, bunun ile ilgili katalog olup olmadığını sorun.

Kayak taşıyıcısı, bisiklet tutucusu satın alabiliyor muyuz deyin. Bu konuda bilgisi olup olmadığını sorun. Fiyat isteyin, fiyatları not edin

Kasko ile ilgili Honda'nın özel bir teklifi olup olmadığını sorun.

Katalog fiyatından 4 bin tl indirim isteyin, eğer verirse not alın.Mümkün değil derse aynı şehirde ki diğer bayiden bu fiyatı aldığınızı söyleyin. Tepkilerini ölçün

Sizinle uzun süre ilgilenmez ise neden bu kadar bekletildiğini, otomotiv piyasasında bir sürü marka varken gidip başka bir araç alabileceğinizi söyleyin ve bunları söylerken sert olun hafif sesinizi yükseltin. Nasıl bir tavır takınıldığını not edin.

Müşteri temsilcisi ile konuşurken ukala konuşun, nasıl tepki vereceğini ölçün.

Araç kataloglarını isteyin hem donanım hem teknik veriler listesini. Eğer veremezlerse not edin.

Test sürüşü talep edin. Test sürüşü aracımız yok derlerse not edin.

çakaaaal

• quote:

Orijinalden alıntı: RaptorFX

quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Ehliyeti olmayan ve arabalardan anlamayan birisinden, nasıl oluyor da bu iş bekleniyor?

Aynı şeyleri düşünmekteyim.

Bence arabadan anlıyor olmak gerekmez.

Burada gizli müşteriden beklenen şey, herhangi otomobil almak isteyen biri gibi bir bayiye gidip araçlar hakkında bilgi alma, pazarlık yapma vs aşamalarında bayideki satış temsilcilerinin tutumlarını, ilgi alakalarını gözlemlemek.

Yani burada söz konusu ürün bir yiyecek, ayakkabı, kot pantolon olabilirdi.

Herkes her ürün konusunda çok detay bilgi sahibi olamaz ve bu beklenemez.

Sizler otomobile meraklısınız, bu nedenle araştırıyorsunuz ve bilgi sahibi oluyorsunuz.
    Peki her konuda bu derece bilgili misiniz?

Mesela siz gizli müşteri olsanız ve size x giyim mağazaları zincirine gidin ve inceleme yapın deseler ne yaparsınız? Kumaştan, dikişten bilmemneden anlamanız mı gerekiyor illaki.

Ayrıca konuyu açan arkadaş; olayın bir gizliliği kalmadı. Honda çalışanları da bunu okuyordur. Veya "gizli müşteri honda" şeklinde bir arama yapılırsa bu konu çıkabilir.
    Bence yanlış yaptınız.

• Öncelikle modelleri bayağı bir öğren, donanım farklarını sor özellikle. İnternet fiyatıyla bayi fiyatı neden farklı gibi sorular da sorabilirsin :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.