Şimdi Ara

NE OLURSA OLSUN RUH SAĞLIĞINIZI KORUYUN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hiçbir şey sizin ruh sağlığınızdan önemli değil. Bu sınav sisteminde stres yapmanız kadar doğal bir şey yok. Sonuçta böyle bir rekabet insan doğasına aykırı. Öncelikle şunu söyleyeyim. İsterseniz 1k yapın isterseniz 100k yapın hayatta her başarı sağlıklı bir ruh hali ile gelir. 1k yapıp ODTÜ'ye gidip çok zorlanıp bunalıma girebilirsiniz ki zaten odtü'de depresyon oranları çok yüksek ve intihar oranları da yüksek. Arkadaşlar öncelikle mutlu olacağınız şeyi seçin. Ben bilgisayarlardan baya bir anlıyorum ve hedefim hep bilgisayar mühendisi olmaktı. Ama matematik çözmeyi sevmediğimi keşfedene kadar. Ben büyük ihtimalle çalışıp bilkenti tutturabilecek birisiyim ama sorun şuki bilkent teki rekabete dayanabilir miyim. Ben kendimi bildim bileli bilkent teki rekabeti arkadaşlarımdan duydum. Bazı insanlara rekabet gelmez. Demem şu ki, bence asıl başarı mutlu olmaktır. Az ile yetinmeyi bilin. Egonuzu az tutun. Hedefleriniz kendinizi açmasın. Şimdi ben türkiye'nin en iyi liselerinden birinde okuyorum. Bizim okuldan Harvard'a giden insanlar var. Ben de üzülüyordum. Çünkü Harvard'a gitmek için GPA çok yüksek olması gerekiyor. Gerçekleri söyleyeyim. Harvard'a her yıl onlarca insan intihar ediyor. Çünkü oradaki tüm insanlar birer dahi ve bu insanlar hayatları boyunca en iyisi olmaya çok alışmışlar. Artık sıradan birisi olmayı kaldıramıyorlar.

    Ulaşamayacağınız hedefleri koymayın. Mesela benim kapasitem boğaziçini kazanmaya yetmez. Bunu biliyorum.

    Mutlu olun. Kendinizi üzmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helallik isteyen ateist -- 21 Eylül 2019; 14:20:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Yazının özeti: masa başı işiniz olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mutluluğu ertelemek yerine mutlu olalım +1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok doğru

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle çok doğru bir yazı olmuş. Tıp Fakültesi amfilerinde insanların aralarında anti-depresan ilaçlar kullandıklarına dair muhabbetlerini çok sık duyunca durumu daha da iyi anlayacaksınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece ruh değil, bedeninizi de koruyun. Kolum az önce alçıya alındı 😶

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bjorn Ironside

    Sadece ruh değil, bedeninizi de koruyun. Kolum az önce alçıya alındı 😶
    Geçmiş olsun hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: helallik isteyen ateist

    Geçmiş olsun hocam

    Alıntıları Göster
    Sağolun hocam 🙂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bjorn Ironside kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ksantin.oksidaz

    Kesinlikle çok doğru bir yazı olmuş. Tıp Fakültesi amfilerinde insanların aralarında anti-depresan ilaçlar kullandıklarına dair muhabbetlerini çok sık duyunca durumu daha da iyi anlayacaksınız.
    Hocam özellikle internlükte antidepresanlar çok kullanılıyormuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Harvey Specter.

    Geçmiş olsun.
    Teşekkür ederim 🙂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bjorn Ironside kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-8A506C2C1

    Geçmiş olsun
    Çok sağol :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kendimizi nasıl avuturuz olmalıydı başlık. Kendinize bir limit koymak , kendinize yapabileceğiniz en büyük kötülük. Mazoşistlik sayılabilir bile, asla gerçekten mutlu olamayacağım, dünya iyi insanları cezalandırmak için var, konformistlerden nefret ediyorum diyen eski gerizekalı kız arkadaşım geldi aklıma. Siz siz olun negatif enerji yayan tiplerden uzak durun, sigara gibi içene değil çevresine daha çok zarar veren tipler bunlar. Hedefiniz 1.lık olsun ister 10K ister 50k ne gelirse gelsin en azından çabaladım diye bilin. Şuan çok iyi bildiğiniz ekşi sözlük, hepsi burada , yemek sepeti gibi yerlere bakın, kurucularına bakın ne zorluklardan geçip hangi riskleri almışlar neler yapmışlar. Hedefiniz gerçektende büyük ve zor birşeyse bir düşünün yapabilir misiniz ? Herşey dışardan gözüktüğü kadar toz pembe değil fakat bardağın dolu taraflarıda var, örneğin sizi kan tutuyorsa elbette cerrah olduğunuzda mutlu olamayacaksınız, matematiği sevmeyen bir yazılımcının başarılı olamayacağı gibi. Bu yüzden bir mesleği seçerken içine iyice bakın, örneğin doktor olmak istiyorsunuz en kötü gidin sağlık ocağındaki doktorlara sorun mesleğin iç yüzünü öğrenin , tüm gün masada otur gelene geçene antibiyotik yaz 10k maaşı cebe at, dışarıdan gözüken bu fakat içerde durumlar nasıl. Mat 2 yi çok seven başarılı biriyseniz ne kadar zor olursa olsun müthiş bir yazılımcı olabilirsiniz, zorluklar aşılmak için var, zamanında İskenderiye kütüphanesi için aylarca seyahat eden bilim adamları 1 ay yol çekilir mi deseydi, yada birçoğu zorluğu görüp vazgeçseydi şuan bu forumda değil belkide elektriğin olmadığı bir dünyada yaşayacaktınız. Evet zorluklar var fakat sizinde güçlü olmanız gerek, nasıl ki her antrenman da ağırlık ve zorluk arttıkça güçleniyorsanız bu zorluklarda sizi güçlendirecek. Kendinize vakit ayırıp iyi dostlar, eşler seçip olumlu düşündüğünüz sürece zorluklar gelir geçer şeyler olacak. Boheme düşüp eyyamgüder olmayın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ajgiel

    Kendimizi nasıl avuturuz olmalıydı başlık. Kendinize bir limit koymak , kendinize yapabileceğiniz en büyük kötülük. Mazoşistlik sayılabilir bile, asla gerçekten mutlu olamayacağım, dünya iyi insanları cezalandırmak için var, konformistlerden nefret ediyorum diyen eski gerizekalı kız arkadaşım geldi aklıma. Siz siz olun negatif enerji yayan tiplerden uzak durun, sigara gibi içene değil çevresine daha çok zarar veren tipler bunlar. Hedefiniz 1.lık olsun ister 10K ister 50k ne gelirse gelsin en azından çabaladım diye bilin. Şuan çok iyi bildiğiniz ekşi sözlük, hepsi burada , yemek sepeti gibi yerlere bakın, kurucularına bakın ne zorluklardan geçip hangi riskleri almışlar neler yapmışlar. Hedefiniz gerçektende büyük ve zor birşeyse bir düşünün yapabilir misiniz ? Herşey dışardan gözüktüğü kadar toz pembe değil fakat bardağın dolu taraflarıda var, örneğin sizi kan tutuyorsa elbette cerrah olduğunuzda mutlu olamayacaksınız, matematiği sevmeyen bir yazılımcının başarılı olamayacağı gibi. Bu yüzden bir mesleği seçerken içine iyice bakın, örneğin doktor olmak istiyorsunuz en kötü gidin sağlık ocağındaki doktorlara sorun mesleğin iç yüzünü öğrenin , tüm gün masada otur gelene geçene antibiyotik yaz 10k maaşı cebe at, dışarıdan gözüken bu fakat içerde durumlar nasıl. Mat 2 yi çok seven başarılı biriyseniz ne kadar zor olursa olsun müthiş bir yazılımcı olabilirsiniz, zorluklar aşılmak için var, zamanında İskenderiye kütüphanesi için aylarca seyahat eden bilim adamları 1 ay yol çekilir mi deseydi, yada birçoğu zorluğu görüp vazgeçseydi şuan bu forumda değil belkide elektriğin olmadığı bir dünyada yaşayacaktınız. Evet zorluklar var fakat sizinde güçlü olmanız gerek, nasıl ki her antrenman da ağırlık ve zorluk arttıkça güçleniyorsanız bu zorluklarda sizi güçlendirecek. Kendinize vakit ayırıp iyi dostlar, eşler seçip olumlu düşündüğünüz sürece zorluklar gelir geçer şeyler olacak. Boheme düşüp eyyamgüder olmayın.
    Hocam Ekşi Sözlük'ün kurucusu üniversite mezunu değildi. Yemeksepeti'nin kurucusu girişimciydi. İyi bir üniversite size etiket sağlar sadece. Gerisi sizin elinizde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.