Şimdi Ara

Ne olacak bu Amerika’nın hali

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biz 2023’ü yeni Türkiye için bir sıçrama tarihi olarak görürken, batı o tarihi “kıyamet” olarak görüyor.

20. YY’da faşizm ve komünizm çöktü. 21. YY’ın ilk çeyreğinde kapitalizm ve siyonizm can çekişiyor.

1. Dünya savaşının sona ermesinden henüz 100 yıl geçmedi. Zaten 1. Dünya savaşından hemen sonra 2. Dünya savaşı başladı. Ardından soğuk savaş. Derken yeni dünya düzeni arayışları başladı ve Afganistan’ın işgali, ardından Irak krizi.. Bugüne geldiğimizde durum ortada. Suriye’de yaşananları biliyoruz. Mısır, Libya, Tunus, Mali derken bir süreden beri devam eden kriz Yemen’i iç savaş şartlarına sürükledi..

Bu arada batı derin bir kriz yaşıyor. Bu kriz bir uygarlık krizi aslında. Bir güvenlik krizi sözkonusu. Ekonomik, sosyal, kültürel bir kriz yaşanıyor.

İskandinav ülkelerinde 5 kişilik bir ailede, en az bir kişi alkolik ya da uyuşturucu kullanıyor. Beş kişiden bir kişi, homoseksüel, lezbiyen, biseksüel ya da ensest. Beş kişiden biri psikolojik destek almadan kendini yönetemiyor.. Evlenmiyorlar. Yaşlılara bakan yok. Evlenenler çok geç evleniyor, çocuk yapmıyorlar, çabuk boşanıyorlar. Birlikte yaşamı seçiyorlar. Parçalanan aileler, aile içi tartışmalar ya da sosyal şiddet patlaması sonucu gençlerin bedensel ve zihinsel arazları sözkonusu. Beş kişiden biri en az bir kez intihara teşebbüs etmiş.

Böyle bir toplumun geleceği olamaz..

Amerika Birleşik Devletleri ile ilgili bir bilgi notu var önümde.. Bilmem biliyor musunuz, ABD, Irak’ta ve Afganistan’da sıcak çatışmalarda kaybettiği askerden daha fazlasını, bu çatışmalarda görev yapan askerlerin intiharlarında kaybetmeye devam ediyor..

Irak’ta günde 20 kişi ölmüyor. Ama bölgede görev yaptıktan sonra ülkesine dönen Amerikan askerlerinden her gün ortalama 22’si intihar ederek hayata veda ediyor.. Bunlar harp gazisi ilan edilmiş. Bunların bir kısmı Guantanamo’da görev yapmış. Geçim sıkıntıları yok. Çoğu uyuşturucu kullanıyor ya da alkolik.. Her gün televizyonda izledikleri trajediye daha fazla dayanamıyorlar.. Önce öldürdüler, şimdi kendilerini öldürüyorlar.. Bu insanların bir kısmı madalyalı kriminal vaka. Bir kısmı psikolojik tedavi görüyor..

Amerika dindar bir topluluk olarak bilinir.. Son yapılan bir araştırmaya göre bugün ateist olduğunu söyleyenlerin oranı %23.5.. Artık hiçbir şeye inanmıyorlar. Kutsalları yok.. Daha fazlası inkar etmese de hiçbir şeyden emin değil. Agnostik..

Bunlara “oh olsun” demek ya da “ettiklerini buluyorlar”, “rüzgar ekenler fırtına biçerler” demek kolay.. Oysa anneler oğullarını kışlalardan onurla uğurlamışlardı. Ortadoğu’ya barış, özgürlük, demokrasi götürdüklerini düşünüyorlardı. Radikal İslamcılara karşı haçlı ruhu ile oğulları ile zafer duyuyorlardı belki. Ama aldatıldılar..

Şimdi Yusuf gibi olmamız gerek.. Eğer sığınacak bir vicdan arıyorlarsa. Evet. Bizi öldürmeye gelenler bizde dirilsinler ama hâlâ inatlarında ısrar ediyorlarsa; “Zalimler için yaşasın cehennem”..

Batılıların ellerinde Kızılderililerin kanları var. Kara derililerin kanları var. Sarı ırkın gözyaşı var ellerinde.. Kendi kardeşlerinin kanları var.. Dünya savaşları, soğuk savaş ve derken bugünki krizlerde onların payı var. Dahası kurdukları düzen, darbeler, terör, sömürü çarkı, hepsi bir karabasan gibi geceleri üstlerine abanıyor. Bilimleri, felsefeleri, kültürleri, teknolojileri, ekonomik ve siyasi düzenleri, uluslararası düzen hepsi batının sebeb olduğu felakete işaret ediyordu.

Batıda yaşananlar, ABD’deki krizin arkasında yatan asıl gerçek bu.. Batı için tarihin sonu. Batı bu hali ile kendisi himmete muhtaç bir dede, nerdeki gayrıya himmet ede.

KAYNAK

• kim kafayı çekip yazmış diyordum bi baktım ki DİLİPAK mış
  • İskandinavyada ki aile yapısını eleştireceklerine Türkiyede ki 2 çocuğun önünde karısını öldürdü haberlerini eleştirsin komik ya hani kendi ülkende mükemmel bir aile planın olur eleştirirsin ama Türkiyede ki problemli aileler İskandinavyada olsa çocukları devlet tarafından ellerinden alınır.

Sitede yazıya yorum yapanların zeka düzeyinden kuşku duyuyorum hep merak ederdim akit kimlere hitap ediyor diye öğrenmiş oldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lykke.. -- 10 Nisan 2015; 22:30:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en fazla 2 cümle okuyabildim.
    daha sonra beyin önce gözlere sonra vücuda giden sinyalleri kapattı ve yazıyı okumayı engelledi.
  • Irak hapishanelerinde kadınlara yapılan işkenceler ve tecavüzleri katliamları bi hatırla
  • quote:

Orijinalden alıntı: new world order

Irak hapishanelerinde kadınlara yapılan işkenceler ve tecavüzleri katliamları bi hatırla

Irakta yapılanları haklı bulduğumu söylemedim

• ateizm kötü bir şey değildir, keza eşcinsellik de, kontrollü uyuşturucu da. nefret söylemi yaymayalım lütfen.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

"İskandinav ülkelerinde 5 kişilik bir ailede, en az bir kişi alkolik ya da uyuşturucu kullanıyor. Beş kişiden bir kişi, homoseksüel, lezbiyen, biseksüel ya da ensest. Beş kişiden biri psikolojik destek almadan kendini yönetemiyor.. Evlenmiyorlar. Yaşlılara bakan yok. Evlenenler çok geç evleniyor, çocuk yapmıyorlar, çabuk boşanıyorlar. Birlikte yaşamı seçiyorlar. Parçalanan aileler, aile içi tartışmalar ya da sosyal şiddet patlaması sonucu gençlerin bedensel ve zihinsel arazları sözkonusu. Beş kişiden biri en az bir kez intihara teşebbüs etmiş."

Arkadaş ben de sizin gibi 3-4 sene evvel bu dingoların yazılarını okuyup da "batı batıyor, devir bizim devrimiz" deyip gaza gelenlerdendim.
    Ama 3-4 senedir çok şey okudum, araştırdım,özellikle İngilizce yazılmış akademik yazılar ile ilgilendim.İnanın batıyor dedikleri batı, şu anki pekçok doğu ülkesini donunda sallar.

Mesela tutup uyuşturucu kullanıyorlar falan demiş. Hayatında bir kere bile uyuşturucu kullanım oranlarını araştırmamıştır.
    Al bak: http://www.unodc.org/documents/wdr2014/Statistics/Annual_prevalence_drug_use_by_regions_and_globally_by_drug_types.pdf
    Avrupa'daki oranlar bu yazarın sandığı gibi uçmuş vaziyette falan değil. Bölgeler arası karşılaştırma yapın,yeterli zaten.

Sen şimdi adamlar alkol kullanıyor, evlenmeden sex yapıyor, eşcinsellik oranlarında artış var(sanane yahu milletin cinsellik anlayışından),pskilojik tedavi alıyorlar diye " 'batı'yorlar" mı diyeceksin?
    Adamlar da sana ;
    Sizin taraflarda kız çocukları küçük yaşlarda evlendiriliyor, pekçok ülkede otorite boşluğu var,eğitim seviyeniz bizden hayli düşük, okuma-yazması bile olmayan milyonlarca insana sahipsiniz, hukuk sisteminiz bizimki kadar gelişmemiş, sosyal altyapınız oldukça yetersiz, refah seviyeniz yerlerde dese ne cevap verebileceksin?
    İskandinav ülkelerindeki refah seviyesinden haberi var mı bu amcanın? Önce aradaki refah durumunu kapat. Ar-ge yatırımları yap,ülkende fabrikalar kur. Bilimsel altyapını oluştur. Otoriteni sağla. ABD tasması takıp "bunlar şii, öyleyse rafizi bunlar" diyeceğine müslümanların kanını emen mezhep problemini çöz. Sonra zaten kendimizi batı ile karşılaştırabilecek konuma geliriz.

Türkiye 2023'te süpergüç olacakmış. Türkiye önce Ortadoğu'da İran'a kaptırdığı Ortadoğu'ya nüfuz etme vasfını geri almaya baksın; sonra süpergüç oluşunu titreyerek izleriz.

ABD batıyormuş.Çok beklersin.Senin yıllık ülke bütçenden fazlasını sadece askeri alanda harcıyorlar. Senin kurduğun oyunu çözüp oyunu kendileri yönetebilecek ve yönlendirebilecek kadar da aşmış durumdalar.

quote:

" Amerika dindar bir topluluk olarak bilinir.. Son yapılan bir araştırmaya göre bugün ateist olduğunu söyleyenlerin oranı %23.5.. Artık hiçbir şeye inanmıyorlar. Kutsalları yok.. Daha fazlası inkar etmese de hiçbir şeyden emin değil. Agnostik.. "

Allah Allah.insanların ateist/dindar oluşu mu ülkenin gidişatını etkiliyormuş?Ne içerek yazmış bu yazıyı bu amca?Sanırım eleştirdiği alkol ve uyuşturucu kullanımını kendisi epey tüketiyor.Arkadaş;ahlak kriterlerini inançlar belirlemez.inançlar sadece "iyi insan" olma yolunda insanları teşvik edebilir. Ateist bir insan,dindar bir kişiden çok daha "ahlaklı" olabilir.
    Toplumun sosyal konumunu da inançlar değil, davranışlar belirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dar-ül Harb -- 11 Nisan 2015; 0:22:32 >

• new world order kullanıcısına yanıt
    Foruma yeni mi atandınız, kimin yerine geldiniz acaba?
  • Dar-ül Harb D kullanıcısına yanıt
    Bir ateyiz olarak sonunuzun kötü olacağını düşünüyorum, böyle konuları bilimsel olarak araştırdığınıza göre!
    O konularda çok yazdınız, ama çok da yanlış yazdınız. Her defasında düzelteyim dedim bir türlü denk gelmedi. Yukardakiler gibi bir de " Dünya tecavüz istatistiklerini " araştırmanızı öneririm.
    FlameSplasher ile yazıştınız ara sıra öyle konularda, o galiba CeHaPe zihniyeti olduğundan özellikle işin teknik-bürokratik tarafları hakkında açıklamalar yapmıştı. Birde benden işin pratiğini dinleyin bakalım.

Diyelim İsveçte bir diskoya gittiniz gecenin bir vakti, dışarıya da içerde aklınızı başınızdan alan sarışın nefis bir fıstıkla çıkmayı becerdiniz. Eee, bize gidelim çay filan içeriz işte dediniz, kız dünden razı, apartman dairenize girdiniz. Aman Allahım, kızda bir numaralar, her yol var. Neyse yatağı boyladınız, üff gızda Türk gızlarında olmayan her türlü numara var. Fıttırmış vaziyette cinsel birleşme için kıza son bir hamle yapacaksınız, kız aniden " durrr " dedi!
    Türke durmak yaraşmayacağından işi bitiriverdiniz bir anda! Bu durumda İsveç yasalarına göre tecavüz etmiş sayılırsınız. Mahkemeye çıkar ve ceza alırsınız.

Aslan TC yasalarına göre tecavüz sayılması için kızın ağzının burnunun dayaktan dağılması, birkaç kemik kırığı olması gerekir ki tecavüz sayılabilsin bu olay. Yukardaki örneği TC Hakimi, " kız evine gitmiş, gönül rızasıyla ilişki bu " şeklinde yorumlar, önce Polis sonra da Hakim birde kıza fırça çekerler namuslu ol diye!

İşin temelinde İsveç'in tecavüz yasalarının birey haklarını sonuna kadar koruması yatıyor. Yukardaki karşılaştırmada kimin mağara devri kaldığına siz karar verin artık!
    Yok ben İsveçli tecavüzcü filan değilim tabii, böyle bişi de başıma gelmedi. Ama Wikileaks kurucusu Julian Assange'nin başına gelen " tecavüz " olayını biraz araştırmıştım zamanında. Konuyu oradan biliyorum, benzer bir olaydan adamın başı ağrımıştı.
    Doğal olarak gelişmemiş ülke olduğundan örneğin TC'de İstatistiklerin eksiklikleri vs. gibi olaylar var, FlameSplasher bunlara epeyce dikkat çekmişti. Ama temeldeki İsveç-Türkiye ayrımı ve anlayışı düpedüz devasa.
    Düzeleceğe de benzemiyor!

Ek: 1 cümle sildim, konuları karıştırmışım!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 11 Nisan 2015; 1:14:25 >

• Fıtrat krizi yaşayan toplumlar, ekonomik, toplumsal ve siyasi kriz yaşayan toplumlardan daha kolay çökerler!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 11 Nisan 2015; 1:41:48 >
  • Yazık ya! Doğuya bak Batı'nın çöküş ihtimalinden medet ummuş.Batı çökmeyecek boşuna ümitlenmeyin.Batı'nın böyle gittiği sürece çökme gibi bir ihtimali yok.Yüzde 1 lik gibi bir ihtimal bile vermem,yüzde 0! Adamlar bir kere insanına değer veriyor,geleceğini düşünüyor,olaylara karşı ileri görüşlü.Sen ne yapıyorsun? Nükleer santral!2023'de uzaya yeni yeni araç gönderme deneme hedefleri? İnsana gülerler ya.Resmen heriflerden bir yüzyıl geriyiz.Şakası yok bu işin.Gereksiz,saçma sapan hayallere dalmaya da gerek yok;realist olmak lazım.Halk,fiyatlardan memnun değil,teknoloji pazarına açılmayı bırak normal sebze pazarındaki domatesin,salatalığın,patlıcanın,muzun fiyatlarına bak.Millet aç geziyor ya.Vitamin alacak alamıyor,fiyatlar el yakıyor.Vitamin alamıyor ama asgari ücretiyle Iphone 6 alıyor ne mantıksa?? Neyinle süper güç olacaksın da batı çökecek? Şaka gibi ya.Türkiye illa Batılılaşacak kardeşim başka yolu yok kimse kusura bakmasın.Batılılaşmak derken aile yapısına kadar falan demiyorum.Batı'nın demokrasinini,bilimini,sanatını,azmini almak zorundayız arkadaş! Yoksa böyle kendi kendimize kurduğumuz komplo teorileriyle kendimizi süper güç ilan etmekten öte geçemeyiz.

• İskandinav ülkelerinde çocuk yapılmıyor,yaşlılara bakılmıyormuymuş..Atıyorsan bari düzgün at be dogmatikçi zavallı.Adamların sosyal devlet yapısında bir haber sırf kendi muhafazakar kesimini memnun etmek için sallıyor birde utanmadan..Haberi iskandinav ülkelerinde yaşayan arkadaşlarıma yolladım ve gülme zahmetine bile girmediler.5 kişiden 1 i psikolağa gidiyor demiş.Bizim ülkenin yarısı psikologluk ama deli doktoru diye kimse gitmiyor ya da gereksiz buluyor.İskandinav ülkelerinde bırakın orta sınıfı alt sınıfta bir insanın yılda 2 kere yurtdışına tatile çıkması,haftada en az 1 kere restoran yada eğlence mekanına gitmek gayet sıradan bir durumken ;ortadoğuyu geçtim bizim ülkemizde özelliklede anadoluda sıradan bir türk vatandaşı için ayda 1 restoranda yemek yemek lüks.Tatile girmedim bile.Bu aşağılık zihniyet alkol alan,evlenmeden ilişkiye giren toplumu çökmüş olarak görürken imam nikahı adı altında kız çocuğunu karısı yapan,kız çocuklarını okula göndermeyen,kadının kocası tarafından dövülmesini normal karşılayan,kadın evde oturur erkek çalışır zihniyetini savunan toplumları çok ileri olarak görüyor.Bu toplumlar o kadar ileri gitmiştir ki özelliklede ortadoğuda iç savaşta nasıl vahşice uygulamalara imza attıklarını tüm topluma göstermişlerdir.Karısı otobüs muavinine ne kadar zaman sonra x yerinde oluruz diye sorduğu için kocasından dayak yiyen zihniyete sahip olanlarda bunun benimsediği toplumlardır.Boşanma olayına gelirsek.Acaba neden ekonomik özgürlüğü elinde olan kadınların boşanma oranı daha fazla.Özelliklede bu ülkede tek mesleği ev hanımlığı olan kadınlar ekonomik özgürlüklerine sahip olsalardı kocalarından yedikleri dayağa katlanırlar mıydı yada bu kadar fazla kadın cinayeti olur muydu.Ortadoğu coğrafyasında kadınlar erkeklerle eşit haklara sahip olsa ve kocasına kadınlar muhtaç olmasa acaba o evlilikler ne kadar devam ederdi.İnsanlar boşanmak için evlenmez.Ama ilerde anlaşamazlarsa boşanırlar.Bu gayet normal.Ama özelliklede ortadoğu coğrafyasında kadın bırakın anlaşamamayı kocasından hergün dayak yese bile ayrılamaz.Çünkü gidecek yeri yoktur.Bu kadının ölene kadar birlikte kocasıyla yaşamasını bizde evlilikler uzun sürüyor diye göstermek bunun gibi ezik heriflere mahsustur.Zamanında yaptığı bir analize bakalım bu şahsın..
    quote:

Bakın size bir örnek vereyim. Mesela kırmızı renk Otomobil alan kadınlar genellikle üniversiteli kadınlardır. Kırmızı renk otomobil alan kadınlar sert sigara kullanıyorlar, içki kullanıyorlar. Bu kadınlar evlenemiyorlar, ya da evliliklerini sürdüremiyorlar. Bu kadınlar kavgacı çok kaza yapıyorlar ve CHP 'ye oy veriyorlar. Bunu sigortacılara sorarsanız bu ilginç asimetrik sorgulamadır" dedi.

Bu zihniyetle bunlar gittikçe daha çok sömürülen ülkelerde hep başları oynayacaklardır.

• Canis Majoris kullanıcısına yanıt
    90 yıl batının izinden gittik bir baltaya sap olamadık. yonumüzü ortadoğu ve uzakdoğuya afrikayı çevirmrmiz lazım . avrupa bitti nesil yaşlanıyor. osmanlının gerileme sebebi batılaşma sevdası yüzünden .

bu avrupa sevdasını karamsarlığını anlam veremedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi new world order -- 11 Nisan 2015; 5:06:45 >
  • Normal ilk başta herkes etkilenir böyle çıkarımlardan doğu böyle,şöyle diye ama gel gör ki ilerleyen yıllarda anlar diye doğu batakta batı ilerdedir böyle giderse de liderliği bozulmayacaktır. Çok öyle derinlere inmeye gerek yok. İki tane çok önemli erdem vardır bir toplumun ilerlemesi için.

Devlet için "adalet", eğer devlette adalet yoksa o devlet yükselemez ( adaletin içinde torpil,adam kayırma, bizim partindenmiş o görmeyelim deme vs vs ne arasanız var).

Toplum için ise dürüstlük yani yalan söylememektir. Batı toplumları ki buna Yahudilerde dahil devleti ve toplumu ilgilendiren konularda dürüstlerdir. ( Taziyesini bahane edip 3-5 gün kaybolmaz,patron bu sene işler kötü izin yapmayalım deyip seneye altına Mercedes almaz,belediyeye ne kadar adamı varsa doldurmaz vs vs).

Ülkemizde siyasetin,yazarlığın,gazeteciliğin gibi toplumun önünde olan mesleklerin köşe başları hep kapılmış maalesef. Bu kişiler sürekli aynı şeyleri söyleyip duruyorlar ama her sonraki nesil de bunları dinliyor.Çünkü araştıran az olduğu gibi gezen,gören gezse bile bunları yorumlayan kişi çok az ülkemizde.Ben kendi adıma 1990 yılından beri Batının battığını dinliyorum, sonra bir arada 1960larda yazılmış yazılar okudum orada da batıyordu. Batmayacağını kendileri de biliyor ama işte köşe başını bırakmamak lazım.Bugün insanların binlerce dolar verip kaçak olarak geçmeye çalıştığı bir medeniyet batmaz. Türkiyede sistem ile sorun yaşadığını söyleyen ne kadar islamcı,solcu yazar varsa hemen hemen hepsi K.Koreye veya Arabistan'a iltica etmeyip batıya iltica ediyorsa yine batı batmıyor demektir.

• Çok çocuk ve yaşlı nesil ülkeyi mi batıracak? Bu hangi kafa ya? Yüksek nüfusla ülkeler mi kalkınacak? Fabrikaların ve piyasanın ihtiyaç duyduğu eleman sayısı giderek azalırken yüksek nüfusa nerede iş bulacaksın?
    Osmanlıda öyle keyfinden batının peşine takılmadı.Geri kaldı ve bunun farkına vardı.Bazı projeler yaptı ama düzgünce uygulamadı ve başarısız oldu.Elin japonu da batı tekniklerini uyguladı başardı 30 yılda kılıçla gezen samuraylardan modern orduya ve sanayiye geçtiler.Bizim beceriksizliğimizi batıya bağlamak komik.
  • neommy kullanıcısına yanıt
    Safımız belli,geri dönüşü olmaz bu yolun.
    Yalnız hayat tecrübenden ötürü insanlar hakkında gelecek tahminlerini önemserim;içime kurt düşürdün bak şimdi!

FlameSplasher ile tecavüz konusunda yazıştıktan sonra biraz daha araştırma yapmıştım aslında.

http://en.www.wikipedia.org/wiki/Rape_in_Sweden

"Legislation" kısmında kanun ile ilgili bilgiler aktarılmış.
    Suç tanımındaki hassasiyet sebebiyle yapilan genişletilmeye katılıyorum. İtirazım yok.İsveç tecavüz suçu tanımını bir hayli genişletmiş. Başka ülkelerde tecavüz olarak ele alınmayacak hareketler, İsveç'te yasalar gereğince mahkemelerce tecavüz olarak değerlendiriliyor.Oranının yüksek çıkmasının en büyük sebebi de bu nedenden kaynaklanıyor sanırım.
    Fakat tecavüz oranlarının yüksekliği sadece İsveç ile sınırlı değil ki.
    Pekçok batı ülkesinde, ABD'de de oranlar yüksek. İsveç'in kanunlardaki hassasiyetini,feminist yaklaşımını diğer ülkelere de yapıştıramayız öyle değil mi?Hiç "ama mağdurun suçu bildirme oranı Batı'da çok daha fazla" demeyin.

http://www.huffingtonpost.com/2013/11/21/rape-study-report-america-us_n_4310765.html

quote:

"we all know that rape and sexual assault are the most underreported crimes in the world, and it’s very hard to say that the problem is declining," christopher krebs, a sexual violence researcher at nonprofit research institute rtı ınternational, told slate this week."

Tecavüz suçunun Dünyada polise bildirilen en az suç olduğu belirtilmiş.

https://rainn.org/statistics
    quote:

"%68 of sexuall assaults are not reported to police"

Burada da dünyada suçun %68'i polise bildirilmiyor denmiş.

Benim itiraz ettiğim nokta İsveç'teki genişletilmiş yasalar değildi aslında.Özellikle İskandinav ülkelerinde yaygınlaşan islamofobi ve nefret söylemlerinden dolayı göçmen ve müslümanların karıştığı/gerçekleştirdiği tecavüz olayları medyada çok yüksek görünürlük oranına sahip,ancak genel tecavüz eylemlerine oranlandığında çok yüksek bir oran ortaya çıkmıyor.Aynı zamanda internet sitelerinde de tamamen nefret birikintisi ile belli ırkçı söylemler kusuluyor.Hatta bu yaklaşımlar zaman zaman siyasete de sıçrıyor:(http://www.thelocal.com/20140108/rape-is-a-muslim-form-of-punishment-sweden-democrat ).Bu sebeple de meydana gelen tecavüz suçlarının neredeyse tamamını göçmenlerin işlediği, kendilerinin suçsuz olduğu algısı oluşturulmak isteniyor.
    Mesela bu İsveç'teki artan tecavüz suçları değerlendirmeye alınmış,İsveç'teki islamofobikleri yalanlar nitelikte bir analiz:

http://www.thelocal.com/20090428/19124

quote:

"Jennifer Heape examines the disparity between the country's high incidence of rape and its low conviction rate.

They are usually imagined as somewhat ‘deviant’ - unemployed, uneducated, alcoholic or from non-Western backgrounds, and so on. However, as Ertürk challenges:“In absolute numbers, the vast majority of the perpetrators of intimate-partner violence are ‘ordinary’ Swedish men"

In its conclusion, Amnesty blames "deeply rooted patriarchal gender norms" of Swedish family life and sexual relationships as a "major societal flaw" and a reason for the continued prevalence of violence against women in Sweden."

İsveç'te tecavüz oranları ile, hüküm giyme oranları arasında ciddi bir dengesizlik bulunduğu, mağdurun yakınlarından ya da partnerinden kaynağını alan cinsel şiddetin büyük kısmının "sıradan, normal" İsveç vatandaşlarınca gerçekleştirildiği, İsveç aile anlayışına nüfuz etmiş hiyerarşik normların, cinsel şiddetin süregelmesinde üst düzey etkisi olduğu vurgulanmış.

Yoruldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dar-ül Harb -- 11 Nisan 2015; 17:32:14 >

• Indigo I kullanıcısına yanıt
    avrupa amerika koşeyi sıkıştı onceden yaptıkları somürü yüzünden. şimdi yüzünü nereye çevirse karşısında türkiye iran rusya çin japonya karşısında bulacak. ozaman ne yapacaklar avrupa gazının vanası bizde olacak peki ozaman isterse türkiye vanayı kapatır. gençlik yaş onemli çalıştıracak eleman bulamayacaklar. avrupanın yükünü almanya çekiyor almanya agır sanayi sebeiyle ayakta . diğer ülkelerin ağır sanayisi geliştikçe almanya oazamn ne yapacak. osmanlı bilimde dünyada birinciydi ne olduda sonradan geriledi.
  • Kesinlikle Islam yeniden guc kazanacak

• quote:

Orijinalden alıntı: new world order

avrupa amerika koşeyi sıkıştı onceden yaptıkları somürü yüzünden. şimdi yüzünü nereye çevirse karşısında türkiye iran rusya çin japonya karşısında bulacak. ozaman ne yapacaklar avrupa gazının vanası bizde olacak peki ozaman isterse türkiye vanayı kapatır. gençlik yaş onemli çalıştıracak eleman bulamayacaklar. avrupanın yükünü almanya çekiyor almanya agır sanayi sebeiyle ayakta . diğer ülkelerin ağır sanayisi geliştikçe almanya oazamn ne yapacak. osmanlı bilimde dünyada birinciydi ne olduda sonradan geriledi.

Avrupa gazı sanki türkiye üzerinden alıyor.Rusya ve ukraynadan gelen hatlar var.Amerikaya birşey olmaz sömürse bile birşey olmaz.Amerika dediğin ülke artık kendi petrolünü üretip dışarıya bile satıyor.Dolar dünyaca kabul edilen para birimi istediği gibi oynar tüm dünya buna bağlı.Türkiye vana falan kapatamaz öyle kapatırım demekle olmuyor.Bugün türkiyenin gazını kesseler ülkenin yarısı karanlıkta kalır.
    Diğer ülkelerin ağır sanayisi gelişse bile almanya ayarında kaliteli üretim çıkmaz.Hadi diyelim ürettiler bir ticaret ambargosu yaparlar üretenlerin elinde kalır mallar.
    Zaten gelişmiş ülkeler böyle sanayileri gelişmekte olanlara sepetleyip yüksek teknoloji elektronik ve tarım tohumu üretiyorlar.
    Gelişmiş ülkelerin nüfusa ihtiyacı falan yok.Okumuşları beyin göçüyle alıyorlar.Diğer meslek sahiplerini de dışarıdan alıp üç kuruşa tüm pis işlerini yaptırıyorlar.Elin ingilizi fabrikada işçi olarak çalışacağına pakistan ve hindistandan geleni ucuza çalıştırıp kullanıyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.