Şimdi Ara

Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz? Ve... (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
327
Cevap
11
Favori
71.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cahil bir son sınıf bilgisayar mühendisi ögrencisinin online olarak yapabiliecegi iş var mı?
  • Turizm ve otel işletmeciliği 2. sınıftayım . Askerlik olmasa bir saniye durmam. Gelecekte turizm sektöründe hiçbir şekilde yer almak istemiyorum.

    3D ile ilgileniyorum. 3D'nin her alanı ile ilgilenmeye çalışıyorum. Hedefim Türkiye'de yoğunlukta olan iki kutu çizip, evermotion'dan hazır modeller atıp, sonra da Vray sun attırarak 3D biliyorum diyen tiplerden biri olmak değil. İlgilendiğim alanlar highpoly / low poly modelleme (oyunlar için), character modelleme / retopology, rigging (character ve her türlü rig), uv mapping ve texturing, camera tracking, motion graphics ve vfx. Diğer taraftan Python scripting ve C# öğrenmeye çalışıyorum. Bunlar rastgele seçtiğim diller değil. Python artık hemen her 3d ve compositing programı tarafından desteklenen bir dil. C#'ı ise XNA ve android için (mono ile) öğrenmeye "çalışıyorum".

    Elbette bunların hepsinde çok iyi olmak imkansız ama zaten hedefim de bu değil. Hedefim 3D generalist olmak. Marek Denko, Alex Roman gibi aşmış "generalist" diye tabir edebileceğimiz örnekler var. Ki bence bir insan hayatını bu işe adarsa bahsettiğim alanların hepsinde orta seviyeye gelebilir.

    Ben de ayın 20'sinden sonra hayatımı bu işe adamaya planlıyorum. Şu ana kadar pratikten ziyade işin teorisi ile ilgilendim. 2012 yılında inceden bir portfolio hazırlamaya başlayacağım. Mezun olduğumda hedefim Türkiye'de bulunan ufak çaplı bir oyun studio'sunda generalist olarak işe başlamak (Türkiye'de 8-10 tane ufak çaplı oyun stüdyosu var şu anda). O olmazsa bir kanalda ya da reklam ajansları için çalışan bir stüdyoda motion graphics alanında çalışmak. Yol haritama göre 2012'nin sonlarına ya da 2013'ün başlarına doğru freelance olarak ufaktan ticari işler yapmayı umuyorum. Aslında geçtiğimiz aylarda bulunduğum şehirde tam zamanlı bir işte çalışabilirdim lakin "tam zamanlı" olduğu için mümkün olmadı.

    Uzun vadeli planım ise (5-7 senelik) : Eğer kafama uygun birkaç kişi bulursam, kendi ufak stüdyomu açıp, küçük işlerden sonra kurumsal işler yapmak (tabii o vakte kadar yeterli birikimi sağlayabilirsem) .

    2014 yılında herşey belli olacak (mezun olduğumu varsayarsam). Ya hedeflerimi gerçekleştiririm ya da turizm veya başka bir alanda mutsuz bir tip olarak hayatıma devam ederim (elbette işsiz de kalabilirim).

    Evet konu maaş üzerine idi ama içimdekiler birikmiş artık dışarı vurmanın zamanı gelmişti. Zira çevremde "bahsettiğim iş" üzerine konuşabileceğim kimse yok. Çevreden akıl almaya çalışsam "Boşver napacan bu işleri KPSS'ye gir, devlete kapağı atıp memur olmaya bak. Sonra kendin gibi bir hanım bulursun yaşar gidersin" gibi akıllar vermeler.

    Bu mu hayat?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-55024C953 -- 15 Ocak 2012; 23:41:21 >




  • arkadaşlar aldığı maaş direk geçim standardını bence belirlemez.birisi evlidir 1000 tl maas alıyordur ama evi vardır kira vermiyordur.diğerinin evi yoktur aldığı 2000 liranın 700-800 ini kiraya falan verdimi ikiside aynı durumu gelmiş olur

    yani arkadaşlar mümkünse oturduğunuz ev kendinin mi değilmi onuda belirtin
  • Bir kamu bankasinda calisiyorum prim ve ek yatanlarla beraber 2000-2200 civari maas aliyorum 5senedir bu sektordeyim ama en kisa zmanda birakacagim sevmedigin bir is yapiyorsan parasinin pulununun cani cehenneme dersin bankaci olmayi dusunen arkadaslara simdiden bol sans hayatinizin her ani sorun ve stresle gecer herturlu eziyeti kahri cekersiniz adam kayirma olaylarini artik soylemiyorum isin icine para girdimi bir sorunda kimse arkanizda durmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: srkn27

    cahil bir son sınıf bilgisayar mühendisi ögrencisinin online olarak yapabiliecegi iş var mı?

    online ticaret yapabilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KuzuXx

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kürşat.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Gurkαn

    kimya muhendisi adayiyim , umarim 2ooo TL gibi bir fiyatla baslarim , 8ooo TL ye kadar yolu var

    Devlet seni atar da 1500 tl ye çalışabilirsen dua et, kimya mühendisleri nerde 8000 tl alıyor, %80'i öğretmenlik yapıyor zaten.

    İşim Gereği Melis Kimya Diye Bir Kimya Atölyesine Gitmiştim Özel Sektör. Herif 45 li Yaşlarda Kimyager Biraz Sohbet Etmiştim. Fakat Hiç senin Dediğin Gibi 8000 TL 'ye Kadar Yolu Olan Bir Maaşı Olmucak. Yanlış Hatırlamıyorsam 2000 TL Alıyordu Oda Benim Gibi. Arkadaşın Dediği Gibi Öğretmenlik Yapsan Daha İyi.

    Melis Kimya Diye Bir Kimya Atölyesi...
    Bu şekilde düşünüp başvuruları yaparsanız şayet, dediğiniz 2000TL doğrudur. Ama , mezun olacak adama, şunu yaparsan şükrek, yıllık 100TL alırsan havada kap gibi söz etmeler saçma geliyor. Nerden mi biliyorum ? Kimya Mühendisiyim...

    Gireceğin ,veya girebileceğin şirkete göre değişir, maaşın da yükselmen de...
    Tanıdık olayı tabii ki var. Umarım gereksinim duymadan işe girersin. Beklentilerimizi yüksek tutmak gerekir diye düşünüyorum. Gerçekçi boyutlarda tabii. Şöyle ki,
    bölümümden mezun olup 1400TL'ye giren de var.3300TL'ye giren de.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: babeboi

    quote:

    Orijinalden alıntı: srkn27

    cahil bir son sınıf bilgisayar mühendisi ögrencisinin online olarak yapabiliecegi iş var mı?

    online ticaret yapabilir

    gitti gidiyor. sahibinden.com tarzı mı?
  • 250 lira alıyorum lise 3 teyim oto beyin tamiri, elektronik işlerine bakıyorum
    Harçlığı çıkartıyoz işte pedere yük olmuyom
  • quote:

    Orijinalden alıntı: h!j@cker

    Bir kamu bankasinda calisiyorum prim ve ek yatanlarla beraber 2000-2200 civari maas aliyorum 5senedir bu sektordeyim ama en kisa zmanda birakacagim sevmedigin bir is yapiyorsan parasinin pulununun cani cehenneme dersin bankaci olmayi dusunen arkadaslara simdiden bol sans hayatinizin her ani sorun ve stresle gecer herturlu eziyeti kahri cekersiniz adam kayirma olaylarini artik soylemiyorum isin icine para girdimi bir sorunda kimse arkanizda durmaz

    Benim teyze isbankasinda memurdu, lise mezunu, 45 yasinda emekli oldu, simdi 2200 emekli maasi var, bu annem ile babamin emekli maasi toplami kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata1606 -- 16 Ocak 2012; 0:15:46 >
  • Ben daha öğrenciyim

    Babam genel cerrah şu an özel bir hastanede

    Annemde uzman doktor psikiyatrist

    Baya iyi kazanıyorlar, özellikle babam.

    Bende ilerde ithalat firması açıp çinden filan ürün getirip türkiye pazarına sunmak istiyorum kısacası girişimci olmak istiyorum okul bitince allahın iziniyle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Caipirinha

    Ben daha öğrenciyim

    Babam genel cerrah şu an özel bir hastanede

    Annemde uzman doktor psikiyatrist

    Baya iyi kazanıyorlar, özellikle babam.

    Bende ilerde ithalat firması açıp çinden filan ürün getirip türkiye pazarına sunmak istiyorum kısacası girişimci olmak istiyorum okul bitince allahın iziniyle.

    aylık ortalama ne kadar giriyor eve

    pm dende yazabilirsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: daikataNa~

    quote:

    Orijinalden alıntı: Black Label Society

    quote:

    Orijinalden alıntı: daikataNa~

    quote:

    Orijinalden alıntı: Black Label Society

    quote:

    Orijinalden alıntı: Fırtınam..

    quote:

    Orijinalden alıntı: Black Label Society

    quote:

    Orijinalden alıntı: Fırtınam..

    Çevrenin olması herzaman işe yaramıyor. Söz veriyorlar ondan sonra genelde yamuk yapıyorlar hep.

    Millet boşuna demiyor kapağı devlete atmak lazım diye. Özel sektör hiçbir zaman garanti değil veya memurluk kadar rahat değil. Mesela adam büyük bir şirkeyde pazarlama sorumlusu.

    3000-3500 arası maaş alıyor araba veriyorlar benzin doğal olarak şirketden yemekte onlardan. Ama gel gelelim sabah 9 da bir başlıyor mesai 11-12 lere kadar çalışıyorsun ve sürekli şehir dışında ordan oraya geziyorsun eve çok az vakit ayırabiliyorsun. Böyle bir adam yüksek maaş alsa bile nasıl huzurlu olabilir ki ? Bir ay 30 çekiyorsa 15 günü şehir dışında geçiyor neredeyse

    +1

    servis müdürüm 3600 alıyor eşi hamile ve çok rahat 12 13 iş günü şehir dışında oluyor ağırlıklı olarak bursa ankara eskişehir vs.. aynı şey benim için de geçerli ancak ben evli değilim

    Hocam evli olmasan bile öyle iş çekilmez. Hadi ilk başlarda eğlenceli gelir yeni yeni şehlrler görürsün gitmediğin yer kalmaz ama bir süre sonra otel köşelerinde kalmak ve sürekli iş görüşmelerine gitmek ve normal binek araç kullanmak bile yorar insanı. Yani bir süre sonra eğlenceside kalmaz tadıda , tek avantajı şu eğer bekarsan ve para tutmasını biliyosan şöyle birşey yapabilirsin

    3500 tl maaş alıyosundur 1000 tl kira-fatura vb gitsin zaten yemeği firma veriyor gecenin bi körü gelince yemekte yiyemiyon o yüzden gıda harcaması fazla tutmaz.

    Kaldı 2500 tl eğlenceye vakit bulamadığın içinde 100 tl eğlenceye ayırsan geriye kalıyor 2400 tl deli para birikimi yaparsın.

    Tabii burda birde ailen ile beraber yaşıyorsan kira derdinde yok ozaman cillop gibi para birikimin olur evlenirken hiç zorluk çekmezsin. Ama onun dışında isterlerse 5000 tl versinler çekilmez bu tür işler. Fakat insanlar zoraki çalışıyor.

    tabiki benim de hayalimdeki iş bu değil ama para ve tecrübe için çalışıyorum henüz askerliğim yok çevre edinmeye çalışıyorum..yoksa gerçekten çekilmiyor bi konyaya gidiyosun alet edevat olduğu için araba kullanıyorsun 7 saat..türk zihniyeti zaten bi tuhaf para verdim anlamasam da başında durup işi karıştırırım derdindeler bi de bu mallarla uğraşıyosun iyice çekilmez hal alıyor ama evlendikten sonra bu tarz bi iş gerçekten zor benim için

    Aynı bizim patronları anlattınız hocam burada.. Adamlar çeyrek trilyonluk makineleri salaklara emanet ediyolar, işi bilen biri olsa 1500 civarı bi para vermesi lazım. Çünkü çalışmıyor kimse ucuza felan, bunlarda hiç umursamadan 700 e adam tutuyolar bu adam öğrensin, bizim işimiz görülsün.. Ama bi arızası oldu mu ufak bir şeyde bile 2000 TL den fazla parayı kösüp gidiyolar :))

    Konya ya hangi firmalara geliyosunuz bu arada

    aynen dediğin gibi :) konyada pek çok müşterimiz var aklıma ilk gelenler mopisan koneks vs. sanayi bölgesinde pek çok müşterimiz var ama şu an aklıma gelmiyor isimleri o kadar çok isim var ki:)

    Mopisan'ı biliyorum. Burada pek makine üreten yok alayı fason çalışıyor..

    makina üretenin hali harap zaten:) baksana bursada durmazlar dünyaya makina satıyor ama geçen yıl iflasın eşiğinden döndüler:) o yüzden fason iyidir:)




  • Kendime ait evim var allaha çok şükür,çok iyi bi işim vardı iyide kazanıyordum ama bazı nedenlerden dolayı çıkışım verildi biraz dikbaşlıyımdır,2 yıllık sağlık ve 4 yıllık iktisat mezunuyum şu an 1 milyar kazanıyorum ama nisan ayında askere gidecem allahın izniyle döndükten sonrada tam ne yapacam bilemiyorm 1 milyar kazansam yeter bana.Herşeyin hayırlısı ne diyeyim
  • Ortalama 4000-5000€ kazaniyorum. Viyana Teknik Bilgisayar Mühendisligindeyim.
    Internet Teknolojileri Uzerine Firma Sahibiyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rh+ -- 16 Ocak 2012; 0:31:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fırtınam..

    quote:

    Orijinalden alıntı: HacıTaşlayanŞeytan

    quote:

    Orijinalden alıntı: KuzuXx

    Türkiye Genelinde Mezun Olduğu Bölüm Dışında Farklı Meslekler Yapan Çok İnsan Var. Misal Ben Ticaret Mezunuyum Fakat Elektrik Elektronik Sektöründe Çalışıyorum. Ve Benim Elektrik Elektronik Bölümünde Üniversite Okuyan Arkadaşımın Giremediği Bir Firmada Çalışıyorum. Yaklaşık 2000 TL Maaşım Şirketten Verilen Araba + Sigorta Primler Felan. Hiç Adil Değil Fakat Durum Böyle.

    gayet adil eğer senin tecrüben o üniversite boyunca sadece inekleyen abimizden daha fazla ise ...

    Doğru söylüyorsun. Alaylı olanla okullu olanın tecrübeleri bir olmuyor. Mesela yaptığı bir işin okulunu okuyan adam işi batırıyor ama okulunu okumayıp kendiliğinden yetişen birisi daha iyi oluyor ve işi büyütebiliyor.

    Benim Abim Elektronik Okumuştu. Sonra Bu Sektörde Kendi İşini Kurunca Onun Yanında Gide Gele Öğrendim. Zaten Kendimi Bildim Bileli Elektronik Benim İçin Hep İlgi Çekiyciydi. 3 Sene Muhasebe Bölümü Okudum Temel Bilgiye Sahibim Bildiğim 2 3 Tane Muhasebe Programlarıda Var Data Soft Olsun Eta Olsun Bilirim. Ama Hepsine Bir Silgi Çekip Kendimi Elektronik Sektörüne Adıcam Gibi Duruyor. Okulunu Okumadan Nereye Kadar Gidebilirim Bilmiyorum Ama :)




  • Meslek=ÖĞRENCİ
    Gelir Yeri=Peder Bank
    Gelir=Günde pazartesi 5 tl Salı çarşamba perşembe 8 tl cuma 5 cumartesi pazar 10 ar tl



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alprn-yldrm -- 16 Ocak 2012; 0:46:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fernsehn

    Mimarım. Yüksek lisans öğrencisiyim, üniversitemde araştırma görevlisi olarak çalışıyorum, derslere giriyorum. Devlet memuruyum yani. Yabancı dil tazminatıyla birlikte aldığım maaş 2000 bile değil. Buna da şükür diyorum. En azından sevdiğim işi yapıyorum.

    yabancı dilinde Almanca olmalı ..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mixerkan

    quote:

    Orijinalden alıntı: fernsehn

    Mimarım. Yüksek lisans öğrencisiyim, üniversitemde araştırma görevlisi olarak çalışıyorum, derslere giriyorum. Devlet memuruyum yani. Yabancı dil tazminatıyla birlikte aldığım maaş 2000 bile değil. Buna da şükür diyorum. En azından sevdiğim işi yapıyorum.

    yabancı dilinde Almanca olmalı ..



    Yok, İngilizce. Biraz Almanca biliyorum. Kpds belgem yok onun için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BetterBosh -- 16 Ocak 2012; 1:01:00 >
  • 8000 usd alıyorum. uzakyol 1. zabitiyim. kimyasal tankerlerde 2. kpt lık yapıyorum.güverte bölümü mezunuyum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkan99

    arkadaşlar aldığı maaş direk geçim standardını bence belirlemez.birisi evlidir 1000 tl maas alıyordur ama evi vardır kira vermiyordur.diğerinin evi yoktur aldığı 2000 liranın 700-800 ini kiraya falan verdimi ikiside aynı durumu gelmiş olur

    yani arkadaşlar mümkünse oturduğunuz ev kendinin mi değilmi onuda belirtin

    İyi misin dostum..
    İstersen fatura falan gibi giderlerin SS'lerini de koyalım..
    Yada evde pijama ile resim çekilelim.. hayat standardımızı daha iyi yakala..

    Konu başlığını bir daha oku istersen.. En fakir kim onu seçmiyoruz..
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.