Şimdi Ara

ne alayım ben şimdi..HERKES OKUSUN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
72
Cevap
0
Favori
2.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Epeydir test sürüşleri ve tespitleri yaptım bu araba konularında.epeycede araştırmalar yaptım ve bi çok araba aldım sattım.ben şimdi ne yapayım buyrun ;

OPEL GRUBU ( astra,vectra,corsa,insignia ) = kaliteli ama (1.3 dizeller gitmiyor,1.4,1.6 turbo benzinli motorları tüp takılmıyor,yada sıkıntılı,)düz 1.6 larda tam kaldırmıyor kasayı.1.2 çorsalar felan facia zaten.ee turbolulara tüp taktırcan yok magnezyum alaşım subab eritme vs vs.hepsi sorun.

VOLKSWAGEN GRUBU ( passat,golf,polo,jetta) = süper kaliteli arabaları var.ama TSİ motor FSİ motor lpg sorunlu.1.6 8v olanlara oluyo lpg ama gitmiyor oda.yeni polo 1.4 85 liklerde vasat sayılır.1.6 TDİ lar iyi ama kim alabilir fiyatları uçuk.donanım zayıf

TOYOTA GRUBU (Auris,corolla,avensis) = bi toyotaya pek laf söyleyemiyorum işte.arabalar gerçekten kaliteli arabalar.lpg ilede uyumlu motorlar sanırım.Dizellerindende oldukça memnun gördüğüm kadarıyla herkes.2.nci elide çok iyi arabanın.ama niyeyse bi türlü sevemedim japon arabalarını.fiyatlarıda çok pahalı oluyor ayrıca.

SKODA GURUBU = arabalar ww kalitesinde.ama ikinci eli zayıf.ve TSİ motorlar aynı sorun lpg de.düz 1.6 lar gitmiyor

RENO GRUBU = türkiyede en çok satan arabalar belkide.ikinci eli iyi.ama arabalar dandik.çok kalitesiz.1.6 düz motorları gitmiyor fluencede,megane da, felan.1.5 DCİ lar var onlar güzel gidiyo ama reno kalitesini beğenmiyorum. arabalar gerçekten çok kalitesiz.clio su ,meganı olsun aynı yanı..laguna kalitesi biraz daha iyi ama ikinci eli yok.

PEUGEOT GRUBU ( 207,307,407) = aslında pejo arabalarının tiplerini seviyorum.hoşuma gidiyor ama belkide türkiyedeki en sorunlu arabaları pejolar.herkes alma dıyor.bütün forumlar şikâyetçi.servisleri bile şikâyetçi.2.nci eli çok iyi değil.renoya göre kaliteli ama pejoysa uzak dur diyor herkes

HYUNDAİ GRUBU ( Accent era,elentra,accent blue) = eraları seviyorum aslında çok süper bi araba değil normalde ama 2.nci eli çok pahalı olmaya başladı.millet 30 felan çekiyor.1.6 lara.lpg sorunu olmuyor pek eralarda.1.4 leri desen gitmiyor.elentra yeni 1.6 güzel ama araba çok kaba çok şişkin.blue desen benzin seçeneği yok doğru dürüst,dizeli var ama çok bayılmadım onada

HONDA GRUBU ( civic ) = belkide 2.nci eli en kuvvetli arabalardan.alımı satımı kolay.konforlu.motoru güzel.lpg yede uyumlu motor.ama gel gör ki o ön konsol yokmu kendimi bildim bileli sevmedim ön konsollarını hondanın.eskisinide yenisinide.uçuk kaçık pokemon gibi bişey.nitekim gene sevemedim japon arabalarını

FORD GRUBU (focus,fiesta,mondeo) = 1.6 focuslar çok iyi.lpg ye uyumlu motor.konforlu araç.2nci eli çok kuvvetli.ama buram buram motor sesi var arabada.dizeldede benzindede.bu fordun motor sesını duyan benmiyim sadece diye kendi kendime sormuyor değilim.kulalıkla felan durmak lazım 110 dan sonra arabanın içinde :) mondeo pahalı.fiestanın tipini sevmiyorum.

FİAT GRUBU (Linea,punto) = Türkiyedeki belkide servis ağı en ucuz firma fiattır.yanlız 1.6 motor seçeneği yok benzinlide.dizel 1.3 ler gitmiyor.1.6 dizeller iyi ama çok yol sesi kabin sesi var içeride.1.4 fire active ler performansı hiç güzel değil.kalite desen gerçekten çok vasat.bide türkiyenin en çok satan arabası olduğuna bakmayın hep şirket aracı onlar.2nci eli çok zayıf aslında. sahibindeni takip edin hep milletin elinde kalıyor.

EVET; ELEŞTİRİN BAKALIM.. :) ben şimdi ne alayım.ülkede doğru dürüst binebileceğim araba yok.hep sorunlu.

• Bütçe nedir ?

Araçtan beklentileriniz nedir?
  • Sanırım Ford'u sadece ses sıkıntısından dolayı tercih etmek istemiyorsunuz. Bence beğendiğiniz bir focus'u alın ve güzel bir yerde düzgünce yalıtım yaptırıp kullanın.

vs vs vs vs

ancak arabaların olumsuz yanlarını yazmışsınız.. siz araç beğenemezsiniz gibime geliyor
    Ne yapacağım ben bu yeğenimle
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • armutun sapı üzümün çöpü. Ozaman size bir akbil tavsiye ediyorum .
  • ford güzel araba ama yalıtımla felan uğraşmak istemiyorum açıkçası.LPG yi her ne kadar sevmesemde oda olur.Dizelde olur.aile aracı spor da.artık seçim yapamıyorum çünkü okadar çok şecenek bulamıyorum

LPG olursa çekiş sıkıntı olmuycak bi araba beni uğraştırmıycak bi araba
    Dizel olursa motor sesi olmuycak traktör gibi çalışmıycak bi araba
    yakıt felan önemli değil.hiç bi zaman arabanın ne yaktığın hesaplamam.önemli olan git deyince gidicek.

Orijinalden alıntı: eylülnisaeyvaz

armutun sapı üzümün çöpü. Ozaman size bir akbil tavsiye ediyorum .

Valla öyle tüm marka modellere bahane bulmuş,

En iyisi akbili fulle istedigin yere git

GALATASARAY
  • Siz de hem yakıt önemli değil diyorsunuz hem de LPG takabileceğiniz araç arıyorsunuz. Git deyince gidecek araç istiyorsanız TSI motor alacaksınız madem öyle. Onun da yakıtını beğenmiyorsanız garajda kendiniz yeni motor teknolojileri üretmeye başlayabilirsiniz.
  • LPG 2,5 lira benzin 5 lira hocam.yakıt hesaplamıyoruz derken LPG de kaç kuruş yakıyor ne kadar hesaplı giderim şudur budur gibi şeyleri hesaplamıyoruz demek istedim.TSİ ler güzel gidiyor ama benim gözüm kesmiyor şahsen benzinli binmeye.zira yüklenince veya rampada felan anlık tüketiminde 20-25 litrelere çıktığı oluyor bilmem anlatabildimmi.

Orijinalden alıntı: kaanacarcan

20 ile 40 arası.sorunsuz uğraştırmayan kaliteli çekişi güzel bayılmayan bir araç

40bine cikabiliyorsan lpg li 125hp focus.
    Gerisi hikaye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: eylülnisaeyvaz

armutun sapı üzümün çöpü. Ozaman size bir akbil tavsiye ediyorum .

Akbil bile fazla gelir. Bisiklet alsin.

1.6 dizel cok kabin sesi aliyomus. Motoru eledigi noktaya bak.

ne alayım ben şimdi..HERKES OKUSUN
  • Hocam şekli şemali bırak işleve bak biraz derim. Hondalar güzel arabalar. Ben olsam tercihimi Hondadan yana kullanırdım. Tabii alırken içine sinmesi de önemli.

Bence 50 60 milyara mukemmel araba pesinde kosmak kadar sacma birsey yok.

Opelin cekmeme
    Vw nin kalitesiz ic mekanina
    Skodanin piyasasizligina
    Chevroletin piyasasizligina
    Renaoult citroenin 2 3 sene sonra dagilip orasindan burasindan ses gelmesine
    Fordun basik ic mekanina
    Vs
    Fordun motor sesine
    Ve fiatin kalitesizligine
    Hyundainin etmez degerine
    Hondanin konforsuzlugunu

Gormezden gelip alacaksiniz.

• Arkadaşım yerçekimsiz ortamda muz yiyeyim çilek tadı gelsin oluyor seninkide, hem ince ince elemişsin, hem de hiç birşey beğenmemişsin. Yani gördüğüm kadarıyla lpg diye tutturuyorsun ama bir yandan da 1.6 düz çekmiyor, dizel de pahalı diyorsun. Yani belli bir bütçen varsa bu kadar ince elemeyeceksin. Bir diğer deyişle etin budun belli arabanı ona göre seçip, ufak kusurlarını kabulleneceksin. Neden mi? Çünkü bu forumda hemen hepimiz aynı durumdayız+ KUSURSUZ araba yok. İlla ki ufak da olsa insana batacak istediği gibi olmayacak bir yönü var.

Senin durumunda ya şikayet etmeyi bırakıp parayı basacak iyi donanımlı tdi vw alacaksın, ya da lpg kullanmak istiyorsan motoru bunda sorun çıkarmayacak ama daha az kaliteli bir arabayı kabulleneceksin. Mesela tsi+fsi o kadar çok yakmıyor şi 8-9. Bu sana çok geliyorsa daha ne kadar düşük istiyorsun algılayamam, ha ben ayda çok km yaparım dersen haklısın o zaman da belki dizel bile kurtarmaz.

MArkalar hakkında yazdığın düşüncelerine genel olarak aynen katılıyorum.

Ben senin yerinde olsam tercihimi vw, opel, honda arasından yaparım. Düşük km 1.6tdi polo comfortline alabilirsin. Şi 5 litre mazot. yine 1.4tdi polo olabilir. Yine dipdiri düşük km 1.4tsi comfortline golf 6 alabilirsin. Yine bir önceki kasa otomatik düşük km civic alabilirsin. Uzun yolda süspansiyonlarının çok oynaması ve fazla yakması dışında sıkıntı olmaz, lpg takacakmışsın.

Okm istersen seat ibiza sc 1.4tsi 150hp dsg 42000lira. Gayet de bol donanımlı bir araba. 0-100ü 7.8saniye şi tüketimi 8 litre. Motor, şanzıman, donanım kombinasyonu harika bir karma.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.