Şimdi Ara

ND Filtre

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
2
Favori
13.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tevfikteo -- 27 Haziran 2013; 22:11:02 >

• merhaba

bende ND8 filtre kullanıyorum. 8 stop azaltıyor. markası green L.

bazı fotograflarda çok iş goruyor. örnek olarak kol saatimi koyuyorum.

ND Filtre

gun ışığın altında (bulutlu) 20 sn iso:100 makro tüp 50mm f16 ile çekildi. nd8 takılı mesela gun ışığında trafiği çekebilirsiniz arabalar hayalet olacaktır. nd filtre tamamen hayal gucune kalıyor

kullandıgım filtre çin malı en kalitesiz arkadaş verdi 10 lira gibi bi fiyata almış.

alabilirsin eger iş ciddiye binerse alırsın kalitelilerden. yalnızca sınıfı farklı nd 2 nd 4 nd 6 nd 8 die gidiyor. nd8 en koyu olanı. bu filtreyi sadece 1 kere kullandım oda saat için benim için gereksiz nd ler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtecpower -- 20 Haziran 2010; 20:00:56 >

• bu arada 1.ci ve 2.ci fotograflar HDR yapılmış ND filtre ile alakası yoktur. 3.cü fotograf koyu bi ND kullanılmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtecpower -- 20 Haziran 2010; 20:05:03 >
  • Selamlar..

İyi sonuçlar almak istiyorsanız B+W'yu tavsiye ederim.. Evet fiyatları biraz fazla, ben 67mm nd 110 filtreyi 150 liraya almıştım.. 77mm olanı 200 lira civarında.. Ama fiyatına kesinlikle değiyor.. 20-30 liralık filtrelerle ne kadar iyi sonuç alınır, bilemiyorum.. Çektiğim birkaç foto:

ND Filtre

ND Filtre

ND Filtre

• lenko pro 1 d filitre buldum
    52 tl 55mm si, diğer mm ler 80-90 civarı... nedense 55mm si ucuz :)
    gerçekten işe yarıyor
    filitresiz bir deneme yaptım
    f45 te 2 sn açık bıraktım makineyi
    bembeyaz bir foto :)

uzun pozlama için mutlaka gerekiyor...
    ama ucuz filitrelerde ışık geçirgenliği azmış ve bu da keskinliği etkliyormuş ve de netliği
  • quote:

Orijinalden alıntı: vtecpower

bu arada 1.ci ve 2.ci fotograflar HDR yapılmış ND filtre ile alakası yoktur. 3.cü fotograf koyu bi ND kullanılmış.

bence graduated ND filtre kullanılmış..

B+w veya hoya tercih edebilirsiniz. Özellikle video çekiyorsanız ve gündüz diyaframı açıp video çekmek istiyorsanız ND filtre kullanmak zorundasınız.. Ultra geniş açı lensler için Lee filtreler falan bulunuyor. Veya özel ince filtreler var.
  • bunu elde yapmak mümkün mü ??:D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EPA12 Fİltre nedir?
    9 yıl önce açıldı
    Filtre kıyaslaması
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ND filtre ile elde çekim yapmak mümkün mü yoksa tripod şart mı?
  • Bol ışık altında uzun pozlama yapmayacaksanız şart değil ancak filtrenin stopuna göre elde çekim için iyi ışık gerekir
  • quote:

Orijinalden alıntı: erk4n

ND filtre ile elde çekim yapmak mümkün mü yoksa tripod şart mı?

ND filtre genelde gün ışığında uzun pozlama yapabilmek için kullanılır ve uzun pozlamada makineyi bir yere sabitlemek şarttır.
  • Graduated ND filtrelerle gündüz çok güzel işler çıkar diye düşünüyorum. :)
  • polarize ve nd şart
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdish

Selamlar..

İyi sonuçlar almak istiyorsanız B+W'yu tavsiye ederim.. Evet fiyatları biraz fazla, ben 67mm nd 110 filtreyi 150 liraya almıştım.. 77mm olanı 200 lira civarında.. Ama fiyatına kesinlikle değiyor.. 20-30 liralık filtrelerle ne kadar iyi sonuç alınır, bilemiyorum.. Çektiğim birkaç foto:

ND Filtre

ND Filtre

ND Filtre

B+W nin Filtreleri pahalıda olsa kalitesinden dolayı hak ediyor alınması gereken bir marka

ayrıca çalışmaların son derece başarılı kutlarım @erdish

• ND filtre gündüz karşılaşılan ufak bir şelale görünce akla gelen ilk şey
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhan_eee

ND filtre gündüz karşılaşılan ufak bir şelale görünce akla gelen ilk şey

aynen arkadaşım :)

uzun pozlama seven biri olarak nd filtreyi seviyorum.

bir de ufak bir not; 2 ve ya daha fazla nd filtre taktığınızda fotoğrafınızda pembeleşme oluyorsa filtrelerden biri gerçek değildir.ND filtrelerin nötr olması gerekir renk içermemeli. benim gibi spot mağazadan alıp böyle sonuçla karşılaşanlar için paylaşmak istedim :) .

uzun pozlama fotoğraflarım için..

http://500px.com/green_seagull/photos

@erdish

fotoğraflar harika. eline sağlık.

• filtre tutucu ile kullanılan yaprak nd grad'lar daha kullanışlı gibi. koyu kısmın geleceği yeri kendiniz ayarlayabilmeniz avantaj sağlayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: malumatfuruş

filtre tutucu ile kullanılan yaprak nd grad'lar daha kullanışlı gibi. koyu kısmın geleceği yeri kendiniz ayarlayabilmeniz avantaj sağlayacaktır.

bu kare şeklindeki cokin filtrelerden mi bahsediyorsunuz?

değilse görmek isterim nasıl filtreler bunlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

quote:

Orijinalden alıntı: malumatfuruş

filtre tutucu ile kullanılan yaprak nd grad'lar daha kullanışlı gibi. koyu kısmın geleceği yeri kendiniz ayarlayabilmeniz avantaj sağlayacaktır.

bu kare şeklindeki cokin filtrelerden mi bahsediyorsunuz?

değilse görmek isterim nasıl filtreler bunlar

http://www.amazon.com/Complete-Square-Filter-Cokin-Series/dp/B00796I546

sanırım onlar, burada bol renk bol çeşit var

• Bilemiyorum çok sık kullanım alanı olmadığını düşünüyorum. Bu yüzden benim için 200 tl vermek çok lüks olur.

Yalnız kafama takılan nd filtreler alan derinliğini etkiliyor mu ?

Linkteki örnek bir parça kafamı karıştırdı.
    http://www.cambuy.com.au/Kenko-58mm-ND8-Neutral-Density-Filter.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknikkonular -- 27 Mart 2012; 5:51:28 >
  • Dolaylı olarak etkiler elbette ND 8 3 f stop az ışık içeri alır ister obturatör ister diyaframla bu az ışığı içeri giren normal pozlama yapacak EV değerine ulaşacak kadar arttırmalısınız doğru poz için.Bunun için diyafram açmayı seçerseniz elbette daha büyük diyafram açıklığı nedeni ile alan derinliğinizde daha sınırlı olacaktır.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.