Şimdi Ara

Nbt ekran camının aşınması?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 530D GT aracımın geniş Nbt ekran camı oto yıkamacıları hoyratlığı sebebiyle aşınmış alttan daha parlak ekran çıkmış.. yok mu bunun çaresi dostlar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 2011 e90 aracımda aynı sorunu yaşamıştım onun ekranı nbt değil CIC idi (navigation professional) serviste 4000 küsür lira gibi bir rakam duyunca arkama bile bakmadan kaçtım hemen. Sonra aliexpresden bir satıcı buldum 300 liraya orjinal ekran (sharp marka) aldım ve 15 dakikada değiştirdim (eli yatkın olmayan da 2 saatlr değiştirir maksimum).

    Serviste komple lcd ve üniteyi satıyorlar, aliexpresde sadece lcdyi almıştım ve birbirinden çok kolay ayrılıyordu.

    Nbt de durum sanırım farklı yanlış hatırlamıyorsam lcd ve ünite zaten ayrı. Yani maliyet kafadan daha az olacaktır. Tavsiyem eğer bulabilirseniz parçayı orjinal olarak çinde (aliexpress) yada avrupada arayın, olmadı türkiyede de uygun fiyata çıkma satan yerler vardır elbet (fatura vs olmasına dikkat edin, bilmeden de olsa çalıntı mal alıp kimsenin hakkına girmemek lazım)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Do It Yourself D kullanıcısına yanıt
    Hmm.. bir araştırayım bakalım şimdi...benim aklıma birde şu camlara çekilen 3M filmlerin en açık renginden kaplamak.. acaba nasıl olur..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tolgao2000 T kullanıcısına yanıt
    Korumak için güzel fikir, hatta direkt nbtye özel ekran filmleri de satılıyor korumak için. Ama ekrandaki aşınmayı düzelteceğini sanmam.

    Sadece polisaj belki iş görür o da aşınmayan tarafı da aşındırarak aynı düzeye getirebilirsiniz, fakat çok çok aşırı hassas bir yapısı var camın yani bu işi ne yaptığının farkında olan birisinin yapması lazım ilk seferinde çatlatmıştım camı, hassas olduğunu öğrenince ve ona göre davranınca sorun olmuyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • https://www.amazon.com/gp/aw/d/B00H2YPNI6/ref=ppx_yo_mob_b_post_ship_o0_img?ie=UTF8&psc=1

    Böyle birşey satın aldım bakalım kargoya verildi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pasta görevi gören bir ürün (benim söylediğim polisaj yönteminin el ile uygulanması aslında) , biraz pahalı da olsa işinizi görür. Ama ortaya çıkacak sonuç sizi tatmin eder mi onu bilemem çünkü ürünün yapacağı şey ekranın aşınamamış yerlerini de aşınmış alan gibi yaparak farkı ortadan kaldırmak. Yani farklı bir görüntü ortaya çıksa da eski haline göre çok daha muntazam olacaktır, tek dez avantajı güneşli havalarda ekran biraz parlama yapabilir (o aşınan katman parlama önleyici katman zaten)

    Uygulamayı bastırmadan, nazikçe ve sabırlı bir şekilde yaparsanız bir sıkıntı da çıkmayacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do It Yourself -- 2 Mart 2019; 23:38:9 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.