Şimdi Ara

NAVKING TS 430 Kullanan Var Mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
9.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Orijinalden alıntı: Ergo001

Şurdakini alacağım kullanan var mı ?
    http://www.sanalpazar.com/Navking-Ts-430-4.3-Fm-Mp3-Navigasyon-Cihazi-Gps__isp4868015

Öncelikle şunu belirteyim:
    - Bu cihazlardaki ROUTE66 navigasyon yazılımı insanı çıldırtır! Bana göre kullanıcı düşmanı bir arayüzü var.
    - Bildiğim kadarıyla bu cihazın harita ve POI bilgilerini TA sağlıyor, yani TeleAtlas. Türkiye'de navigasyon cihazı kullanacaksanız BAŞARSOFT haritalı cihazları tercih etmelisiniz.
    - Ankara'da AnkaMall AVM içerisindeki ElectroWorld'tde NAVKING ürünlerini incelemiştim. Teşhirdeki 2 ayrı ürünün ikisinin de ekranları arızalıydı, bu size bir fikir verir belki... Diğer markalarda problem yok iken Navking cihazlar reyonda bozulmuştu.

Üreticinin internet sitesi linkini de vreyim, aklınızda soru işaretleri kalmasın:
    http://www.navking.com/ProductNavigationDetail.aspx?d_product_id=355

"Mutlaka NAVKING almalıyım" diyorsanız 5" modelini tavsiye ederim, 5-8 taksitle 139 TL.
    http://www.darty.com.tr/e_commerce/TELEFON/GPS/Navigasyon/NAVKING/VT-500-5-0--c-17-p-76237.htm?ref=akakce&v=1.99.8

Bu arada o linkteki reklam da ilginçmiş:
    "4.3" DEV EKRANINDA FİLM İZLEMEYE DOYAMAYACAKSINIZ,"

Yok deve...
    4,3 inç'cik ekran ne kadar dev olabilir ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ergo001

Şurdakini alacağım kullanan var mı ?
    http://www.sanalpazar.com/Navking-Ts-430-4.3-Fm-Mp3-Navigasyon-Cihazi-Gps__isp4868015

Ürünün şu anki fiyatı (açık arttırma): 119 TL
    HEMEN AL fiyatı: 125 TL

Bakın aynı ürün şu anda şu sitede 12 taksitle kaç TL?
    http://www.kliksa.com/UrunDetay/ses-mp3-navigasyon/arac-ici-navigasyon/900337197

NAVKING TS 430 Kullanan Var Mı ?

Bu ürün KLİKSA'da sık sık kampanyaya girer. Aslında 119 TL bu cihaz için uygun bir fiyat değil. Daha aşağılara satılmalı...
    Hatta üst modeli (5") olan Navking VT-500 MEDIAMARKT'ta 2-3 defa 99 TL'den satıldı.

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulaş-ım -- 8 Kasım 2012; 3:32:13 >

• http://www.teknosa.com/kategori/telekom/navigasyon_cihazi/966/145130185/navking_ts_430_4_3_navigasyon_cihazi

almaya kararlıysan buradan alabilirsin, bende alacaktım vazgeçtim.
  • bende düşünüyordum.ama hala düşünüyorum :)
  • ihtiyaca cevap veren ürün şu an bu ürünü kullanıyorum
  • Bu cihaza farklı bir navigasyon yazılımı yüklemenin mantığı yolu var mıdır?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bozo Luluk

Bu cihaza farklı bir navigasyon yazılımı yüklemenin mantığı yolu var mıdır?

interneti kullan
  • NAVKING VT 500 bir ara 99 TL'den kampanyaya girmişti. Sırf denemek ive houma giderse de alıp babama/kardeşime hediye etmek için üşenmeyi AVM'ye kadar gittim.
    Sonuç: Tam bir hayal kırıklığı. Detayına girmeyeceğim, daha önce uzun uzadıya yorumlar yazmıştım, genel konuşacağım.

Sırf fiyatı iyi diye navigasyon cihazı alınmaz. Zamanında bu hatalara biz de düştük. İlk aldığım Çin malı IGO My Way (8.2 ya da 8.3) yazılımlı cihazdan o gün için çok ama çok memnundum. İçinde gelen ve çoğu yeri göstermeyen takoz TeleAtlas haritasına rağmen memnundum. Kasası resmen 4 köşe balık konservesi kutusu gibi aluminyumdandı, çirkindi, ama memnundum. Çünkü daha iyisi olduğunu bilmiyordum, ilk navigasyon cihazı kullanmanın heyecanı vardı, içerdiği her bir özellik (irtifa bilgisi, araç hızını gösterme, yol bilgisayarı vs. vs.) çok hoşuma gidiyordu. Bir süre sonra karşılaştırma yapma olanağına ulaştığım yerli/yabancı modeller de 3 kat pahalı olduğu için onlara dönüp bakmıyordum bile. Ama günümüzde öyle değil.

Şimdi alternatif ürünler arttı, rekabet arttı. Fiyatlar düştü. Aradan geçen yıllar sonunda navigasyon cihazından beklentilerimi daha iyi belirleme olanağım oldu. Şimdi bana deseler ki "Filan teknomarkette 49 TL'ye 5" Navking VT-500 model cihaz var", emin olun tenezzül edip gidip almam. Hiç kimseye de tavsiye etmem. Bu sadece NAVKING özelinde de değil. Örneğin; Piranha'nın (hepsini değil) bir çok modelini de tavsiye etmem. Yerine göre her markanın tavsiye etmeyeceğim ürünleri vardır, az ya da çok. Ekran parlaklığı cılız olan, hafif güneşli günde araç içerisinde gölge ortamda bile ekranı zor gözüken, işlemcisi yavaş olup sizi 1-2 saniye geç yönlendiren, cihaz açıldıktan sonra uyduya bağlantı süresi dakikaları bulan, araç şarj adaptörünün arızalanması durumunda bataryada çalışırken uydulara 6-7 dakikada zar-zor bağlanan kalitesiz cihazları asla tavsiye etmem. Nedenini de yanına eklerim.

Gidip adam akıllı işemcisi olan, ekran parlaklığı yüksek (gün ışığında gürülebilir ekran), ilk uyduya bağlantı süresi hızlı cihazları almanızı tavsiye ederim. Navigasyon cihazını çok kullanan için yazılım hızı ve ilk bağlantı süresi önemlidir. Aracına in-bin yaptıkça, cihaz uykuya dalıp açıldıkça her seferinde ilk bağlantıda biraz bekletir. Bu süre sık kullanan için çok önemlidir. Nadir kullanan biri de bu cihazları ne için alır? Ayda yılda bir seyahate çıkar ya da acil durumda en yakın hastaneyi-eczaneyi-acil servisi bulmak için kullanır. Ucuz ve kalitesiz cihaz alırsınız, bir şekilde sizi gideceğiniz yerere götürür ama ilk acil durumda başınaza "dank" eder! Acil bir durumda cihazı açar en yakın hastaneyi/eczaneyi/polis-jandarmayı ararsınız, harita verileriniz kötü bir sağlayıcıdan gelyorsa sizi 1-2 kilometre yakınınızdaki yere değil de 20 kilometre uzaktaki yere yönlendirir. Ya da en yakındaki yeri gösterir de ilk uydu bağlantı süresinin 1-2 dakika olmasından dolayı cihaz başında kahrolur beklersiniz. Diğer yanda açıldıktan sonra uyduya 15-20 saniyede bağlanan cihaz vardır ama siz 1-2 dakika gergin şekilde beklersiniz.

Bu bahsettiğim durumların çoğu ya benim başıma geldi, ya da arkadşalarımın... Navigasyon cihazıyla ilgili ihtiyaçlar kişiden kişiye değişir, ancak donanım-yazılım kalitesi konusunda asgari standartlarınız olmalıdır. Bunu bilmeden alım yaparsanız sürekli olarak "ah keşke şundan alsaymışım" der durursunuz. Bu bende çok oldu. Kimileri olmasa da olur cinsinden, kimileri de olmazsa olmaz cinsinden ihtiyaçlar. Garmin kullanırken de, Çin malı IGO yazılımlı cihaz kullanırken de, yerlilerden Telefunken-Piranha-Navitech-Next markalarının muhtelif modellerini kullanırken de sürekli olarak "ah keşke şu cihazdaki şu özellikte olsa" dediğim olmuştur. Bu ihtiyaçlar kullandıkça ortaya çıkıyor. Yoksa ilk navigasyon cihazını alacak kişinin beklentisi "adres gireyim götürsün" işnden başka bir şey değildir, ama bunu sağlayacak herhangi bir cihazı alırken tecrübeli birilerine danışmazsa ne gibi sıkıntılarla karşılaşabileceği konusunda bir öngörüde bulunamaz.

• Bu konuda gayet deneyimlisiniz
    Peki öneriniz nedir?
    100-200tl seviyesinde
    Sanırım tomtom ve garmin iyi
    nedersiniz?
  • Ulaş-ım kardeşim gayet güzel anlatmış,Bu kadar tecrübenin ve analizin üstüne bir de tavsiyede bulunsanız süper olacaktı :) niye banladılar size ya
  • Halkçı kardeşimizin de dediği gibi şöyle 100-200TL arası olsa hiç fena olmaz. Tomtom ismini çok duyuyorum ama fiyatlar da baya kaymaklı yani :)
  • Arkadaslar navking i kimseye tavsiye etmiyorum... Tam üçkağıtçı bir firma.. Cihazın ekranında kırmızı çizgiler çıktı garantisi olduğu halde yapmadılar, neymiş efendim cihaz 2 yıl, ekranı 6 ay garantiliymiş... Tam sahtekarlar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar navking i kimseye tavsiye etmiyorum... Tam üçkağıtçı bir firma.. Cihazın ekranında kırmızı çizgiler çıktı garantisi olduğu halde yapmadılar, neymiş efendim cihaz 2 yıl, ekranı 6 ay garantiliymiş... Tam sahtekarlar...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.