Şimdi Ara

BOSE COMPANION-3 2+1 KULLANAN VEYA DİNLEYEN VARMI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bose Companion3 2+1 multimedia speaker alıcam büyük ihtimalle aslında sorup soruşturmaya bile gerek yok bose yapmışsa yapmıştır kötü olma ihtimali zaten yoktur da yinede dinleyen veya alan arkadaşlar varsa yorumlarını buraya yazarlarsa sevinirim...

BOSE COMPANION-3 2+1 KULLANAN VEYA DİNLEYEN VARMI?

Specifications

Bose: Product No.: 033935
    Dimensions: Speakers: 3 1/2" H x 2 1/2" W x 2 3/8" D (8.89cm x 6.35cm x 6.10cm)
    Acoustimass® module: 8 5/8" H x 7 1/8" W x 14" D (21.8cm x 18cm x 35.56cm)
    Control pod: 2 1/2" D x 1 1/8" H (6.35cm x 2.79cm)
    Weight: Speakers (each): 0.5 lb. (0.23kg)
    Acoustimass module: 15.4 lbs. (6.98kg)
    Speaker Placement: Maximum 6 feet (2m) from Acoustimass module; maximum 3 feet (90cm) from screen edge
    Acoustimass Placement: Minimum 2 feet (.6m) from computer monitor; maximum 6 feet (2m) from multimedia sound source
    Power Rating: 115VAC~50/60 Hz
    Driver Complement: Two magnetically shielded 2" (5cm) long-throw, wide-range transducers; one 5.25" (13.3cm) woofer
    Approvals: Canadian ICES-003 Class B and FCC compliant
    Warranty: 1 year, limited

Saygılar,
    atalayalper

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atalayalper -- 13 Aralık 2005, 13:39:26 >

• Konuyla alakasız olacak biraz ama sana pm attım bir ara bakabilirsen sevinirim
    iyi günler
  • cevahir ep de kurulu zaten bu set gidip dinliyebilirsin. orda sarı bir düğme var sete bağlı olan sarı düğmeye basarsan çalan şarkının sesi bose dan çıkıyo. ben dinledim ööle aman aman bi fark yok hemen yanında z2300 duruyodu ard arda dinledim çok fazla fark göremedim tizleri daha iy işte ama ortam çok gürültülüydü. uydular aşırı küçük ya. ve aşırı pahallı galiba 600 milyon cıvarındaydı
  • @alper dostum,ben Egemen Elektronikte dinledim seti,ama direk İPOD'a bağladı görevli arkadaş,daha önce de belirtmiştim düşüncelerimi bu setle ilgili,ve tekrarlıyorum,bilmiyorum İPOD'lamı ilgili ama inanılmaz ama inanılmaz çok ama çok net bir sesi vardı,hakikaten kusur bulamadım,evet ses seviyesi çok yüksek değil ama son derece temiz bir ses veriyor,tabii bilemiyorum belki de işin sırrı İPOD'tadır ama edindiğim izlenim bu,özellikle bas-mid-tiz dengesi bir harika,çok para ama,yani bu ses berraklığı eğer İPOD'tan kaynaklanıyorsa yazık olur paraya,elbet çok iyi bir ürün kuşkusuz,ama o para çok fazla bana kalırsa,tabii karar senin,illa alacağım diyorsan için rahat olsun çünkü tek kelimeyle harika bir sesi vardı İPOD birlikteliğiyle ilgili
  • atalayper o seti cevahirde gördüm o set creative i-trigue 3300 den bile baya küçük bassı var ama sesini duymadım
  • 600 ytl ona vermektense z 5500 alınır
  • Bass modülü 60 watt r.m.s miş güya bose teknik bilgilerini vermiyo internete ama bir sitede okumuştum 60 watt r.m.s ideal gibi ama bende okmuştum birkaç incelemede bass öle duvarlarınızı sallayacak kadar çok değil yazıyordu...Kararsızım almayabilirim gerçi bose sonuna kadar güvendiğim bir markada 550 ytl çok para yawww...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Jbl stage 1 ve 2 hakkında yorum
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • az önce cevahirden geldim set 699 milyon. ayrıca subwooferı hiç te küçük değil gayet büyük bana uyduları aşırı küçük geldi. yinede sen bilirsin bose a güveniomuşun hem.
  • bose'lerin esas özelliği o zaten , çok küçük uydularla o sesleri verebilmesi
    quote:

Orjinalden alıntı: tibi

az önce cevahirden geldim set 699 milyon. ayrıca subwooferı hiç te küçük değil gayet büyük bana uyduları aşırı küçük geldi. yinede sen bilirsin bose a güveniomuşun hem.
  • evt abi biliom :) valla adamlara helal olsun tabi o seti alabilcek güçte olanlarada helal olsun
  • @affan kardeşim, dediğin ipod'a bağlı şekilde çok ama çok farkedebiliyor ses. Yani işin sırrı sadece bose'da olmayabilir, ipod da çok önemli bir etken olabilir.
    Öte yandan sırf marka bose olduğu için fiyat yine anormal pahalı. z2300ü çok bulanlar bu sete ne diycek acaba? Yani bence bu fiyata daha iyi bir 2.1 set bulunabilir. İlla ki bose mu olmalı??
  • EP de bose ile z2300 yanyana duruyor zaten , ses çıkış gücü olarak z2300 bariz bir şekilde üstün ama sesteki netlik olarak da bose bariz bir şekilde üstün . İlla 2.1 set ise bose olmamalı bence , çünkü fazla abartılıyorlar . Onun fiyatına biraz arkalarda 2 tane altec lansing var thx logolu ve devasa boyutlarda bir 2.1 , bence bir de ona bak ama model adını falan bilmiyorum yazmıyordu
  • evet 700 milyon verip net sesli ama güçlü olmayan 2+1 almak bence gereksiz. araştırmadım ama daha iyi secenekler vardır diye düşünüyorum
  • parasında haklısın ama güç kısmı bence çok da önemli değil , çoğumuz apartman dairesinde yaşadığımız için sesini açamayacağımız ama bilerce watt lık sistemler almak bence anlamsız , önemli olan kaliteli ses vermesidir bence bose'nin çıkardığı ses miktarı z2300'den düşük ama yeterli seviyede , gene de o parayı verecek olsam ona değil başka alternatiflere yönelirdim herhalde
  • Setin ses kalitesi tabii ki tartışılmaz. Her ne kadar bu bose ürünlerini hiç dinleme şansım olmasa da okuduğumuz onlarca review'da kötü yorum yapılmıyor, hep olumlu şeyler var. (fiyat olayı hariç, yurtdışında bile çok pahalılar) Yani ses kalitesi konusunda ve fiyatının kabul edilemez yüksekliği konusunda aynı fikirdeyiz arkadaşlar.. Çelişki işte ama bence de o paradan daha ucuza o kalitede başka setler de bulunabilir.
  • Altec lansing , boseden sonra iyi bir alternatif olabilir.
    Bu firmalar oncelikle sesin gucunden cok kalitesiyle ilgilenirler. Oyle muhendislik calısmalardırki asamalar gercekten ince detaylarla doludur. Mıknatisları bile uzun calısmaların urunudur. Standart dan 10 kat daha fazla manyetik guce sahiptir mesela. Uzun atımlı konları vardır. Kabininden kablosuna kadar her malzeme ince elenir sık dokunur. İstenilen sonuc alınana kadar defalarca ustunde calısılır.
    Bir muzisyen kulagı bu kaliteyi farkı cok daha net anlar cunku onun icin enstrumanların sesi canlı ortamda oldugu gibi cıkmalıdır. Ses yuksekliginin, berraklıgının, basın, tizin cok onemi yoktur. Zaten evlerimizde acıp uzunca dinleyecegimiz ses siddeti bellidir. Guclu herhangi bir sistemi dinlersiniz 1 saatte yorulursunuz basınız agırır, bu firmaların urunlerini ise saatlerce yorulmadan dinlersiniz. Cunku tum tonlar olması gerektigi gibi cıkar. Ustelik yıllarca ilk gunku gibi performansla calısırlar.
    Bosede minimum boyutta en kaliteli sesi uretmeyi amaclar. Zaten bas surucusude tek 13 cm. Gumbur gumbur bas beklemek hata olur. Multimedya ve kucuk boyutta oda icin tasarlanmıs. Diger bir konu bu firmaların urunlerinin kısık sestede yuksek sestede ton doygunlugu aynıdır, volume actıgınızda ses sadece buyur. Bazı urunlerde bas yada tiz az cıkıyor diye volume acarız mesela bu urunlerde boyle seyler olmaz.
    Nasılki mercedes yıllar once abs enjeksiyon gibi sistemleri kullanmıs ve o konuları coktan asmıssa, bu speaker ureticileride ses gucu konusunu asmıs ve daha detaylı amaclara yonelmislerdir.
    O yuzden boyle firmaların urunlerini degerlendirirken sadece ses gucu degilde bu acılardan ele almak lazım.
    Sistemleri multimedya bile olsa bunca deneyimleri tecrubeleri urunlerine illaki yansır ve digerlerinden farkı olur.
    Saygılar.

• ikarahal sana bişey sorcam yanlış anlama hep kafama takılmıştır şu bose da.. ben acoustimass 15 i dinledim metrocity teknosada ve şu zamana kadar duyduğum en güzel sesti ve uydular çok küçüktü ama tabi fiyatıda ona göre.. adamlar bu uyduların boyutunu küçük tutup kaliteyi artırmak için çok uzun süre çalışmışlar ve ürünlerin fiyatıda ona göre pahallı olmuş ama uyduları çok küçük aypmayıp biraz daha büyük tutup aynı kalitede ses sağlamak daha kolaydır herhalde ve daha az uğraşıldığı için daha ucuza gelicektir. yani demek istediim bose un avantajı olan küçük uydular yerine aynı kalitede ama çok küçük olmayan uydulu setlere yönelmek ekonomik açıdan anlamlı olmıcakmıdır? yani o berraklıkta ses sadece bose damı var? ben megaworksten logitechten vs. onun gibi ürünlerden başka şey kullanmadıım için bilgim sınırlı.. sadece merak ettim..

bose a aynı katagoride olan iyi alternatiflerini söylermisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tibi -- 14 Aralık 2005, 12:47:04 >

• diyelim ki sürekli mp3 dinliyoruz , 128 kb lık mp3 lerin aslında ne kadar kalitesiz olduğunu kaliteli bir sistemde dinlediğimde anladım ve böyle bir sistemde de aynı sorun yaşanmaz mı? yani şarkıdaki bütün bozukluklar bence rahatsız edici derecede farkedilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: tibi

ikarahal sana bişey sorcam yanlış anlama hep kafama takılmıştır şu bose da.. ben acoustimass 15 i dinledim metrocity teknosada ve şu zamana kadar duyduğum en güzel sesti ve uydular çok küçüktü ama tabi fiyatıda ona göre.. adamlar bu uyduların boyutunu küçük tutup kaliteyi artırmak için çok uzun süre çalışmışlar ve ürünlerin fiyatıda ona göre pahallı olmuş ama uyduları çok küçük aypmayıp biraz daha büyük tutup aynı kalitede ses sağlamak daha kolaydır herhalde ve daha az uğraşıldığı için daha ucuza gelicektir. yani demek istediim bose un avantajı olan küçük uydular yerine aynı kalitede ama çok küçük olmayan uydulu setlere yönelmek ekonomik açıdan anlamlı olmıcakmıdır? yani o berraklıkta ses sadece bose damı var? ben megaworksten logitechten vs. onun gibi ürünlerden başka şey kullanmadıım için bilgim sınırlı.. sadece merak ettim..

bose a aynı katagoride olan iyi alternatiflerini söylermisin.

Slm

Bose ev sinema sistemlerinde en kucuk boyutla en fazla performans amacıyla calısan bir firma.
    Yani oncelikle yer sorunu yasayanlar icin cok iyi cozum. Bir hoparloru hem kucuk tutmak hemde yuksek verim almak zor bir istir. Hatta bose acoustimass 15 de gordugun o kuplerden daha kucuk olanlarıda yaptı.
    Profiloda bose bayinde gorebilirsin. Nerdeyse acoustimass 15 kuplerin yarısı kadar. Ayrıca cok etkili olan bas unitelerinde sadece 13 cm hoparlor bulunmakta. Bose dısında hicbir firma bu kucuk capta suruculer kullanmıyor. Ayrıca bose nin direk ve yansıyan sesleri kullanması, sub kısmınında etkili performansı digerlerinden ayıran ozellikleri. Bulundugu ortamı cok daha buyukmus gibi bir izlenim uyandırıyor. Sonuc olarakta o cevreleyen ses ile derinden gelen bas sesleri duyunca otomatikman gozun daha buyuk speaker arıyor. Cunku goruntu ile cıkan ses cok tezat. O yuzden insanı enteresan bir sekilde etkiliyor. Fiyatını duyunca bu etki biraz azalıyor tabi Bose nedense bu zor yolu secmis ve basarılıda.
    Diger ureticilerinde normal boyutlarda boseden daha iyi sonuc veren urunleri var. Hatta daha uygun fiyata. Bu tamamen tercih meselesi. Jbl, magnat, jamo, Cerwin-Vega vb firmaların cok guzel ev sinema speakerleri bulunmakta.

Bose kucuk kuplerle buyuk ses almak ve yapımındaki zorlukları asagıdaki linktede belirtmis zaten.

http://www.modern.com.tr/teknohtm/akustik/jewel.html

• quote:

Orjinalden alıntı: civilcivil

diyelim ki sürekli mp3 dinliyoruz , 128 kb lık mp3 lerin aslında ne kadar kalitesiz olduğunu kaliteli bir sistemde dinlediğimde anladım ve böyle bir sistemde de aynı sorun yaşanmaz mı? yani şarkıdaki bütün bozukluklar bence rahatsız edici derecede farkedilir

Civilcivil

Konu biraz dagılmaya basladı ama ,
    Aslında bu olay insanın kulaklarını egitir ve daha kaliteli olanı secebilir duruma gelirsin.
    Diger turlu kendini kandırıyorsundur zaten. Yani farkında olmadan hep kotu muzik dinliyorsun.
    Yani bu sorun degil ayıbı ortaya cıkarmaktır. Mesela dinlemenede gerek yok audio cd den bir parcayı
    128 ve 320 kb seklinde mp3 yap. Winamp ta calarken ikisininde spectrum analyzer ine bak farkı gor.
    Muzik dinledigin sistem sana bu farkı sunamıyorsa sistemin ayıbıdır, kalitesizligidir.
    Neden vcd varken dvd yi tercih ediyorsun. Cunku dvd ile vcd farkını biliyorsun.

Saygılar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.