Gerek google maps, gerek yandex navi ikisini de denedim fakat bilmediğim rotalara giderken en hızlı yol diye ya dağ yollarını öneriyor ya asfaltı olmayan bozuk yolları gösteriyor ya da ücretli yola sokmak istiyor. Rahat gideceğim yolda ücretli yola sokmuyor dağ yollarını tercih ediyor. Yakın masefede gideceğim yere de beni 25 km geri götürüp ücretli yola sokmak istiyor illa. Sırf daha hızlı diye beni bozuk, köy içlerinden geçen dağ yollarına sokmasından bıktım. Aksine hem bilmediğim yol olduğu için hem bozuk, dar yol olduğu için hem virajları bol olduğu için daha yavaş varıyorum gideceğim yere. Ücretli yolları kapatabiliyorum fakat bu dağ yollarının bir çaresi yok mu acaba ? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agonize -- 20 Ağustos 2022; 14:7:37 > |
Navigasyonların dağ yollarına sokması ?

-
-
3 sene önce başımıza geldi. Bayram trafiği nedeniyle Bolu’nun içerisinden, asfalt olmayan yollardan götürdü yandex.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu teknolojiler gerçekten bazen saçmalıyor.Ben de sizin tam tersinize yakın olduğu için köy yollarından gitmek istediğimde,hatta gittiğim güzergah da doğru olmasına rağmen u çektirip 5 km geriye döndürüp 25 km daha uzak olan yola sokmaya çalışıyor.Bazen gerçekten telefonu parçalayasım geliyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaya1983 -- 20 Ağustos 2022; 14:26:29 >
Bir defa bu hataya düştüm aydın dağlarında gece kuş uçmaz yerlerden geçtim. Dualarla eve vardık. Lastik patlasa yandın.
Artık güzergahı incelemeden (uydu görünümü, 3D harita filan) yola çıkmıyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İstanbul'dan Samsun'a giderken Samsun'a neredeyse geldik derken birden seni alıyor tepelere sürüyor dağ tepe asfaltsız yollarda geçiriyor mis gibi asfalt yol varken sanırım bunu yolu en fazla 5 km kısaltmak için yapiyor
Navigasyon gideceğiniz yere en kısa sürede nereden gidebileceğinizi trafiğin durumunu hesaplayarak yapar.
Dağ yolu, asfalt yol ayırt etmez.
Misal istanbulda akşam iş çıkışı trafiğinde kestirme yapayım diye yüzlerce ara sokağa sokuyor beni.
Bu yüzden navigasyonu sadece bilmediğim yerlere giderken kullanıyorum onun haricinde en iyi yol kendi bildiğiniz yoldur.
Ben genelde uzun yol yapacaksam güzergaha google street ile biraz bakarım.
Tabi bir anda iş çıktıysa gitmek gerekiyorsa o zaman zor.
Bir ihtimal ayarlardan ücretli geçişler, köprüleri kullanma seçeneği açık olabilir mi? Genelde hep ücretli yollara sokmaya çalışıyor çünkü beni.
-
Navigasyon a fazla inanmayın. Ankara İstanbul bile sürekli 3. Köprü ye sokuyor. Ankara Aşti diye otobüs giriş yerine götürüyor.
Antalya da bilmediğim bir yere gittim beni tarla yolundan götürdü. Orada yol bile yok. Geri gelirken adamların tarifi ile mis gibi cadde üzerinden geldim.
Ankara da mis gibi devlet yolu + cadde varken beni yine yol bile olmayan köy yollarından götürdü telefon bile çekmiyor.
İstanbul'da beni daracık sokaklara çok dik rampalara sokuyor halbuki az ileride mis gibi cadde otoban var.
İstanbul havalimanı için bile saçma sapan ya ücretli yol yada mümkün olan en uzun yeri seçiyor.
Bildiğim yollarda bile saçma sapan yerlerden götürmeye çalışıyor.
Google Maps en fazla % 80 doğru tarif veriyor. Türkiye navigasyon gerçekten kötü rezil durumda. Arabada Android Auto var diye mecburen kullanıyoruz.
Diğer navigasyonlar gibi uyarı ekleme de mümkün değil.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Uludağ için berbat bir dik yamacı olan yeri gösteriliyor diye halk tabela yaptırttı. Tırları o kadar dar bir yola sokuyordu ki kaç kişi evine zarar verdi.
Kaç kez haberlere bile konu oldu. Google Türkiye ile dalga geçtiği kesin.
Geçen hafta bir arkadaşın köydeki evini ziyarete giderken bizi maden yoluna, daha sonra da ormancıların kullandığı tuhaf yola sokan google navi'ye selam olsun.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Siz gene gideceğiniz yere ulaşmışsınız. Yıllar önce bir gece Seferihisar'dan Urla'ya gitmek istedik. Köy yollarına sokup en sonunda bir köy mezarlığına getirdi, "Hedefe ulaştınız" dedi. Bir ürperti gelmedi değil.
-
yandex falan hikaye google maps hiç pişman etmedi
-
"Yavaş varayım ama sağsalim varayım önemli olan bu Google" dememe rağmen otobanda ufak bir tıkanıklılık var diye beni öyle bir sokaklardan götürüp, yokuşlardan çıkartıp indirdi ki anlatamam.
Artık iplemiyorum bu şekilde nereye girmemem gerektiğini anlıyorum, o sağa dön diyor ben sola dönüyorum
Benide hızlı yol diye izmir dönüşü afyon civarında dağlara soktu yandex navigasyon, bildiğin virajllı yer yer mıcırlı 30km gecemeyeceginiz yola hızlı yol diyip 40-50km o yoldan gıtmek zorunda kaldım otoyola baglantı olmadıgı ıcın ve google navıgasyonda salak sık sık uyarı işareti sağa dönün diyor ama sözlü olarak düz devam et diyor defalarca kafa karısıklıgından yol kacırttı ayrıca yandex kendi kendine rota uzerındeki yolu değiştirip kendi kendine rota ciziyordu hareket halinde olmama rağmen
Yandex kestirme yolu seçtiğinizde toprak yol falan filan dinlemez. Dik rampalara da sokar.
Mesela İzmir-Karabük yolunda paralı yoldan gitmek istemedim, Bursa'nın türlü türlü köylerinden geçirdi. Halbuki İznik üstünden direkt verebilirdi gecenin bir vakti eskiden de bu yoldan gidiyordum.
-
Önceden navigasyon cihazlarında rota seçeneği olurdu. Kısa, hızlı vs. Hızlı derseniz hep ana yoldan götürürdü, kısa derseniz ara sokaklardan. Şimdi o seçenek kalmadı.
Çoğunlukla hayat kurtarsa da rota çizimi tüm navigasyonlarda kötü. O çevreyi biliyorsanız çizdiği rota saçma gelir çünkü muhakkak daha iyi bir rota vardır. Ama hiç bilmiyorsanız saçma rotalar da olsa yine de ulaşırsınız.
En yakın örneği misal trafik ışıklarından u çekmek yasak olmadığı halde önce sağa döndürüyor bir süre devam edip sola dönüp sonra tekrar sola dönüp aynı ışığa çıkarıyor. Halbuki u dönüşü yasak değil. Rotaya güvenmeden nereden götürmek istiyor önce bakmak gerekiyor. Ben bakmamış olsam u dönüşü yapmak varken boşu boşuna vakit kaybedecektim.
Paraya kayıp iGO kullanın. En temizi...
Sygic nasıl?
Deneyeniniz var mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Siz gene gideceğiniz yere ulaşmışsınız. Yıllar önce bir gece Seferihisar'dan Urla'ya gitmek istedik. Köy yollarına sokup en sonunda bir köy mezarlığına getirdi, "Hedefe ulaştınız" dedi. Bir ürperti gelmedi değil. |
Navigasyon gideceğiniz yere en kısa sürede nereden gidebileceğinizi trafiğin durumunu hesaplayarak yapar.
Dağ yolu, asfalt yol ayırt etmez. Misal istanbulda akşam iş çıkışı trafiğinde kestirme yapayım diye yüzlerce ara sokağa sokuyor beni. Bu yüzden navigasyonu sadece bilmediğim yerlere giderken kullanıyorum onun haricinde en iyi yol kendi bildiğiniz yoldur. |
3 sene önce başımıza geldi. Bayram trafiği nedeniyle Bolu’nun içerisinden, asfalt olmayan yollardan götürdü yandex.
|
Bir defa bu hataya düştüm aydın dağlarında gece kuş uçmaz yerlerden geçtim. Dualarla eve vardık. Lastik patlasa yandın.
Artık güzergahı incelemeden (uydu görünümü, 3D harita filan) yola çıkmıyorum. |
Benzer içerikler
- plastik yağ çubuğu kırıldı
- opel corsa en çok tutulan motor
- tamamen antifiriz koymak
- trim sesi giderici
- eurorepar yorumları
- gr corolla
- google haritalar radar
- fiat pulse
- peugeot 308 fiyat listesi
- dünyanın en hızlı arabası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X