Şimdi Ara

Naviextras Toolbox ile Harita Güncellemesi Yapmak [iGO Yazılımlı Cihazlar için] (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
561
Cevap
34
Favori
279.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bilgi olarak yazıyorum.

    09 haziran 2014 tarihi itibarıyla naviextras ta son türkiye haritası 2013.10 dur. makinem qxb 513 ve igo primo

    yalnız bu haritayla bu gün beni sıhıyeden kızılay aşağı ayrancıya gitmek üzere ayarlıyken buradaki alt geçidi bilemedi. soldan git diyerek beni alt geçide sokturdu ve esata yönlenmek zorunda kaldım. bunu bile bile yaptım yaa. yani ne bilim cihaza ayıp olmasın diye ha. Yani kısaca esat yokuşunun oradaki altgeçidi bilmiyor resmen. düz gitmek için sağdan gidiyoruz biliyorumda ha. cihaz hala eskisi gibi düz sanıyor. ve soldan git deyip alt geçitten gitmeye yöneltiyor.

    Hemen haritaya bakayım dedim. güncel . Bi bakayım demostrasyon yapcam şimdi. Hala inanamıyorum ya. Kızılayı bilmiyor yavşak naviestras. yada bizi navitectemi bi nane var. bakalım görcez.
  • Evet demo doğru. rotaya genel bakışta da doğru. Nedir bu anlamadım. Yani gerçekten kazık attı eminim ya neyse. bida bu işi naviye bırakmıcam. Bildiğiniz yolda asla naviye güvenmeyin arkadaşlar. denize düşen yılana sarılır gibi düşünün bu cihazı. Tam ilmini yaptım diyorum yine kazık atıyor.

    Bu arada artık direkt earttan veya goole mapstan kordinat ögrenip naviye favori olarak atarak hedef belirliyorum.

    Bence sizde boşa uğraşmayın derim. böyle daha kolay.

    Anlatayım önemli bir kolaylık.

    İGO PRİMO VEYA KOORDİNAT DESTEKLİ NAVİGASYON CİHAZLARI İÇİN KOORDİNAT BİLGİSİ İLE HEDEF BELİRLEME
    şeklinde başlık açmıştım ama burada da yazayım dedim.

    Belki bilen çoktur ancak yinede ben forumda bu bilgi girişini yapıyorum. Belki forumda başka bir konudada vardır ancak ben bulamadım. Umarım ilgilenenlere faydası olur. Selametle kalın arkadaşlar.


    Arkadaşlar direkt earttan veya google mapstan koordinat öğrenip naviye favori olarak veya direkt hedef belirliyorum.

    Bence sizde boşa uğraşmayın derim. böyle daha kolay.

    Anlatayım önemli bir kolaylık.

    GOOGLE MAPS te KOORDNAT BULMAK


    Öncelikle google maps te istediğiniz bir yerin ondalık koordinatını öğrenme (igo primo ondalık koordinat sistemi kullanıyor derece dakika değil.)

    1- google maps aç. İstediğin yeri belirle.

    2- sağ tıkla " burası neresini seç" sol üstte ondalık sistem olarak küçükçe koordinat görünür. Eğer bunu da tıklarsan biraz daha büyükçe hem ondalık hemde derece cinsinden görürsün.

    3- doğrulamak istersen (nevigasyonunda)

    BUL > DİĞER >Koordinat > buraya mevcut yazılı değerleri silerek mapsta belirlediğiniz ondalık değerleri girin. (39 la başayan K 32 ile başlayan D dir mevcut sildiğiniz değer zaten hangi değeri nereye yazmanız gerektiğini gösteriyor) >BİTTİ

    diyince direkt sizi google maps te bulduğunuz yere götürür arkadaşlar.


    GOOGLE EARTTA KOORDİNAT BULMAK;

    0 - ARAÇLAR > SEÇENEKLER > 3D GÖRÜNÜM > ENLEM BOYLAM GÖSTER > ONDALIK DERECE SEÇİLİ OLACAK. (çok önemli yoksa koordinatı sizin işinize yaramayan derece dakika olarak alırsınız bu değer İGO programına girilemiyor zorlamayın)

    1-Earth açın arkadaşlar. kurmadıysanız google earth ı aratın download dan son versiyonu indirip çalıştırıp dünyanızı getirin.

    2- İstediğiniz yeri aratıp veya nasıl adet edindiyseniz size kalmış bulun.

    3- Yeni yer işareti aracını açın. Simgesi sarı bir iğne ve sağ üstünde artı var. Eğer bulamıyorsan EKLE nin içerisinde yer işareti eğer onuda bulamıyorsan CTRL tuşu basılı iken P harfine bas (valla ben yalancısıyım orda öyle yazıyor laptop diyemi açmadı denedim neyse)

    4- Simdi iğneyi mausun sol tuşunu basılı tutarak sürükle ve koordinatını öğrenmek istediğin yerin üzerine getir.

    5-Açılmış olan pencerede enlem ve boylamın sürükledikçe değiştiğini görebilirsin. Yani istediğin yerde mause yi bıraktığında işte burası okuduğun yer koordinalar yani.

    6- şimdi yine çek up yapalım



    gördüğünüz gibi istediğiniz yeri bilgisayarda bulup navigasyonda seçtirdiniz.

    Şimdi rota ayarını bulunduğunuz yerden hedef koordinat vererek yapalım.

    Ama bu değişik tabiki


    iki yöntem 1. cisi-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    BUL > DİĞER >Koordinat > buraya mevcut yazılı değerleri silerek mapsta belirlediğiniz ondalık değerleri girin. (39 la başayan K 32 ile başlayan D dir mevcut sildiğiniz değer zaten hangi değeri nereye yazmanız gerektiğini gösteriyor) >BİTTİ > SONRAKİ

    Bu sizi mevcut GPS koordinatınızdan yani o anki uydunun tespit ettiği koordinatınızdan girmiş olduğunuz koordinata rota belirler. SONRAKİ demeden hemen öncede girmiş olduğunuz koordinatı görsel harita üzerinde gösterir.

    ikinci yöntem----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    1- ROTAM > ROTA OLUŞTUR > ARTIYA BAS (yani rota eklicez bu arada GPS yi kapatırsanız mevcut GPS konumu dışındaki bir yerdende başlatabilirsiniz bir rotayı ne aramıştım ama bunu. Arkadaşlar hadi ben mevcut konumdan değilde hayali iki yer arasında yol tarifi görmek istiyorsam nolcek. Hadi bi deneyin bakayım nasıl kolay mı. gerçi tiyoyu verdim artık yaparsınız.)

    2- >DİGER > KOORDİNAT > BİTTİ >SEÇ

    İşte yine son girdiğimiz koordinatı gördük. Böylece doğru yere götürdüğüne de emin oluyoruz. Sonra bildiğiniz kısa kolay veya hızlı seçersiniz artık size kalmış.

    Hepsi bu kadar.

    Şimdi bu ne sağlar ne işe yarar derseniz.

    Bi kere navide belli bir hedefi bulmak işkencedir. bazen adresi bulamaz. Bazen hiç adrese ait bilgi yoktur. Bazen vardır ancak sizin tahmin etmediğiniz şekilde bilgi girişi olmuştur bulamazsınız. Buluncada ha sktrr bu adres veya yer böylemi girilir lan dersiniz. vb. bitmez. sonuçta illalah der haritadan bulup hedef seçeyim dersiniz tabi haritada navinin haritası 3-4-5 inçlik verem haritası gibi. Deliler gibi parmak sürüklersiniz ve sonunda da bu işinde iş olmadığını anlayıp bırakırsınız navigasyon cihazini.

    Oysa google maps ta veya eartta elle koymuş gibi bulursunuz uydu görünümünden bırak haritayı bina olarak bile seçersiniz. veya park veya her ne ise. alrsın koordinatı girersin navigasyonuna işte böyle verem olmayın böyle kullanın navinizi.


    Bide bunu da yazsan belki mutlu insanlar çoğalır. HIZLI KOLAY KISA hangisi iyi. Hangisini seçsem iyi. Bazen hızlının kazını yersin bazen kısanın. Bi optimum ayar bulamazsın.

    Nedir bunun püf noktası. Söyleyim optimum bir ayar yok arkadaşlar.

    KISA derseniz bazen saniyeler mertebesinde geçeceğiniz br ana caddeyi bir metre kısaltacam diye sokaklardan dön babam dön şeklinde gider. Varamassın bi türlü viraneye dönersin.

    HIZLI yı seçersin beyfendi seni 100metre önündeki yere götüreceğine hızlı gitçek ya oradaki geniş bir ana yol götürür 100m olur 1 KM gibi

    KOLAY seçersin amaç az dönüştü yapcek düz yerleri seçip kolay götürcek ya. İyide her düz de iyi değilki. Bazen bi u çerkersin varı verirsin. Bu eşşek u çekemediği için kolayda seni rezil eder. bunun gibi.

    Peki yokmu optimum VAAAAAAR. Arkadaşlar bu işi ara rota ile halledeceksiniz. Ara rotalara belirli yerlere zorunlu gidiş belirleyeceksiniz. Yani naviyi kendi haline bırakmayın. Ayrıca ara rotaları ayrı ayrı HIZLI KOLAY KISA diye ayarlayabiliyormusunuz bunu denemedim. oluyorsa bu dahada iyi. Ara rota kullanmak naviyi belli yerlerden gitmeye zorlar. Tabi sizin seçtiğiniz bu noktalar gerçek optimum noktalardır.

    Kısaca rota belirlerken haritayı ve navinin seçeneklerini incelemelisiniz. Hatalarını görmeli ve düzeltecek ara rotalar belirlemelisiniz.

    Mesela baktın ki çevre yoluna çıkmak için zorluyor öyle bir ara rota verceksinizki hızlı bile seçseniz sizi şehir içindengötürecek gibi. mesela yani.

    Bu şekilde. Yoksa NE HIZLI NE KOLAY NEDE KISA sizi tam olarak memnun etmez.

    GPS devre dışı bırakırsanız başlangıç noktasını siz seçmek üzere iki nokta arasında nasıl bir navigasyon yapıldığına bakabilirsiniz. Aksi taktirde her durumda başlangıç noktanız bulunduğunuz koordinat olmaya ısrar eder.

    Umarım faydalı bilgiler olmuştur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasesa -- 10 Haziran 2014; 0:33:56 >




  • yasesa kullanıcısına yanıt
    Paylaşımlarınız için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Navitech VR-761T Primo, 7'' TV'li Speak & Go Navigasyon Cihazına sahibim naviextratollbox dan (son sürümü) yeni güncellemeler olduğu halde göremiyorum herhangi bir hareket olmuyor.
    Sitesine yazdım bana verilen cevaptakileri uyduladım ama değişen olmadı. işletim sistemim win 8.1 64 bit . Ne yapmam lazım acaba? teşekkürler.

    gelen cevap

    1. Lütfen öncelikle cihazınızın License klasöründe bulunan ‘.reg’ klasörünü siliniz.

    2. İkinci aşamada Naviextras Toolbox’u tamamıyla (‘Tüm profilleri ve yedeklemeleri silmek istiyorum’u işaretleyiniz)
    kaldırınız, ve son sürümünühttps://www.naviextras.com/shop/portal/downloads linkinden tekrar kurunuz.

    Sonrasında ücretsiz güncelleme hakkınız olması nedeniyle Toolbox'u açınca Güncelleme kısmında mevcut kurulacak yeni paketleri göreceksiniz.

    Şayet probleminiz devam edecek olursa lütfen bilgisayarınızdaki ‘workingdir’ isimli klasörde bulunan ‘log’ klasörünü bize yollayınız.
    Bu klasör Toolbox’un bilgisayarınıza kaydedilmiş sistem günlüğüdür. ‘Log’ dosyaları karşılaşmış olduğunuz sorunun sebebini öğrenmek için elzemdir.
    Bu dizini bulmak için Toolbox’a giriniz ve ‘Ayarlar’ menüsünde ‘Klasör ayarları’ kısmını seçiniz. ‘Çalışma klasörü’ kısmında ‘workindir’ klasörü için
    bir yol göreceksiniz, ‘log’ dosyaları bu ‘workingdir’ isimli yerde bulunmaktadır. Fakat bunlar gizli sistem dosyaları olduğu için önceden bilgisayaranızda
    gizli dosyaların görüntülenmesine izin vermeniz lazım. Sonrasında lütfen bu dosyaları sıkıştırılmış formatta (.zip veya .rar) bize iletiniz
    Ayriyetten sorunu inceleyebilmemiz için SD kartınızda veya cihazınızın dahili hafızasında bulunan lisans klasörünüzün içeriğini sıkıştırılmış
    (.zip ya da .rar) formatta bize yollayınız.

    Bunun için [SD kartı/USB bellek/cihaz] lütfen bilgisayara bağlayınız. [Eğer cihazınızı USB kablosu desteği ile bağlarsanız etkinleştiriniz].
    Windows platformlu bilgisayarınızda çıkarılabilir sürücü veya disk’e iki kere tıklayınca LİCENSE klasörünü göreceksinizdir. Sağ klik ile ’Gönder – Sıkıştırılmış klasör/dosya’yı seçiniz. Böylece ’License.zip’ adında bir klasör oluşturulacaktır. Lütfen bu License.zip klasörünü cevap mailinize ekleyerek bize iletiniz.
    İşbirliğiniz için teşekkür ederiz.




  • kendi çabamla hallettim arkadaşlar içinde takılı olan micro diskte hata varmış hataları onardım güncelleme işlemi oldu ama sadece turkey poi dosyasında hata verdi yükleme yapmadı. :)
  • Selamlar,

    Başarsoft 2014Q1 Haritaları yayınlandı arkadaşlar. Toolbox aracıyla güncellemelerinizi yapabilirsiniz.

    Hayırlı olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DD252Admin -- 27 Haziran 2014; 9:01:42 >
  • Merhaba hocam...

    Geçen yıl 2.el Toyota Corolla aldım, üzerindeki navigosyonu pek kullanmadım, daha doğrusu kullanamadım. Haritalar çok eski ve cihaz kullanışsız gelmişti.

    2 Gündür uğraşa uğraşa cihazın markasını öğrenebildim, FlyAudio diye bir cihazmış, programı kurdum. Firmadaki arkadaş cihazın kartını çıkartıp kart okuyucu ile bilgisayara bağlayın, güncelleme yapın dedi.

    Kart okuyucu ile güncelleme yapılabilirmi?
  • kelbebek K kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

    Cihazınızın uyumlu olup olmadığını buradan kontrol edebilirsiniz.

    Uyumlu Cihazlar - TIKLAYIN

    Sorunuza cevap; Naviextras Toolbox ile hem cihazınızı USB Portundan bağlayarak, hem de SD kartı bilgisayarınıza bağlayarak güncelleme yapabilirsiniz.

    Saygılar.
  • PIRANHA HORIZON MARKA CİHAZIM LİSTEDE VAR DEDIĞINIZ HER ŞEYI YAPTIM HALA CIHAZIM BAĞLI GÖZÜKMÜYOR

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pckombat P kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

    BURADA Piranha Destek Başlığı var; orada çözüm arayınız lütfen.

    Saygılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pckombat

    PIRANHA HORIZON MARKA CİHAZIM LİSTEDE VAR DEDIĞINIZ HER ŞEYI YAPTIM HALA CIHAZIM BAĞLI GÖZÜKMÜYOR

    PIRANHA HORIZON linkteki modelse sanırım igo kullanmıyor o sebeple toolbox ile güncelleme yapamazsınız.

    http://piranha.com.tr/product.php?product_id=230#.U7UugkCjJMQ
  • Teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DD252Admin

    Selamlar,

    Cihazınızın uyumlu olup olmadığını buradan kontrol edebilirsiniz.

    Uyumlu Cihazlar - TIKLAYIN

    Sorunuza cevap; Naviextras Toolbox ile hem cihazınızı USB Portundan bağlayarak, hem de SD kartı bilgisayarınıza bağlayarak güncelleme yapabilirsiniz.

    Saygılar.


    Mesajların tamamını okudum, aynı sorunu benden başka yaşayanlar da varmış;

    Aracımdaki cihazın (FlyAudio) kartını çıkartıp kart okuyucu ile bilgisayara bağlıyorum ama maalesef program kartı görmüyor. Antivirüsü devredışı bıraktım, kartı yedekleyip formatladım, windowsu güncelledim, başka bilgisayarda denedim ama sonuç aynı. Zaten cihazın navigasyon kullanımını da sevmemiştim iyice soğudum, aracı satan arkadaş 2500 TTL'ye taktırdım demişti bence boşuna para vermiş, sadece CD'den Mp3 özelliği işime yarıyor.




  • DD252Admin kullanıcısına yanıt
    Aracımda Navitech NX-213F modeli var. Tarif ettiğin şekilde tüm güncelleştirmeleri yükledim. Ancak araçta Navigasyon cihazını yine de çalıştıramıyorum. Bu neden kaynaklıdır. Not: Navigasyon sistemi uzun zamandır kulanılmıyordu.
  • Bodrumlu_48 B kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

    Hiç mi açılmıyor cihaz? Batarya tamamen tükenmiş olabilir. Araçta değil de evde 7-8 saat PC bağlantısı ile uzun süreli şarj etmeyi deneyin.

    Yine de olmazsa korkarım batarya değişimi olması gerekecek.

    Geçmiş olsun.
  • Merhaba ben doğu avrupa haritası ve son güncellemeyi yaparken bırakıp gitmiştim galiba belli bir yerde kesilmiş. Yedeği geri aldım ancak hala güncellemeler kısmında "Cihaz içeriği doğrulanıyor. Lütfen bekleyiniz..." yazıyor.

    Bu durumda ne yapmam gerekir, tekrardan düzelir mi?

    Edit: Sonunda sorun çözüldü, daha önce aldığın yedeği geri alın ve ve navi toolboxı da kapatıp yeniden açın, hatta naviyi de reset tuşundan resetledim. Sonunda bağladığımda navigasyonu gördü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcornek -- 24 Temmuz 2014; 11:21:47 >
  • Merhabalar Naitech PX 120 cihazımı uzun süre sonra güncelleme için pc ye taktım fakat muhtemelen içindeki virüsden dolayı dosyalar sıkıntılıydı. Dosyaları sildim fakat her formatta veya fabrika ayarlarına dönmede tekrar virüslü olarak görünüyor. Hard reset varmıdır veya firmaya mı yollamam gerekli?
  • DD252Admin kullanıcısına yanıt
    sayın DD252 admin

    biraz acil bir sorum olacak

    next ye g 828 kullanıcısıyım avrupa haritası alıp hafıza kartına yüklemek istiyorum naviextras yeterli yer varmı diye kontrol edin diyor ancak sadece flash gözüküyor oda tabi yeterli değil

    cihazım ilk çıkanlardan 2009 model 8 gb kartı destekler mi

    4 gb bir kart alsam haritayı karta yüklemeyi nasıl gerçekleştireceğim

    şimdiden çok teşekkürler
  • c42 C kullanıcısına yanıt
    Selamlar,
    Bu sorunun muhatabı Next in destek servisi olmalı. Cihazı hiç kullanmadım. Kullanmadığım bir cihaz için değerleme veya çözüm yazmam doğru değil.
    Saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar skytech st-1090 navigasyon cihazım var navigasyon harita guncellemesi yapmak istedim cihazı usb den bilgisayara bagladım bilgisayar cihazı ve mikro sd kartı tanıyor naviextras.com sitesine uye olup toolbox programını bilgisayara kurdum toolbox programını acınca navigasyon cihazını tanımıyor kullanıcı adı ve sifre bolumu aktif olmuyor cihazda igo yazılımı var naviextras.com sayfasında desdeklenen cihazlar listesinde skytech - 1090 cihazı yok bu durumda cihaza yeni harita guncellemesi nasıl yapabilirim tesekkurler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasans -- 30 Temmuz 2014; 20:56:40 >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.