Şimdi Ara

Nasil mekik cekmek gerek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Duzenli olarak spor yapiyorum. Calistigim hareketler arasinda mekik de bulunuyor. Fakat mekik ile ilgili soyle bir seyler duydum; dogru yapilmazsa ciddi hasarlara yol acabilir gibi.
    Tam olarak nasil yapilmasi gerekir sizce; boynumuzu veya kafamizi tutarak destek almali miyiz yoksa elleri omuzlara falan koyup da mi yapmamiz gerekir ? Olayin saglik yonunden soruyorum Sakata gelmeyelim sonra

• bnde doru yapılmazsa fıtık olunurmuş die duydum ne kdr doruu bilmem:S
  • Mekiği en son çek.. Hiç birşey olmaz.. Ben şöle yapıyorum.. Ilk başda bel yukarsı ile aşşagısını kaldırıyorum.. Yani bir V şekli oluyor.. tabi o kadar V değil.. 30 derecelik açı olacak yerle aranda.. ayaklarının ve kafanın.. 1-2 dk oyle duruyorum.. Daha sonra mekiğe başlıyorum.. Ama havada .. Mekik sırasında ayaklarımı çekiyorum.. Kafamı bacaklarıma dogru çekiyorum.. Sürekli 1-2 dk boyunca.. Sonra duruyorum.. Göbeğe elle masaj yaptıkdan sonra devam ediyorum.. Anlatabildiysem ne mutlu..
  • Bacaklarını karnına çekerek aynı anda ellerin omuzlarında hafifçe doğrulmaya çalış.
  • ellerini omuzuna koyarak yaparsan daha iyi olur bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: BauglirXul

Mekiği en son çek.. Hiç birşey olmaz.. Ben şöle yapıyorum.. Ilk başda bel yukarsı ile aşşagısını kaldırıyorum.. Yani bir V şekli oluyor.. tabi o kadar V değil.. 30 derecelik açı olacak yerle aranda.. ayaklarının ve kafanın.. 1-2 dk oyle duruyorum.. Daha sonra mekiğe başlıyorum.. Ama havada .. Mekik sırasında ayaklarımı çekiyorum.. Kafamı bacaklarıma dogru çekiyorum.. Sürekli 1-2 dk boyunca.. Sonra duruyorum.. Göbeğe elle masaj yaptıkdan sonra devam ediyorum.. Anlatabildiysem ne mutlu..

süper anlattın hocu hemmen başlıyom.

• mekikten mekiğe fark var..ve dediğin doğru ilerisi için sakatlık çıkabilir yanlış yapılırsa ..her hareketi doğru yapmak önemlidir..

eğer mekiği yanlış yaparsanız belinize gereksiz yere yük bindirirsiniz ..Bikere ayakların vücut hizandan yukarıda olacak yani mekik sehpası yoksa koltuk gibi yerden biraz yüksek ve bacaklarını dizden itibaren üzerine koyabileceğin bir nesne bul oda olmassa dizlerini kırarak ve ayak tabanların yere basacak şekilde bacaklarını kendine doğru çekmiş bi vaziyette yer uzan ve mekiğe başla...mekiği asla bacakların yere paralel yani düz bi konumdayken yapma ..bu bütün yükü gereksiz bi şekilde beline bindirdiği gibi karın kasların içinde daha etkisiz olacaktır...

gelelim bu pozisyonda yapacağın mekiğe ...öncelikle ellerini başının arkasına koyup koymamak sana ve gücüne bağlı olan bir olay buna ilaveten yapabiliyosan ellerin başının arkasındayken yap...burada dikkat edilmesi gereken ellerinle asla ve asla boynuna yük bindirme yani kafanı elelrin yardımıyla kaldırmaya çalışma karın kaslarınla doğrulmaya çalış ellerin başının arkasında sadece bulunması gerekiyor başını ittirmesi değil Bunun sebebide boynuna yük binmemesi...çünkü ellerini arkaya koymanın amacı ağırlık merkezini kaydırıp senin için daha da zorlaştırmaktır ama hareketten daha fazla faydalanayım derken yanlış iş yapıp ellerinle boynuna bastırma..

tüm bunlar dikkat etmen gereken şeyler...genel anlamda bildiğimiz mekik böyle çekilir..Zaten tarif ettiğim konumda yaparsan doğru yaparsın...önemli olan birşeydaha varki mekik bu konumdayken yarım çekilir tamamen doğrulmanın hiç bi yararı yoktur boşu boşuna daha fazla yorulur ve karın kaslarını normalden az çalıştırmış olursun...asla tam doğrulma yarım yarım yap etkisini daha iyi hissedersin....aynı şekilde inerkende tam inme yani her hareketin sonunda başın yere veya mindere deymiyecek yani set sayın bitene ve sen tüm mekiği tamalayana kadara o baş ilk mekik için kalktımı son mekiğe kadar yere deymiyecek..Bunun amacıda kasları çalışma esnasında rahatlatmamak ve böylece daha fazla çalıştırmaktır...

kolay gelsin iyi çalışmalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecomert -- 11 Haziran 2007; 0:43:53 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.