Şimdi Ara

Nasıl Kargo Şoförü Olabilirim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

kaç yaşındasın?

• SISU kullanıcısına yanıt

20.

• _xardacelikayakk _ kullanıcısına yanıt

çalışırsın diye biliyorum..

• ama o SRC 4 ve psikoteknik belgelerini alman lazım.. SRC 4 ömür boyu geçerli. psikoteknik ise 5 yılda 1 yenileniyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SISU -- 17 Temmuz 2025; 21:30:37 >
  • Emin misiniz hocam? 26 yaş ticari araç yasağı kargo arabalarında geçerli mi?

yolcu taşımacılığı yapmak istersen 26 yaş yasağı var. yük de yok diye biliyorum.

• SISU kullanıcısına yanıt

Ben de öyle biliyorum. Eğer Aras, MNG, PTT, Yurtiçi'nde kargo şoförü tanıdığınız varsa bu srouyu sorabilir misiniz hocam?

• 1 sene transitle damacana dağıtımı yapmıştım. o da bi nevi kargo gibi sadece yükü ağır. zevkli bi iş sürekli geziyosun ve para kazanıyosun. arkadaşım kargoda çalışıyodu onun src vs yoktu ve yaşı 22 idi.

• Allah kolaylık versin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hayvan ve köleden farkımız yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

yok malesef tanıdığım.

E-Şube üzerinden üye olup giriş yap;

esube.iskur.gov.tr
    Türkiye İş Kurumu - Ana Sayfa
    https://esube.iskur.gov.tr

Bilgilerini, mesleğini vesaire girdikten sonra hem sana uygun iş ilanları sık sık gelir hem de sana atanan memur SMS göndererek bölgende ki iş ilanlarına yönlendirir. Ben 46 yaşında olduğum halde hâlâ ilanlar geliyor. Sen şoför arayan kargo firmalarının ilanlarına bakacaksan e-subenin iş ilanları kısmında detaylı arama yapabilirsin. Geçen sene yanılmıyorsam aras kargo benim bölgemde arıyordu, basvuracaktım ama 40'ını geçmemiş istiyordu.

SRC belgesi ise sürücü kurslarından alınıyor. Yapacağın taşımaya göre fiyatları değişiyor, yurt içi kargo taşıması için SRC 4 belgesi geçen sene 5000 liraydı. Ders saatine göre alıyorlar bu yıl Galiba sattlik 200 lira. Yurtdışı kargo taşınacak ise fiyat artıyor . Yine geçen sene bu aylar belediyeden beni çağırdılar, yolcu taşıma işi vardı, SRC olmadığı için olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastos Ozius -- 18 Temmuz 2025; 7:9:6 >

• MagmaMugen kullanıcısına yanıt

Benim yaşım 20 hocam. 26 yaş sınırı sadece yolcu taşıyan araçlara mı geldi yoksa hem yük hem de yolcu taşıyan araçlara mı? Bunu iyice öğrenmem lazım. Bir de hocam, gezmesi falan zevkli olabilir ama merdiven çıkmak falan yoruyormuş. Yani yorucu iş diyorlar.

• StalkerReborn kullanıcısına yanıt

Amin hocam. Allah herkese kolaylık versin.

• Sebastos Ozius kullanıcısına yanıt

Eyvallah hocam ama önce öğrenmem gereken şey, bu işi yapabilmek için yaşım yeterli mi? 26 yaş sınırına takılıyor muyum? Bunları öğrenmem lazım öncelikle.

• Abicim
    Yanlış soruyla dogru cevap bulunmaz.

Içinde dogdugun cografyada aklinda ne iş varsa onlara gittiginde sana evrak kurek belge sormazlar.
    Sana torpilin var mi die sorarlar. Yaşın genc zamanla acı ceke ceke, adalet duygunu yok ede ede, ulusa kufur ede ede ogrenirsin sorun degil.
    Önce torpilini bul sonrası basit.
    Norveçte yaşıyormuş gibi gelip buraya nasıl şoför olurum die soru sorma.

• jubeii kullanıcısına yanıt

Tanıdık çalışan var.

Yaş yeterliliği ile ilgili bir sıkıntı yok ki; şoför olacaksan adres bileceksin sadece. Kargo şoförü için ilan verirlerken de "şu şu semte hakim" ibresi koyuyorlar zaten.

Kargo teslimat elemanının işi de gözüne kolay görünmesin yalnız. Ona gelene kadar depo sevkiyat elemanı, depo sevkiyat sorumlusu gibi yine araç kullanacağın işler var. Diyorum ya ben 46 yaşındayım bana bile geri dönüyorlar çünkü piyasada ciddi eleman açığı var. İşveren 40'ndaki adama bile razı.

Su, alkollü içecek taşıyacağın firmalar var, tavukçuluk var; hepsi şoför be teslimat elemanı arıyor. Kendi sitelerinden de başvuru yap. Belediyeler sürekli "kurum dışı kamu işçi alımı" yapıyor. İçinde sıksık taşımacılık oluyor. İŞKUR dan "kurum dışı kamu işçi alımı" sayfalarını ziyaret et.

Şoför olmak istiyorsan, kredi çekmek mümkünse çekip bir panelvan al ve nakliye işine gir. Mobilya, rattan, bambu gibi oturma grupları üreten firmalar şehirler arasına sürekli mal gönderiyor ve serbest nakliyeci arıyor. Benim enişte bu işteydi. İndir yükle yapmaktan rahatsız olmazsan iyi iş.

İlla ki hedefin şoför olmaksa ehliyetini yükselt. Ağır vasıtaya geç ve SRC sertifikalarını al.

• 1-Kendi sitelerinden nasıl başvuru yapılıyor hocam?

2-Kargo şoförü olmak istiyorum hocam. Tandık bu işi yapıyor ve işinden memnun. Dezavantajları da varmış ama değer diyor.

3-Kredi çekip panelvan almak istiyorum hocam da kaç ay taksit oluyor panelvanlarda?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.