Şimdi Ara

Nasada astronot olmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnternette biraz araştırma yaptım bu konu hakkında.Açıkcası çok imkansız durmuyor.İtü gibi bir üniversitede uçak ve uzay mühendisliği bitiren birisinin başvuru yaptığında seçilme şansı ne denli olur ?Küçüklükten beri hayalim uzay mühendisi olup nasada çalışmaktı ve internette yazan şeylere göre türkiyeden birisinin de bunu başarabileceğini gördüm.Ama çok detaylı ve kesin bilgiler olmadığı için emin olamadım.Bu konuda bilgisi olan varsa yardım etsin lütfen

• Amerikan vatandasliginin olmasi gerekiyor ki sirf bu bile buyuk bir engel.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sende öyle durmaz.

• Ucak Uzay bende istiyorum. Hedefim Ucak muhemdisligi, uzay muhendisligindem gerekli sinavlari olursan belirli bir uzmanligi kazanirsan hic bir zorlugu yok bence. Zaten NASA nin yabanciymis seymis bir derdi yok dahasi alip kendi alanimda yetistirmek icin cabaliyorlar. Umarim bir gun orada calisma firsati bulur ulkemizi temsil edersiniz

• Üzgünüm çok geç

• uçak mühendisliği oku,nasa kabul etmezse thy ye girersin
  • Cevaplarınız için teşekkürler çok geç diyen arkadaş hariç

@Weeaboosour Umarım ilerde uzaya çıkan ilk türk yada nasada çalışan bir türk olabilirim.Sanada kendi hedefin adına başarılar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İtü de uzay mı varmış? Gerçi bizimkisi daha kapsamlı
  • Mühendislikle astronotluğun bir alakası yok hava harp okulunda okusaydın belki...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Genius

Mühendislikle astronotluğun bir alakası yok hava harp okulunda okusaydın belki...

Nasıl yok?

Buyrun link

http://www.jsc.nasa.gov/Bios/astrobio.html
  • Immortal King kullanıcısına yanıt
    Bedensel yeterlilik daha önemli. Hem onların gözünde ODTÜ, itü dandik üniversiteler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Genius

Bedensel yeterlilik daha önemli. Hem onların gözünde ODTÜ, itü dandik üniversiteler.

Bio ları attım. Çoğu havacılık ve uzay, elektronik, bilgisayar müh falan. Okuyun bari. Bedensel yeterlilikte önemli tabi.

Edit: Odtü, itü dandik demişsin de. İsim yapan hocalarım var amerikada mesela şu an bölümde. O biraz "kendini geliştirme" meselesine ve ne kadar başarılı olduğuna bağlı. Hiç bir şey hayal değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Immortal King -- 30 Ocak 2015; 18:32:56 >
  • Eger basarirsan nasada calistiktan sonra turkiyenin kendi uzay programini baslatir misin

• quote:

Orijinalden alıntı: UnrealNerd

Cevaplarınız için teşekkürler çok geç diyen arkadaş hariç

@Weeaboosour Umarım ilerde uzaya çıkan ilk türk yada nasada çalışan bir türk olabilirim.Sanada kendi hedefin adına başarılar

NASA'da çalışan ilk Türk olma hayalin maalesef suya düştü. Şuan NASA'da yakından tanıdığım bir Türk profesör çalışmakta. Kuvvetle muhtemelen başka Türk mühendisler ya da bilim adamları da çalışmaktadır. Ayrıca uzaya çıkan ilk Türk astronot da İTÜ'den

http://itunovatto.com/h2o/news/view/en-genc-astronot-ituden/4

Yukarıda İTÜ için dandik vb. yorumlar yapılmış. Bu arkadaşları dikkate almayınız. İTÜ Türkiye için her zaman ilklerin üniversitesidir. Kıyas yapma ihtiyacı görmüyorum bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aerosoldreams -- 21 Şubat 2015; 16:09:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Vespucci

Amerikan vatandasliginin olmasi gerekiyor ki sirf bu bile buyuk bir engel.

evet hocam soylediginiz cumleyle alakali kanit bekliyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: KURT COBAIN

Sende öyle durmaz.

• İmkansız değil zaten. Astronotluk diye bir meslek yok aslında, astronotların çoğu mühendis. Astronot/kozmonot ise uzaya gönderilenlere verilen unvan gibi bir şey. Uzaya gönderilmen imkansız değil ama alanında çok iyi olman lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aerosoldreams

quote:

Orijinalden alıntı: UnrealNerd

Cevaplarınız için teşekkürler çok geç diyen arkadaş hariç

NASA'da çalışan ilk Türk olma hayalin maalesef suya düştü. Şuan NASA'da yakından tanıdığım bir Türk profesör çalışmakta. Kuvvetle muhtemelen başka Türk mühendisler ya da bilim adamları da çalışmaktadır. Ayrıca uzaya çıkan ilk Türk astronot da İTÜ'den

http://itunovatto.com/h2o/news/view/en-genc-astronot-ituden/4

Yukarıda İTÜ için dandik vb. yorumlar yapılmış. Bu arkadaşları dikkate almayınız. İTÜ Türkiye için her zaman ilklerin üniversitesidir. Kıyas yapma ihtiyacı görmüyorum bile.

adam da zaten ilk Türk dememiş bir Türk demiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: fokof

quote:

Orijinalden alıntı: Vespucci

Amerikan vatandasliginin olmasi gerekiyor ki sirf bu bile buyuk bir engel.

evet hocam soylediginiz cumleyle alakali kanit bekliyorum...

http://astronauts.nasa.gov/content/broch00.htm

Citizenship kısmına bak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.