Şimdi Ara

Konuşurken karşıdakinin yüzüne bakamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
8.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de böyle bir eğilim olmuşmuş.Nasıl düzeltebilirim ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Konuşurken Karşıdakinin Yüzüne Bakamamak

Birinin yüzüne bakamama durumu, konuşurken insanların yüzüne bakamamak olarak da bilinir ve sosyal kaygı belirtisi olabilir. Bu durum, kişinin başkalarıyla etkileşime girmesini zorlaştırabilir ve günlük hayatı olumsuz etkileyebilir.

İnsanların yüzüne bakamama psikolojisi, genellikle düşük özgüven ve kendini değersiz görme gibi temel sorunlardan kaynaklanır. Kişi, başkalarının kendisini yargılayacağından veya aşağılayacağından korkabilir. Bu korku, kişinin göz teması kurmasını ve yüz ifadelerini yorumlamasını zorlaştırabilir.

Konuşurken yüze bakmadan konuşmak, hem sosyal hem de profesyonel ortamlarda sorunlara yol açabilir. Kişi, güvenilmez veya ilgisiz olarak algılanabilir. Ayrıca, sözlü olmayan iletişimin önemli bir kısmını kaçırabilir, bu da yanlış anlamalara ve iletişim sorunlarına yol açabilir.

Yüze bakmadan konuşma sorununu aşmak için çeşitli teknikler mevcuttur. Bunlar şunları içerir:

• Kişiyle konuşurken gözlerinin bir noktasına odaklanma.
    • Küçük adımlarla başlama, örneğin kısa anlar için göz teması kurma.
    • Kendini rahat hissettiğin kişilerle pratik yapma.
    • Bir terapiste veya danışmana başvurma, onlar altta yatan sosyal kaygıyı ele almanıza yardımcı olabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • naptın insanlara?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MRyldz

naptın insanlara?

Bir şey yapmadım Konu ciddi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scylla

quote:

naptın insanlara?

Alıntıları Göster
    Kendine güvenle alakalı. Aynaya bakabiliyor musun?

• quote:

quote:

naptın insanlara?

Alıntıları Göster
    Ben de eskiden bayanlarla konuşurken gözlerine bakamazdım dudaklarına bakardım hep öyle öyle alıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ÇayLaK KRaL

Ben de eskiden bayanlarla konuşurken gözlerine bakamazdım dudaklarına bakardım hep öyle öyle alıştım.

Alıntıları Göster
    çok ezik bi durum. bir an önce düzelt. ciddiyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇayLaK KRaL

Alıntıları Göster
    her gün aynada kendi gözlerine bakarak konuş geçiyor sonra psikologlar mı ne öneriyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maswey -- 15 Haziran 2010; 23:23:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nanuk

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Bende de vardı ama düzelttim. Kötü bir durum. Ben niye bakamıyorum lan o bakamasın düşüncesini kafana yerleştirmen lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sipahi

Bende de vardı ama düzelttim. Kötü bir durum. Ben niye bakamıyorum lan o bakamasın düşüncesini kafana yerleştirmen lazım.

Alıntıları Göster
    Ben de bakamıyorum. Sürekli gözlerimi kaçırıyorum. Kendi kendimi de şöyle avutuyorum, insanlarlar gözüyle değil, ağız ve kulaklarıyla iletişim kuruyor. Göz göze gelmesek de olur diyorum ama çok kötü bir durum. Bay bayan farketmeksizin yüzüne bakma ihtiyacı duymuyorum. Karşımdaki insan da muhtemelen beni dinlemiyor herhalde diye düşünüyordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: caadas

Ben de bakamıyorum. Sürekli gözlerimi kaçırıyorum. Kendi kendimi de şöyle avutuyorum, insanlarlar gözüyle değil, ağız ve kulaklarıyla iletişim kuruyor. Göz göze gelmesek de olur diyorum ama çok kötü bir durum. Bay bayan farketmeksizin yüzüne bakma ihtiyacı duymuyorum. Karşımdaki insan da muhtemelen beni dinlemiyor herhalde diye düşünüyordur.

Alıntıları Göster
    bende bı aralar dıslerıne bakardım ıyımı.
    fırcalıyormu leke varmı vs vs vs

ama artık gozlerının ıcıne ıcıne bakıyorum.rahatsız edıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: MMX 166

Alıntıları Göster
    Üzerinde bi eziklik var.Karşındakinden korkuyosun,vereceği tepkiden vs. Birde çok usta bir yalancı olmadıgın için olabilir.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Konusurken gozlerin icine bakmak gercekten zordiur yani herkes yapamaz. Ama yuzlerine bakabilirsin.
    Sana tavsiyem PC basinda fazla durma, birkac gunlugune arkadaslarinla yada ailenle beraber tatil yapmayi dene. Sonrasinda kitap oku ki dikkatini toplayabilesin, son asamada biraz MSN den arkadaslarinda goruntulu chat yap ve direk ekrandan onlarin gozune bak. Konusutugun ve yuzune bakamadigin insanlarli daha iyi tani statu farkin varsa eger isin biraz zordur ama yinede yaptigi isi ve kendi yaptigin isi cok iyi tanirsan eminim karsindakiler senin yuzune ve gozune bakmaya cesaret edemeyecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: GurcellOnline

Konusurken gozlerin icine bakmak gercekten zordiur yani herkes yapamaz. Ama yuzlerine bakabilirsin.
    Sana tavsiyem PC basinda fazla durma, birkac gunlugune arkadaslarinla yada ailenle beraber tatil yapmayi dene. Sonrasinda kitap oku ki dikkatini toplayabilesin, son asamada biraz MSN den arkadaslarinda goruntulu chat yap ve direk ekrandan onlarin gozune bak. Konusutugun ve yuzune bakamadigin insanlarli daha iyi tani statu farkin varsa eger isin biraz zordur ama yinede yaptigi isi ve kendi yaptigin isi cok iyi tanirsan eminim karsindakiler senin yuzune ve gozune bakmaya cesaret edemeyecektir.

Alıntıları Göster
    Değişik bir otizm var sende.

• quote:

Hımm
  • quote:

Orijinalden alıntı: faho

Değişik bir otizm var sende.

Alıntıları Göster
    Bende bakamıyorum. Millet beni bakıyor biliyor ama, ben hep kafamı öyle öyle çeviriyorum. Bir oraya bir buraya.

Gözlere de değil, yere bakıyorum ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: PETTIBONE

Bende bakamıyorum. Millet beni bakıyor biliyor ama, ben hep kafamı öyle öyle çeviriyorum. Bir oraya bir buraya.

Gözlere de değil, yere bakıyorum ben.

Alıntıları Göster
    yüzüne bak !

• quote:

Orijinalden alıntı: ArfMatematik

yüzüne bak !

Alıntıları Göster
    Bazen karşındakini küçük görmen onların gözlerine kolayca bakmanı kolaylaştırabilir.

Burda küçük görmenden kastım karşındakini senden üstün veya karşısında durulamayacak kadar saygın görmemenden bahsediyorum

(Pdr mi okusam ne)

• quote:

Orijinalden alıntı: india_ipekyolu

Bazen karşındakini küçük görmen onların gözlerine kolayca bakmanı kolaylaştırabilir.

Burda küçük görmenden kastım karşındakini senden üstün veya karşısında durulamayacak kadar saygın görmemenden bahsediyorum

(Pdr mi okusam ne)

Alıntıları Göster
    Yorumlar için sağolun arkadaşlar..Söylediklerinizi deneyeceğim

• quote:

Yorumlar için sağolun arkadaşlar..Söylediklerinizi deneyeceğim

Alıntıları Göster
    Çok güzel çözümlemeler yapılmış Dişleri kontrol eden arkadaşım seninki daha bi güzel

• quote:

Orijinalden alıntı: elchelo16

Çok güzel çözümlemeler yapılmış Dişleri kontrol eden arkadaşım seninki daha bi güzel

Alıntıları Göster
    Ben de bakamıyorum ama bunu konuşmama odaklanıyormuşum gibi gösteriyorum.
    Şu adını feriha koydumdaki sarışın kız gibi.
    edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haykıran Bıngıldak -- 18 Mart 2011; 0:58:53 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.