Şimdi Ara

NASA, InSight aracını iki saat içerisinde Mars yüzeyine indiriyor [Güncellendi] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.753
Cevap
4
Favori
46.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hic bi halt anlamadim animasyon bile goremedik. Yorungeye girdii parasut acti yere indi dediler hicbir sey gormeden bitti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bluedevil866

    Mars ile dunya arasindaki km farkindan uzaklik degeri nedir ?

    baglanti tipi nedir? lazer mi yoksa radyo sinyalleri mi?

    gonderilen bitrate degeri nedir ?

    peki lazerin yasam suresini nasil sagliyorlar bu kadar mesafede , eger sinyal ise gunes ve uzaydaki radyasyondan bozulmadan nasil 5 000 000 km gelebiliyor ?

    Fazla sorgulamamak lazım 3 5 cgi seyrettirirler koyunlarda yer çiftlikbank nasa da paraları hamutlar milletten

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gel revivo gel şenlik var

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fus Ro Dah

    Hic bi halt anlamadim animasyon bile goremedik. Yorungeye girdii parasut acti yere indi dediler hicbir sey gormeden bitti.
    Artik animasyon olmadan sadece haber gecince dahi milyonlar insan cakma haberleri yuttugu icin bosuna animasyon hazirlamiyorlar. Spiker Mars! dedi mi is bitiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O aracın içine insan sığabilecek kadar büyüğünü yapıp insan gönderebilirler. Kaç gün kalacaksa kalır sonra ufak olan araştırma aracını bırakır kendi geri döner. Bana gideceksin deseler ben bile 1 haftalık hızlandırılmış kursla inanın bunu yapabilirim. Ne kadar zor olabilirki. Her şeyi nasa mekezden kontrol ediliyor zaten. Çok zor olmasa gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NinJaus

    He sahte kardeşim dünyadaki ülkelerin uzay araştırma merkezleri, ajansları ağız birliği yaptı insanları kandırıyorlar biride çıkıp ifşa edemiyor dimi ?
    Hocam bu mars Insight aracının bütçesi $828 Milyon, stüdyoda birkaç resim hazırlayarak 828$ Milyon kaldırıyorlar. Bu işin içindeki kapıcı, güvenlik görevlisine bile senede $200 bin ve iş garantisi verirler, senede $200bin alan güvenlik görevlisini ölümle tehdit etsen bile bu sırrı ifşa etmez. Stop.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Redunay

    O aracın içine insan sığabilecek kadar büyüğünü yapıp insan gönderebilirler. Kaç gün kalacaksa kalır sonra ufak olan araştırma aracını bırakır kendi geri döner. Bana gideceksin deseler ben bile 1 haftalık hızlandırılmış kursla inanın bunu yapabilirim. Ne kadar zor olabilirki. Her şeyi nasa mekezden kontrol ediliyor zaten. Çok zor olmasa gerek.
    Uzay çok tehlikeli, kozmik ışınlarla dolu. Bunlar ışık hızında hareket eden radyasyonlardır. Bilim insanlarının ilk önce buna çözüm bulmaları gerek. Yoksa çoktan insan gönderirlerdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yalandan sevindiler, nasıl oluyorsa sallama bir foto dklar içinde geldi OLDUDA BİTTİ MAŞALLAH.
  • Marsın önceki aracıyla ilgili ufak olmayan bir detay.

    NASA, InSight aracını iki saat içerisinde Mars yüzeyine indiriyor [Güncellendi]


    Dubai de toz fırtınası olur görevimiz tehlike filminde görmüşsünüzdür. Mars da ise o fırtınanın zibilyon katı olur. Peki dubai deki bir mercedes böyle tozlanıyor iken senelerdir marsta olan cıncık gibi curiosity gün olmuş neden halen cıncık gibi.

    Bu da son mesajım, bu başlık için, neden sorularını sürekli sorarsanız gerçekler açığa çıkmaya başlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizimkiler soğan deposu basa dursun, adamlar tarihe canlı canlı aktör pozisyonunda tanıklık ediyor. Acaba bizim ülkemiz ne zaman bu gururu tattırır bizlere. Yetişmiş birçok zeki Türk mühendis beyin göçü halinde çünkü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 27 Kasım 2018; 0:1:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Göndere göndere tek hücreli bir resim göndermiş ...

  • O aracın Mars'a inip inmediğini tartışmanız Nasa'nın çok da umrundaydı.Yarın Mars'tan elde edilen örnekler ve datalarla yeni bir silah üretip bize karşı kullandıklarında inanırsınız çok kasmayın.Ya da orada bir habitat oluşturup oraya yerleştiklerinde biz de kurumuş Dünya'da saçma paradigmalarımızla ölüp gideceğiz.Şu kafa yapısıyla bunu hak ediyoruz çünkü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: revivo72

    Hocam bu mars Insight aracının bütçesi $828 Milyon, stüdyoda birkaç resim hazırlayarak 828$ Milyon kaldırıyorlar. Bu işin içindeki kapıcı, güvenlik görevlisine bile senede $200 bin ve iş garantisi verirler, senede $200bin alan güvenlik görevlisini ölümle tehdit etsen bile bu sırrı ifşa etmez. Stop.

    He he evet öyledir tahmin edeyim sabahtan akşama evde flat earth videoları ve türevlerini izliyorsun. Sonra kendini sözde biz kandırılan insanlardan daha akıllı görerek tatmin ediyorsun ? Evet çok havalısın tam bir gizem avcısısın revivo bu sırları paylaştığın için teşekkürler şuan uzay araştırma merkezleri bu postundan sonra istifa veriyorlarmış :)))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NinJaus -- 27 Kasım 2018; 0:07:20 >
  • Arkadaşlar NASA'nın kendi canlı yayınınını 130 bin küsür kişi izliyordu. Barış Özcanın bu NASA faaliyetini canli tercüme yayınını ise 80 bin küsür kişi canlı izliyordu. Demek istediğim bizim milletimiz gayet uzayla ve bu tarz araştırmalarla ilgileniyor, sorun şu ki sanırım yöneticilerimiz yeterince ilgilenmiyor. (NASA'nın yaptığı o kadar PR çalışmasına rağmen dünya çapında 130bin kişi.....)

  • 1BilimAdamı kullanıcısına yanıt
    Öyle düşünme herkes kendi medyasından kendi dilinde takip etmeyi tercih etmiştir bence.

  • Redunay kullanıcısına yanıt
    Vayy Cübbeli hocam. Farklı nick le bağlanmışsın.

  • aktorun kullanıcısına yanıt
    Amerika ve amerika gibi sadece anadil olarak ingilizce konuşanların sayısı 500 milyonu geçiyor. Bence Barış Özcanında bu ilgide katkısı yararı var ama milletimizde ayrıyetten ilgileniyor
  • EmuMaster kullanıcısına yanıt
    Son mesajın diyerek heyecanlandırdın bizi.

  • çürümüş ay çöreği gostermek için fazla heyacan kastılar bayağa,bence dünya dışı yaşamdan izler verebilirler diye tırsak hareket ediyolar çok ,yada bir ton ihtimal var....nasada bir ton şüphe dolu yani bazıları dalga geçmiş saçma bir şekilde, nasada açık ve şeffaf değil o dedikodular popodan uydurulmuyor yani dünya genelinde...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 27 Kasım 2018; 1:0:25 >
  • bluedevil866 B kullanıcısına yanıt
    Işık elektromanyetik (em) dalgadır ve ve diğer tüm em dalgalar gibi boşlukta ışık hızında yani yaklaşık olarak saniyede 300 bin kilometre hızla seyahat eder. Radyo dalgaları da elektromanyetik dalgadır ve boşlukta ışık hızında hareket eder. Ve önüne bir engel çıkmadığı müddetçe uzayda sonsuza kadar o hızla hareket eder. Yani zamanla yorulup, yavaşlamaz :)))

    Mars ile Dünya arasındaki mesafe yörüngelerindeki konumuna göre değişkenlik gösterir. Insight aracının Mars a ulaştığı esnada Dünya-Mars arasındaki mersafe (haberde de belirtilmiş) 146 milyon km civarında imiş.

    Basit bir matematikle radyo dalgaları ile gönderilen mesajın Dünya ya kaç dk sonra ulaşacağını hesaplayabilirsin. (t = V/x)

    Ama yukarıda mesajından anladığım kadarıyla kafan biraz karışık. Bu konularda biraz okuma yaparsan daha doğru anlayabilirsin meseleyi.

    Şöyle düşün : Mars aslında kapı komşumuz sayılır. Plüto'ya yakın geçiş yapan New Horizon dan aldığımız bilgiler Mars'a göre kat be kat uzaktan iletildi bize. Veya şu an Voyager 1 Dünya'dan 144 AU (21 Milyar KM) uzakta ve hala bize radyo sinyali yolluyor.
    https://voyager.jpl.nasa.gov/

    Teleskoplarla takip ettiğimiz uzak galaksiler de aynı şekilde bize değişik dalga boylarında elektromanyetik radyasyon gönderiyorlar aslında. Prensipte aynı şey. Sadece onlardan gelen radyasyon doğal. Bizim haberleşmek için kullandığımız yapay.
    http://www.wikizeroo.net/index.php?q=aHR0cHM6Ly90ci53aWtpcGVkaWEub3JnL3dpa2kvRWxla3Ryb21hbnlldGlrX2RhbGdh
    http://www.odevsel.com/bilim/1693/uzay-haberlesme-sistemleri.html





  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.