Şimdi Ara

Nargile hazırlanışı ile ilgili siteler !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
3.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • eve nargile aldım,son birkaç gündür hazırlayıp afiyetle içmeye de başladım ( tabi halıda 2-3 delik açıldı o başka ) ama bu işin püf noktalarını anlatan bikaç site önerirmisiniz?



  • abi site falan bilmiyorum ama sırf nargile için istanbula gidecem. malum orda erenler nargile var.
    onların kullandığı tüm malzemeleri kapıp gelecem. bahreyninden közüne kadar hepsini ordan alıp ayrıca ustasından da öğrenmek gerek.

    ben daha önce nargile yaptıma ama 3 çekişte ciğerleri bitiriyodu.

    imkanın varsa erenlere gitmeni tavsiye ederim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Always0007

    eve nargile aldım,son birkaç gündür hazırlayıp afiyetle içmeye de başladım ( tabi halıda 2-3 delik açıldı o başka ) ama bu işin püf noktalarını anlatan bikaç site önerirmisiniz?



    bende de var nargile. Halıda da 1 tane delik var ilk gün heyecandan dolayı... Ben cezvede taşıyorum kömürleri içinde bikaç parçaya ayırdıktan sonra üzerine koyuyorum. Halıya düşmüyor. Site olayını ise bende bulamadım...




  • Tömbeki nasıl yapılır bende onu araştırıyorum. Nargilede sorun yok da öbürü karışık biraz...
  • Bende de var, ama bizim halı komple yandı artık takmıyorum. Püf noktalar illaki vardır ama ben limonlu nargile içiyorum sürekli ve alt tarafa su yerine limonlu tang koyup içine 1-2 dilim limon atıyorum. Tütünü çok doldurmadan boşluklu olarak yerleştiriyorum ve iki kat folyo kullanıyorum. Son olarak kömürlerin iyice olmasını bekliyorum ve de çk abartmadan ortayı boş bırakarak yerleştiriyorum. Gayet de güzel oluyor beklerim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: unformat

    Bende de var, ama bizim halı komple yandı artık takmıyorum. Püf noktalar illaki vardır ama ben limonlu nargile içiyorum sürekli ve alt tarafa su yerine limonlu tang koyup içine 1-2 dilim limon atıyorum. Tütünü çok doldurmadan boşluklu olarak yerleştiriyorum ve iki kat folyo kullanıyorum. Son olarak kömürlerin iyice olmasını bekliyorum ve de çk abartmadan ortayı boş bırakarak yerleştiriyorum. Gayet de güzel oluyor beklerim


    abartmışsın abartacaanı zaten tang limon dilimi falan




  • quote:

    Orjinalden alıntı: unformat

    Bende de var, ama bizim halı komple yandı artık takmıyorum. Püf noktalar illaki vardır ama ben limonlu nargile içiyorum sürekli ve alt tarafa su yerine limonlu tang koyup içine 1-2 dilim limon atıyorum. Tütünü çok doldurmadan boşluklu olarak yerleştiriyorum ve iki kat folyo kullanıyorum. Son olarak kömürlerin iyice olmasını bekliyorum ve de çk abartmadan ortayı boş bırakarak yerleştiriyorum. Gayet de güzel oluyor beklerim


    ben genelde cafelere gidiyorum, evin içinde nargile çok hoş olmuyor, ama balkon için düşünüyorum.

    Bu arada ankaradayım ama samsuna gelecem senelik iznimde (modern pazarın oralara). Orada iyi ibir nargileci varmıdı ???




  • bu konuyla ilgili site tavsiyesinde bulunacak olan yok mu?
  • http://web.sakarya.edu.tr/~ozalp/nargile.htm
     Nargile hazırlanışı ile ilgili siteler !!!
     Nargile hazırlanışı ile ilgili siteler !!!

    Nargileyi tanıyalım
    Marpuç: Nargilenin gövdesinden dumanın çekildiği uca kadar, hortum dahil bölümün tümü. Marpuçun hortumu, koyun derisinden yapılıyor.
    Sipsi: Marpucun ucuna takılıyor ve içmek isteyen herkese bir tane veriliyor. Maliyet nedeniyle genelde plastikten. Mermer, kehribar ya da gümüş olanları da mevcut.
    Lüle: Tütünün konulduğu ve üzerine közün yerleştirildiği seramik kap.
    Tepsi ve rüzgarlık: Tepsi, yere kül düşmesini engeller, rüzgarlık ta közün sönmesini.
    Şişe: Su konulan cam bölüm.
    Ser: Dar ve uzun olan boyun kısmı.
    Tömbeki: Aromalı tütünler çıkmadan önce kullanılan tek nargile tütünü. Hatay'da yetiştiriliyor ve aromalılardan daha sert. Güçlü bir ciğer gerekiyor.
    Mangır: Nargile kömürü uzun süre dayanmalı. Bu nedenle yanmış ve alevi kalmamış meşe kömürü kullanılıyor. Amatörce nargile yakmak isteyenler, kolayca tutuşan mangır kömürü kullanıyor.

    Nargile içmenin raconu

    Nargile içmenin de bir adabı var. Marpucu alt kısmından tutacaksınız ve ağır ağır dumanı çekeceksiniz. Duman suda süzülürken çıkan ses ayrı bir tat eriyor bu keyfe. Dumanı sigara gibi içinize çok çekmeyeceksiniz. Havayı nefes alır gibi çekmelisiniz ki şişedeki su fokurdasın ve tütün yansın.
    Nargile şişesinin içindeki sıvı bildiğimiz Sapanca suyu. Suyun üzerinde bir hava boşluğu var ve siz marpuçtan nefes çektiğinizde gelen hava, bu boşluktan geliyor. Sonra hava çıkacak başka bir yeri olmadığı için sudan vakum yapıyor ve oluşan vakum üstteki lülenin tütününü yakıyor. Gelen duman suyun içinde süzülerek ve soğuyarak size ulaşıyor (sigaradan en büyük farkı da dumanın soğuk olması). Yani su tütündeki zararlı maddeleri süzüyor ve soğutuyor.

    Tütünü de özel

    Tömbeki, nargileye özgü özel bir tütün. Bu sigara, puro, enfiye gibi diğer tütünlerden daha kısa boylu, daha geniş, daha tıknaz bir bitki. Yaprakları daha esmer, daha küçük, daha etli ve tütünden daha dayanıklı. Virginia ve Burley tütünlerinde yüzde 3-4, Türk tütünlerinde yüzde 1-2 olan nikotin oranı, tömbekide yüzde 10'a kadar çıkabiliyor. Tömbeki Türkiye'de Hatay - Samandağ ve Konya - Hadim bölgelerinde üretiliyor. Tütün gibi toplanıyor, ama farklı işlemlerden geçiyor.
    Tömbeki lüleye yerleştirildikten sonra üzerine odun kömürü ateşi konur. Nargilenin en büyük keyfi muhabbeti, çünkü tek başına içilen nargile tiryakilere göre bir şey ifade etmiyor. İşte hem muhabbet ihtiyacından hem dumanına katlanmak zor olduğundan, nargileciler nargile kahvelerine gidiyorlar. Muhabbet özelliği, sigaradan kurtulmanın ve nargile tiryakisi olmanın en önemli nedenidir. Eğer nargile bilerek içilirse, sigardan çok daha az zararlı olduğu söyleniyor. Bir doldurum en az bir buçuk saat sürüyor, ehli olanlar bu süreyi dört saate kadar çıkarabiliyor.
    Aromalı tütün için de çok fazla seçenek mevcut. Benim gördüğüm, 29 çeşit aromalı tütün satılıyor piyasada. En çok tercih edilenler ise elmalı, kapuçinolu, naneli, limonlu, tropik şeklinde sıralanıyor. Bir de kapuçinoluda su yerine süt kullanıyolar. Ben sevmedim ama keyiftir, denenebilir.

    Nargile içerken nelere dikkat etmeli?
    - Közden sigara yakmayın, yaktırmayın.
    - Nargile yüksek bir yere koyulmaz. Görgüsüzlük olarak kabul edilir.
    - Nargileyi ortak içiyorsanız, marpucu doğrudan partnerinizin eline vermeyin. Masaya bırakın oradan alsın.
    - Ve nargilede, nargile tütününden başka bir şey içmeyin.

    Adapazarı'nda nerde içek?
    Şehzade: Çark Mesire'de. Girişte hemen sağdaki.Güzel mekan, elmalı ve kapuçinolu bulabilirsiniz, mangal kömürü veriyorlar, nargileleri kaliteli, en önemlisi kültürü biliyorlar (Saygılar Soner Abi). Her gece canlı müzik var. Bence tek dezavantajı kalabalık olması, bu da onların sorunu değil zaten. Gündüz giderseniz sakince içebilirsiniz. Tavla ve satranç ta var.
    Çatı: Mekanı biliyosunuzdur. Burda da canlı müzik. Mangal kömürü veriyolar (kömürü yakmayı beceremiyolar, hemen sönüyo). Özellikle nargile içmeye gidecekseniz tavsiye etmem.
    Hangar: Mekanı severim aslında, keşke açık kısmı da olsaydı. Servis iyi, güleryüz var. Mangal kömürü yok, mangır kullanıyolar. Tavla ve satranç ta var.
    Çark Mesire: Burasının da kesin bi adı vardır, bilmediğim için Çark Mesire yazdım. Mesireye ana girişten girin, köprüyü geçin, ilerde sağda, ayvan kafeslerinin yanında. Geniş açık alan, yapay şelaleden su sesi var. Canlı müzik yok. Şehzadeye göre çok daha basit bi mekan. Nargileye tütünü tepiyolar, folyo komadan ikitane mangır kömürü koyup getiriyolar. Çok ta kötü değil aslında. Çok sıkışınca gidilebilir :)
    Cumbalı Konak: Yenicami mevkiide biyerlerde. Mekan köy kahvesi ve şark tarzında bişi. Bazı geceler canlı halk müziği var. Canlı müziği gayet iyi yapıyolar. Canlı müzik olmadığında da kafa şişiren berbat müzikler çalıyolarmış duyduğuma göre. Sakarya'da Semaver ve nargileyi bi arada bulabileceğiniz tek mekan sanırım, ancak nargilesi pek yaramaz. Nargile ufak boy. Lülesi okadar ufak ki, 15-20 dakika sürmeden bitiriyorsunuz nargileyi. Ayrıca pek te anlamıyorlar. Çünkü ikitane arka arkaya nargile içtik. İkisinde de elmalı istedik. İkisinde de elmalı yerine tropik geldi. Bir de mekanda yapılan doğumgünü kutlamaları dellenmenize sebep olabilir. Bunun için gidilebilecek en güzel gün 29 Şubat olsa gerek.
    Şemsiyeli Park: Aslında yeni adı bu değil ama ben bilmiyom. Herneyse, genel olarak fena değil. Nargileler ufak boy ama teneke değil, dökümden. Ve mekan da yeni açıldığı için, tıkalı da değiller. Gayet güsel çekiliyo yani. Mangal kömürü veriyorlar, servis te güzel denilebilir. Müzik hem canlı değil, hem de gürültülü değil. Tarz ise popüler müzik, normal olarak. Muhabbet edilebiliyor yani. Önemli bir eksikliği var bir süre sonra dikkati çeken : Arkalıklı oturak yok. Ufak iskemleler var ve bir süre sonra rahatsız oluyorsunuz.
    Havana: (Kampüs yolundaki mekan) Tabelalarından okudum nargile olduğunu. Denemedim, ancak mekanı eskiden beri pek gözüm tutmuyor. Bi ara sahibi olduğunu söyleyen birisiyle tanışmıştım. Belki de onun üzerimde bıraktığı olumsuz izlenimleri mekana maletmiş olabilirim. Herneyse, denerseniz yorumları dinliyebilirim.

    Önemli Not : İlk defa içiyosanız, ya da acemi iseniz, açık hava tercih edin. Mide bulantısına ve başağrısına sebep olabilir yoğun duman.

    Yedek parça ve tütün gibi sarf malzemelerini nerden bulcaz?

    Çeşitli tütünler ve yedek parçaları Adapazarı'nda Yuvalı Ticaret'ten alabilirsiniz: Saraçlar sokak: No:26/D Tel:2748894
    Bunun haricinde satan biyer halen bilmiyorum. Bulursanız ve bana bildirirseniz, buraya eklerim. Kömür için de standart mangal kömürü kullanabileceğiniz gibi, artık kasapların bazılarında da bulunan özel mangal kömürünü de kullanabilirsiniz.
    İstanbul'da da çeşitli yerlerden temin edebilirsiniz. En meşhuru Tophane'de Alibaba'ya (kime sorsanız gösterirler:P) gidebilirsiniz. Ya da Beyazıt'ta Çorlulu Ali Paşa Medresesi var. Buranın nargile içimi de çok tatlıdır. Ortam da güzel. Gitmişkene bi elmalı için orda benim yerime. Ya da yeni öğrendiğimiz biyer var. Galata köprüsünün altında bi dükkan var. Canavar gibi stok yapmışlar. İçmek için imkan da mevcut. Denizin üstünde, yanında, Galata Köprüsü'nün altında fantastik olabilir (ben daha çok sıcak hava ve kuru iklimle bağdaştırdığım için garip geldi bana, deniz-nargile ikilisi). Bu mekanlar arasında fiyat farkı yoktur. En pahalı malzemede olsa olsa bir-iki milyon oynar.
    Bir de uyarıda bulunayım. Safranbolu'dan tütün almıştım elmalı. Müthiş dandirik bişey çıktı. Rezil bi tadı var. Üç-beş fırt çektimmi bi gün balgam atıyosunuz. Elma ile alakası yok falan... Aldığınız tütüne bakın, paketin yanında sigara paketlerindeki gibi açmak için şerit olması lazım. Sahtelerinde bu olmuyo. Yani : güvensiz yerlerden hiçbirşey almayın !

    Nargile alıcam, nelere dikkat edeyim?

    Çok ufak birşey almayın. Benim gördüğüm kadarıyla temel olarak 3 boy var. En ufak boyları (yüksekliği 30-40 cm kadar olanlar) kesinlikle süs içindir. Her nekadar içilebileceğini söyleseler de siz almayın :) Aslında nargileler arasında çeşitlilik, genelde ser ve marpucun farklılığından kaynaklanıyor. Ser dediğimiz metal kısmı bir kaç çeşit malzemeden yapılıyor. Nikel-krom tarzı kaplama yapıyorlar, bakır döküm kullanıyorlar ve bakır tenekeden yapıyorlar. İlk ikisi fena değildir, yalnız üçüncü seçenek zamanla paslanır, kararır. Suyun içinde kalan serin ucu zamanla pas dolar. Hem içimde keyif kalmaz, hem de sağlığa zararlı hale gelebilir. Nikel olanlar da levha şeklindedir, paslanmaz malzemeden olmasına dikkat edin. Hafif olurlar. Bence en karizması (cam nargile hariç) döküm olandır, zaten normal içimlikler arasında en pahalısı da budur. Marpucu da almışkene büyük boy alın. Çünkü muhtemelen temizliğini iyi yapamayacaksınız, ufak marpuçlar en kısa zamanda tıkanır ya da zarif olduklarından çatlarlar.
    Lüle, şişe ve diğer aksesuarlar fiziksel özellikler itibarıyla standarttır genelde. Yani tamamen keyfinize göre seçersiniz. Bunlardan bahsetmiyorum bu yüzden. Ama birkaç tane lüle alırsanız iyi olur. Aynı lülede farklı tütün kullanmazsanız tatları pek fazla karışmaz birbirine.
    Bir de özel nargleler var. Tamamen metalden, ya da tamamen camdan oluşan gibi. Tahmin edebileceğiniz tarzda dezavantajları olacaktır bunların. Metal olanın temizlik sorunu olabilir mesela. Şişe kısmının içi görünmediği için zamanla paslanmış mı, ya da pislenmiş mi anlayamazsınız. Cam olanı kullanmak ta her babayiğidin harcı değildir normal olarak. Bir de paranız fazla geliyorsa çanta içinde takım halinde gümüş setler var. Çok güzel duruyorlar.

    Kendi nargilemizi yapalım (Pet şişeden nargile Procesi)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 2 Ekim 2005, 17:22:49 >




  • 17 yaşındayım, geçen yaz sigara dumanı bile değmemiş ciğerlere nagile çektim,
    3 saat başım döndü, kusacak gibi oluyordum, aromalı olanları süper oluyor,
    yaz gelsin yine içerim, ama sigara asla
  • Kara dayı verdiğin bilgiler için teşekkürler fakat hala meyve aromalı tütünün hazırlanışı ile bir bilgi yok ortada

    arkadaşlar iyi nargile nasıl hazırlanır???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Always0007 -- 2 Ekim 2005, 21:44:18 >
  • koca DH de bi bilen yok mu
  • nasıl hazırlanır bilenemem ama tütünleri nargilecilerde ve gittigidiyor gibi sitelerde satılıyor
  • arkadaş eline sağlık
    quote:

    Orjinalden alıntı: Kara_Dayı

    http://web.sakarya.edu.tr/~ozalp/nargile.htm
     Nargile hazırlanışı ile ilgili siteler !!!
     Nargile hazırlanışı ile ilgili siteler !!!

    Nargileyi tanıyalım
    Marpuç: Nargilenin gövdesinden dumanın çekildiği uca kadar, hortum dahil bölümün tümü. Marpuçun hortumu, koyun derisinden yapılıyor.
    Sipsi: Marpucun ucuna takılıyor ve içmek isteyen herkese bir tane veriliyor. Maliyet nedeniyle genelde plastikten. Mermer, kehribar ya da gümüş olanları da mevcut.
    Lüle: Tütünün konulduğu ve üzerine közün yerleştirildiği seramik kap.
    Tepsi ve rüzgarlık: Tepsi, yere kül düşmesini engeller, rüzgarlık ta közün sönmesini.
    Şişe: Su konulan cam bölüm.
    Ser: Dar ve uzun olan boyun kısmı.
    Tömbeki: Aromalı tütünler çıkmadan önce kullanılan tek nargile tütünü. Hatay'da yetiştiriliyor ve aromalılardan daha sert. Güçlü bir ciğer gerekiyor.
    Mangır: Nargile kömürü uzun süre dayanmalı. Bu nedenle yanmış ve alevi kalmamış meşe kömürü kullanılıyor. Amatörce nargile yakmak isteyenler, kolayca tutuşan mangır kömürü kullanıyor.

    Nargile içmenin raconu

    Nargile içmenin de bir adabı var. Marpucu alt kısmından tutacaksınız ve ağır ağır dumanı çekeceksiniz. Duman suda süzülürken çıkan ses ayrı bir tat eriyor bu keyfe. Dumanı sigara gibi içinize çok çekmeyeceksiniz. Havayı nefes alır gibi çekmelisiniz ki şişedeki su fokurdasın ve tütün yansın.
    Nargile şişesinin içindeki sıvı bildiğimiz Sapanca suyu. Suyun üzerinde bir hava boşluğu var ve siz marpuçtan nefes çektiğinizde gelen hava, bu boşluktan geliyor. Sonra hava çıkacak başka bir yeri olmadığı için sudan vakum yapıyor ve oluşan vakum üstteki lülenin tütününü yakıyor. Gelen duman suyun içinde süzülerek ve soğuyarak size ulaşıyor (sigaradan en büyük farkı da dumanın soğuk olması). Yani su tütündeki zararlı maddeleri süzüyor ve soğutuyor.

    Tütünü de özel

    Tömbeki, nargileye özgü özel bir tütün. Bu sigara, puro, enfiye gibi diğer tütünlerden daha kısa boylu, daha geniş, daha tıknaz bir bitki. Yaprakları daha esmer, daha küçük, daha etli ve tütünden daha dayanıklı. Virginia ve Burley tütünlerinde yüzde 3-4, Türk tütünlerinde yüzde 1-2 olan nikotin oranı, tömbekide yüzde 10'a kadar çıkabiliyor. Tömbeki Türkiye'de Hatay - Samandağ ve Konya - Hadim bölgelerinde üretiliyor. Tütün gibi toplanıyor, ama farklı işlemlerden geçiyor.
    Tömbeki lüleye yerleştirildikten sonra üzerine odun kömürü ateşi konur. Nargilenin en büyük keyfi muhabbeti, çünkü tek başına içilen nargile tiryakilere göre bir şey ifade etmiyor. İşte hem muhabbet ihtiyacından hem dumanına katlanmak zor olduğundan, nargileciler nargile kahvelerine gidiyorlar. Muhabbet özelliği, sigaradan kurtulmanın ve nargile tiryakisi olmanın en önemli nedenidir. Eğer nargile bilerek içilirse, sigardan çok daha az zararlı olduğu söyleniyor. Bir doldurum en az bir buçuk saat sürüyor, ehli olanlar bu süreyi dört saate kadar çıkarabiliyor.
    Aromalı tütün için de çok fazla seçenek mevcut. Benim gördüğüm, 29 çeşit aromalı tütün satılıyor piyasada. En çok tercih edilenler ise elmalı, kapuçinolu, naneli, limonlu, tropik şeklinde sıralanıyor. Bir de kapuçinoluda su yerine süt kullanıyolar. Ben sevmedim ama keyiftir, denenebilir.

    Nargile içerken nelere dikkat etmeli?
    - Közden sigara yakmayın, yaktırmayın.
    - Nargile yüksek bir yere koyulmaz. Görgüsüzlük olarak kabul edilir.
    - Nargileyi ortak içiyorsanız, marpucu doğrudan partnerinizin eline vermeyin. Masaya bırakın oradan alsın.
    - Ve nargilede, nargile tütününden başka bir şey içmeyin.

    Adapazarı'nda nerde içek?
    Şehzade: Çark Mesire'de. Girişte hemen sağdaki.Güzel mekan, elmalı ve kapuçinolu bulabilirsiniz, mangal kömürü veriyorlar, nargileleri kaliteli, en önemlisi kültürü biliyorlar (Saygılar Soner Abi). Her gece canlı müzik var. Bence tek dezavantajı kalabalık olması, bu da onların sorunu değil zaten. Gündüz giderseniz sakince içebilirsiniz. Tavla ve satranç ta var.
    Çatı: Mekanı biliyosunuzdur. Burda da canlı müzik. Mangal kömürü veriyolar (kömürü yakmayı beceremiyolar, hemen sönüyo). Özellikle nargile içmeye gidecekseniz tavsiye etmem.
    Hangar: Mekanı severim aslında, keşke açık kısmı da olsaydı. Servis iyi, güleryüz var. Mangal kömürü yok, mangır kullanıyolar. Tavla ve satranç ta var.
    Çark Mesire: Burasının da kesin bi adı vardır, bilmediğim için Çark Mesire yazdım. Mesireye ana girişten girin, köprüyü geçin, ilerde sağda, ayvan kafeslerinin yanında. Geniş açık alan, yapay şelaleden su sesi var. Canlı müzik yok. Şehzadeye göre çok daha basit bi mekan. Nargileye tütünü tepiyolar, folyo komadan ikitane mangır kömürü koyup getiriyolar. Çok ta kötü değil aslında. Çok sıkışınca gidilebilir :)
    Cumbalı Konak: Yenicami mevkiide biyerlerde. Mekan köy kahvesi ve şark tarzında bişi. Bazı geceler canlı halk müziği var. Canlı müziği gayet iyi yapıyolar. Canlı müzik olmadığında da kafa şişiren berbat müzikler çalıyolarmış duyduğuma göre. Sakarya'da Semaver ve nargileyi bi arada bulabileceğiniz tek mekan sanırım, ancak nargilesi pek yaramaz. Nargile ufak boy. Lülesi okadar ufak ki, 15-20 dakika sürmeden bitiriyorsunuz nargileyi. Ayrıca pek te anlamıyorlar. Çünkü ikitane arka arkaya nargile içtik. İkisinde de elmalı istedik. İkisinde de elmalı yerine tropik geldi. Bir de mekanda yapılan doğumgünü kutlamaları dellenmenize sebep olabilir. Bunun için gidilebilecek en güzel gün 29 Şubat olsa gerek.
    Şemsiyeli Park: Aslında yeni adı bu değil ama ben bilmiyom. Herneyse, genel olarak fena değil. Nargileler ufak boy ama teneke değil, dökümden. Ve mekan da yeni açıldığı için, tıkalı da değiller. Gayet güsel çekiliyo yani. Mangal kömürü veriyorlar, servis te güzel denilebilir. Müzik hem canlı değil, hem de gürültülü değil. Tarz ise popüler müzik, normal olarak. Muhabbet edilebiliyor yani. Önemli bir eksikliği var bir süre sonra dikkati çeken : Arkalıklı oturak yok. Ufak iskemleler var ve bir süre sonra rahatsız oluyorsunuz.
    Havana: (Kampüs yolundaki mekan) Tabelalarından okudum nargile olduğunu. Denemedim, ancak mekanı eskiden beri pek gözüm tutmuyor. Bi ara sahibi olduğunu söyleyen birisiyle tanışmıştım. Belki de onun üzerimde bıraktığı olumsuz izlenimleri mekana maletmiş olabilirim. Herneyse, denerseniz yorumları dinliyebilirim.

    Önemli Not : İlk defa içiyosanız, ya da acemi iseniz, açık hava tercih edin. Mide bulantısına ve başağrısına sebep olabilir yoğun duman.

    Yedek parça ve tütün gibi sarf malzemelerini nerden bulcaz?

    Çeşitli tütünler ve yedek parçaları Adapazarı'nda Yuvalı Ticaret'ten alabilirsiniz: Saraçlar sokak: No:26/D Tel:2748894
    Bunun haricinde satan biyer halen bilmiyorum. Bulursanız ve bana bildirirseniz, buraya eklerim. Kömür için de standart mangal kömürü kullanabileceğiniz gibi, artık kasapların bazılarında da bulunan özel mangal kömürünü de kullanabilirsiniz.
    İstanbul'da da çeşitli yerlerden temin edebilirsiniz. En meşhuru Tophane'de Alibaba'ya (kime sorsanız gösterirler:P) gidebilirsiniz. Ya da Beyazıt'ta Çorlulu Ali Paşa Medresesi var. Buranın nargile içimi de çok tatlıdır. Ortam da güzel. Gitmişkene bi elmalı için orda benim yerime. Ya da yeni öğrendiğimiz biyer var. Galata köprüsünün altında bi dükkan var. Canavar gibi stok yapmışlar. İçmek için imkan da mevcut. Denizin üstünde, yanında, Galata Köprüsü'nün altında fantastik olabilir (ben daha çok sıcak hava ve kuru iklimle bağdaştırdığım için garip geldi bana, deniz-nargile ikilisi). Bu mekanlar arasında fiyat farkı yoktur. En pahalı malzemede olsa olsa bir-iki milyon oynar.
    Bir de uyarıda bulunayım. Safranbolu'dan tütün almıştım elmalı. Müthiş dandirik bişey çıktı. Rezil bi tadı var. Üç-beş fırt çektimmi bi gün balgam atıyosunuz. Elma ile alakası yok falan... Aldığınız tütüne bakın, paketin yanında sigara paketlerindeki gibi açmak için şerit olması lazım. Sahtelerinde bu olmuyo. Yani : güvensiz yerlerden hiçbirşey almayın !

    Nargile alıcam, nelere dikkat edeyim?

    Çok ufak birşey almayın. Benim gördüğüm kadarıyla temel olarak 3 boy var. En ufak boyları (yüksekliği 30-40 cm kadar olanlar) kesinlikle süs içindir. Her nekadar içilebileceğini söyleseler de siz almayın :) Aslında nargileler arasında çeşitlilik, genelde ser ve marpucun farklılığından kaynaklanıyor. Ser dediğimiz metal kısmı bir kaç çeşit malzemeden yapılıyor. Nikel-krom tarzı kaplama yapıyorlar, bakır döküm kullanıyorlar ve bakır tenekeden yapıyorlar. İlk ikisi fena değildir, yalnız üçüncü seçenek zamanla paslanır, kararır. Suyun içinde kalan serin ucu zamanla pas dolar. Hem içimde keyif kalmaz, hem de sağlığa zararlı hale gelebilir. Nikel olanlar da levha şeklindedir, paslanmaz malzemeden olmasına dikkat edin. Hafif olurlar. Bence en karizması (cam nargile hariç) döküm olandır, zaten normal içimlikler arasında en pahalısı da budur. Marpucu da almışkene büyük boy alın. Çünkü muhtemelen temizliğini iyi yapamayacaksınız, ufak marpuçlar en kısa zamanda tıkanır ya da zarif olduklarından çatlarlar.
    Lüle, şişe ve diğer aksesuarlar fiziksel özellikler itibarıyla standarttır genelde. Yani tamamen keyfinize göre seçersiniz. Bunlardan bahsetmiyorum bu yüzden. Ama birkaç tane lüle alırsanız iyi olur. Aynı lülede farklı tütün kullanmazsanız tatları pek fazla karışmaz birbirine.
    Bir de özel nargleler var. Tamamen metalden, ya da tamamen camdan oluşan gibi. Tahmin edebileceğiniz tarzda dezavantajları olacaktır bunların. Metal olanın temizlik sorunu olabilir mesela. Şişe kısmının içi görünmediği için zamanla paslanmış mı, ya da pislenmiş mi anlayamazsınız. Cam olanı kullanmak ta her babayiğidin harcı değildir normal olarak. Bir de paranız fazla geliyorsa çanta içinde takım halinde gümüş setler var. Çok güzel duruyorlar.

    Kendi nargilemizi yapalım (Pet şişeden nargile Procesi)





  • quote:

    Orjinalden alıntı: Always0007

    Kara dayı verdiğin bilgiler için teşekkürler fakat hala meyve aromalı tütünün hazırlanışı ile bir bilgi yok ortada

    arkadaşlar iyi nargile nasıl hazırlanır???



    ii nargile için ilk başta tütün sıkılmış olucak.. nargileyi iyice kontrol edicen suyuna azcık aroma.. dumanıda etrafı güzel kokutursa gel keyfim gel :D sonra tütünü kesmeden biçmeden ince parçalara ayırıcp lüleye bastırmadan koyuyosun.. deliklerde ortada bir büyük kenarlarda küçük olucak şekilde olucak.. ilk başta 4 tane kimyasal kömürlerden salla (meşe kömürü) tutuştuktan sonra o közleri bitir sonra 3 e indir afiyetle iç..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.