Şimdi Ara

Nakil, adsl den vdsl e geçiş hakkında yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yalın adsl süperonline üyeliğimizi iptal edip türknete geçmek istedik, geçtik adsl geldi. Vdsl diye anlaştık adsl olarak geldi, sanırım direk bizim süperonlıne portunu türknete çevirmişler çünkü bu sabah telekom ekipleri geldi kablonuzu bulup ucunu açık bırakıcaz dediler. İnternetim var zaten kesmeyin dedim, şaşırdılar. Sadece vdsle geçmek istedim dedim telekom ekibi bana türknetin uzaktan yapacağı bi işlem olduğunu söyledi bunun. Gittiler bir işlem yapmadan

Evimde telefon hattı yok, türknet bana twitterdan telefon hattımın geçişi daha tamamlanmadığı söylendi. Dediğim gibi daha önce telefon hattı kullanmadım neyi geçirmeye çalışıyorlar onu da anlamadım bugün sabah gelen ekip bununla mı ilgili geldi internetimizi kesmeye çalıştı onu da anlamadım.

Bu geçiş hakkında bana bilgi verebilir misiniz? Malım Mh yok, telekom ekibi turknet yapacak diyor. İki arada bir derede kaldım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• oim den sabit hat irtibat numaranız var mı bakın o geldi ise ev telefonunuz büyük ihtimal hazırdır hatta çevir sesi var mı bakın. Vdsl e geçişi TürkNet uzaktan yapacak dediklerine göre portunuz yeni portlardan olabilir hem adsl hem vdsl destekli çözüm masasından birinin çevirmesi lazım onu, port yeni değil ise vdsl port talebi açılacak ve tt saha ekipleri saha dolabından uzaktan fiziksel olarak sizin adsl portunu vdsl e taşıyacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: kütahyalı_ramazan

oim den sabit hat irtibat numaranız var mı bakın o geldi ise ev telefonunuz büyük ihtimal hazırdır hatta çevir sesi var mı bakın. Vdsl e geçişi TürkNet uzaktan yapacak dediklerine göre portunuz yeni portlardan olabilir hem adsl hem vdsl destekli çözüm masasından birinin çevirmesi lazım onu, port yeni değil ise vdsl port talebi açılacak ve tt saha ekipleri saha dolabından uzaktan fiziksel olarak sizin adsl portunu vdsl e taşıyacak

Bir telefon numarası atanamamış 00000 yazıyor.

Evimde deneyebilecegim bir sabit telefon yok ondan bilmiyorum çevir sesi var mı yok mu. Sadece aktif olarak aldığım bir adsl 16mb internet var. Çözüm desteğinden birisiyle konuşamıyorum işte aramıyorlar. Arıza kaydının yarın son günü kesin ben dersteyken arayacaklar yine görüşmeyecegiz. Twitterdan yazıcam tekrar derdimi.

Telefon hattı istemiyorum gerçekten sadece vdsl olsa yeterli.

• Realizeyes R kullanıcısına yanıt
    benim bildiğim istesen de istemesen de o ev telefonu veriliyor ama oim den arıza kaydı açtığınıza göre yapacak bir işlem yok başka
  • quote:

Orijinalden alıntı: kütahyalı_ramazan

benim bildiğim istesen de istemesen de o ev telefonu veriliyor ama oim den arıza kaydı açtığınıza göre yapacak bir işlem yok başka

O zaman umarım portumuz vdsl destekliyordur. Kesintisiz bi şekilde vdsle geçmek istiyoruz şu sıralar internet çok lazım.

• Hocam bende aynı senin gibi süperonline yalından geçiş yaptım Türknet'e. VDSL olarak bekliyordum tabii ilk başta ama adsl olarak verdiler. Dediğiniz gibi aynı port üzerinden verdiler interneti.

Telefon hattım açıldıktan ve numaram belli olduktan sonra destek kaydı açtım online işlemlerden. Durumu anlattım ve vdsl'e geçiş istedim. 3-4 gün içinde çözüldü vdsl'e geçtim.

Benim portum hem adsl hem vdsl destekli olmadığı için tt ekiplerinin fiziksel işlem yapması gerekiyordu ve hattımı vdsl portuna geçirmeleri gerekiyordu bu yüzden biraz uzun sürmüş olabilir diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nomadahmet

Hocam bende aynı senin gibi süperonline yalından geçiş yaptım Türknet'e. VDSL olarak bekliyordum tabii ilk başta ama adsl olarak verdiler. Dediğiniz gibi aynı port üzerinden verdiler interneti.

Telefon hattım açıldıktan ve numaram belli olduktan sonra destek kaydı açtım online işlemlerden. Durumu anlattım ve vdsl'e geçiş istedim. 3-4 gün içinde çözüldü vdsl'e geçtim.

Benim portum hem adsl hem vdsl destekli olmadığı için tt ekiplerinin fiziksel işlem yapması gerekiyordu ve hattımı vdsl portuna geçirmeleri gerekiyordu bu yüzden biraz uzun sürmüş olabilir diye düşünüyorum.

Sabit hat numaranız telefon kullanmasanizda belli oluyor mu dediğim gibi benim şuan evimde telefon Yok.almayı da düşünmüyorum pek lazım değilse.

Benim port vdsl destekliyor mu onu bilmiyorum. Sizinki desteklememis, bu arada kesinti yaşadınız mı onu merak ediyorum? Benim derdim açıkçası kesinti yaşamadan vdsl e geçmek. Kesinti olacaksa bi süre daha adsl de kalabilirim çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: Realizeyes

quote:

Hocam bende aynı senin gibi süperonline yalından geçiş yaptım Türknet'e. VDSL olarak bekliyordum tabii ilk başta ama adsl olarak verdiler. Dediğiniz gibi aynı port üzerinden verdiler interneti.

Sabit hat numaranız telefon kullanmasanizda belli oluyor mu dediğim gibi benim şuan evimde telefon Yok.almayı da düşünmüyorum pek lazım değilse.

Benim port vdsl destekliyor mu onu bilmiyorum. Sizinki desteklememis, bu arada kesinti yaşadınız mı onu merak ediyorum? Benim derdim açıkçası kesinti yaşamadan vdsl e geçmek. Kesinti olacaksa bi süre daha adsl de kalabilirim çünkü.

Evet telefonu ister kullanın ister kullanmayın o size kalmış. Numaranız belli olacak o hat açılacak illaki yani. Zaten bende kullanmıyorum öğrenci evinde ne arar telefon

Ya normalde basit bir işlem. Alt tarafı hattınız vdsl portuna geçirilecek. Zaten portunuz vdsl destekli ise dahada kolay. Fiziksel işleme gerek kalmıyor.

Geçiş sırasında evet kesinti oluyor. Şöyle söyleyeyim benim geçiş işlemlerim cuma günü başladı ve dsl bağlantım kesildi. Salı günü geçişim tamamlandı ve bağlantım sağlandı. Anladığım kadarıyla tt ekipleri süreci uzatıyor biraz. Kendi abonelerine olsa 1 saatte yaparlar.

Ben kesintiyi dert etmedim çünkü o sırada il dışındaydım. Ben dönene kadar zaten çözülmüştü. Eğer internetsiz kalmak istemiyorum diyorsanız adsl de kalın bir süre. Boş olduğunuz bir dönemde arıza kaydını açın durumu belirtin vdsle geçirsinler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomadio -- 31 Ekim 2017; 2:5:2 >

• quote:

quote:

quote:

Evet telefonu ister kullanın ister kullanmayın o size kalmış. Numaranız belli olacak o hat açılacak illaki yani. Zaten bende kullanmıyorum öğrenci evinde ne arar telefon

Ya normalde basit bir işlem. Alt tarafı hattınız vdsl portuna geçirilecek. Zaten portunuz vdsl destekli ise dahada kolay. Fiziksel işleme gerek kalmıyor.

Geçiş sırasında evet kesinti oluyor. Şöyle söyleyeyim benim geçiş işlemlerim cuma günü başladı ve dsl bağlantım kesildi. Salı günü geçişim tamamlandı ve bağlantım sağlandı. Anladığım kadarıyla tt ekipleri süreci uzatıyor biraz. Kendi abonelerine olsa 1 saatte yaparlar.

Ben kesintiyi dert etmedim çünkü o sırada il dışındaydım. Ben dönene kadar zaten çözülmüştü. Eğer internetsiz kalmak istemiyorum diyorsanız adsl de kalın bir süre. Boş olduğunuz bir dönemde arıza kaydını açın durumu belirtin vdsle geçirsinler.

Anladığım sağolun. Bu telefon hattını bana sanırım önce tanımlayacaklar şuan kablo falan değişmeden. Sonra port destekliyorsa is basit yoksa iki üç gün bekliyoruz dediğin gibi.

Eyvallah benimle aynı durumda biri olunca sağlam bilgi alabildim.

• Rica ederim. Hiç kablo, bina ankastresindeki hat falan değişmedi. Superonline kullanırken neyse hala o bende. Bir tek port değişti saha dolabından vdsl için.

Umarım herhangi bir sorun yaşamadan geçiş yapabilirsiniz. Kolay gelsin:)
  • 1 Ay önce aynı şekilde başvurdum.

20 gün belki 10-15 kez aramam ile ancak aktivasyon yaptılar.Kullanıcı adı şifre geldi telefonuma eve geldim modemi kurdum.Tanımladıkları internet adsl ve 0.20 mbps
    Arıza kaydı bıraktım ve özellikle "Ben vdsl istemiştim bana adsl tanımlamışsınız oda sorunlu bir portta sanırım.Lütfen bunu düzeltin" dememe rağmen zar zor 5 gün sonra süperzeki teknik servisleri beni arıyor ve hattınızda sorun yok bina iç tesisatınız problemli diyerek başından savdı.

İç hattı değiştirmesi için elektrikçiye 70 tl ödedim.Sonuç mu? Aynı hız ve değişen hiçbirşey yok.1 aydır internetsizim ve dün iptal formunu gönderdim.

Aklın varsa uzak dur.

• Bugün sabah mesaj atılmış vdsl2 hizmetiniz devreye girmiştir, vdsl modemle kullanmaya başlayabilirsiniz falan diye. Sevindim geldim baktım hala adsl, reset attım değişen bişey yok. Niye yani böyle bi sms atarsınız ki
    Bence siz hala superonline üzerindeki adsl sinyalini kullanıyorsunuz. Şöyle birşey hatta dsl sinyali varsa başka birinin kullanıcı adı ve şifreyi modeme girerekte internete erişebiliyorsunuz. Siz ilk gelen ekibi bulup durumu izah etmesseniz zor. Hattınızda telefona bağlayıp telefon bağlamışlarmı bakmanız lazım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gulnare

Bence siz hala superonline üzerindeki adsl sinyalini kullanıyorsunuz. Şöyle birşey hatta dsl sinyali varsa başka birinin kullanıcı adı ve şifreyi modeme girerekte internete erişebiliyorsunuz. Siz ilk gelen ekibi bulup durumu izah etmesseniz zor. Hattınızda telefona bağlayıp telefon bağlamışlarmı bakmanız lazım?

Öyle şey mi olur hocam. Süperonlineda kullandığım modemi kullanmıyorum. Başka bi modem aldım. Turknet kullanıcı adı ve şifresi kullanıyorum. Speedtestlerde de turknet çıkıyor. Turknet online işlemler de kaç gb internet harcamis o yazıyor. İmkanı olabilir mi böyle bi şeyin?

• quote:

quote:

Öyle şey mi olur hocam. Süperonlineda kullandığım modemi kullanmıyorum. Başka bi modem aldım. Turknet kullanıcı adı ve şifresi kullanıyorum. Speedtestlerde de turknet çıkıyor. Turknet online işlemler de kaç gb internet harcamis o yazıyor. İmkanı olabilir mi böyle bi şeyin?

Komşunun dsmart. benim evde onun kullanıcı adı ile girebiliyorum. Memlekette turkTelekom var burdan girebiliyorum. Bende deneyerek gördüm. Malesef oluyor. Siz kutuya kablo bırakmadılar diye baştan arıza kaydı açın.

Ekleme: Superonline üzerindeki int kullanıyorsanız türknet müşteri hizmetleri aradığında hattınızın durumunu sorun. Size internet kullanamadığınızdan bahsedebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulnare -- 31 Ekim 2017; 20:24:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Komşunun dsmart. benim evde onun kullanıcı adı ile girebiliyorum. Memlekette turkTelekom var burdan girebiliyorum. Bende deneyerek gördüm. Malesef oluyor. Siz kutuya kablo bırakmadılar diye baştan arıza kaydı açın.

Ekleme: Superonline üzerindeki int kullanıyorsanız türknet müşteri hizmetleri aradığında hattınızın durumunu sorun. Size internet kullanamadığınızdan bahsedebilir.

Hanginize inanayım hocam bu süperonline dan gelen mesaja mı size mi?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben superonline kapanmadığını söylemedim. Adsl sinyali hattınıza bağlı ise girebilirsiniz dedim. Hatta adsl sinyali kolaykolay kapanmaz. hizmeti taşıdığınız da yada iptal ettiğinizde o kullanıcı adı ve şifre ile internete erişemezsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulnare -- 1 Kasım 2017; 14:15:52 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben superonline kapanmadığını söylemedim. Adsl sinyali hattınıza bağlı ise girebilirsiniz dedim. Hatta adsl sinyali kolaykolay kapanmaz. hizmeti taşıdığınız da yada iptal ettiğinizde o kullanıcı adı ve şifre ile internete erişemezsiniz.

Hocam tam olarak iddianız nedir bilemiyorum fakat süperonline bayisine gidip modemi teslim ettim. İlişkimizin kalmadığını söyledi.

Bugün Türknet çözüm ekibi beni arayıp 3 iş günü içerisinde vdsle geçişimin tamamlanacağını söyledi. Sanırım Türk telekom ekibine iletmişler durum, 3 iş günleri varmış.

Herhangi bir kablo değişimi-internet kesimi yaşamayacağımı söyledi. Eğer böyleyse gayet memnunum.

Bakalım 3 gün sonra ne olacak. Genelde vdsl geçişleri hemen yapılır. 3 saat bağlantınız kesilir sadece. Sorun olursa yazınız. Çözülürsede.

• quote:

Bakalım 3 gün sonra ne olacak. Genelde vdsl geçişleri hemen yapılır. 3 saat bağlantınız kesilir sadece. Sorun olursa yazınız. Çözülürsede.

Türk telekom ekipleri bize telefon hattı bağlamak için gelmiş. O zorunluymus tekrar gelmeleri gerekiyormuş müşteri hizmeti arayıp söyledi. Sordum internetimiz kesilecek mi diye hayır sadece telefon hattı için dedi.

Gelen turk telekom ekiplerine sorunca da ınternetiniz gider dedi mağdur olursunuz. İki arada bi derede kaldım ama illa gelecek bi şey yapacak onlar bize. İşin teknik kısmını oturup çalışıp öğrenmeden anlayamayacağım heralde. İnşallah Mh deki kadının dediği gibi gelirler telefon bağlarlar ve internetimiz de kesinti olmaz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.