Şimdi Ara

N550JV-CN211D Formatlı Sorunsuz 8.1 Kurulumu (Tüm Sürücüler Faal,Güncel Bios!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
2
Favori
2.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • WINDOWS 8.1 SIFIRDAN KURULUM.SONUÇ:DRIVER SISTEM,BIOS TAM PERFORMANS ÇALIŞIYOR!!
    N550JV-CN211D MODELİNDE 8.1 KURULUMUNDA SÜRÜCÜ VE BENZERİ PROBLEMLERLE KARŞILAŞAN VE 8.1 KURMAK İSTEYEN AİAĞIDAKİ AÇIKLAMALARI OKUYARAK SORUNSUZ 8.1 ELDE EDEBİLİRLER...

Arkadaşlar daha önceden Windows 8 kurulu pcye ayarları ve uygulamaları koru diyerek iso dosyasından Windows 8.1 e yükseltme yaptığımı ve sonucunda driverların sorunsuz çalıştığını söylemiştim.Ancak ürün anahtarında sıkıntı çektiğimden tekrar kaldırıp Windows 8 e dönmüştüm ve yaklaşık iki haftadır kullanıyordum.Şifre girme ekranını atlarsak 15 snyede metro yüzüne gelecek kadar hızlanıştı hatta.(normal hddsi)

Bir arkadaş vasıtasıyla ürün anahtarı sorununa çözüm bulabilme ihtimalini elde edince tekrardan Windows 8.1 i denemek istedim.Ve bununla ilgili deneme yanılma geri yükleme derken 12 saatlik bir çabanın ardından sağlıklı çalışan bir sisteme kavuştum.Burada size yaptığım yöntemleri kurulum notlarımı aktaracağım.Bu sayede denemek isteyenler burda yaptıklarımı denesinler başarılı olabilirler,aynı pc ve donanım olduğundan olmaları da gerekiyor.Şu an ne pcde driver yönünden sıkıntı nede aygıt yöneticisinde tek bir sürücüde ünlem işareti var.

Şimdi başlayalım...

Bios Sürümüm 206 düşükse 206 ya yükseltmenizde fayda var.207 sürümündeyseniz,ben işlemleri yaptıktan sonra yükselttim sıkıntı olmadı downgrade yapabilirsinizde yapamayabilirsinizde.

-Eğer benim gibi Windows 8 i bir süredir kullanıyorsanız.Kendinize göre ayar yapmış,oyunlar programlar yüklemişseniz,8.1 de sıkıntı çıktığında tekrar 8 e dönünce herşeyi baştan yapmamak için sistemin yedeğini alacağız.Hemen Acronis True Image yazıyoruz ve kendi istesinden email ile 30 günlük deneme lisansı alıyoruz.Zaten topu topu en fazla iki kez kullanırız. Programı kurduktan sonra C ve kurtarma bölümünü seçip backup diyoruz kendi hallediyor.Benim 147 gblık sistemi 100 gb sıkıştırdı ve bunu bir buçuk iki saatte gerçekleştirdi.Bu şekilde sistemimizi geri dönme ihtimaline karşı yedekledik.YALNIZ dikat etmeniz gereken noktalar,oyunların save dosyalarını almak isterseniz,müzik foto,program setupları gibi dosyları yedeklerini bir kenara almanız.Çünkü 8.1 sağlıklı çalıştığında bunları kullanacağız. Tüm yedeklerinizi harici HDD nize almanızda fayda var çünkü ilerde bir sorun çıkacak onu yaşamayın diye.

-Şimdi tüm yedeklerimizi aldık.Diskimizi bölüp ikinci kısım (D,S vb) yere sistem yedeğini ve formatta kaybolmasını istemediğimiz içerikleri koyduk.DİKKAT ben iki kere 8.1 kurarken iki bölüm halindeki diski kabul etmedi ve formatlayıp tek disk yapana dek kurulumu gerçekleştirmedi.Bu yüzden her ihtimale karşılık tüm yedeklerinizi pcden uzaklaştırın DVD bölümüne HDD taktıysanız sıkıntı yok tabi

-Yedeklerimiz her kötü duruma karşı hazırsa 8.1 formatına başlayın.Sıfırdan kurulum yapın.Hiçbirşey saklama kutucuğunu işaretliyerek,gelişmiş kurulumla hdd yi formatlayarak kurulum yapacağız.FORMAT atmamızın sebebi windows.old klasörü oluşturulmakta ve daha sonra bunu silmeye kalktığımızda sahiplik hakları diye sıkıntılı uyarılar gelmekte bazı dosyaları silememekteyiz.

-Format başladı herşey güzelce sonlandı.Artık masaüstüne geldiniz.Şimdi Asus'un yanında gönderdiği cdniz varsa onu takın,yoksa asusun sitesinden Windows 8 driverlarını indirin yanlış demiyorum 8 driverlarını.Siteden indirenler Qualcom Bluetooth ve Wireless ile Nvidia driverlarını indirmesinler gerek yok.

-Asusun cdsinden kurulum yapanlar Qualcom Bluetooth ve Wireless ile Nvidia seçeneklerini iptal etsinler ve yüklemesinler.Aynı şekilde siteden indirinler de bunlar haricindeki yazılımları güncel şekilde kursunlar. NOT:Qualcom Bluetooth ve Wireless ile Nvidia sürücülerinde hata aldım.Driverpack solition gibi programlar ile de bu işlemi yapmayın çünkü özellikle nvidia sürücüsünde hata alındığında yeniden başlat manyağı oldu pc.

-Nvidia ekran kartı ve Qualcom atheros wireless ile bluetooth sürücüleri hariç diğerlerini yüklediysek ve sistemimizde sıkıntı yoksa...Denetim Masasına>Sistem ve Güvenlik>Sitem>Sistem koruma dan geri yğkleme noktası oluşturun.İlerdeki bir hatada geri gelebilmek için.

-şimdi burası önemli...Nvidianın sürücüsünü kendi sistesine gidip son sürüm olacak şekilde indirin.Sonu 82 kodlu olacak en sonuncusunun.Ardından Asusun sitesine gidip 8.1 le ilgili sürücülerden wireless ve bluetooth sürücülerini ile nvidia hariç diğer yazılımlrdan yayınlanmış olanların en güncellerini indirin.Realtek audio,ıntel buletooth,qualcom buletoot ve wlan,vga intel sürücüleri.

-Nvidianın kendi sitesinden indirdiğimiz sürücüyü yükleyelim.Ardından asusun sitesinden 8.1 başlığından indirdiğimiz sürücüleri yükleyelim.

-Şu anda sisteminizde çalışmayan sürücü hata veren bir yer olmaması lazım.Aygıt yöneticisine girdiğinizde ünlem işaretine rastlamamnız gerekiyor.Ekran kartı kullanılabilir usbler çalışır seste sıkıntınız olmaması gerekmekte.

Kurulumlar sonrası yeniden başlatma isteklerini gerçekleştirin üşenmeyin.

Ayrıca tüm bunları yaptıktan sonra biraz tiksinerek driverpack solution programını açıp güncellemesi gelen sürücülere baktım.Tiksindim çünkü bu işlemleri yapmadan önce dp solution ile sürücüleri yüklemeyi denedim ve pc yeniden başlatı ileri geçemedi.DP solution ile teker teker güncellemesi görünen card reader,yonga seti,ve hata verecek diye korktuğum wireless ile buletooth gibi sizin anlayacağınız güncellemsi gözüken tüm sürücüleri de ayriyetten güncelledim.(EKRAN KARTINI SİTESİ DIŞINDAN hele de bu tür programlarla güncellemeyin en azından bu sistem ve pc için hata alma ihtimaliniz yüksek.)

Ve yeniden başlat yaptığımda herşey yerli yerindeydi...Bulunduğum yerde kablosuz az çekiyordu üç dişte stabildi dörde çıktı,açılışta asus logosu bir görünüp kaybolur şekilde pc başlarken şimdi biraz durup asus bu diyor

Eğer herşeye rağmen hata alırsanız..Hemen Acronis True Image programını aynı şekşlde kurp harici diskteki yedeği gösterip restore diyebilir ve geri dönebilirsiniz.Ayrıntılı kullanımı nette birçok yerde mevcut.

Bu arada biosum 206 idi,yine asusun driverları ile sisteme kurulan ve sitede olan bios flash ulitily=Winflash programı ile güncel bios verisyonu olan 207 ye güncelledim,şaşırtıcı şekilde daha önce yaptığımdaki gibi sorun çıkmayarak sorunsuz bi şekilde çalıştı.

Yukarda anllattıklarım aynı pc ve donanıma sahip olduğu için sizin bilgisayarlarınızda da işe yarar diye anlattım.İlla çalışacak veya olacak diye bişey yok sonuçta windosw 8.1 dosyalarından da kaynaklı sıkıntılarda olabilir..Ben kendi yöntemlerimle bir çözüm buldum ve sizinle paylaştım işine yarayanlar olursa ne mutlu.

Yazım hatalarımdan kusura bakmayın ,bir sürü şey yazdım çabuk bitsin diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.BAKAN -- 26 Kasım 2013; 11:15:50 >

• Eline sağlık hocam, güzel bilgilendirme...
  • 8.1 kurulumu ile ortaya çıkan sağ alttaki Windows 8.1 pro ve değerlendirme kopyası yazılarını wtaermark editor ve saire programlarla kaldırdığınızda bazı metro arayüzü uygulamaları devre dışı kalmakta.örneğin hava durumu,bing hizmetleri gibi bilginize....
    düzeltme ici yönetici olarak cmd yi açın yani komut istemcisini ve sfc /scannow yazın düzelir.
    --
    WİNDOWS 8,8.1 SÜRÜM VE DEĞERLENDİRME YAZISI PROBLEMLERİ ÇÖZÜMÜ :http://forum.donanimhaber.com/m_84414094/tm.htm#msglink_84414094

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.BAKAN -- 26 Kasım 2013; 11:44:48 >

• GÜNCEL DURUM

Arkadaşlar yukarda anlattığım şekilde windows 8.1 i kullandığım sırada bir kaç gün oynamadığım oyuna girdiğimde yavaşlık hissedince ekran kartını kontrol ettim ve devre dışı kaldığını gördüm yine.tekrar yukarda yaptığım ekran kartı yükleme işlemlerini sürücüleri kaldırarak yaptım olmadı.En son Asusun sitesindeki ekran kartını yükledim olmadı.Biosu 207den 206 ya çektiğim an normalleşti sürücü yüklemeye gerek kalmadı bilginize...
  • mrb arkadaşlar bu laptobu alacagım aynı zamanda ssd kullanmak istiyorum dvdrom kaç mm oldugunu söyleyebilirmisiniz? 9,5mm yada 12.7mm aygıt yöneticisinden gözüküyormuş sanırsam
  • 9,5
  • 8.1 de chipset sürücüsünü yüklemek gerekmiyor mu? @S.BAKAN
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gokan90 G kullanıcısına yanıt
    8.1 versiyonu için yayınlanmış olan mevcutsa yükleyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.