Şimdi Ara

n11 sipariş süreci hakkında soru

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.012
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • yeni sipariş yazdıktan sonra firma siparişe onay vermesi kaç gün surer ve reddetme olayı nasıl olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İadelerde Canı isterse defalarca haksız yere reddedebiliyirlar. Cani istersede tamam onaylayalim bu sefer derler. Basima geldi. Daha da n11 den tek mal almam. Urunde sikinti olursa sikinti yasamaya cok musait sistemleri var. Orn mal geldi 2 gun icinde iade ettiniz. Odemeyi durdur butonu kalkiyor. Para karsi tarafa geciyor. Musteri hizmetlerine iade ettiginizi odemenin yapilmamasini soylesenizde gecistiriyorlar... Vs. Anlatirken bile yoruluyor insan daha fazla anlatamayacam sinirlerim zipliyor hatirladikca. Alis veris yaptigim dukkanda sanirim %96 olumlu falandi. Zaten iadeyi kabul etsin diye olumsuz yorumda ilk basta hemen yapmiyor insan.

• Bu arada isini duzgun yapan durust saticilara, dukkanlara lafim yok ama n11 in sistemi kesinlikle guven vermedi bana. Bu yuzden birdaha beles verse sinirlerim icin alman. Herkese hayirli alisverisler

• Bende n11 , gittigidiyor gibi sitelerde satış yapıyorum..İade süreci konusunda gittigidiyor derim...Çünkü hem satıcıyı hem alıcıyı mağdur etmeden hallediyor...N11 e gelince siparişinizi verdikten sonra dükkan sahibi istediği zaman onaylayabilir bu onun keyfine kalmış bir şeydir...
    Sonuçta ödemeyi havuzda tutuyorlar vs ama bu sistemin çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum açıkcası. Madem elimi taşın altına koyuyorum o zaman gider mağazanın kendi sitesinden alırım en kötü sorun çıkarsa onlarla muhattap olurum mahkeme gibi bir durumda.
  • bahsedilen yerde benim de mağazam var. yüzlerce elektronik ürün sattım. şimdiye kadar hiçbir müşterimle sorun yaşamadım. Bir tane dahi açık kutu ürün satmadım, allah nasip ederse satmayacağım. Ben müşterilerime bunu taahhüt ediyorum her siparişte.

çok nadir de olsa müşteri iade talebi oluşturabiliyor, gelen iade ürüne bakıyorum kutu açılmamışsa yani tekrar satılabilir durumda ise hemen onaylayıp yeniden satışa açıyorum.

Kesilen fatura ziyan oluyor, gidiş geliş kargo ücreti var. Yine de müşteri memnun kalsın diye bunları karşılıyorum, illa sen öde demedim hiç.

Bakıyorum foruma hep bi sitem havası.. hani öyle oradan konuşmakla olmuyor ticaret. Öyle adam vardır farklı hesaplardan ürün alıp daha kendisine gelmeden iade talebi oluşturuyor. İşin yorulması vs. bi tarafa sadece kargo ücretleri bile firmayı aylar içinde batırmaya yetebilir. Bu yüzden sistemi tamamen alıcının menfaatine yönelik optimize ederlerse esnafın hali nice olur ?

adam telefonu alıyor, 1 hafta kullanıp beklentimi karşılamadı diyip iade etmek istiyor. Şimdi ben bu ürünü iade alıp ne yapayım? Sanıyor musunuz ki toptancılar açık kutu ürünü iade alsın. Kaldı ki kapalı kutu ürünün bile iadesi mümkün değil.

Şikayet sitelerine bakın firmalara hep şikayet var. Sebeplerden biri de ürünlerin teşhir/açık kutu gelmesi. "Alır kullanırım, hoşuma gitmezse iade ederim" mantığı yüzünden temiz alıcı dahi mağdur oluyor. Soruyorum size, vebal değil de nedir bu?

Buraya yazanların hepsi doktor,avukat,polis veya öğretmen mi? Hayatlarının bir dönümünde dahi olsa ticaret yapmadılar mı? Yakınları ticaret yapmıyor mu ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.