Şimdi Ara

MYP ile Geçişte Kontenjan Dolmuş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
3
Favori
2.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İTÜ’de bu sene Yapay Zeka ve Veri Bilimi, İşletme ve Matematik Mühendisliği bölümlerinin MYP kontenjanları dolmuş. Neden söylüyorum. Seneye yatay geçiş planlayanlar dikkat. Bazı bölümlere talep çok.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Kontenjan dolmuş evet, ancak ortada yapılan bir yanlış var. Başvuranlar arasında 2021 yılında sınava girmiş öğrencilerin sıralamaları, 2020 yılında sınava girenlerden daha yüksek olmasına rağmen, 2021 yılında sınava girmiş kişiler geriye atılıp yedeklere düşmüş.

2020 yılında sınavı kolay yapıp puanların yüksek olmasına ancak sıralamaların düşük olmasına sebep olundu, 2021 yılındaysa sınav gelmiş geçmiş en zor sınavlardandı ve puanlar düşük olmasına rağmen sıralamalar yüksekti.

2021 yılında sınava girmiş ve başvuru yapan kişilere apaçık bir haksızlık var ortada. Aşağıdaki resme bakın. 2020 yılında 534,1926 puan ile Istanbul Üniversitesi İngilizce Tıp'a son giren kişi 1900. olmuş. 2021 yılında 494,99747 puan alan ve TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNIVERSİTESİ TIP (BURSLU) giren kişi ise 1839. olmuş.

ITU Ögrenci İşleri sıralamaları yaparken, sadece puanları baz almış ve sıralamaları baz almamış, 2020 yılında 4000 sıralama yapan biri kabul edilirken 2021 yılında ilk 2000 sıralama yapan birisi kabul edilmiyor, sebebi ise puanının daha düşük olması. Ortada apaçık bir adaletsizlik, iş bilmezlik var.

Bu durumda olan 2021 yılından girip yedeğe atılmış olan arkadaşlar, yazın bana özelden veya buradan bu mesajı görüyorsanız.

1. sınıfa geçenler için dolmuştur. benim de gördüğüm bilg mühleri nerdeyse fule yakın 1 sene mezuna kalmak yerine aynı çekişi üni yaptığı için myp ile geçiş yapıyorlar benim çevremde tıptan bilgisayara ya da yapay zekaya geçen dolu insan var aybüye 496 ve 490lı puanlarla geçenler var. kontenjan işi her sınıfa %30 olduğu için hazırlık veya 2ye başvuracaklar rahat alır ancak 1. sınıf için iyi puan lazım sınırdan sıkıntı girerler diye düşünüyorum.
    1. sınıflar öyle evet
  • 2021 girişliler için yani yoksa ceng dolmamış hocam

• Kontenjan dolmuş evet, ancak ortada yapılan bir yanlış var. Başvuranlar arasında 2021 yılında sınava girmiş öğrencilerin sıralamaları, 2020 yılında sınava girenlerden daha yüksek olmasına rağmen, 2021 yılında sınava girmiş kişiler geriye atılıp yedeklere düşmüş.

2020 yılında sınavı kolay yapıp puanların yüksek olmasına ancak sıralamaların düşük olmasına sebep olundu, 2021 yılındaysa sınav gelmiş geçmiş en zor sınavlardandı ve puanlar düşük olmasına rağmen sıralamalar yüksekti.

2021 yılında sınava girmiş ve başvuru yapan kişilere apaçık bir haksızlık var ortada. Aşağıdaki resme bakın. 2020 yılında 534,1926 puan ile Istanbul Üniversitesi İngilizce Tıp'a son giren kişi 1900. olmuş. 2021 yılında 494,99747 puan alan ve TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNIVERSİTESİ TIP (BURSLU) giren kişi ise 1839. olmuş.

ITU Ögrenci İşleri sıralamaları yaparken, sadece puanları baz almış ve sıralamaları baz almamış, 2020 yılında 4000 sıralama yapan biri kabul edilirken 2021 yılında ilk 2000 sıralama yapan birisi kabul edilmiyor, sebebi ise puanının daha düşük olması. Ortada apaçık bir adaletsizlik, iş bilmezlik var.

Bu durumda olan 2021 yılından girip yedeğe atılmış olan arkadaşlar, yazın bana özelden veya buradan bu mesajı görüyorsanız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lamperouge -- 29 Ağustos 2022; 5:58:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Lamperouge L kullanıcısına yanıt

Nasıl yani ?

Yani adam 2019 girişliyse ve ek madde 1 ile (myp) geçecekse 2020 sınavıyla geçecek adam ile de mi karşılaştırılmış ?

Herkesin giridiği seneki puanlarına göre alım yapılıyorken o senekiler arasında ayrı bir sıralama yapılmıyor mu ?

Hocam 2021 puanıyla ben girebildim bilgisayar bölümüne ancak benim de aklıma takılmıştı acaba geçebilecek miyim diye çok saçma bir sistem ancak yök mevzuatında direkt olarak böyle yazdığı için üniversitenin yapabileceği bir şey yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    XX
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Silver Temren kullanıcısına yanıt

bak %30 kontenjan var myp ile bu ne demek?

90 kontenjan vardı benim canım üniversitemde

%30=27

her sınıf için 27*sınavyılı

yani sadece kendi sınav yılınla rekabet ediyorsun

• Sistemi biliyorum. Arkadaşın demesi farklı gibi

Okulla alakası yok. YÖK yönetmenliği böyle.

• itü de kim değerlendirme yaptıysa harbi yanlış lan bu itiraz edin yanlış değerlendirme var 2020 liler ile 2021 liler aynı değerlendirilemez

• Yök yönetmeliği böyle diyenler gidip bir daha okuyabilirler, ytü gebze sonuçlarına falan bakabilirsiniz istiyosanız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.augustinus -- 29 Ağustos 2022; 17:40:40 >
  • hvl00 kullanıcısına yanıt

Bu durum itü ile alakalı değil demek yanlış, YÖK ü arayıp sordum. Oradaki çalışanlarda maddenin ne anlama geldiğini bilmiyorlar. Kaç kere arayıp sordum hepsinde farklı bir cevap aldım. Biri diyor ki üniversitelere bırakıyoruz bunun kararını, biri diyor ki puanlara göre yapılır sıralama, öbürü ben kesin bir şey söyleyemem okulunuzla konuşun diyor.

İtü öğrenci işleri yök yönetmeliklerindeki açıklardan daha önce de faydalandı ve kafasına göre yorumlayıp haftalarca cimer, rektörlük vs uğraşmamıza sebep oldular, masum değiller. YÖK böyle demiş deyip milleti başından savarak, beğenmiyorsanız şikayet edin diyerek bu adaletsizliği göz göre göre millete yedirme hakları da yok.

Ne olursa olsun böyle bir saçmalık olamaz ve çözüme kavuşturulmak zorunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lamperouge -- 30 Ağustos 2022; 18:53:50 >
  • -capedcrusader- - kullanıcısına yanıt

Merkezi Yatay Geçiş sonuçlarını yayınladıklarından tahminimce bu durum diğer kabul edilenlere karışılmadan sıralaması yüksek olanları da okula almalarıyla sonuçlanmalı

• Silver Temren kullanıcısına yanıt

Evet hocam, aynen dediğiniz şekilde :D 525 puanla 4000. olan kişi, 495 puanla ilk 2000 de olan kişinin önüne geçiyor. Hazırlık sınıfı ve 1.sınıf için 40*(30/100) = 12'şer kişi almaya karar vermiş sınava girilen seneler arasında sıralama yapmak yerine.

Hocam ben böyle biliyorum. Başka okullarda da daha önce bunu görmüştüm. Mesela adam hazırlık okuyor ve 1.sınıfı bitiriyor. Diğeri de sadece 1. Sınıfı okuyor. Biri 1 yıl önce girmiş. Ama akademik durumları aynı oluyor gibi durumlar.

• YÖK kılavuzunda puan ile sıralanıyor diye gördüğümü hatırlıyorum, Boğaziçinde ise sıralama yazıyor ama. Üniversitelere bırakılmış olabilir bence kesinlikle üst makama iletilmeli

• Üniversitelerin merkezi yatay gecis sonuclarina bakiyordum. Çoğu universiteye baktim aklimdan hic ytu ye bakmak gecmemisti, bir tane sıralamaya göre alan universite bulmus oldum sayenizde. Cok tesekkur ederim :D

• hvl00 kullanıcısına yanıt

Çok fazla belirsiz madde var, üniversitelere kafalarına göre yorumlama seçeneği veremeyeceğin maddeler. Mesela %30 ingilizce bölümden geçiş yapan biri 1 yıl daha hakkı kalmasına rağmen hazırlık okuyamaz ve muafiyet sınavını geçmek zorunda ancak türkçe bölümden gelen hazırlık okumuş olsa dahi okuyabiliyor.

Üniversitelere kalınca iş, öğrencilerin haklarını gözetmek çoğunun zerre umurlarında değil. Hangisi işlerine gelirse.

Sorun okulla ve cimerle çözülmezse, yöke dava açılmaya gidecek gibi görünüyor sonu. Doğal olarak senin olan hakkını almak için bile bu kadar uğraşmak zorunda kalmak üzücü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lamperouge -- 30 Ağustos 2022; 20:58:37 >
  • asperuth A kullanıcısına yanıt

Dediğiniz gibi yazıyor evet. Ancak İTÜ gibi bir okuldan beklenir zaten bu maddeyi bu şekilde düz mantık yorumlamak. Öğrenciyi daha gelmeden mağdur etmeyi başaran okul :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.