Herkes kendi yerleştiği senenin taban puanına göre kabul edilmiyor mu? Bölüm 2020'de 4k ile kapatmış 2021'de 2k ile kapatmış. 2020'de yerleşenler daha düşük bir sıralamayla girebilir zaten. Yanlış olan ne anlamadım. |
MYP ile Geçişte Kontenjan Dolmuş (2. sayfa)
-
-
Yanlis olan 2020 de 4000 siralama yapani 2021 de 2000 sira yapanin onune konulmasi.
2021 de 2000. olanlar yedekte iken 2020 de 4000. olanlar asil siradan yerlestiriliyor. 2020 den basvuran neredeyse 20 kisi var ve hepsi 2021lerin onune gecirilmis durumda, bir iki kisi haric hepsinin turkiye siralamasi da 2021lerin gerisinde
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ben makinaya geçeceğim ona talep fazla değil sanırım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Yök ne yaptığını bilmiyor, yıldız teknik üniversitesi'nin sonuçlarına bakarsanız farklı yılların puanlarını birbirlerine göre karşılaştırmamışlar, sıralamayı baz almışlar. Ve üniversitelerin kafalarına göre iş yapamayacağını düşünmeniz fazla masum :) en ufak bir belirsizlik görsünler, anında kendi kafalarına göre davranıyorlar. Daha yeni yaşadık böyle bir durumu. Ne yök çalışanları ne de maddeleri hazırlayanların ne yaptığından haberi yok.
YTÜ formül yapmış girdiğin yıl yks puanın / girdiğin yıl bölümün puanı + agno şeklinde. İTÜ nün de böyle yapması gerekirdi ama yapmamışlar. Bir kaç ay önce kolay sınavdan sonra zor sınav gelince kolay sınava girenler için yatay geçişte olan kolaylık hakkında konu açmıştım ama bi çok kişi öyle saçma iş mi olur demişti. Somut olarak görmüş olduk böyle saçma iş olduğunu.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
emin misiniz? yıldız'ın yönetmeliğinde böyle geçiyor.
-
Ss myp için mi hocam? Ben agno ile geçiş için demiştim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
evet myp için, agno için farklı olabilir tabii.
-
Myp için öyle yazan ytü'ye ait bir şey değil, yök yönetmeliği o. Ama merkezi yatay gecis sonuclarina bakarsaniz puan degil siralamalara gore siralanmis ogrenciler.
Hocam bakıyorum zaten ama puana göre sıralanmışlar. X senesinde yerleşmiş olanları kendi aralarında sıralamışlar. Farklı sınıflara başvuru gerçekleştiği için falan sanırım, her sınıf için ayrı kontenjan açılıyor. 2022-2023 Merkezi Yatay Geçiş Sonuçları2.pdf (yildiz.edu.tr)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seintzen -- 6 Eylül 2022; 21:49:33 > -
Hocam kastettiginiz farkli siniflara atandigi icin, siralamalar o yuzden karisik duruyor mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lamperouge -- 7 Eylül 2022; 14:38:33 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X