Şimdi Ara

Müzikalite için m-audio av-30 - solo7 kıyası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun zamandır solo7'ye yoğunlaşmıştım. 1 hafta süredir falan araştırıyorum ancak o kadar yüksek güce ihtiyacım yok. Sesi o kadar fazla açabileceğimi düşünmüyorum. Müzikalite için tercih ne olmalıdır acaba? m-audio av serisinden kullanan varsa fikir paylaşımında bulunurlarsa çok sevinirim. Tam bir muallaktayım.

Aynı fiyat seviyelerinde başka öneriler de bulunabilirsiniz. Bu konularda pek bilgim yok malesef. Ama şunu söyleyebilirim; müzikte tek aradığım kaliteli ses, yoğun bass falan hiç sevmem. Evde şu ara creative a300 kullanıyorum, müzik dinleyemiyorum desem yeridir.

• Bakın M Audio Microlab a göre daha köklü bir firma ve monitor dediğimiz tarzda cihazlar çikariyor. Amaci net ses ve temiz ses. Monitor deki amac zaten müzikte yani çalan kemansa efektlenmemiş şekilde o tınıyı alabilmek.

Benim tercihim ne kadar M Audio üzerinde olsada. Mutlaka dinlemenizde yarar var diyorum ben. Ama Microlab solo 7 de temiz ve net seste yabana atılıcak bir model değil. Yani o kadar ayrintili bir player veya ses karti ile test edemesemde. Streo olarak hi-fi bazında standartlarin üstünde bi sesi vardi. M Audio sizi yüksek seslerde memnun etmeye bilir. Zaten yüksek sesli dinlemiyorsunuz ama olaki bi zaman gelirse..

Karar sizin..
  • Almadan önce sanırım en iyisi dinlemek. Yurtdışında av30 ve av40 100-150 $ seviyelerinde. Gayet de uygun. Solo7 de turkiye'de benzer bir fiyatta. Arada uçurum fark yoksa solo7'de alabilirim. Bu sistemleri İstanbul'da dinleyebileceğim bir yer var mı acaba?
  • av 30 3 inçlik höparlörlerle bass sesleri pek veremez hatta hiç veremez. Bu gibi markaların ses sistemi konularında iyi modelleri var fakat alt seviyelerdede aynı kaliteyi beklemek akıllıca olmaz.Bu modellere verilen para ürüne değil markaya verilir.

Ben solo 7 kullanıyorum gayette memnunun sizin bahsettiğiniz av30 modelini hiç dinlemedim.Beklentinizi tam olarak bilmiyorum fakat solo7 nin sizde hayal kırıklığı yaşatmayacağınız düşünüyorum.Yinede bir yerde dinlemeden almayın
  • Zaten yurtdışında av30 70 80 dolara bulunabiliyor. Solo7' den bir hayli ucuz oluyor. Tabi kargosu biraz masraf açar ama. Bence ihtiyaca göre alınabilir. Sonuçta benim odam 8-10 m2 arası. Çok yüksek ses de açmam. Yani solo'nun yüksek ses seviyesi bana pek lazım değil. Bass kafa biri de değilim. Bassı yapay vermesin yeter ki.
  • Kalite için av-30 2 puan üstünse, ses yüksekliği+kalite dersen 3 puan aşşağı düşer bana göre.Av-30 tatlı bir ses yapısına sahip ancak sesi açamazsın pek ve bass duyamazsın ki müziğin altyapısı bundan oluşur.10-15 m2 odaya anca iyi gelir bence.Şahsi düşüncem bu gibi durumlardan ötürü solo7den yana.Ahşaplığı ve görünüşü yeter bikere
  • Gönül isterdi biz de daha önceden alanlar gibi audioengine 5' i 400 liralara, ya da 340 liraya acoustic energy aego-m almayı ancak doların bu durumu hiç iyi değil. Bir de bu donanimhaber talep arttırdığı için fiyatları çok uçuruyo. Mesela acoustic energy aego-m'yi 2008 yıllarında adam akıllı kullanan bile yoktu. Çoğaldıkça aşırı fiyat uygulanmış. 330-340 liralık alet 700 liralara çıkmış. E dolar %100 artmadığına göre o zamandan bu zamana, bariz bir zam söz konusu. Ne kadar ekmek o kadar köfte misali solo7'den başka seçenek bırakmıyorlar insana. Doların gözü kör olsun!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.