|
Merhaba arkadaşlar, 2020 de taşındığımız dubleks evde çatı katına sinema odası kurmaya karar verdiğimde aldığım cihaz olan TW7000 ile bu konuyu açtım. 2022 Eylülde ev değişikliği sebebi ile sinema odamı da revize ederek Optoma UHD35 e geçiş yaptım. UHD35 e geçiş sebebim TW7000 ışık gücü yüksek geliyordu ve siyah seviyesi uhd35 e göre bir tık kötü idi. Yeni odamda perdem küçüldüğü için UHD35 beni ikna etti. Aynı sınıfta farklı cihaz olan UHD35 e geçiş yapmış oldum. Şimdi 2023 Kasım ayı itibariyle profesyonel lige yani üst seviye görüntü performansı beklentim ile Optoma UHZ50 ye geçiş yaptım. Konu başlığımı güncel olarak kullandığım cihaz UHZ50 ile revize ettim. Kullandığım cihazlar ile ilgili her sorunuza memnuniyetle cevap verebilirim. 2020 de paylaştığım konuları silmeden aynen bırakıyorum. Optoma UHD35 için 4. ve UHZ50 için 5. sayfadan itibaren paylaşımlarımı görebilirsiniz. kullandığım donanımlar hakkında sorulara açığım. Optoma UHZ50 4K HDR Projeksiyon, Prolyte Fixed Frame Perde Mat Beyaz Yüzey. Marantz NR1509 4K AVR Nvidia Shield Pro TV medya player Dali Oberon 3 Front hoparlörler, Polk Audio T30 Merkez Hoparlör. Sony SA CS8 subwoofer Aşağıdaki hikayem 2020 de başlıyor. "3 hafta önce Epson EH-TW7000 projeksiyon cihazı aldım. Ayrıca inceleme yazısı eklemek istedim ve bu cihaz ile ilgili sorusu olan arkadaşlara ister bu konu başlığında ister genel epson başlığında elimden geldiğince destek olabilirim. başlangıç olarak neden bu cihazı aldığımdan, ilk izlenim ve genel kullanımdaki fikirlerimden bahsedeceğim. Daha önceleri yine benzer kalitede 4K farklı marka projeksiyon cihazı kullanıyordum. Yeni evimizde projeksiyon cihazını perdeyi ortalayıp tam karşıya koyamadığım için lens kaydırma ve köşe düzeltme özeliği olan Epson EH-TW7000 cihazına geçiş yaptım. Açıkçası cihaz değiştimemin ana sebebi buydu. Cihazı aşağıdaki resimlerde göreceğiniz üzere koltuğun sağ tarafına sehpa üzerine konumlandırdım. Hafta içi çalıştığım için sadece cumartesi günleri fırsat buldukça odada düzenlemeler yapıyorum. Mesela cihaz için özel bir stand yaptırıp koltuğun arkasına alacağım. Şimdilik sehpa üzerinde duruyor. Pek rahatsız olmuyorum. Ses sistemi olarak Marantz NR1509 4K 5.2 AVR ve şimdilik sadece önlerde LR Pioneer S31 raf tipi hoparlör kullanıyorum. Evim dubleks olsa da yan daireye çok ses gidiyor bu nedenle geç saatlerde kullanacaksam JBL kablosuz kulaklığımı kullanıyorum. JBL kulaklığı Epson ile eşleştirdim. Gayet sorunsuz ve gecikmesiz olarak ses aktarımı yapıyor. aptX gecikmesiz aktarım sertifikası mevcut. ve bu konuda videonuzda sorun yok ise bluetooth aktarım konusunda cihaz oldukça başarılı. Açıkçası kablosuz aktarım için dahili bluettoh verici olması benim için çok kullanışlı bir bonus özellik oldu. İlk izlenim olarak cihaz standart giriş seviyesi DLP 4K cihazlara göre biraz büyük. Ayrıca ışık gücü yüksek olduğu için cihazı ekonomik modda ve sinema modunda kullanıyorum. Bu şekilde olduğu için hem lamba ömrü derdim ortadan kalkmış oluyor hem de cihaz sessi hiç yok diyeceğimiz kadar azalıyor. Cihazın ışık gücü yüksek olması bu modeli normalde oturma odasında da rahatlıkla tercih edilebilir kılıyor. Cihazın kumadası da gayet kullanışlı ve kaliteli malzemeden yapılmış. üzerinde cihazın ayarlarına hızlıca ulaşabileceğiniz kısayol tuşları bulunuyor. Cihazın yaklaşık 3-4 haftadır kullanıyorum. Bahsettiğim gibi cihaz oldukça sessiz. Marantz amfi ve JBL kulaklığım ile eşleştirdim. Projeksiyonu kapattığımda amfi otomatik kapanıyor yada projeksiyonu açtığımda amfi de otomatik açılıyor. Amfi kullanmayacağım zamanlarda ise amfiyi kapatıp sesi projeksiyon üzerinden kulaklığa aktarıyorum. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newonw1 -- 4 Aralık 2023; 0:20:54 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

Hızlı