Arkadaşlar ben müzik ile uğraşıyorum o yüzden bilgisayarımı yenileme gereği duydum.
ben şöyle bir sistem düşündüm Anakart: Gigabyte 965p-DS3 CPU: Core duo 6600 2.4 GHZ RAM:KINGSTON 1 GB 667 MHz DDR2 x2 Kasa:Feel MIO 733 550W 90.48 HDD:SEAGATE 400 GB 7200 16MB SATA2 NCQ Ekran kartını değiştirmiycem eski ekran kartım yeter bana..
Sizce müzik konusunda intel mi yoksa amd mi daha iyi olur ? Bir de anakart konusunda kararsız kaldım sizce bu anakart yeterlimi? Herhangi bir öneriniz varsa da söylerseniz sevinirim şimdiden teşşekürler..
Anakart iyi ancak daha ucuz ve daha performanslı olan 1 GB 800MHZ Veritech ramler daha iyi olur diye düşünüyorum..Bu arada ekran kartınız neydi acaba? Müzik için bide ses kartı lazım aslında baya bi değişiyor kalite.
Ses kartı bakacaksan ve maddi imkanın varsa Creative Audigy 2 den şaşma derim. Ayrıca bencede Ram leri Geil veya Veritech alırsan daha ucuza çok daha iyi performans alırsın.
- Kasa'nın güç kaynağı 550W değerini vermez. Kasayı mutlaka değiştir. - İyi bir ses kartı, müzik sistemin için yeterlidir, işlemcinin etki edeceğini sanmıyorum.
Müzik icin önemli olan iki parca Ses karti ile ses sistemi degil mi yav...
Creative X-Fi Elite Pro + Logitech Z5450 diyorum baska da bir sey demiyorum
Sesle uğraşacaksan kesinlikle iyi bir ses kartı al.
tabikide ses kartı alıcam,ses kartı modeline henüz karar vermediğim için belirtmedim. bu arada ekran kartım 256mb ati radeon 9600xt
Arkadadaş zaten stüdyolarda kullanılan,kayıt amaçlı bir ses kartı alacak... Siz onu işin içine katmayın..
Bizim asıl sormak istediğimiz ; Stüdyo ortamında kulanılan bilgisayarlarda AMD den mi yoksa Intel den mi daha iyi performans alınır?
Stüdyo işleri ile uğraşan varsa aramızda daha iyi bilir,bu tür kayıt programları için güçlü pc ler gerekmektedir..
Kısaca bir stüdyo bilgisayarında AMD mi daha verimli olur Intel mi?
Yorumlarınızı bekliyorum...
quote:
Orjinalden alıntı: VGroove
Beyler
Arkadadaş zaten stüdyolarda kullanılan,kayıt amaçlı bir ses kartı alacak... Siz onu işin içine katmayın..
Bizim asıl sormak istediğimiz ; Stüdyo ortamında kulanılan bilgisayarlarda AMD den mi yoksa Intel den mi daha iyi performans alınır?
Stüdyo işleri ile uğraşan varsa aramızda daha iyi bilir,bu tür kayıt programları için güçlü pc ler gerekmektedir..
Kısaca bir stüdyo bilgisayarında AMD mi daha verimli olur Intel mi?
Yorumlarınızı bekliyorum...
Hangisi daha verimli olur sorusuna cevap veremiyorum fakat emin olduğum konu Temmuz'un ikinci yarısında ucuzlayacak ve 200$ seviyelerinde satılacak olan Intel Quad Core işlemciler fazlasıyla yeterli olacaktır.
quote:
Orjinalden alıntı: lethal666
tabikide ses kartı alıcam,ses kartı modeline henüz karar vermediğim için belirtmedim. bu arada ekran kartım 256mb ati radeon 9600xt
görüşlerinz için teşşekür ederim..
Sanırsam o ekran kartı AGP 8x.Bu durumda yenı anakarta çalıstırabılmenız için(yeni anakartların çoğunda pci-ex 16 kullanır) ekran kartınıda değistirmeniz gerekicek.
Seçmis oldugunuz islemci yeterli olucaktır.Genelde intel'in bu islerde daha iyi oldugu kanısı var ama ki zaten su anda butun alanlarda intel daha önde....
O kasa sisteminiz için cok buyuk bir tehlike olusturuyor(PSU'su yapıyor bunu)Eyer o kasada kararlıysanız PSU'yu değistirmenizi tavsiye ederim...
Anakart seçiminiz güzel ama eyer P35 çipsetiki olan modelini seçerseniz ileriye donuk daha iyi bir yatırım yapmıs olursunuz.(yeni çıkacak olan islemcilere destek verdiği için)....
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme