Şimdi Ara

Mutlulukta sınıfta kaldık!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • OECD’nin hazırladığı ‘İyi Yaşam Endeksi’nde Türkiye 36 ülke arasında karnesi en kötü ülke çıktı..

Mutluluk durumuna göre Türkiye’ye 10 üzerinden 5.3 verildi, en mutlu olanlar ise 7.8 puanla Danimarkalılar seçildi.

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Teşkilatı (OECD) her yıl hazırladığı “İyi Yaşam Endeksi”ni yayınladı. Raporda Türkiye, geçen yıla göre ilerleme kaydetmesine rağmen 36 ülke arasında sonuncu sırada yer aldı. İşte rapordan satır başları:

Türk insanının yüzde 33’ü yeşil alanın az olduğunu söylüyor.

Suyun kalitesinden memnun olan Türklerin oranı yüzde 64, bu oran OECD ortalamasına göre yüzde 84. Türkiye bu alanda sondan dördüncü. Bu alanda listenin tepesinde yüzde 97’lik memnuniyet oranıyla İsveç var.

Havada bulunan zehirli PM10 gazları Türkiye’de 37 mikrogram seviyesinde. Bu sayede sondan birinci sırada yer alan Türkiye’nin aksine İsveç’te bu oran 11 mikrogram. Dünyada ise bu ortalama 22 mikrogram.

Güvendiği birine sahip olan Türklerin oranı yüzde 69. Dünyada bu oran yüzde 91.

Son bir ayda tanımadığı birine yardım eden Türklerin oranı yüzde 36. Dünyada yüzde 47.

Türkiye’de bir kişiye 0.9 oda düşüyor, bu rakamla sonuncu sıradayız. Dünyada bireye en fazla oda düşen ülke Kanada. Kanada’da bir kişiye 2.5 oda düşüyor. Türklerin yüzde 67’si evinden memnun.

Mutluluk durumuna Türkler 10 üzerinden 5.3 puan veriyor. Türkiye, Macaristan ve Rusya ile son sıralar yer alıyor. Hayatından en fazla memnun olanlar 7.8 puanla Danimarkalılar.

Trafiğin büyük bir sorun olduğunun belirtildiği raporda İstanbul trafiği “baş ağrısı” olarak nitelendiriliyor. Trafik, köprü ve otopark alanları için tedbirler alınması gerektiği belirtiliyor.

Bir Türkiye vatandaşı yılda ortalama 1877 saat çalışıyor. Dünya ortalaması 1749 saat.

Türkiye’de erkekler 116 dakika ev işi yaparken kadınlar 377 dakika harcıyor.

Türklerin yüzde 58’i gece dışarıda dolaşmanın güvenli olduğunu söylerken dünyada bu oran yüzde 67.

• Mutlulukla sınıfta kaldık! diye okudum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

ben bunu şuna benzetiyorum bazen insan ölümcül bi hastakıga yakalanır ama haberi olmaz hastane ye gidersiniz doktor muayeneden sonra hasta yakınına derki alın bunu eve götürün yapacak birşey yok der hasta hala bilmez durumunu hasta yakını elbet sen ölecesin bir iki ay vaktin kalmış demez, diyemez derki birşeyin yokmuş soguk algınlıgı bir iki ay öyle geçer gider ve nihayi son kara toprak cenazede yakınlar toplanır kendi arlarında konuşurlar o topraga girerken kanserde her yerini sarmış adam bitmiş bitmiş geç kalmışlar ..................

Orijinalden alıntı: hærun

Mutlulukla sınıfta kaldık! diye okudum

evet bende öyle okudum, sizin mesajınızı görünce anladım bunu.. daha dikkatli olmak lazım

DH Body Builders + DH Fight Club [Boxing]
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.