Şimdi Ara

mutluluk peşinde koşarken boşa harcanmış bir hayat (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
5
Favori
1.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam dünyanın en mutlu insanı (gerçekten öyle bu arada adamın beynine sensörler yerleştirilip testler yapıp hormonlara falan bakmışlar) bir keşişmiş. Bizler eksikliğini çektiğimiz şeyi istiyoruz. Parası olmayan para, sevgilisi olmayan sevgili, hem parası hem de sevgili olan daha iyi sevgili ya da daha iyi bir evde yaşamak daha lüks arabalara binmek istiyor. Senin evlenip mutlu olduğunu düşündüğün insanlar acaba evlenmesem nasıl bir hayatım olurdu diye düşünüp duruyor. İnsanoğlu tamam bu bana yeter deseydi ve huzur içinde ölmeyi bekleseydi şu anki teknoloji olmazdı. Sürekli yeni şeyler istemek sürekli bir arayış içinde olmak psikolojik olarak bizi yıpratsa da yaşadığımız acı bizi harekete geçiriyor ve gelişiyoruz. Bazı insanlar bu döngüyü kırabiliyor. Dünyanın en mutlu insanı olan keşiş gibi. Huzuru yakalamış, kaderini kabullenmiş. Tabi böyle bir kafa yapısına erişmek de kolay değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dsaewq -- 19 Mart 2023; 0:36:19 >

• Maddi durumun var gitsene psikoterapi psikolog felan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsan hırslarının tamamından kurtulmadan ve kendi ile birlikte herkesi sevmeyi başaramadan mutlu olamaz. Sadece ara ara neşelenebilir.

• mutluluk varılacak bir yer değil, yolculuğun kendisidir sözü doğrudur diyebilir miyiz

• Shadow Temples kullanıcısına yanıt
    Yalvarırım yardım et

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende tam tersini tavsiye ediyorum arkadaşlar kanka dost arkadaş grubu bunlar boş işler en önemli şey paradır bu hayatta o yüzden çalışın çabalayın tasarruf yapın her zaman cebinizde paranız bulunsun

• Saydığın insanların senden az kalır yanı yok hocam. Senin tatile harcadığını onlar evliliğe harcamıştır. Yaşıcak kadar kazananlar ne yapsın. Hayatını yeni kurmuşsun. Gelirin giderini karşılamıyor günde 10 saat iş yerinde harcanıyor. Gittiğin yerde yeniysen sosyal çevren olmuyor. Helede sosyalleşme meraklısı değilsen eş dost nerden bulacan. Bu devirde dost sayılacak insan var mı artık varsa da dostun tanımı değişmiştir.
    Araç yok ortam yok gezip dolaşacak yakın lokasyon yok. Haftanın 6 günü işe bağlamışlar. 50 yaş üstü nesil defolmadıkça bu düzen böyle gider. Ben 4 günden fazla çalışmak istemiyorum mesela.
    Herkes kendi halinde yaşıyor artık akrabalarla kafalar uymuyor 3 gün beraber yaşanmıyor. Tek arkadaşım var oda buranın yerlisi kendi çevresi var ayrıca boşta kalırsa geliyor. Oda kendi işinden fırsatı olursa. Onlada ortak aktivitemiz yok iş dışında.Okul çevren yoksa yeni insanlar edinmek çok zor. Kimseyle görüşmeyince varlığın insanlar tarafından otomatik olarak yok sayılıyor. Bazen diyosun ki olmasam da olur.

• Geniş bir çevren, dostların ve ailen olsaydı bu seferde maddi durumları hırs yapıp yine mutsuz olurdun. Bu dünyada mutluluk, huzur diye bir şey yok. Bende çok mutsuzum ama yapacak bir şey yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noahwizgate -- 19 Mart 2023; 15:24:28 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hiç de boş bir hayat değil doğru olanı yapmışsın. Benim planım da böyle bir hayat

• ChristoBangalter kullanıcısına yanıt

Okurken keşke ben de böyle olabilsem dedim arkadaş ya çok mükemmeliyetçi ya da aşırı zeki biriyken potansiyalini kullanamadı herhalde.

• Hocam sen dertsizlikten dert üretiyon

30 yaşında arkadaşlık mı kalir herkes evlenmiş oluyor lise talebelerinin arkadasi olur liseden sonra arkadaşlık devri bitiyor

Evlenmeye bak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sipriyalli defter kullanıcısına yanıt

Biraz daha açarsan kendini özelde yardımcı olurum

• Falsoluserttop F kullanıcısına yanıt

Derdini anlat özelden

• İnsanı gerçekten mutlu eden en önemli şeylerden birisi tüketmek değil, vermek ve paylaşmaktır. Biz ise hep tüketime odaklıyız.

• Hunyadi Matyas kullanıcısına yanıt

Ne mükemmelliyetçiyim ne de zeki. Sadece çalıştım

• sipriyalli defter kullanıcısına yanıt
    Ciğerim yandı hocam sosyal medyayı aktif kullanmaya başla bence zaten para varmış iki yurtdışı gezisi yap ortamı şenlendir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.