Şimdi Ara

mütevazı olmak iyi bir şey mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • soru başlıkta cevapları bekliyorum. Bir de egonun olmazsa olmaz olduğu durumlar varsa söyleyebilir misiniz.

• Azı karar, fazlası zarar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akıllı olduktan sonra mütevazi olsanda ukala ve bencil olsanda farketmez kazanan sen olursun. denge önemlidir ama ikis arasında illede tercih yapılacaksa;
    aptal bir mütevaziliktense zekice ukalalık tercih sebebi olabilir.
    ancak hem ukalalık hemde mallık varsa o insanın sonunu düşünemiyorum.
  • iş dünyasında mütevazi olmamalısın mesela
  • Karşıdaki egoistse ego olmazsa olmazdır. Onun dışında hak edene mutevazi olunur.

• Yerine göre artislikte yapmalısın.

• Kibirlenen karşısında mütevazı olunmaz. Hatta kibirlenene kibirlenmek sadakadır. Bu arada Kurtlar Vadisi'nden hatırlıyorum sanırım şöyle bir söz vardı :

"Bu dünyada senden bir tane daha yoksa estağfrullah değil, eyvallah diyeceksin"
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zenginsen iyi fakirsen kötü
  • Mutevazilik diger hasletler gibi niyetle olacak bir sey degildir daha cok bir neticedir hatta mutevaziligi icinden gelmeyerek yaparsan kibire gider.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • insanların seni bu özelliğinden ötürü kullanılabilir bir boyutta görmesi kötüdür
  • shakespeare in dediği gibi "kimi günahları ile yükselir, kimi erdemleri ile kaybeder." mütevazılık huyumdan vazgeçmem lazım, dünyanın yeni düzeni böyle.
    üzülerek söylüyorum, malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wheatley -- 23 Mart 2016; 21:36:48 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.