Şimdi Ara

++mutasyon (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
291
Cevap
1
Favori
25.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ABD'li bazı bilim adamları, gelecekte birçok farklı insan türünün ortaya çıkacağına inanıyor.
    (4 Mayıs 2005 Çarşamba)

Amerika'daki bazı bilim adamları, çevresel faktörler, savaşlar ve salgın hastalıklar yüzünden insanoğlunun evriminin devam edeceğine inanıyor. Örneğin bir milyon yıl sonra farklı ırklardaki genlerin karışmasıyla 'Unihuman' adı verilen türün; iki milyon yıl sonra genetik değişikliğe uğramış 'Numan'ın ortaya çıkacağı söyleniyor. Numan'ın, yemeden ya da uyumadan günlerce yaşayacağına inanılıyor.

Brown, Duke ve Washington Üniversitesi'nden bilim adamları, üç milyon yıl sonra ise 'Cyborg'ların egemen olmasını öngörüyor. Bu robot-insanların, hızlı düşünüp hareket etme kabiliyetleri sayesinde büyük bir güce sahip olacağı sanılıyor. Aynı araştırmacılara göre dört milyon yıl sonra ise sahneye 'Astran'lar çıkacak. Onlar, başka gezegenlerde yaşayabilecek biyolojik özelliklere sahip olacak.

bu bilim adamları aşmış ....

ne kadar da mantıklı şeyler söylüyorlar

bilim adamı demeye bin şahit lazım ....

• quote:

Orjinalden alıntı: Deep Impact

ABD'li bazı bilim adamları, gelecekte birçok farklı insan türünün ortaya çıkacağına inanıyor.
    (4 Mayıs 2005 Çarşamba)

Amerika'daki bazı bilim adamları, çevresel faktörler, savaşlar ve salgın hastalıklar yüzünden insanoğlunun evriminin devam edeceğine inanıyor. Örneğin bir milyon yıl sonra farklı ırklardaki genlerin karışmasıyla 'Unihuman' adı verilen türün; iki milyon yıl sonra genetik değişikliğe uğramış 'Numan'ın ortaya çıkacağı söyleniyor. Numan'ın, yemeden ya da uyumadan günlerce yaşayacağına inanılıyor.

Brown, Duke ve Washington Üniversitesi'nden bilim adamları, üç milyon yıl sonra ise 'Cyborg'ların egemen olmasını öngörüyor. Bu robot-insanların, hızlı düşünüp hareket etme kabiliyetleri sayesinde büyük bir güce sahip olacağı sanılıyor. Aynı araştırmacılara göre dört milyon yıl sonra ise sahneye 'Astran'lar çıkacak. Onlar, başka gezegenlerde yaşayabilecek biyolojik özelliklere sahip olacak.

bu bilim adamları aşmış ....

ne kadar da mantıklı şeyler söylüyorlar

bilim adamı demeye bin şahit lazım ....

Deep 5/60 ı okuduktan sonra İnsanı maymun,domuz,şeytan'a tapan yapan Allah Maymunuda insan yapabilir diye düşünüyorum.

5/60. De ki: «Allah katında bir ceza olarak bundan daha beterini bildireyim mi? O kimseler ki Allah onlara lânet etmiş, gazabına uğratmış, içlerinden bir kısmını maymun, domuz ve tâgut’a tapan kimseler yapmıştır. Yerleri en fena olanlar, doğru yoldan büsbütün sapanlar, işte onlardır.»

• ben bugün hocalarıma da danıştım.konuya dini yönden değil bir biyolog olarak bilimsel yönden bakarsak bir türden evrimin sonucu olarak yeni bir bireyin meydana gelmesi çok çok nadir bir durumdur.bu duruma ''Katır''ı örnek verebiliriz.ama dedğim gibi bu çok çok nadir görülen bir durumdur.

şimdi bu kadar nadir görülen bir durumdan kalkıp evrendeki tüm canlıların oluştuğunu idda etmek bilimsel olarak bir anlam ifade etmez.

siz ne derseniz deyin.

Orjinalden alıntı: bora arpınar

Deep 5/60 ı okuduktan sonra İnsanı maymun,domuz,şeytan'a tapan yapan Allah Maymunuda insan yapabilir diye düşünüyorum.

5/60. De ki: «Allah katında bir ceza olarak bundan daha beterini bildireyim mi? O kimseler ki Allah onlara lânet etmiş, gazabına uğratmış, içlerinden bir kısmını maymun, domuz ve tâgut�a tapan kimseler yapmıştır. Yerleri en fena olanlar, doğru yoldan büsbütün sapanlar, işte onlardır.»

bora ;

aşağılık maymunlar olun derken elmalıt tefsirine bakmak lazım. Kendimiz bir anlam çıkarırsak bu sefer maymunların insanlardan geldiği gibi bir anlam çıkarki bu da abes olur...

bu durum şekil ve ahlak olarak maymuna / domuza benzemeyi kastediyor

dediğin gibi Allah herşeye kadirdir fakat yarattığı herşeyi (çoğu) sebepler dairesinde yaratır. Mesela yağmuru dilerse bulutsuz yağdırabilir fakat O bulutu gönderir...

ayrıca Kur an ı okuyorsun da topraktan yaratılma ile ilgilionca ayet varken nasıl maymundan yaratmış olabilir diyorsun onu anlamadım.

mesela ali imran suresi : 59 . ayet....

– Allah yanında Îsâ’nın durumu, aynen Âdem’in durumu gibidir.

Allah Âdem’i topraktan yaratıp “ol” dedi, o da derhal oluverdi.

bu gibi ayetler varken Kur an a inanan birinin maymun hikayesi terennüm etmesi doğru olabilir mi;?

• quote:

ben bugün hocalarıma da danıştım.konuya dini yönden değil bir biyolog olarak bilimsel yönden bakarsak bir türden evrimin sonucu olarak yeni bir bireyin meydana gelmesi çok çok nadir bir durumdur.bu duruma ''Katır''ı örnek verebiliriz.ama dedğim gibi bu çok çok nadir görülen bir durumdur.

şimdi bu kadar nadir görülen bir durumdan kalkıp evrendeki tüm canlıların oluştuğunu idda etmek bilimsel olarak bir anlam ifade etmez.

siz ne derseniz deyin.

katır örneği veremezsin no frost arkadaşım...

katırlar at ve eşekten meydana gelen ve üreme kaabiliyeti olmayan hayvanlardır.

günümüzde de pek çok katır mevcuttur. Katır yeni bir tür değildir....

ayrıca evrime de örnek GÖSTERİLEMEZ...

• quote:

Orjinalden alıntı: MuratOzsay
    quote:

Benim anlamadığım, bu ihtimalin gerçekleşmiş olması durumunda, gerçekleşme sonuçta sadece bir bireyde oluyor. Bu birey bu yeni halinin eskisine nazaran daha iyi olduğunu nasıl biliyor?

Yani bu birey önceki halini şimdiki hali ile beraber test edip üstün yönlerini mi buluyor. Ve bunlar kalsın, şu yanlış yönlerim gitsin mi diye karar veriyor?
    Zarar - Kar analizi mi yapıyor?
    Yani evrimi kim idare ediyor? Hücreler mi, birey kendisi mi, tabiat mı???
    Eğer birey kendisi karar veriyorsa her bir birey bir ariston kadar akllı olmak zorunda değil mi?
    Veya hücre belirliyorsa hücrenin bir profesör gibi bişey olması gerekmiyor mu?
    Yoksa tabiat dediğiniz, yağmur, çamur, toprak, güneş mi???

Mustafa ogr. Tabiat secer o canlının yeni halinin iyimi kötümü oldugunu. Yine açıklayacagim üsenmeden. Bir mutasyon sonucu yeni bir özellik geliştirirse ve bü özellik ona yasadıgı ekosistem içinde kendi türünün diger bireylerinden daha fazla avantaj saglıyorsa, genlerini gelecek nesile aktarmasında fayda saglıyorsa bu iyi bir mutasyondur. Güçlü olan ayakta kalır. Yukarıda basının arkasında bir göz cıkması ornegi gibi. Hayvanın birşeyin farkında olması gerekmez, o gözü kullanarak zaten cok büyük ir avantaj kazanmıstır. Helede bu mutasyonu üreme yoluyla yavrulşarına aktarırsa oh ne ala o nesile. Böle böle türün içinde bu grup daha fazla hayatta kalacagı icin türe hakim olmaya baslıyacak. Eger yeni olusan grup mesela solucanla beslenen kuslar degilde karıncayla beslenen kuslarsa bu sefer diger kus grubuna bir etkisi olmayacak cünkü yiyecek alanları farklı. Hele birde yasam alanları ve yiyecek alanları farklılasırsa bu ayni tur icindeki orjinal bireylerle mutasyon olmus gen havuzundan gelen bireyler, iki türde hayatta kalır. Örn : Maymun - İnsan

Bu arada tabiat etrafındaki herseydir. Bütün fiziksel - kimyasal - biyolojik kuralların ve maddelerin olusturdugu dengedir. Her zaman denge vardır. Marsta bile su anda bir tabiat var. Ama bize uygun degil.

Burada Murat arkdaşımız bana demişti ki (kalın yazılı yerde) gelişimi tabiat belirler demiştin. Ama şimdi başka bir evrimci arkadaşımız Bora, Allah karar verir diyor. Bu evrim kitaplarında mı çelişki var sizlerin mi bilgilerinde farklılık var?

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa_ogr -- 5 Mayıs 2005, 10:44:10 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mustafa_ogr

quote:

Orjinalden alıntı: MuratOzsay
    quote:

Benim anlamadığım, bu ihtimalin gerçekleşmiş olması durumunda, gerçekleşme sonuçta sadece bir bireyde oluyor. Bu birey bu yeni halinin eskisine nazaran daha iyi olduğunu nasıl biliyor?

Yani bu birey önceki halini şimdiki hali ile beraber test edip üstün yönlerini mi buluyor. Ve bunlar kalsın, şu yanlış yönlerim gitsin mi diye karar veriyor?
    Zarar - Kar analizi mi yapıyor?
    Yani evrimi kim idare ediyor? Hücreler mi, birey kendisi mi, tabiat mı???
    Eğer birey kendisi karar veriyorsa her bir birey bir ariston kadar akllı olmak zorunda değil mi?
    Veya hücre belirliyorsa hücrenin bir profesör gibi bişey olması gerekmiyor mu?
    Yoksa tabiat dediğiniz, yağmur, çamur, toprak, güneş mi???

Mustafa ogr. Tabiat secer o canlının yeni halinin iyimi kötümü oldugunu. Yine açıklayacagim üsenmeden. Bir mutasyon sonucu yeni bir özellik geliştirirse ve bü özellik ona yasadıgı ekosistem içinde kendi türünün diger bireylerinden daha fazla avantaj saglıyorsa, genlerini gelecek nesile aktarmasında fayda saglıyorsa bu iyi bir mutasyondur. Güçlü olan ayakta kalır. Yukarıda basının arkasında bir göz cıkması ornegi gibi. Hayvanın birşeyin farkında olması gerekmez, o gözü kullanarak zaten cok büyük ir avantaj kazanmıstır. Helede bu mutasyonu üreme yoluyla yavrulşarına aktarırsa oh ne ala o nesile. Böle böle türün içinde bu grup daha fazla hayatta kalacagı icin türe hakim olmaya baslıyacak. Eger yeni olusan grup mesela solucanla beslenen kuslar degilde karıncayla beslenen kuslarsa bu sefer diger kus grubuna bir etkisi olmayacak cünkü yiyecek alanları farklı. Hele birde yasam alanları ve yiyecek alanları farklılasırsa bu ayni tur icindeki orjinal bireylerle mutasyon olmus gen havuzundan gelen bireyler, iki türde hayatta kalır. Örn : Maymun - İnsan

Bu arada tabiat etrafındaki herseydir. Bütün fiziksel - kimyasal - biyolojik kuralların ve maddelerin olusturdugu dengedir. Her zaman denge vardır. Marsta bile su anda bir tabiat var. Ama bize uygun degil.

Burada Murat arkdaşımız bana demişti ki (kalın yazılı yerde) gelişimi tabiat belirler demiştin. Ama şimdi başka bir evrimci arkadaşımız Bora, Allah karar verir diyor. Bu evrim kitaplarında mı çelişki var sizlerin mi bilgilerinde farklılık var?

Saygılar...

Hocam şu yazını okuduktan sonra sizin boşa yer işgal ettiğiniz.Kanaati oluştu evrimci arkadaşımız diye hitap ediyorsunda benim evrim hakkında bilgim yokki ben sadece kafama takılanları yazarım (evrim konusunda) fazlada bir iddiam yoktur ama siz maşallah anladığınız,anlamadığınız her konuda fikir beyan ediyorsunuz.

• quote:

Hocam şu yazını okuduktan sonra sizin boşa yer işgal ettiğiniz.Kanaati oluştu evrimci arkadaşımız diye hitap ediyorsunda benim evrim hakkında bilgim yokki ben sadece kafama takılanları yazarım (evrim konusunda) fazlada bir iddiam yoktur ama siz maşallah anladığınız,anlamadığınız her konuda fikir beyan ediyorsunuz.

Teşekkür ederim ben de seni seviyorum....

Ayinesi iştir adamın lafza bakılmaz....

Senin yazdıklarından senin evrime inanmadığını çıkaracak olan var mıdır acaba?

Dostum, evrimciden kastım evrime inanan demekti...

Senin bence durumunu anlatmak için böyle bir üslup yerine deseydiniz ki, hayır ben evrimi araştırmamışım, burada bilgi edinmeye çalışıyorum...

Ama yazdıkların onu göstermiyor. Çünkü sen iddia ediyorsun, bence böyle, şu şöyle diye...

Bilgi edinmeye çalışan birisi bu nasıl oluyor? böyle mi? doğrusu nedir? gibi sorular sormaz mı?

Örnek:

quote:

Orjinalden alıntı: bora arpınar
    .......bence Allah her insan türünü ayrı ayrı yarattı çekik gözlülüleri ele alırsak birsürü çekik göz var hepside birbirinden farklı.

• quote:

Orjinalden alıntı: nofrost

ben bugün hocalarıma da danıştım.konuya dini yönden değil bir biyolog olarak bilimsel yönden bakarsak bir türden evrimin sonucu olarak yeni bir bireyin meydana gelmesi çok çok nadir bir durumdur.bu duruma ''Katır''ı örnek verebiliriz.ama dedğim gibi bu çok çok nadir görülen bir durumdur.

siz ne derseniz deyin.

Sen bence gercekten hiçbir yönden bakma bu olaya. Ve ben senin yerinde olsam biraz evrimi incelerdim, hocama gider bu su nasil diye onu sorardım bu bir.

1957 - Nisan Kuzey Irakta Şanidar Mağarasından 60bin yıllık neandertal kafatası çıkarılmıştır.

1925 - Nature dergisi Raymond Dart'ın bulduğu Taung ( 1.5 milyon yıl önce yaşamış insansı maymun) kafatası, ve beynin dogal dökümü ile ilgili makalesini yayınladı.

1974 - Tanzanya Laetoli : 3,75 milyon yıl önce yaşamış insansılara (hominids) ait ayak izleri bulunmustur. Ayak izleri bu insansıların iki ayak üstünde düzenli adimlarla yürüyebildiklerini gösterir.

Değişik yıllarda kenyada : 1,6 milyon yasında Australopithecus aferensis ( No: 406) , 1,9 milyon yasında Homo Habilis (No:1470), ve yine 1,6 milyon yasında Homo erectus. ( No: 3733)

( Parantez içinde yazılanlar kenyadan cıkarılan kemiklere verilen arşiv numaralarıdır.)

İnsanların maymunlardan evrimleşmesi aşaması cok uzun ve farklı sapaklarla örülüdür arkadaşlar. Yani direk insandan maymun gelmemiş bir sürü evrimleşme dalları olmustur.Bir cok tür farklı kollara ayrılmıstır. Hepsiyle ilgili fosiller bulunuyor. Bunlar sadece bir kac örnek. Neredeyse her döneme ve her canlıya ait fosil bulunmustur. Bazilari kücük beyinli büyük ayaklı, bazıları büyük beyinli ( Homo Erectus ki bizim atamız oluyor ) kücük ayaklı , bazıları yuvarlak ceneli, bizim gibiler parabolik ceneli, kalın kemikli , ince kemikli hepsi yasadıkları ortamlara ayak uydurmak icin zeka geliştirmeye calısıp hayatta kalmaya calısmıslar. Size daha bir sürü fosil örneği verebilirim insanla maymun arasındaki dönemlere ait.

Ayrıca evrim karşıtı bir bilim adamı Peter Andrews 2001 yılında bir bilgisayar simulasyonu yapmıstır. Bu simulasyonda mutasyonla ilgili bütün hersey girilmiştir. Oda aynen sizin gibi mutasyonun yararlı olması sonucunda bile tür içinde yok olup gidecegini savunuyormus. 1. Toplum ve 2. Toplum diye 2 ayrı toplumu bir birinden soyutlayarak sadece 2500 yıl icinde önemli genetik farklılıklar ortaya cıktıgını görünce donup kalmıstır. Bunu iç içe bir toplumda, ayrı türler arasında her şekilde denemistir. Sonrada Nature dergisini şok oldum başlıklı makalesini yayınlamıştır.

Bilim adamları evrimi izlerken özellikle mitekondriyal DNA ya bakarlar. Yani mtDNA'ya. Eşey hücrelerinin birleşerek olusturdugu embriyodaki çekirdek dnası cok uzun sarmallı olup hem anne hem babadan genetik bilgi içerir. Ama çekirdegin dısındaki protoplazmada ( stoplazma,mitekondri vs..) anneden gelir. Ve mitekondrinin dna si ise sadece anneden bize aktarılıp bütün vücudumuzdaki mitekondrileri oluşturur. Bunlar kendi içinde mutasyon geçirmediği sürece DNA dan bağımsız olarak nesilden nesile aktarılır. Buda günümüzdeki değişik türler arasındaki farklılıkları çözmenin bir yoludur. Hepimizin atası aynımı , farklımı. Irklar arasındaki bu farklar neden ? Irklar arasındaki mitekondriyal farkların bu kadar az olundugunun bulunması akla tüm insanlıgın tek bir kaynaktan cıkıp cıkmadıgı sorusunuda getiriyor? 1988'de Naturede iki bilim adamı tarafından yayınlanan mitekondriyal Havva adlı makalede tüm insanların soyunu 200bin yıl önce afrikada bir kadına kadar izleyebiliriz diye yazılmıştır. Bunu farklı yönlere çeken ilahi yaratılış taraftarları işte kitaplarımız dogrulanıyor diye sevinmis fakat aynı makalede yayınlanan farklı seyleri göz ardı etmişlerdir.

3 milyon yıl önce Homo erectus vb bir cok insansı maymun türü afrika, avrupa, hindistan dolaylarında iç içe yasıyorlardı. 3 milyon yıl önce büyük göç başladı, avrupa civarındaki homo erectuslar neandertale, afrika civarındakiler homo sapiense dogru evrim geçirmeye başladı. 2 milyon yıl içinde 6 kola ayrılan homo erectuslardan sadece 2 kolu beyin büyüklüğünü %70 oranında arttırdı.Neandertaller ve insanlar. insanlar hindistana, avustralyaya, sibiryaya , bering bogazından amerikaya ve grönland a kadar göç etti. Avrupaya göç ettiklerinde ise neandertallerle karşılaştılar. Bulunan alet edevata görü konuşursak çok daha iyi tasş işleyebilen ve atılabilir mızrağı ilk içat eden homo sapiensler cok büyük avantajdaydılar. Neandertaller ise son günlerine kadar hala sabit mızraklar, baltalarla hayatlarını devam ettirmişleridi. Yiyecek ve yaşam alanları çakışan iki türden biri hayatta kaldı oda biz.

Burda yazdıklarımın hepsi kanıtlar üzerine kuruludur. 1 yüzyıldır bulunmus fosiller, 1000 lerce bilim adamı tarafından yazılmıs makaleler. Günümüz bilim dünyası, bırakın mutasyonunyeni birey olusturamayacagını kabul etmemeyi, evrimi hatta bu insanlık geçmişini bile kabul etmişlerdir. Çünkü fosiller ve taslar mızraklar resimler herşey ortadadır. İskelet bazında bile bu kadar değişik türde bir cok insansi tür vardır. Bilim adamları artık mutasyon yapabilirmi, insan maymunan gelebilirmi sorularını coktan bir yana birakmıs bu engeli aşmış bir sonraki engele bakmaya başlamıştır. Diller ve ırkların çeşitleme tarihleri, ilk insansı maymunların çişitlenme tarihleri.

Eger siz burada yazılanları inkar etmek isterseniz size kalmış ama elle tutulabilir, gözle görülebilir kanıtlarıda inakar etmiş olacaksınız. Fosilleri.

Modern insanın kökeni adlı kitabın yazarı Roger Lewin şöyle der :

- Evrimi kibirinizi bir yana bırakmadan anlayamazsınız. Nedense günümüzde kimse kendilerinin maymunlardan geldiklerini inanmak istemiyorlar. Bunu bir hakaret olarak algılıyorlar. Günümüzde bu tepkiler cok azaldı çünkü kanıtlar cok arttı. Ama birde Darwin'in yerine koyun kendinizi.

• murat;

mutasyon un rastgele müdahaleler olduğunu, yüzde 95 inden fazlasının zararlı olduğunu, bir mutasyonun olabilmesi için 6 basamaktan geçmesi gerektiğini daha önce anlatmıştım.

bir insan DNA sında da 3 milyon adet bazın bulunduğu ve bunlardan da 150 bin adedin de maymunlardan farklı olduğunu da yazmıştım.

senin rastgele müdahalelerin sonucunda 150 bin adet genin nasıl bir düzen içerisinde değiştiğini anlatmanı istemiş sen de hikayeden öte bir şey yazmamıştın.

bak sana tekrar soruyorum.........

al sana devrin bütün teknolojileri

bütün ilim adamları

bütün maddi imkanlar ve

bu kadar canlılığın ve çeşitliliğin sebebi saydığın mutasyonun rastgele müdahaleleri ile bu kadar çeşitlilik olduğunu iddia ediyorsunya....

sana 1 milyar adet sinek vereyim....

istediğin kadar teknmolojik imkan vereyim istediğin kadar deney yap ...

hadi bakalım 1 milyar sinekten 1 adet arı çıkarabilecek misin????

dersin ben bunu yapamam imkanım yok...

inan sana göre daha imkan sahip olanlar vardır denemişlerdir fakat başaramamışlardır....

demek bu kadar sineğin bolluğunda bu kadar teknolojik imkan ile bir arı yapılamıyorsa nasıl olurda bu kadar canlılık kendini bilmez mutasyona bağlanır???????

bana bir adet sinekten mamul arı getiremezsen ki getiremeyeceksin....
    rastgele müdahaleler ile böyle bir canlı çeşitinin oluşmasını nasıl evrim ile bağdaştırabilirsin?????????????????????????????????????????????????

• bakınız bu konuda bazı evrimci bilim adamlarının sözlerini size yazayım.

Prof. R. Goldschmidt (Zoolog, California Üniversitesi):

Şimdiye kadar hiç kimsenin makro mutasyonlar yolu ile yeni bir tür ya da cins üretemediği bir gerçektir. Seçilmiş mikro mutasyonlar yoluyla dahi tek bir tür bile oluşturulamadığı da doğrudur. En iyi bilinen Drosofila (meyve sineği) gibi organizmalarda bile sayısız mutasyon bilinmektedir. Eğer herhangi bir organizma üzerinde bu binlerce mutasyonun bir kombinasyonunu yapabilseydik, yine de doğada bulunan herhangi bir türle benzerlik gösteren bir tür üretemezdik.73

Kevin Padian:

Büyük evrimsel değişiklikler nasıl başladı? Türlerin on binlerce yıl oturup faydalı mutasyonların meydana gelmesini beklediğine (bu arada bu nasıl oluşmaktadır?) ve büyük bir istekle bunları yeni ve yararlı bir tür değişimi oluşana kadar biriktirip koruduklarına inanan biri var mı? İşte bu durum Waddington ve diğerlerinin de belirttiği gibi neo-Darwinizm'in "saçma ve mantık dışı" matematik argümanlarıdır.

Pierre-Paul Grassé:

Ne kadar çok sayıda olursa olsunlar, mutasyonlar herhangi bir evrim meydana getirmezler.75

Şanslı mutasyonların havyanların ve bitkilerin ihtiyaçlarının karşılanmasını sağladığına inanmak, gerçekten çok zordur. Ama Darwinizm bundan fazlasını da ister: Tek bir bitki, tek bir havyan, tam olması gerektiği şekilde binlerce ve binlerce faydalı tesadüfe maruz kalmalıdır. Yani mucizeler sıradan bir kural haline gelmeli, inanılmaz derecede düşük olasılıklara sahip olaylar kolaylıkla gerçekleşmelidir. Hayal kurmayı yasaklayan bir kanun yoktur, ama bilim bu işin içine dahil edilmemelidir.

James F. Crow (Wisconsin Üniversitesi, Tıp Genetiği Bölüm Başkanı, radyasyon ve mutasyon konusunda uzman):

Mutasyonların hemen hepsi zararlıdır ve bunun bedelini insanlar öder. Bu nedenle mutasyon oranını yükseltecek olan her türlü insan aktivitesi insanlık için ciddi sağlık ve ahlak sorunları oluşturuyor demektir.78

Hayatı oluşturan kimyasal işlemlerin bütünlüğüne isabet edecek rastgele bir değişikliğin bozucu etkisi olacağı kesindir. Aynen bir televizyondaki bağlantıların rastgele değiştirilmesinin görüntünün kalitesini artırmaması gibi.79

Frederick Seymour Hulse:

Mutasyonlar rastgele meydana gelirler. Yüksek komplekslikteki sistemlerin bileşiminde ve işleyişindeki herhangi bir değişiklik bu sistemin işleyişini geliştirmeyecektir ve bu nedenle mutasyonların büyük kısmı dezavantajlıdır. Bir organizma ve çevre arasında çok hassas bir denge vardır ve bir mutasyon bu dengeyi kolaylıkla bozabilir. Bir insan aynı şekilde frenin veya gaz pedalının pozisyonunu rastgele değiştirerek bir arabanın işleyişinin gelişmesini de bekleyebilir.80

Michael Pitman:

Sayısız genetikçi meyve sineklerini nesiller boyunca sayısız mutasyonlara maruz bıraktılar. Peki sonuçta insan yapımı bir evrim mi ortaya çıktı? Maalesef hayır. Genetikçilerin yarattıkları canavarlardan sadece pek azı beslendikleri şişelerin dışında yaşamlarını sürdürebildiler. Pratikte mutasyona uğratılmış olan tüm sinekler ya öldüler, ya sakat kaldılar ya da kısır oldular.89

• quote:

Sen bence gercekten hiçbir yönden bakma bu olaya

ayıp ayıp biraz saygılı ol.

bu konuyu daha da araştıracam uygun bir vakitte merak etme.o zaman düzgün bir yönden bakıp sana anlatırım doğrusunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofrost -- 5 Mayıs 2005, 17:47:17 >
  • Yahu peki bu bulunan fosiller ne?? Tanrı en mükemmel insan olan bizi yaratana kadar deneme yanılma yönteminimi secti. Onlarda düşünebiliyor, anlaşabiliyor, resim ciziyor, annelik babalık yapıyorlardı. Alet edevat yapıyorlardı. Bizden cok ama cok farklı fiziksel özellikleri vardı. Bunlar ne peki. O senin örnek verdiğin bütün bilim adamları bunları ne olarak görüyor?? Yada görmezdenmi geliyorlar?? Peki darwin'in herşeyi başlattıgı galapados adalarını nasıl acıklıyorlar. Neden sadece orada dünyanın baska hicbir yerinde olmayan canlı çeşitliliği var ? Herşeye karşı cıkmayı biliyorsunuzda neden yeni sorular üreteceğinize birazda cevap vermiyorsunuz ?

Biz yaratamayız cünkü tabiatin işleyişi muntazam ve bizim teknolojimiz bunu simule etmeye yetersiz. Yukarıda bir simulasyon yazdım ve bu adamda senin gibi evrim karşıtıydı unutma. Elinden geleni ardına koymamış. Google da aratabilirsin.

İki soru :

1 - Bu bulunan 3.5 milyon yıl oncesinden bugüne kadar tarih cikartmamızı saglayan fosiller ne ? Neden günümüzde yoklar ? Bunlarında duyguları düsünceleri inancları vardı ? Shamanları vardı ? Tanrı dogruyu bulana kadar bir sürü yanlışmı yaptı yani bunumu demek istiyorsunuz ?

2- O örnek verdiğin bilim adamları sadece karsı cıkmayı bilirler. Bakalım onların acıklamaları ne ? Dünya tarihinde bastan sona dogru gittikce basit yasam formlarından karmasık yasam formlarına dogru gidilir. Tek hücreliler - Cok hücreliler - omurgasızlar - omurgalılar - memeliler - insansılar- insanlar ? Bir tane fosil bulunamamış bu duruma ters düşen. Öte yandan bu insansı maymun - homo erectus - neandertal fosilleri neler ? Bunlara ne acıklama getiriyorlar ? Yazmışlarmı bunlarla ilgili birşey ?? Sinek deneyleri hiçbirşeyi kanıtlamaz , Gerçek doğayıda bir tüple simule edenlerin aklına şaşarım ben.

BEN CEVAP ISTIYORUM CEVAP. Eger birisi bir seye karsı cıkıyorsa karsılıgında ne düsünüyor onu koyunki bizde onun hakkında yorumumuzu yapalım.Ben size cevap buluyorum, kanıtları sunuyorum fiziki kanıtlar, yapılmış deneyler. Lafla peynir gemisi yürümez.

• quote:

BEN CEVAP ISTIYORUM CEVAP. Eger birisi bir seye karsı cıkıyorsa karsılıgında ne düsünüyor onu koyunki bizde onun hakkında yorumumuzu yapalım.Ben size cevap buluyorum, kanıtları sunuyorum fiziki kanıtlar, yapılmış deneyler. Lafla peynir gemisi yürümez.

sen bize ne fiziki kanıt sunabiliyor ne de deneyler yapabiliyorsun.

sadece senin hikayene inanmamızı ve bizim de maymundan geldiğimizi kabul etmemizi istiyorsun.

asıl sen sorulara cevap vermiyorsun ki bu sorular senin için çok kolay olsa gerek....

sinekten arı yap da görelim... istediğin kadar sinek, istediğin kadar teknoloji ama bir adet arı ....

veya bir adet 2 000 000 bazlı bir DNA programını kodla 5 milyar adet deneme yap aralarında bir tane bal arısı olabilecek DNA ya ulaş....

HODRİ MEYDAN....

bunu sanal alemde bile imkansız ve ihtimalinin sıfıra yakın olduğunu bilirsin de neden hala evrimi savunursun anlamak mümkün değil ....

quote:

Biz yaratamayız cünkü tabiatin işleyişi muntazam ve bizim teknolojimiz bunu simule etmeye yetersiz.

böyle muntazam bir tabiat demek bir nizamın varlığına delalet eder...Nizamın varlığıda bir Nizam koyucuyu işaret eder.

İşte yeryüzündeki bütün canlıların bu kadar çeşitte yaratılması Allah ın yaratma (Halık) sıfatının örnekleridir.

O Allah ki kainatı yoktan var etti . Seni de bir sperm ve bir yumurta dan meydana getirdi.

O zaman bu kadar canlıyı bir nizam dahilinde yaratmasında hiçbir zorluk olmasa gerek....

Ben daha önce fikrimi de açıklamıştım.

Allah cc. ilk türleri veya daha alt grupları yaratmış daha sonra bunlar bulundukları ortama adapte olarak ve çaprazlamalar ile çeşitlilik kazanmıştır.
    Mesela insan , kutuplarda ki insan ile zenci insanlar birbirinden farklıdır.
    ama hepsi insandır.

kedilerin hepsi farklıdır fakat hepsi kedidir.

Senin dediğin gibi türden türe geçiş imkansızdır ama türlerin arasındaki bu çeşitlilik çaprazlamalar ile mümkündür.

sen bana

"sinekten arı yap da görelim... istediğin kadar sinek, istediğin kadar teknoloji ama bir adet arı ....

veya bir adet 2 000 000 bazlı bir DNA programını kodla 5 milyar adet deneme yap aralarında bir tane bal arısı olabilecek DNA ya ulaş...."

bu sorunun cevabını vermeden soru sorma güzel kardeşim.

bu sorunun evabını ararken zaten mutasyonun sinekten arı yapabilecek kadar güce, kudrete, bilgiye, ilme ve insanın ne yiyeceği hakkında düşünceye sahip olmadığını kendin göreceksin.

• Uzun süredir evrim konusunda yazılanları takip ediyordum, üye olmayı pek düşünmüyordum ama evrim hakkında bu kadar yazılandan (özellikle de Deep Impact adlı arkadaşımız tarafından) sonra daha fazla dayanamadım.

Öncelikle Deep arkadaşımız ve diğerleri sadece evrimin rastlantısal süreçlerden olduğunu sanıyor. Böyle düşününce de hemen aklına 1-milyar sinek 1 tane arı yap sorusu takılıyor. Ben de diyorum bu elimizde ki teknolojiyle imkansız, ama niye imkansız olduğunu kimse açıklamıyor bari ben açıklayayım.

Evrim tamamıyla rastlantısal bir süreç değildir. İşin özünde rastlantısallık sadece kısıtlı bir yönünü oluşturur. Çaprazlama, populasyonun yerleşimi, yaşayış şekli, doğa özellikleri çoğunlukla deterministtir. Evrim karşıtları bütün bunları tamamiyle reddedip olayın sadece mutasyonla bittiğini söylüyor. Tabiki sadece mutasyonla sinekten arı yapamazsınız laboratuar şartlarında, sineğin evrimi aşamasında yaşadıklarını laboratuar şartlarında simule etmeniz mümkün değildir. Sorunda bu zaten evrimi gerçek anlamda simule edebilmemiz için doğa büyüklüğünde bir laboratuar'a ihtiyacımız var. Sen o laba sinekleri yiyecek kurbağalar, arının ileride bal yapacağı bitkileri koymassan, e doğal olarak ta bu diğer canlılar la ilgili doğal yaşamı koyamazsan nasıl gerçek simulasyon yapabilirsin ki?

Neyse ki şu anda bunları yapabileceğimiz bilgisayarlarımız var. Kısıtlı da olsa sanal simulasyonlar yapmaya başladık yapay yaşamla ilgili. Ayrıca sizin o beğenmediğiniz evrim bilgisayar bilimlerinde çözümü gerçekci zamanda yapılamayan pek çok problemin çözümünde kullanılmştır. Ben de bu alanda çalışıyorum (Bilgisayar Mühendisiyim) ve evrimsel ve genetik algoritma denilen bu yöntemler literatürde bayağı sıcak bir konudur. Bırakın canlıların oluşumunu evrimsel algoritmalar sanayi problemlerinin çözümünde bile kullanılıyor şu an yoğun olarak). Tahmin edin bu algoritmalar ne kullanıyor temelde. Populasyon, çaprazlama, mutasyon ve en uygun olan yaşar prensibi!!! İçinde sadece mutasyon olasılıksal, diğerleri deterministir. Hatta pekçok yöntemde mutasyonu çıkartırsanız, hiç bir zaman optimal çözümü de bulamazsınız. Rastlantısallık, düzeyli kullanıldığında çok verimli bir yöntemdir. Bunu anlamak için lütfen olasılık ve rastlantısal süreçleri, simulasyon yöntemlerini okuyun, ondan sonra yorum yapın.

İngilizce bilen arkadaşlara evrimsel algoritmalar hakkında pek çok bilgi iletebilirim. Türkçe pek kaynak yok maalesef.

• evrimci arkadaşım;

hoşgeldin aramıza...
    bilgisayar mühendisi olman ile anlaşama imkanımız daha yüksek...
    ben de inşaat mühendisiyim...

yazılarımı okuduğuna memnun oldum.

ancak dediğin gibi doğa içerisinde yüzen canlılar topluluğu ve değişkenlerden faydalanarak bir yerlere geliyor diyorsun...

yukarıdaki sorum da sadece özetti.

mutasyon konusunda :

bir mutasyonun olabilmesi için 6 merhaleden geçmesi gerektiğini
    6 merhaleden geçtikten sonra olan mutasyonun ise yüzde 99 undan fazlasının zararlı olduğunu bize bilim söylüyor. (bakınız bilimteknikten alıntı yaptığım yazılar)

hatta japonya ve çernobil de meydana gelen radyasyon neticesinde ne faydalı bir mutasyon (bitki hayvan ve insanda) ne de yeni bir tür olabilmeye açık canlı ortaya çıkmamıştır.

KAinatta hüküm süren kurallar vardır. Aynı ortamda aynı şartlar halinde meydana gelecek reaksiyonların sonucu hepsinde aynıdır.

KArbon oksijen ısı bir araya gelirse karbondioksit ve sıcaklık oluşur

kütle çekimi kainatın heryerinde aynıdır.

güneşteki kimyasal tepkimeler yeryüzünde de yapılabilir... hakeza ....

bütün canlılar doğar büyür ölür

ama ben şunu merak ediyorum.

bir ekosistemde (mesela bir ada) bütün şartlar aynı iken neden bu kadar çeşitli canlılar vardır?

bitki bitki olurken tercihi kim yapmıştır...
    karınca yerde yürürken hele bir kısmı kanatlı iken neden bazıları kanatsızdır.
    çürükçül bakterilere o işi gördüren süt bakterilerine de yoğurt yapma ilmini öğreten kimdir.
    bal arısına insana şifa kaynağı yapan bu ilmi öğreten nedir?
    ineklere süt verdiren ve bizim için süper lezzetini yaptıran kimdir....

evrim konusunda ve biyoloji konusunda merak ve bilgi sahibisindir. umarım.

bana evrimin ana kurallarını, izah edebilir misin?
    yukarıdaki canlıların bu mükemmel özellikleri nasıl inkişaf etmiş????

tavuk yumurtasını yemek için bizim midemiz mi evrimleşmiş yoksa tavuk insanın midesine göre imalat mı yapıyor.

yoksa sözü hem tavuğun yumurtasına hem de insanın midesine geçen bir Zat ın eseri mi bu dünya...

biraz dağınık oldu ama sen toparlarsın....

• yazmayalı uzun süre oldu..

gene arılar üzerine yoğunlaşmıssınoz
    Karl von Frisch isimli bilim adamının Nobel ödüllü Arıların ve çiçeklerin evrimi hakkındaki kitabını tavs,ye ederim.

kısa özetlemem gerekirse:

dünyada canlılık bundan milyonlarca yıl önce daha yogundu..
    Bu yogunluk içerisinde milyonlarca hayvan ve bitki türü oluştu...
    (bunu nerden biliyoruz dersen 70 milyon türün şu an dünya üzerinde yaşamadıgını söyleryerek özetleyebilirz)

Doğanın bu cömertliği bitkilerin ve böceklerin simbatik bir mevcudiyet içerisinde yaşamasını sağladı.
    Bu bitkiler , böcekleri üç ana başlıkla kendilerine çektiler.bunlar:
    Renk,
    koku
    nektar

Böcekler tarafından seçilen bitkiler, "cross-breading" denilen çapraz bağlılıkla birbirlerine bağımlı olarak devam ettirler.. diğer türler ise doğal seleksyonun ana kuralı olrak elendi..

kısaca bu kadar.
    saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zero01 -- 6 Mayıs 2005, 12:44:09 >

• quote:

dünyada canlılık bundan milyonlarca yıl önce daha yogundu..
    Bu yogunluk içerisinde milyonlarca hayvan ve bitki türü oluştu...

ZERO01 kardeşim;

birden konuya girip olayı iki cümle ile halletmişsin

milyonlarca tür nasıl oldu...

mutasyon ile mi...

olamayacağını izah ettim sanırım...
    (1 mutsyonun olması için 6 merhale geçirmesi ve buna rağmen olan mutasyonun ise yüzde 99 undan fazlasının zararlı olduğunu bilim söylüyor)

hal böyle iken sen ve evrimci arkadaşlar türlerin kaynağı olarak nasıl mutasyonu öne sürebillirler izah eder misin???

deniz altındaki canlılardan yeni tür oluşması için neyin mutasyona sebep olduğunu açıklayailir misin???

tavuk yumurtasını yemek için bizim midemiz mi evrimleşmiş yoksa tavuk insanın midesine göre imalat mı yapıyor.

neden 300 milyon yıldır köpek balıkları aynı ?

neden onlar akıllanmadı...

deniz altında medeniyet kuracak bir canlı türü neden ortaya çıkmadı?

evrim neden sadece bize kıyak geçti??

bunları açıklamadan olayı mutasyon adaptasyon seleksiyon ile söyleyip içini doldurmazsanız olmaz ....

bana mutasyon ile bir canlıdan nasıl bir başka tür çıktığını izah eder misini?

• quote:

sen bize ne fiziki kanıt sunabiliyor ne de deneyler yapabiliyorsun.

sadece senin hikayene inanmamızı ve bizim de maymundan geldiğimizi kabul etmemizi istiyorsun.

Fiziki kanıtlar bulunan fosiller. Yetmiyorsa ne yapayim benim elimde ilk homo erectus ların yazmıs oldugu ilahi bir kitap yok ne yazikki oraya bakarak konuşamıyorum.

Ve bu ademle havva aklımı acaip karıstırıyor. Birisi kuran-ı kerimdeki yaratılışı anlatabilirmi acaba ?? Acaba deep arkadasımızın dediği gibi farklı farklı insan ırkları yaratılıp onların caprazlamasıylamı olusturuldu insanlık ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KuarkServerSystems -- 6 Mayıs 2005, 14:52:53 >
  • Papagan gibisin deep sordugun neredeyse bütün sorulara bu konu boyunca bilimin verdiği acıklamayı getirdim. Hepsine. Hala aynı şeyleri sorup duruyorsun. Bence bu sabit görüşlülükten başka birşey değil.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.