Şimdi Ara

Müstakil Ev yapımı Hk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar Kocaeli Gölcük'ün koylerinde Koyun merkezinde bir yakımızın arsası var.Arsa işleri netleşirse Arsa ondan ev'in yapım maliyetide benden olmak kaydı ile Ev yaptırma maliyetlerini araştırıyorum.Bu tip maliyetleri araştırmadan önce kalem kalem maliyetler nelerdir nelere dikkat etmem gerekli ? İşi bilen arkadaşlar beni yönlendirebilir mi ? Yani Adım Adım Temel olarak hangi soruları sormam ve cevap almam gerekli ?

Bu işi ogrenmeye calısıyorum sorularımı maruz gorun dostlar.Bilmediğim icin ne sorucağımıda tam bilmiyorum zamanla ogrenecez inşallah :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pilgrimage -- 3 Ağustos 2020; 22:31:38 >

• Hocam öncelikle yerinizde imar durumu nedir ona bakmak lazım. Ondan sonra plana uygun projeler çizilip belediyeye onaylatilir. Ardından temel kazilir. Önce grobeton ardından temel betonu atılır. Sonrasında binanin taşıyıcı sistemine göre kolon kiriş ve duvarlar yapılarak tabliye betonu atilir. Tabiki tabliye betonu atilirken. Elektrik kablosu için borular unutulmamalıdir. Bu anlattıklarım bütün katlar için geçerli ve kaba inşaat içindir. Kaba inşaat için en son çatı çakılır ve önce yalıtım malzemesi ardından da kiremiti döşenerek çatı tamamlanır. Ardından icerisine girilir. Öncelik ile duvarlar kaba sıva ile sivanir. Tabi bir yandan PVC ci gelip ölçü alsa ve camları hazirlasa iyi olur. sıva onemlidir. Lütfen direk alçı yaptırmayın. Kaba sıva yapılırken bir yandan elektrik kabloları ve PVC pencereler dosenir. Ardından duvarın özelliğine göre eğer seramik yapılacak ise direk seramik yapilir. Eğer duvar kağıdı yada sadece boya yapılacak ise ince sıva yada alci yapılır. Yerler seramik yada laminant olacak şekilde önce şap betonu atılır. Eğer yer düz ise sapa gerek yok aslında. İçeride çalışma yapılırken bir yandan da dışarıda çalışma yapilir. Yani, öncelik ile dış cepheye kaba sıva yapılır. Ardından yalıtım yapılır ve en son cephede ne kullanacaksanız (normal boya yada cephe kaplaması vs...) Ona göre dış cephe bitirilir. İçeride çalışırken bir yandan tesisatçı gerekli boruları WC ve lavaboya çeker. Evin içi ve dışı bittikten sonra ise son olarak balkon ve merdiven evinin korkulukları yapılır. En son mimari projesine göre düzgün yapılmış bu ev için yapı kullanma izin belgesine başvurulur ve gerekli evraklar tamamlanarak ve kontroller tarafından onay verildikten sonra belge alınır. Eğer bahçeli ev ise hafta sonları güzelde mangal yapılabilir.
    Hocam işin maliyetine gelecek olursak şimdi proje maliyeti odalarca M2 üstünden çıkar. Ve 200 M2 ve üstü için birde yapı denetim zorunluluğu vardır. Ama proje maliyeti genelde mimarlar tarafından paket olarak verilir. İnşaat maliyeti ise M2 bazli minimum 1300 TL den baslar. İş ne kadar lüks olursa o kadar artar. Kocaeli'de bir mimar arkadaş var gibi hatırlıyorum. Eğer isterseniz yardımcı olabilir size ama benim de ona ulaşmam lazım 😁

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Leyla ile Mecnun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Evde çalışma istasyonu hk.
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.