Şimdi Ara

EV SİNEMASINDA AKUSTİK ODA YAPIMI..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
13
Favori
13.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu tarz konular daha önceleri açılmış..ama eksik bir şeyler var..odanın içine konacak süngerler,tam olarak nerelere konacak,kimse tam anlatamamış.

tamam her evin odasının farklı akustik verileri olacaktır..bu ölçümlerle anlaşılır..bu kadarını anladım diğer yazıları okuduğumda..
    ama anlamadığım en basitinden,odanın hangı duvarına ne kadar sünger konmalı,hangı hoparlörlerin arkasına veya önüne veya karşısına konmalı..yani standart olarak denemelere şöyle başlayın gibi bir yaklaşım..
    bu konu tam açıklanmamış.yada ben görmedim..
    ölçümler sonucunda verilerdeki eğrilerin ne kadar çıkması gerektiğini tam anlatılmamış,veya eğrilerin nasıl çıkmalı..bu eğriler yanlış ise eğrileri düzeltmek için neler yapılmalı..
    yani bu konu bilen arkadaşların iyice bir açıklaması gerekli..bilgili arkadaşlar yardımlarını esirgemesin..

bugün ben ist. karaköy,den 2mt kadar sünger aldım..kalıteli sünger daha ucuzlarıda vardı..kendimce bır deneme yapmayı planlıyorum yarın.yankıyı fazla yapan duvarları tahmın edebiliyorum onlar uzerınde denemeler yapacağım.bakalım sonuç ne olacak..tabi bu arada hanım,o süngerler ne sıyah sıyah dıye bır soru attı ortaya,soruyu şimdilik geçiştirdim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdote -- 28 Mart 2013; 19:58:03 >

avr: Sony STR-DN1080+ front: paradigm monitor 11 v6 +center: paradigm cc390+ surround: paradigm surround 3+surround back: Wharfedale wh-20 +Sub: paradıgm sub12+sub:JBL L 8400 P + projeksiyon: Epson tw 9000w + Samsun 46 C 750+ media oynatıcı:Zidoo x9s ...

• ek olarak subwoofer odanın köşe uçlarına koyarsan maxımum performans alırsın.

Orijinalden alıntı: enesarda

ek olarak subwoofer odanın köşe uçlarına koyarsan maxımum performans alırsın.

sub tam odanın ortasında sağ tarafta duruyor..önceleri canterin yanındaydı ,,böyle daha ıyı sonuç aldım.zaten sub oldukça güçlü açamıyorum sesını..

süngerler cok az geldi tam bır sonuç alamadım.süngerlerden bıraz daha alıp denemelere devam edeceğim..
    yalnız bu konu aslında ayrıntı gıbı duruyor ama önemli ve kimsede ilgilenmedi,,bılgılı arkadaşları konuya yardımlarını bekliyorum..
    avr: Sony STR-DN1080+ front: paradigm monitor 11 v6 +center: paradigm cc390+ surround: paradigm surround 3+surround back: Wharfedale wh-20 +Sub: paradıgm sub12+sub:JBL L 8400 P + projeksiyon: Epson tw 9000w + Samsun 46 C 750+ media oynatıcı:Zidoo x9s ...
  • Merhaba, ben pratik olarak bildiklerimi yazayım.
    1) duvarların köşesi alçıyla 2-3 cm den yuvarlatılıyor.
    2) yer laminat-parke vb. ile kaplanıp üstüne halı konuluyor.
    3) bazıları frontların altına mermer yerleştiriyor.
    4) ses dalgası karşı tarafa vurduğunda dağılması gerekiyor yansımaması. Ben boyanabilir duvar kağıdı döşedim. üç boyutlu tırtıkları var ve sesi yansıtmıyor. Bazıları sesin vurduğu direkt karşı duvara veya hemen arkasına pramit sünger koyuyor. Ben sadece hop arkasında ve hemen altında kullanıyorum.
    5) cam seramik şeyler odadan uzak tutuluyoruz vazo vs.
    6) akustik ahşap perdeler kullananlar var.
    7) kumas kolon ustü örtüler var. oda içine yerleştirilen rulolanmış kumaşdan uygulamalar var.
  • Ben de bir ara akustik düzenleme işini forumlarda kurcaladım ama pek detaylı bir ne nasıl yapılır konusuna rastlamadım. Yabancı forumlardan elde ettiğim ve yapmayı planladığım hoparlörlerin baktığı karşı duvarda ilk yansıma yaptıkları noktalara taş yünü levhalardan yapılma akustik soğurucu panel yerleştirmek.
  • güzel fikirler..başka bilgili arkadaşlarıda bekliyoruz..
    amacım pahalı işler değil, cok para harcamadan kullanışlı neler yapılabilir..cok profosyonel bır şeyler değil ama bızleride rahatsız etmeyecek oda akustiği amaç..
  • Şu başlıktaki SİNAMA yazısını Sinema olarak düzeltir misiniz?

Yahu önce konunun adını bir düzgün yazalım!
  • Şu an projeksiyon için perde yapacağım duvarı alkantara malzeme ile dekoru bozmadan uygun renklerde kaplamayı düşünüyorum. Bir nevi duvar kağıdı gibi izolasyon niyetine. Tam perdenin karşısında arka sahne açısından pencere duvarının etrafınada döşeyebilirim yansıma anlamında.

İcabında kısmende olsa hem oda içerisindeki akustiği düzenlemede (özellikle kapı yakınında duran hoparlörler benimkiler gibi) hemde sesi oda dışına sönümlemek adına oda kapısı dahi kaplanabilir.

Ek olarak perde ebatında perde arkasına yine uygun kalınlıkda takviye süngerde uygulayabilirim. (resimde rulo olan malzeme) Duruma icaben sonra basstrap yerleşimi de olabilir.

Aracıma ses sistemi kurduğum sırada kabin yapım aşamasında tanıştım bu malzeme ile araç tavan ve genel araç döşemesinde de kullanılıyor. (Detaylı resimler imzadaki Car Audio başlığında mevcuttur)

Elledikçe alaca bulaca olan, oldukça izole anlamında uygun kalınlıkda ve tabanı silikon takviyeli gibi süngerimsi bir malzeme.

Tüm gerekli malzemeler akustik kapı ve akustik döşeme malzemesine kadar burada mevcuttur.
    http://www.akustiksungerfiyatlari.net/akustik-kumas.html

Edit: Ek bilgi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delerıum -- 28 Mart 2013; 21:29:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: teknika

Şu başlıktaki SİNAMA yazısını Sinema olarak düzeltir misiniz?

Yahu önce konunun adını bir düzgün yazalım!

Sn. teknika..gözden kaçmış olan bir harf hatasını isteğiniz üzerine düzelttim.. Sanırım artık bilgilerinizi bizimle paylaşırsınız..
    Uyarı için teşekkürler.
  • Sn.delerium. bilgiler için teşekkürler.. Verdiğiniz adreste incelemeler yaptım.. Sanırım 300 tl civarı bir para ile odanın akustik ortamı yeterli seviyelere gelecek gibi görünüyor..

Bu konuda en önemli bilgi.. boş bir odada 7+1 hoparlör kurduğumuzda ilk süngerlerin konması gereken yerler nerelerıdır? Bunun testi nasıl yapılır? Bass trap tuzakları odanın nerelerinde verimli olur gibi sorularım var..
  • Size Pmail attım.

Süngerler de son fena kokuyor bulaşmayın bence
    Köpük yansıtıyor

Neyse yazarım gene gece geç oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mühendislik açısından sesin en başta boşluk da yayılmadığını bilmek gerekir. Ses, moleküllerin düzensizliği demektir. Yani ses moleküler olarak yayılan bir şeydir. Katı sıvı gaz fark etmez. İletimini devam ettirir. Hop çıkan ses önce cisme çarpar bir kısmı emilir bir kısmı ise yansır. Yansıma açısından ne kadar engebeli bir yüzeye çarparsa o kadar infrases seviyesine gelir. Frekansı düşer. Bu sebeple yansımayı duyamayız. Ama ne kadar düz bir yüzeye çarparsa o kadar geri yansıyacaktır. Emilim ne kadar çoksa yansıma o kadar azdır. Emilim için lifli bir yüzey olmalıdır. Bunda en çok kullanılan sünger esasen çok yüksek mikron çapta life sahip. Taş yünü de iyi bir emici. Gelecekde nanolif teknolojisi geliştikçe yeni ürünler ortaya çıkacak. Yazılabilir şeffaf kağıt, Gaz beton tarzı paslanmaz tuğlalar vb. Bu teknoloji ile ileride akustik için özel boyalar ve duvar kağıtları da gelecektir. Hatta bir tane türk mühendis nanolif kumaş ile brükselde ses emici yüzey geliştirerek ödül almıştır.

• Çok güzel arkadaşlar.. Konu renklenmeye başladı..
  • bu aralar üs kata bas sesler gidiyormuş..üs değilde üstümüzdeki bütün katlara..zeminde oturuyorum 4 katlı bina..eski bina tabiki zamanında gece kondu tarzında yapılmış her belediye seçimlerinde bır kat daha çıkılmış bina..
    bu akustik işini yaparken birinci şart üs katlara sesin gitmesini engelemek gerekecek..bu konuda neler yapılabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdos113

bu aralar üs kata bas sesler gidiyormuş..üs değilde üstümüzdeki bütün katlara..zeminde oturuyorum 4 katlı bina..eski bina tabiki zamanında gece kondu tarzında yapılmış her belediye seçimlerinde bır kat daha çıkılmış bina..
    bu akustik işini yaparken birinci şart üs katlara sesin gitmesini engelemek gerekecek..bu konuda neler yapılabilir?

evet bu konudan bende şikâyetçiyim wooferım yere bakıyor ve alt kata cok ses gidiyormuş bunu nasıl engelleyebilirim
    i5-2500k@4.50Ghz OCZ Vendetta 2 Cpu Cooler and AC Mx4 Termal Compound*-*MSI P67A-GD65 MotherBoard*-*GSKİLL Ripjaws 4*4GB 1866 Mhz DDR3*-*R9 280x Vga *-*Tagan Force II 800 Watt PSU*-*512GB NVME SSD*_*1Tb Caviar Black*-*2Tb Seagate HDD
    Dark N10 Case
  • quote:

bu aralar üs kata bas sesler gidiyormuş..üs değilde üstümüzdeki bütün katlara..zeminde oturuyorum 4 katlı bina..eski bina tabiki zamanında gece kondu tarzında yapılmış her belediye seçimlerinde bır kat daha çıkılmış bina..

Bizim apartmanda alt üst kat bize ait. Alt katta oturuyorum. Evde tavana kireç ve üstüne plastik boya sürmüşler. bir türlü tavanı boyama yapamadım. En sonunda tekzenden köpük alıp tavanları döşedim. EV SİNEMASINDA AKUSTİK ODA YAPIMI..
    Sesi bir miktar kestiğini gözlemledim. Ama ben ses için yapmamıştım tamamen dekorasyon amaçlı. Ama ses ve ısı konusunda (doğal gaz faturaları malum) da faydasını gördüm.
    Pramid süngerler değilde ses emici süngerler var. Google=arslan sünger. İş yerimde çok ses yapan bir makine vardı. Db ölçümlerinde denetleyici uyarı vermişti. Bu firmadan sünger aldım. 5cm*2m*3m boyunda. ve makinanın etrafını sardım. İnanılmaz bir sonuç elde ettim.
    Bahsettiğim köpüğün altına bu süngeri koyarak döşerseniz bence olumlu sonuç alırsınız. Yapıştırma konusunda yine tekzen gibi yerlerde bunların özel yapıştırıcıları var. süngeride onunla yapıştırabilirsiniz. Tüm işlem bittikten sonro boşlukları alçı ile kapatıp, beyaz mat plastik boya yapılıyor.
    Tabi daha profesyonel uygulamalar vardır ama ben pratikte diy uygulana bilecek başarılı gördüğüm şeyleri paylaşayım dedim.

• @Rhodium,

Ses adına mutlaka fayda sağlamıştır. Ancak dekorasyonel anlamda çok hoş olmuş uygulama
  • Echobone Bondex Ses Yalıtım Süngeri..bu sünger hakkında bilgisi olan varmıdır..sesi ne kadar keser..basların vurgusunu üst kata çıkmasını ne kadar engeller..odada akustik etki yaparmı..cok pahalı olmayan bu sünger koku yaparmı bır süre sonra..tavanı bu süngerle kaplamak odanın görüntüsünü bozarmı..gerçi bu oda bana ait kımse karışamıyor http://www.akustiksungerfiyatlari.net/echobone-bondex.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdote -- 16 Nisan 2013; 1:07:09 >
  • quote:

Echobone Bondex Ses Yalıtım Süngeri..bu sünger hakkında bilgisi olan varmıdır..sesi ne kadar keser..basların vurgusunu üst kata çıkmasını ne kadar engeller..odada akustik etki yaparmı..cok pahalı olmayan bu sünger koku yaparmı bır süre sonra..tavanı bu süngerle kaplamak odanın görüntüsünü bozarmı..gerçi bu oda bana ait kımse karışamıyor http://www.akustiksungerfiyatlari.net/echobone-bondex.html

Koku yapar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.