Şimdi Ara

Hangi Su Yalıtım Malzemeleri Daha Sağlıklı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
6.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bi fikir önerisi istiyorum arkadaşlar

    Likit membran veya kristalize izolasyonu daha önce binasının terasında kullanan varmı? hangisi daha sağlıklı?

    Durumu şöyle anlatayım. Binanın terasına su yalıtımı yapılacak.
    Su izolasyonunda en bilineni membran bohçalama ama benim kafam ona pek yatmıyor. Sonuçta bir çok ek yeri var ve işçilik hatası olsa o ek yeri iyi yapışmasa veya kışın don olduğunda ayrılsa harcadığım para poşa gidecek. Bohçalama mantıgı hoşuma gitmiyor o yüzden.

    Kafama yatan iki yöntem var birisi kristalize izolasyon diğeri likit membran. Poliürea gibi başka tekniklerde var ama onları duygusal sebeplerle düşünmüyoruz

    Kristalize izolasyon malzemesi betonun içerisine işliyor. kılcal çatlaklarda kristaller üretiyor beton su geçirimsiz hale geliyor aynı zamanda uygulamanın üzerine ilerde oluşabilecek büyük çaplı çatlaklar için ise fileyle birlikte yarı esnek kristalize malzeme uygulanıyor falan filan..

    Likit membran ise bitümlü malzeme yani ziftli. Beton içerisine işlemez betona iyi yapışır. buda te kat uygulama değil önce bir kat sürüyorlar sonra file döşeyip filenin üstünü dolana kadar uygulamaya devam. Bunun bir avantajı malzemenin kendisi çok esnek. özellikle 1k likit membran olanları daha esnek. 2k olanlar ise daha kalın bir yüzey oluşturuyor. Altına 1k üstüne 2k uygulatmayı düşünüyorum. Üzerine zaten fayans olacak güneşten zarar görecek diye bir derdim de yok yani.

    Kristalize izolasyon malzemesi okuduğum kadarıyla çok iyi. betonun kendisinide su geçirmez hale getirdiğinden ama fiyat olarak likit membran daha uyguna geliyor. Şimdi ne yapacağıma karar veremedim. Likit malzemede kalıcı çözüm deniyor kristalizede aynı şekilde. Likiti bir şekilde delmeden hiç bir şey olmuyor bozulacak malzeme değil akmaz kokmaz. 2000 lira daha ucuza geliyor işi yaptıracağım bölgede. fiyatı için likit membranı tercih etmeyi düşünüyorum ama...

    Sizce hangisi daha iyi olur Hangisini tercih etmeliyim.


    malzemeler için burayı buldum:
    http://www.akerkimya.com.tr/su-yalitim-malzemeleri







  • Konu bilgi amaçlı değil resmen reklam yapmak için açılmış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.