Şimdi Ara

Mustakil ev mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

10 bin nüfuslu doğası güzel bir yerde memurluk yapıyorum.

2018 yılında belediyeden açık artırma usulü bir arsa almıştım kenarda dursun diye.Arsanin olduğu yer şehir merkezinin biraz disinda .Gündüzleri neyse akşamları çok issiz. Yanıma bir arkadas eve başladı harici kimse yok. 2.5 milyon civarı butcem var.Sehir merkezindeki daireler 3.5 -4 civarında. Arsaya 200 metrekare mustekil proje çizdirdim. Hafriyat felan tamam ama tam bu noktada kararsızlık yaşıyorum.Cok uğraş var ve değer mi diye düşünmekteyim.

Şehir merkezi apartman dairesi mi yoksa göl manzarali ,bahceli mustakil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jocker35 -- 21 Şubat 2025; 22:46:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende göl manzaralı mustakil yaşam tabi ki

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ama bide şu var ,elinizdeki bütçe ile kesinlikle oraya ev yapabilirsiniz ama yarın bı gün çok katlı imar gelirse keşke yapmasaydim boş yere mesarafll ettim diye düşünürsünüz

• Ha yok ben şehir değilde müstakil yaşam tercih ediyorum diyorsaninz düşünmeyin başlayın derim

• Korkmaz tural K kullanıcısına yanıt

İmar gelmesi mümkün değil çünkü belediye manzarayı kapatırız diye kot olarak arsaların altındaki yolu veriyor .Bu konuda çok hassaslar. Bilemiyorum tek sorun çok işsiz. Ölsen duyan olmaz :)

• O halde yerinde olsam yatırım yapmam kardeşim ,belki baraka gibi bişey olabilir hafta sonlari kafa dinlemek için

Özelden attım arsayı size

Karıştım biraz beklesem mi diyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EV ALMAK MANTIKLI MI
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Jocker35 J kullanıcısına yanıt
    Manzara muhteşem gerçekten,peki arsa mustekil parsel mı tarlada hisse sahibimisiniz

• Arsa kaç m2 ve yerleşim yerine uzaklığı kaç km?
    Arsa genişse göl manzaralı villa olur direkt, apartman hayatının rüyası.
    Şehre mesafe üç beş km ise çok iyi, yakında yerleşim artar. 25-30 km varsa sıkıntı bence.

Yok mustakil .428 metrekare .

Burada şu anda belediye alt yapısı yok .Ama ruhsat veriyorlar yapacagiz diyorlar .

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

Merkeze 3-4 km

Aslında konum olarak dışarıda değil. Ana yoldan ormanlık alana sapip 500-600 metre ilerliyorsunuz.Issizliginin sebebi bu .Lokasyon merkezi ama biraz soyutlanmis oluyorsunuz .Şu an tek komşum olacak bir arkadas var

• Hocam müstakil evde yaşamak keyifli ancak zordur..Bahçe bakımından tutun,tüm evin ihtiyaçlarınızı sizin karşılamanız gerekecek.Benim naçizane tavsiyem cebinizde ki 2.5 milyon ile normal bir daire almak(farklı şehirde olabilir) oradan gelen kira ile müstakil hevesiniz varsa müstakil eve kiraya çıkmak olacaktır.Bu süreç içerisinde müstakil ev konusunu tecrübe etmiş o bölgede canlanmış olacaktır.Eğer müstakil evler size hitap etmediğini düşünütorsanız ilerleyen dönemde arsayı satar daha farklı yatırıma değerkendirebilirsiniz(yada tam tersi evi satar inşaatı yaptırırsınız).Sıfır ev yaptırmak gerçekten hem maddi olarak hemde manevi olarak sizi çok yıpratabiliyor.Ustaya veririm inşaatı dikerler gibi bir durum yok.Mecburen bu işlerden anlayan birilerine taşere etmeniz gerekecek.O kişiler de ne kadar sağlıklı yapar tartışılır.Siz yaptırmak isteseniz evde bir sorun oldugu zaman hepsi sorunu bir birine atar çözüm bulamazsınız.

• Antalya.Gayrimenkul kullanıcısına yanıt

Sizle aynı fikirdeyim .Mustakil düşünmüyorduk hiç.Ancak 3+1 daireler 4 milyondan başlıyor. 2.5 üzeri 1.5 milyon kredi çeksem 5-6 milyon ödemeyi bulacak .Zamanında almadığımız evlere şu an ulaşamıyoruz. Bari dedik arsa bizim ufaktan baslayalim .Çünkü başka seçenek kalmadı. İnşaat işlerinden anlayan bir arkadaşım bu bölgeye evini yaptirdi .Bana da destek olacak .Ancak sizin de bahsettiğiniz gibi dışarıdan göründüğü gibi değil bu iş. Diğer bir seçenek ise 5-6 ay bekleyip altinin ve kredilerin durumuna göre hareket etmek .Ama bu da risk inşaat maliyetleri artıyor surekli

Bu gun her yatırımdan kar yapılabilir ancak ev alırken mantıksal olarak belli kıssaslara dikkat etmek gerekebiliyor.Bir kaç öneri sunmak gerekirse;

*Tercihen büyük ve göç alan bir şehir olablir..Bir şehir ne kadar göç alıyorsa ev fiyatları o hızda artıyor maalesef.

*Ev alınacak bölgede yapılacak yada yapılmış projeler incelenmesi.Şehir hastanesi yapılacaksa yada yapılmışsa çok iyi bir yatırım olacaktır

*Üniversite bölgesi

*Sanayi bölgesi

*Yeni konut projelerinin yapıldığı bölgeler

bunun gibi başlıklar eklenebilir.İnşaat maaliyetleri arttığı doğru ancak karar vermek için gerçekten çok zor bir süreç.O nufusta ki bir şehir için o kadar yatırım yapmak bu sektörde olan birisi olarak haddim olmayarak beni cezbetmedi desem yeridir.Memur oldugunuz için bu gun orada olabilirsiniz ancak ileride tayininiz çıksa yada emekli olsanız orada ömür geçirmeye sıcak bakabilecekmisiniz ?

Sarısayfa üzerinden Emlak Endeksini inceleyerek geçmiş fiyat artışını inceleyebilir oradan fikir edinebilirsiniz.Ada parsel bilgilerini özel değilse bende alabilirmiyim.Daha detaylı olarak incelemek istiyorum

Göç alan değil tam tersine göcveren bir yer. 4-5 yıl sonra da tayin düşünüyorum aslında. Lokasyonu buradan degil de . Özelden size atiyorum

Sanırım yanlış ifade ettim.Ev alınacak yerin göç alan yerden olması önemli.Dışarıdan gelen insan sayısı ne kadar fazla olursa o kadar piyasa hareketli oluyor.Göç veren yerler yatırım için maalesef çok kazançlı olmuyor.Mesajınızı inceliyorum hocam

Yok anladım. Benim amacım kendime ait bir evimin olması. İşçilik maliyetleri bulunduğum yerde düşük. Arsa da kendime ait . Yani bir kat dairesi fiyatına dublex yapabileceğim gibi görünüyor. Yatırımlik değil dusuncem

• Hocam, bahsettiğiniz tarzda bir yer benim hayalim. 3+1 evim var, 2022 yapımı, fakat nefret ediyorum. Satıp müstakil bir yaşama geçmeyi düşünüyorum. Anadolu'da bir büyükşehir statüsünde bir şehirdeyim (K.Maraş). Şehir deprem gördü, bu sebeple insanlar müstakil evlere rağbet ediyor. Dolayısıyla fırsatçı, ahlaksız memleketimin insanı, bırak arsayı, tarla vasfındaki arazilere bile (arazi diyince dönümlerce düşünmeyin, birkaç yüz metrekare, 400-800m² falan, yolu adam gibi yok, şebeke yok) fiyatları Ankara'nın çeperindeki (Sincan vs.) imarlı, mis gibi projeli villa arazisinden bile pahalı istiyor. Çok canıma tak ederse, bu köylü kurnazlarına inat taşı tarağı toplayıp orada villa yapacağım. Bana kendi memleketimi yar etmeyecekler.

bu arada sizin arsanın manzarasını merak ettim, üşenmesseniz bana atabilir misiniz.

• engineer_ kullanıcısına yanıt

Deprem öyle kötü bir psikoloji ki insanı çadıra bile zorluyor .

Özelden atıyorum

dm'den yazamadım, "Özel mesaj özelliğiniz kullanıma kapalıdır." hatası verdi, halbuki açık. o yüzden buradan yazayım, teşekkürler. bana dm'den buranın neresi olduğuna yazabilir misiniz, fiyatlarına bakmak istiyorum belki size komşu bile olabilirim o :) manzara müthiş. (mahsuru yok ise tabi)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.