Yanturalı iyidir, ben onu kullanıyorum, memnunum. |
Müslümoğlu 55 TL, Pekşen 45 TL Kayseri Sucuğu(Fırsatlık Durum Kalmamıştır, konu kaldırılabilir.) (2. sayfa)

-
-
Hocam yanturalı yı bilmem mi :) Unuttum ben onu kusura bakmayasın aslında bu tarz daha güzel sucuklar var mesela Edirne nin Osmanlı Köyündeki Osmanlı Sucukları da güzeldir ancak kasaptan falan alıyorsunuz hepsi yaş, hiç kurumuşuna denk gelmedim.
Yanturalı sucukta kıyma değil et kullanırdı bu yüzden piştiğinde de köfte değil gerçek sucuk tadı verir. Afyon ve Kayserideki tanınmış çoğu markadan iyidir sucukları. Sahanda yapıldığında kendine özel bir sertliği olan büyük dilimle tost makinasında yapıldığında ise yumuşak pişen Balıkesir ve Bursa bölgesinin bence en iyi sucuklarıdır. Hala aynı kalitesinde mi onu bilmiyorum ama sölim.
Yalnız son zamanlarda bu kayseri afyon vesayre meşhur bölgelerdeki iyi markalar da galiba sağlık bakanlığında ifşa olmaya başladı. En son yanlış hatırlamıyorsam başyazıcı mı ifşa olmuştu neydi.
Bu arada son olarak baharatlı ama kaliteli sucuk isteyen arkadaşlara Karamavuşlar sucuğunu da tavsiye ederim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
cumhuriyet yok mu
-
Hocam endüstrileşmiş firmaların tamamı öyle, farklı kalitelerde, marketine göre sucuk üretiyorlar. Hiçbir afyonlu alınmasın ancak ben zaten afyon sucuklarını sucuktan saymıyorum pek, ince çekilmiş, fazla yoğrulup bulamaç haline getirilmiş, sonrada doldurulmuş sosis, salam benzeri şeyler, en iyisinin market sucuklarından bir farkı yok açıkçası, onu denedin mi bunu denedin mi diyecek arkadaşlar için 15 üzerinde belki daha fazla afyon sucuğu denedim, biri biraz daha iyi biri biraz daha kötü ama hepsi az çok aynı, cumhuriyet, ikbal, ahmet ipek, kocaşaban, merve, ihsan koçkan, celal koçkan, kardeşler, sucuk sarayı, özbek, danet, zafer vs vs.
Çok deplasman gezdim, Türkiye'de gitmediğim 2 tane il var ve her gittiğim yerde oranın meşhur bir sucuk imalatçısı var mı diye mutlaka bakarım, gider alır denerim. Adana'da Karaisalıda kasabın önünde taburede de yedim, rize de yaylada şöyle bir kasap ver dediler oraya da gittim
Sucuk denilen şey baharatlı, sarımsaklı, fermente, kalın çekim olur, bıçakla keserken parça parça yeri gelirse dağılır sosis gibi kesilmez. Bu da açıkçası kayseri sucuğu ya da o tipte imal edilen sucuklar. Başka bir konuda yazmıştım aşağıya ekleyeyim.
"Öncelikle neyi sevdiğiniz önemli burada. Ben baharatsız, hamuru ince çekilmiş daha salam sosise yakın Afyon tipi sucukları sevmiyorum mesela. Sucuk dediğin şeyin orijinali kayseri usulu kalın çekim, sarımsaklı, baharatlı ve yağlı olur. Çocukluğumuzda yediğimiz tadını özlediğimiz sucukta bunlar. Ancak bugün çoğu insan market sucuklarına alıştığı için ağır geldi, baharatı fazla vs gibi sebeplerle gerçek sucuğu sevmeyip sucuk benzeri şeyleri daha çok beğenebiliyor.
Lokal bazı kasapları vs işin içinden çıkarırsak Türkiyede gerçek manada eski tip anam babam usulü sucuk yapan 4-5 tane firma var.
1-Kayseri Karamavuşlar (Cumhurbaşkanlığı sucuğu buradan alıyordu
)
Her kayseri deplasmanı mutlaka hacılara yerine giderim hem yerim alırım.
2-Kızılcahamam Aluçdağı
3-Balıkesir Yanturalı(Baba ölünce kardeşler ayrıldı orijinalini devam ettiren şu an Vedatbey sucukları)
4-Kastamonu Tabakoğlu ve Canlılar(Gereksiz pahalıdır, pastırma fiyatına sucuk satıyorlar)
Bu sucuklar katkısızdır et ve baharat sadece. Hepsi asılarak açık havada kurutulur, yiyebileceğiniz gerçek sucuktur. Ancak az önce bahsettiğim gibi mesele karamavuşlar bol baharatlı bol sarımsaklıdır market tipi sucuklara alışan belki sevmeyebilir, asılarak açık havada gerçekten fermente edildiği için fermenteden gelen hafif ekşi tadı barındırır.
Marketten alayım dersenizde gerçek sucuk apikoğlu, ondan sonra daha endüstriyele kayan Şahin vs gelir."
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 30 Kasım 2020; 14:49:40 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: serin_su842Hocam şöyle sölim sadece Cumhuriyet den bir örnek vericem. A101 de satılan 350 gr lık lar var ya hani o var ya bırak Cumhuriyet i, sucuk bile değil o. Böyle birşey olamaz böyle büyük bir marka sırf A101 e uzun ürün satsın diye ucuz maliyet e böyle bir sucukumsu ürün vererek marka imajını bu kadar zedelemesine inanamıyorum. Gene A101 de satılan 220 gr mıydı neydi Cumhuriyet mesela oldukça leziz.
Bunun üzerine bir gün gittim Happy Center dan gene Cumhuriyetin tam 4-5 çeşit sucuğunu aldım. Önce şarküteri bölümünden açık kangal ve açık parmak aldım. Sonra da kapalı vakumlu 220 gr ve 250 gr lıklardan aldım. Eve geldim bu aynı markaya ait 4 farklı sucuktan 3 er dilim kesip aynı tavada aynı anda pişirip hızlıca tek tek karşılaştırma yaptım. İnanır mısın hepsi birbirinden farklı. En azından 220 gr ve 250 gr lıkların birbirine veyahut da açık bölümden kangal ve parmak sucukların birbirlerine benzemelerini beklerdim.
En son migros kampanyasındayken hiç sevmediğim nefret ettiğim hatta sonra sağlık bakanlığında ifşa olan Gurme markasının sırf katkısız diye merak edip Otantik sucuğunu denedim fiyatı da 85 tl lerde baya pahalı bir sucuktu sıfır katkı maddeli yazıyordu o da güzel bir sucuktu. Eğer yağsız çok et tadı almak istiyorsam sırf bunun için sadece Polonez Baton alıyorum ki içinde yağ çok az olduğu için kayıp da az oluyor
Pınar klasik ya da a101den Cumhuriyet 200 küsür gramlık olandan alıyorum :) 350 olanın rezilliğini ben de fark ettim :/ Bir daha tövbeler tövbesi :D
-
Arkadaşlar başyazıcının sucuk ve kavurması iyi midir deneyen var mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sucuğu iyidir şahin yemişsinizdir mutlaka onunla benzer kalitede, orta üstü kalitesi var. Tabi ki bahsettiğim şey evlik sucuğu, efsane olan katkısız ve iyidir ancak biraz tarçını fazla kullanıyorlar, garip gelebilir ilk yiyene aroması. Ziyafet serisinden ise uzak durun marketler için üretilmiş ikinci kalite sucuk.
-
Sağol hocam evlik aldım ben de zaten. Yağsız pastırmasından aldım bir de ama o da nasıldır bilmiyorum hiç
Hocam emekleriniz için tşk ler. Yazdıklarınızın tamamına katılıyorum. Yazdıklarınızdan tecrübe etmediğim bir-iki eksiğim var onları en yakın zamanda tecrübe edicem. Yalnız Egetürk e haksızlık etmişsiniz yazmamakla. Bana göre açık ara en iyisi diyebilirim. Ya da sadece Almanya da satışı olduğu için yememiş de olabilirsiniz. Eğer denemediyseniz Almanya da bir tanıdığınız var ise en yakın zamanda denemenizi tavsiye ederim yalnız onlar da inşallah kaliteyi düşürmemişlerdir. Fiyatı da çok çok uygundu en son 3-4 sene önce yemiştim. Türkiye de birkaç bölgede büfede var diyorlar ama ben orjinal olduğuna pek inanmıyorum. Şu anda şehir dışına çıkacak bir pozisyon olmadığından kargolara da pek güvenmediğimden şu Migros düzgün bir kampanya yapsa da en azından Apikoğlu vesayre biraz stok yapsak. Son 2 senedir Migros da hem baya fiyat yükseltti hem de dandik markaları çakıyorlar millete.
Yedim başarılı sucuk tabi ki ancak çok çok yukarı konumlandırdığım bir ürün değil, öncelikle doğal bağırsak değil yapay bağırsakta olması başlıca kaybettiği nokta, fermantasyonu başarılı olmuyor bununla birlikte hem temin edilme noktasında sorun olduğu temin edilebilse bile astronomik fiyatla normal vatandaş temin edebildiği için yazmadım. Migros konusunda haklısınız tabi kampanya olursa apikoğlu stoğu yapmak lazım.
-
Hocam pastırma ve özellikle yağsız pastırma perişan oluyor vakumlu kutularla ve kargoda, ben aldığımda dilimletmiyorum, kendim dilimliyorum bunun için.
-
https://www.muslumoglueticaret.com/urun/fermente-dogal-kangal-sucuk
https://www.muslumoglueticaret.com/urun/fermente-parmak-sucuk
Bunlardan hangisi daha iyidir deneyen var mı acaba? Evlik sucuk ne demek ki ilk defa duydum
-
Bence ikisi de birebir aynı ürünler. Sadece şekil farkı var.
-
Bu firmanın sucuklarini 2 yıl öncesinde 4-5 defa almisligim var n11den.
Git gide kalitesi düştüğü için almayı bıraktım.
Köfteci Yusuf tan alıyorum sucuğu. Bence sağlıklı ve lezzetli. Multinet yemek kartida geçiyor. Orada harcıyorum ekstra para vermeden.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam başkartak evlik sucuk denediniz mi başyazıcıyla kıyaslarsak hangisi iyidir?
Madem sucuk konusu gecmis iki kelam da ben ediyim.
1.husus isin ticaretini yapan 10firma var ise 8 i sucuga onu bunu karistirir yag basar baharat atar ki tadini bastirsn
(isini iyi yapan firmalara sozumuz yok )
2.husus sucuk leziz ve guzel bi zevktir heryerden alinip yenmez en temizi alisriniz dana dos eti yahut antrikot bunu yuzde 70e 30 oraninda kucukbas etiyle kiyma cektirir icine sarimsagini 10a 1 oraninda da baharatlarini (ana baharatlar yenibahar karabiber dir gerisi zevk isidir ama etin tadini bastirir orjinal geleneksel sucuk budur gayseriyi de severim amma onlar cok yagli ve kirmizi biber fln da atiyo bana gore degil)sevene lafm yok guvendigi bir kasapta ve yahut evde makinesi olan dogal bagirsaga doldultur kurutur misler gibi yer
Bakin bakalm ondan sonra marketten bi daha sucuk aliyonuzmu almiyonuzmu gida isinin taklasi cok olur zevki olan gurmeyim diyen ugrasir gendi yapar
Afiyet olsun -
Sucuk ve pastirmasi iyi. Kavurmasini pek begenmedim
Nereden aliyorsunuz hocam ? Marketlerde goremiyorum
Hocam egetürk sucuğu Türkiye’de alabileceğimiz yer var mı -
Maalesef en son trendyoldan denemek için alacaktım ama başyazıcı aynı fiyata düşünce başyazıcı aldım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X