Şimdi Ara

Müslümoğlu 55 TL, Pekşen 45 TL Kayseri Sucuğu(Fırsatlık Durum Kalmamıştır, konu kaldırılabilir.) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
1
Favori
9.507
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tabakoğlu pastırma ve sucuk buradan deneyin gurmeliğin nirvanası bence vedat milor sayesinde keşfettim tabakoğlunu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: edgar1899

"Sucuk konusunda kendimden daha iyi bir gurme asla tanımam bu konuda çok iddialıyım."

Her türlü kapışırım hocam 

Şaka bir yana benim gibi birisi daha varmış.

Bu kadar iddialı birinin kendi sucugunu yapması daha mantıklı. Yillardir evde yapıyoruz kafam rahat tat enfes ister mangal ister tost her türlü en iyi dediginiz sucukla kıyasa girerim:)

• pandeminin ilk günlerinde başyazıcıdan kampanyalı paketlerinden almıştım
    hem sucuk hem pastırma çok güzel rahatlıkla alabilrisiniz

• kml_77 K kullanıcısına yanıt

Aldığım yaptıklarımızın harici zaten, her sene mutlaka mümkün olursa 2 kez yaparız ancak çevre kalabalık olunca 1-2 kangal dağıtım derken yapmak bana apikoğlundan masraflı oluyor çoğu zamanMüslümoğlu 55 TL, Pekşen 45 TL Kayseri Sucuğu(Fırsatlık Durum Kalmamıştır, konu kaldırılabilir.)  Evde, gözünün önünde, katkı olmadan yapılan sucuk dışarıdan alacağınız en iyiden çok daha iyidir her zaman en doğrusunu yapıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 3 Aralık 2020; 1:29:11 >
  • A350-900 kullanıcısına yanıt
    Bazı siteler satıyor ama 200-250 lira civarı kilosu.
  • masterap M kullanıcısına yanıt

Instagram hesaplarında satış yerleri var kayıtlı hikayeler bölümünde. Maltepede bir şarküteriden alıyorum. Yani daha doğrusu yeni keşfettim ben de 1 kere aldım henüz.

• ravanel R kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: szymek61

Teşekkürler hocam.

Eyvallah üstat

• quote:

Orijinalden alıntı: kml_77

Bu kadar iddialı birinin kendi sucugunu yapması daha mantıklı. Yillardir evde yapıyoruz kafam rahat tat enfes ister mangal ister tost her türlü en iyi dediginiz sucukla kıyasa girerim:)

Alıntıları Göster

Bende tarif isterim zahmet olmazsa

• sucuk gurmeleri gelmiş :) sizler kadar iddialı olmasam da denemediğim marka sucuk kalmamıştır. kayseri sucuğu severim ben de. en son başyazıcıyı çok beğendim. ev yapımı imkanı yoksa bu tavsiyemdir. apikoğlu antrikot, cumhuriyet, coşkun, şahin falan hikaye bence.
  • Aslında tarif biraz deneme yanılma yoluyla bulunuyor . Baharatciya gidince kac kg etten yapacağımızı söyleyince baharati veriyorlar buna damak tadiniza gore baharat ekleyebilirsiniz biz 7 türlü karışık baharat ve aci istersek biraz biber salçası ekliyoruz.

Normal salca eklemiyoruz sucuktaki o tadı sevmiyorum. Ve ve olmazsa olmazim sarımsak 1 kg et icin 6-7 diş kadar kullanıyoruz.

Etinizin kesinlikle yagli olmalı. Cok yapacağınız zaman yağsız et alip sonra ayrı ic yag alırsanız daha ucuza mal edersiniz. Yuzde 30 civari yag olmalı bence .

Gelelim bence en kritik noktaya hazır sucuk görüntüsü icin imkan varsa bağırsaga doldurmaya çalışın bu havalar sucuk yapmak için çok uygun dogrudan gunes görmeyecek yerde 2 gun kadar kurutursaniz daha lezzetli olur. ( Bozulmayacagindan emin olduğunuz ortamda daha uzun süre bekletirseniz daha lezzetli olur Tokat'ta kuru bez sucuk yapardı büyüklerimiz eskiden onun tadi bambaşka tabii. )

Bagirsaga dolduramam derseniz ( ki bence doldurmaya calisin) elinizle sekil verip strece sarınca da güzel oluyor.

Kritik bir diğer nokta şu sucuğu yogurduktan sonra hemen dondurucuya atmayın bir gece dinlensin baharatini çeksin sabah kahvaltıda ziyafet verin kendinize beğenmediğiniz az bulduğunuz fazla bulduğunuz bir sey varsa ekleme yapıp tekrar yoğurun bunun için mutlaka biraz yedekte kıyma baharat vs olsun diyelim cok baharatlı buldunuz biraz kıyma ekleyip dengelersiniz.

Buradan tüm insanlığa sesleniyorum :) lütfen kendinize ve varsa evlatlarıniza bu iyiliği yapın kendiniz yapın once bir iki kilo etle deneyin . Mutlaka seveceğiniz kıvamı yakalarsıniz en fazla 2 gun ugrasirsiniz aylarca yersiniz. Et fiyatları bölgesel değişiyor tabii ama 40-50 lira civarına mal edip daha sağlıklı ve lezzetli yiyin afiyetle...
    Müslümoğlu 55 TL, Pekşen 45 TL Kayseri Sucuğu(Fırsatlık Durum Kalmamıştır, konu kaldırılabilir.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kml_77 -- 3 Aralık 2020; 22:38:8 >

• Arkadaşlar aldığımız yaş sucukları nasıl kurutabiliriz? Hangi ortamda ne kadar süre durmalı ?
  • hoodan kullanıcısına yanıt

balkona asacaksın dostum

en az bir hafta fazlası sana kalmış

• Gerçekten önerdiğiniz marka sucuk var mı
  • Ne zaman şu başlığı görsem Müslüm gündüz geliyor aklıma. Muslumoglu diye sucuk mu olur ya

• quote:

Orijinalden alıntı: Karqasa

Gerçekten önerdiğiniz marka sucuk var mı

Yusuf'un büyük sucukları şimdiye kadar yediğim en lezzetli sucuk diyebilirim. Deneyin derim. Fiyat da fena değil.

• Pi kullanıcısına yanıt

Köfteci yusuf dan bahsettiniz galiba , evimin yakınına ekmek arası yapan yer açıldı.

Çiğ ürünler satıyor yarın baton sucuk alıp denemem şart ooldu

Sağolun

• hoodan kullanıcısına yanıt

Direkt güneş görmeyen gölge, rüzgar alan yer.

• Karqasa kullanıcısına yanıt

Aluçdağı ve Karamavuşlar. Karamavuşları havale kargo şeklinde kayseri hacılardaki yerinden, Aluçdağını ankarada Rize grosstan, çevrenizde helal dünya marketleri varsa denemelik olarak bir kangal oradan alabilirsiniz. Herkesin görüşüne ve damak tadına saygım olmakla birlikte köfteci yusufun sucuğu lastik gibi buram buram kimyasal katkılı bir sucuk. Atın tavaya pişip küçüleceğine şişer, lastik gibi etten başka herşeye benziyor maalesef.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.