Şimdi Ara

Müslümoğlu 55 TL, Pekşen 45 TL Kayseri Sucuğu(Fırsatlık Durum Kalmamıştır, konu kaldırılabilir.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
1
Favori
9.519
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Edit: Konu içinde alan bir forumdaşımız fotoğrafları paylaşmış, geçen yıl ile alakası yok, yaş olmanın sınırlarını zorlayacak şekilde neredeyse fermentasyon yapılmadan gönderilmiş ürünler. Bu haliyle fırsatlık bir durum yok diye düşünüyorum konu kaldırılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 5 Aralık 2020; 15:10:49 >

• Egetürk Hocam :) Yeryüzündeki en iyi sucuk diyebilirim. Üretimi Türkiye ancak satışı Almanya. Ne kadar tuhaf dimi en iyisini sen üret ama yabancılar yesin. Çay da dünyanın çay ihtiyacının yarısını karşılayan ülkeyiz ama buna rağmen dünyanın en dandik ve en pahalı çayını da biz içiyoruz.

Afyon - Kayseri tüm marka ve ev sucuklarını tek tek denedim. Hazır marka olan marketlerde satılan sucuklarını hepsini denedim. Hatta bir markanın farklı marketlerdeki sucuklarının birbirinden farklı kalitede olduğunu hatta aynı markete satılan farklı gramajlardaki sucuklarının bile birbirinden ne kadar farklı kalitede olduğunu tecrübelendim.

Sucuk konusunda kendimden daha iyi bir gurme asla tanımam bu konuda çok iddialıyım. Sucuk konusunda insanların damak zevki de önemlidir mesela aşırı baharatlı sucuk seven insan Kayseri vesayre sucuklara yönelmelidir baharatlı sucuk sevmeyen adama en kaliteli baharatlı sucuğu de yedirsen bu ne biçim sucuk der.

Sucuk alırken mutlaka ve mutlaka fermente olmasına dikkat edin. Kurumuş olmasına dikkat edin. Piyasadaki en iyi sucuklar tekrar ediyorum Egetürk sucuklarıdır. Sonrasında Afyon ve Kayseri ev ve iyi markalı sucuklar gelir. Metropol markalarında kendi tercih ettiklerim ise yumurta vesayre için Şahin parmak fermente, Tost veya sade yemek için, Apikoğlu Antikrot, Polonez Kasam Fermente ve Baton, Cumhuriyet parmak.

Namet, Maret, İkbal, Erşan gibi markaları ise asla tüketmiyorum hem güvenmiyorum hem de tadı saman gibi.

Birinci kalite sucukların fiyatı oldukça yükselince kayseride her firmanın yan markaları var. Daha yağlı, vasıfsız, kelle etinden vs ikinci kalite sucuk üretip 40-50 lira arasına satıyorlar. Bahsettiğiniz durum yani ekşilik ve farklı koku kelle eti kaynaklıdır, şahin-melek, başyazıcı-inan, imamoğlu-nim, müslümoğlu-pekşen, danacı-hafızoğlu/hakimiyet vs vs. Öder 40-50 bin cezayı devam ederler ya da yan markanın ismini değiştirirler. Zaten 2016 tarihli listeye de girmişler daha önce diğerleri gibi.

Müslümoğlu Gıda Tar. ve Hay. Et ve Et Mam. San. Tic. Ltd. Şti./ Kocasinan/KAYSERİ marka: Pekşen Fermente Sucuk (Tükrük Bezi (Baş Eti) Tespiti)

Hocam endüstrileşmiş firmaların tamamı öyle, farklı kalitelerde, marketine göre sucuk üretiyorlar. Hiçbir afyonlu alınmasın ancak ben zaten afyon sucuklarını sucuktan saymıyorum pek, ince çekilmiş, fazla yoğrulup bulamaç haline getirilmiş, sonrada doldurulmuş sosis, salam benzeri şeyler, en iyisinin market sucuklarından bir farkı yok açıkçası, onu denedin mi bunu denedin mi diyecek arkadaşlar için 15 üzerinde belki daha fazla afyon sucuğu denedim, biri biraz daha iyi biri biraz daha kötü ama hepsi az çok aynı, cumhuriyet, ikbal, ahmet ipek, kocaşaban, merve, ihsan koçkan, celal koçkan, kardeşler, sucuk sarayı, özbek, danet, zafer vs vs.

Çok deplasman gezdim, Türkiye'de gitmediğim 2 tane il var ve her gittiğim yerde oranın meşhur bir sucuk imalatçısı var mı diye mutlaka bakarım, gider alır denerim. Adana'da Karaisalıda kasabın önünde taburede de yedim, rize de yaylada şöyle bir kasap ver dediler oraya da gittim 

Sucuk denilen şey baharatlı, sarımsaklı, fermente, kalın çekim olur, bıçakla keserken parça parça yeri gelirse dağılır sosis gibi kesilmez. Bu da açıkçası kayseri sucuğu ya da o tipte imal edilen sucuklar. Başka bir konuda yazmıştım aşağıya ekleyeyim.

"Öncelikle neyi sevdiğiniz önemli burada. Ben baharatsız, hamuru ince çekilmiş daha salam sosise yakın Afyon tipi sucukları sevmiyorum mesela. Sucuk dediğin şeyin orijinali kayseri usulu kalın çekim, sarımsaklı, baharatlı ve yağlı olur. Çocukluğumuzda yediğimiz tadını özlediğimiz sucukta bunlar. Ancak bugün çoğu insan market sucuklarına alıştığı için ağır geldi, baharatı fazla vs gibi sebeplerle gerçek sucuğu sevmeyip sucuk benzeri şeyleri daha çok beğenebiliyor.

Lokal bazı kasapları vs işin içinden çıkarırsak Türkiyede gerçek manada eski tip anam babam usulü sucuk yapan 4-5 tane firma var.

1-Kayseri Karamavuşlar (Cumhurbaşkanlığı sucuğu buradan alıyordu 

Her kayseri deplasmanı mutlaka hacılara yerine giderim hem yerim alırım.

2-Kızılcahamam Aluçdağı

3-Balıkesir Yanturalı(Baba ölünce kardeşler ayrıldı orijinalini devam ettiren şu an Vedatbey sucukları) 

4-Kastamonu Tabakoğlu ve Canlılar(Gereksiz pahalıdır, pastırma fiyatına sucuk satıyorlar)

Bu sucuklar katkısızdır et ve baharat sadece. Hepsi asılarak açık havada kurutulur, yiyebileceğiniz gerçek sucuktur. Ancak az önce bahsettiğim gibi mesele karamavuşlar bol baharatlı bol sarımsaklıdır market tipi sucuklara alışan belki sevmeyebilir, asılarak açık havada gerçekten fermente edildiği için fermenteden gelen hafif ekşi tadı barındırır.

Marketten alayım dersenizde gerçek sucuk apikoğlu, ondan sonra daha endüstriyele kayan Şahin vs gelir." 

• Daha önce öneri üzerine kavurmasini denemiştim. Güzeldi. Sucuklar da denenebilir ancak 150 tl ücretsiz kargo limiti biraz düşündürüyor.

Peki paketleme konusunda bilginiz var mı? Malum bu Kara cuma yüzünden kargolar gecikecek. Vakumlu şekilde mi gönderiyorlar acaba?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Oculus Quest ve Intel i5-6500 / MSI H110M PRO-VD / EVGA GTX970 FTW+
  • quote:

Orijinalden alıntı: braveheart655

Daha önce öneri üzerine kavurmasini denemiştim. Güzeldi. Sucuklar da denenebilir ancak 150 tl ücretsiz kargo limiti biraz düşündürüyor.

Peki paketleme konusunda bilginiz var mı? Malum bu Kara cuma yüzünden kargolar gecikecek. Vakumlu şekilde mi gönderiyorlar acaba?

Pastırma kutusuna koyup kutuyu vakumluyorlardı.

O fiyat baya önceydi sanırım geçen sene bu zamanlar 60 TL ve 200/40 vardı, buraya konusunu açmıştım 48 TL/ye geliyor diye, konudan sonra 200/40 bitirdiler, daha sonra fiyat 65 lira oldu, sonra geri getirdiler ancak fiyat 80 TL oldu. 1 yıl önceki 48 liradan sonra en iyi fiyat bu gördüğüm.

• Daha Önce Kendi Sitelerinde buna benzer bir kampanyadan arkadaşım ve ben almıştım. Kendi markası olan kavurma çok güzeldi ama Pekşan Evlilik sucuğu üründen da almıştık. Ürün ekşi ve yenmiyecek bir şekilde kokuyordu firma ile görüşerek geri gönderip değişim yapılmıştı. Gelen yeni Pekşan Evlilik sucuğunda da aynı problem vardı ve yiyemedik Çöpe attık 15 Kilo Sucuğu :( bilmediğiniz bir ürünü asla almayın.

• Sucuklardan alacaktım yorumlarda yaş gönderdiklerini, kuruduktan sonra %30 fire verdiğini yazmışlar. 1 kg sucuk alacaksın, kuruyunca 700 gr olacak. Neyse kalsın.

Sucukların hepsi yaş satılıyor, kuru sucuk bulmak zor. Uyanık marketler sucuk kurumadan etiketi basıyor açık sucuklara. Müslümoğlu kangal sucuğu sucukta et tadı sevenler için iyi üründür, ev yapımına benzer. Eskiden nev grosta vardı kurumuşlardan seçer alırdım, şimdi satılmıyor.
    İşin garip tarafı sucuğun babası Almanya da satılıyor, gazipaşamıydı neydi, burda öyle sucuk yok.
  • fermente sucuk için fiyatı fena değil. daha önce alıp tüketip tavsiye eden varsa değerlendirmek isterim.

Bir diğer mesele özellikle hava çok çok soğuk olmadığında sucuklar vakumlanıp gönderildiğinde terleme yapıyor, iyice ıslanıyor, hatta bazen vakum içinde bir miktar su bile oluyor birkaç damla. Bu halde gördüğünde teslim alanlar vıcık vıcık yaş geliyor aslında çıkartıp bir tepside dinlendirilse sucuk hemen topluyor kendini. Afyondan celal koçkandan vakumlatıp sucuk almıştım, alırken sucukta kuru duruyor tabi ancak ankaraya geldik vakumların içinde su birikmiş hep, bu da biraz yanıltıyor tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 30 Kasım 2020; 13:24:0 >

Birinci kalite sucukların fiyatı oldukça yükselince kayseride her firmanın yan markaları var. Daha yağlı, vasıfsız, kelle etinden vs ikinci kalite sucuk üretip 40-50 lira arasına satıyorlar. Bahsettiğiniz durum yani ekşilik ve farklı koku kelle eti kaynaklıdır, şahin-melek, başyazıcı-inan, imamoğlu-nim, müslümoğlu-pekşen, danacı-hafızoğlu/hakimiyet vs vs. Öder 40-50 bin cezayı devam ederler ya da yan markanın ismini değiştirirler. Zaten 2016 tarihli listeye de girmişler daha önce diğerleri gibi.

Müslümoğlu Gıda Tar. ve Hay. Et ve Et Mam. San. Tic. Ltd. Şti./ Kocasinan/KAYSERİ marka: Pekşen Fermente Sucuk (Tükrük Bezi (Baş Eti) Tespiti)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 30 Kasım 2020; 13:36:24 >

Egetürk Hocam :) Yeryüzündeki en iyi sucuk diyebilirim. Üretimi Türkiye ancak satışı Almanya. Ne kadar tuhaf dimi en iyisini sen üret ama yabancılar yesin. Çay da dünyanın çay ihtiyacının yarısını karşılayan ülkeyiz ama buna rağmen dünyanın en dandik ve en pahalı çayını da biz içiyoruz.

Afyon - Kayseri tüm marka ve ev sucuklarını tek tek denedim. Hazır marka olan marketlerde satılan sucuklarını hepsini denedim. Hatta bir markanın farklı marketlerdeki sucuklarının birbirinden farklı kalitede olduğunu hatta aynı markete satılan farklı gramajlardaki sucuklarının bile birbirinden ne kadar farklı kalitede olduğunu tecrübelendim.

Sucuk konusunda kendimden daha iyi bir gurme asla tanımam bu konuda çok iddialıyım. Sucuk konusunda insanların damak zevki de önemlidir mesela aşırı baharatlı sucuk seven insan Kayseri vesayre sucuklara yönelmelidir baharatlı sucuk sevmeyen adama en kaliteli baharatlı sucuğu de yedirsen bu ne biçim sucuk der.

Sucuk alırken mutlaka ve mutlaka fermente olmasına dikkat edin. Kurumuş olmasına dikkat edin. Piyasadaki en iyi sucuklar tekrar ediyorum Egetürk sucuklarıdır. Sonrasında Afyon ve Kayseri ev ve iyi markalı sucuklar gelir. Metropol markalarında kendi tercih ettiklerim ise yumurta vesayre için Şahin parmak fermente, Tost veya sade yemek için, Apikoğlu Antikrot, Polonez Kasam Fermente ve Baton, Cumhuriyet parmak.

Namet, Maret, İkbal, Erşan gibi markaları ise asla tüketmiyorum hem güvenmiyorum hem de tadı saman gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• serin_su842 S kullanıcısına yanıt

"Sucuk konusunda kendimden daha iyi bir gurme asla tanımam bu konuda çok iddialıyım."

Her türlü kapışırım hocam 

Şaka bir yana benim gibi birisi daha varmış.

Orijinalden alıntı: edgar1899

O fiyat baya önceydi sanırım geçen sene bu zamanlar 60 TL ve 200/40 vardı, buraya konusunu açmıştım 48 TL/ye geliyor diye, konudan sonra 200/40 bitirdiler, daha sonra fiyat 65 lira oldu, sonra geri getirdiler ancak fiyat 80 TL oldu. 1 yıl önceki 48 liradan sonra en iyi fiyat bu gördüğüm.

1 ay oldu olmadı alalı

Oculus Quest ve Intel i5-6500 / MSI H110M PRO-VD / EVGA GTX970 FTW+
  • Shadow Fox kullanıcısına yanıt

Doğrudur hocam ben gözden kaçırmışım demek ki.

Balikesir bolgesinin yanturali marka sucugunu denedin mi hocam ?

En son istegelsinden basyazici aldim o kadar islak ki dilimleyemiyorum :) tadi basarili ancak

Hocam şöyle sölim sadece Cumhuriyet den bir örnek vericem. A101 de satılan 350 gr lık lar var ya hani o var ya bırak Cumhuriyet i, sucuk bile değil o. Böyle birşey olamaz böyle büyük bir marka sırf A101 e uzun ürün satsın diye ucuz maliyet e böyle bir sucukumsu ürün vererek marka imajını bu kadar zedelemesine inanamıyorum. Gene A101 de satılan 220 gr mıydı neydi Cumhuriyet mesela oldukça leziz.

Bunun üzerine bir gün gittim Happy Center dan gene Cumhuriyetin tam 4-5 çeşit sucuğunu aldım. Önce şarküteri bölümünden açık kangal ve açık parmak aldım. Sonra da kapalı vakumlu 220 gr ve 250 gr lıklardan aldım. Eve geldim bu aynı markaya ait 4 farklı sucuktan 3 er dilim kesip aynı tavada aynı anda pişirip hızlıca tek tek karşılaştırma yaptım. İnanır mısın hepsi birbirinden farklı. En azından 220 gr ve 250 gr lıkların birbirine veyahut da açık bölümden kangal ve parmak sucukların birbirlerine benzemelerini beklerdim.

En son migros kampanyasındayken hiç sevmediğim nefret ettiğim hatta sonra sağlık bakanlığında ifşa olan Gurme markasının sırf katkısız diye merak edip Otantik sucuğunu denedim fiyatı da 85 tl lerde baya pahalı bir sucuktu sıfır katkı maddeli yazıyordu o da güzel bir sucuktu. Eğer yağsız çok et tadı almak istiyorsam sırf bunun için sadece Polonez Baton alıyorum ki içinde yağ çok az olduğu için kayıp da az oluyor

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.