Şimdi Ara

Münazara, tartışma (Dalga geçecek olan girmesin lütfen ciddi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 hafta sonra felsefeden münazaram var. Tam olarak hazırlanmak istiyorum. Gerekli araştırmalara başladım. Burada sormak istediğim münazara, tartışma gibi etkinliklerde fikrini bensitme baskın olmak için neler yapmak nasıl davranmak gerekir. Bu işi bilen, ilgilenen ve fikri olanların cevaplarını bekliyorum.

• hocam münazaralarda kişinin kendi konuşma yeteneği çok önemlidir.Mesala karşındaki kişi sana bir şey söylediğinde ona öyle bir laf söylemelisinki konuşamasın.Eğer bunu yapabilirsen jüriden çok iyi puan alırsın
  • Hocam bende çok merak ederim şu münazara işini mesela bi dizide öğretmenin birini gruplar normal halde devam ederken birden savunulacak tezleri değiştiriyor yani bir grup kendisinin zıttı tezi savunuyor öbürü de karşı tezi savunuyor.tabii adamlar şaşırıyorlar ama adamlar öyle savunuyorlar ki sanki az önce zıt düşünceyi savunmamış gibi devam ediyor o tezi savunmaya.

Yani şöyle söyliyim bence çok iyi bir münazaracı olmak için tezler gruplar arasında değiştiğinde bile çuvallamayan münazaracıdır
  • Şu ana kadar 2 madde ile münazarada baskın olma yollarını buldum ve deneyeceğim

1- silverlight7 arkadaşın dediği gibi laf söyleme
    2- Türkçe kelimeler yerine türkçeye yerleşmiş yabancı kökenli kelimeler kullanarak bu kelimelerin anlamlarını bilmeyenlerin sıkışmasını sağlamak.
  • Bir de karşındakileri kızdırmaya çalış. Biz lisede 1. olmuştuk geçen sene. Okul münazara 1.si. Bilimle alakalı bi konuydu. Konuşmalarımın arasında sadece 1 tane "din" kelimesi geçti. Karşıdaki kız deli oldu, ben konuşurken zönk diye atladı, süper puan kaybettiler. Sonra jüriler de benim dini bilimle karıştırmadığımı, sadece konuşmamın arasında 1 kelime geçtiğini ve fazla derine inmeden yüzelsel olarak geçtiğimi söylediler. Kız puan alacağını düşündü ama alamadı

Kılık, kıyafetine dikkat et.

Konuşmalarında kem küm etme sakın. Çünkü münazarada amaç senin kendi konunu savunman, diksiyonunu düzgün kullanman ve bu gibi şeyler. Aslında olay konu da değil, senin durumun. Jüriler konuşmacıların durumuna bakıyor genelde. Tabi konuyu savunman da çok önemli.

Bir de yine aynı münazarada karşı konuşmacı "Baskın ineklerin çiftleştirilerek daha verimli süt ve et verebileceklerini" savundu. Ama biz de lafı patlattık ve dedik ki "Bizim bildiğimiz inekler dişidir, ne zamandan beri çiftleşirler?" Deyince bütün salon kopmuştu. Bunun gibi ince düşüncelere sahip olmalısın.

Umarım kazanırsınız. Başarılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mütercim -- 18 Şubat 2010; 23:37:30 >

• Kendi düşünceni karşındakinin düşüncesi gibi kabul ettirebilmelisin.
    Karşıt görüş savunanlara ılımlı yaklaş savundukları konuları, koşulları ele alıp örneklerle çürütmeye çalış. Kendi düşüncenin mantıklı yanlarını sırala.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.