Şimdi Ara

MULTIJET II, YENİ JENERASYON MOTOR HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
15.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • FPT, Fiat Powertrain Technologies, tarafından üretilen 2. jenerasyon 1.3 MultiJet dizel motor hakkında:

1248 cm3
    4 silindir, 16 valf, değişken geometrili turbo
    95 hp @ 4000 rpm
    200 Nm @ 1500 rpm

Birkaç kayda değer nokta:

- Yeni tip enjektör ve enjeksiyon miktar biçimlendirme modeli ile yanma döngüsü başına 8 püskürtme
    - %6 daha fazla güç
    - Start-Stop sistemi ile birlikte %8 daha az yakıt sarfiyatı
    - Euro 5 emisyon standardına uygun, Euro 6 için hazır
    - %30 daha düşük NOx emisyonu
    - Daha az motor gürültüsü

Daha fazla bilgi almak, görselleri izlemek isteyenler için:

http://www.fptmultijet2.com/eng/

FIAT 500 modelinde bu motor ile elde edilen performans verileri:

0-100: 10.7 sn
    Max. hız: 180 km/s
    Tüketim: 5.0/3.3/3.9 L/100 km (Şehir-içi/Şehir-dışı/Birleşik)
    CO2 emisyonu: 104 g/km

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yeni Nesil Motor: MULTIJET II

MULTIJET II, dizel motor teknolojisinde bir devrim yaratan yenilikçi bir sistemdir. Motorun performansını ve verimliliğini önemli ölçüde artıran son teknoloji enjeksiyon sistemine sahiptir.

İlk MULTIJET motoruna kıyasla MULTIJET II, daha yüksek yakıt basıncı, gelişmiş çoklu enjeksiyonlar ve optimize edilmiş yanma odaları kullanır. Bu geliştirmeler sayesinde:

• Yakıt verimliliği artar.
    • Motor gücü ve torku yükselir.
    • Emisyonlar azalır.

MULTIJET ve MULTIJET II Arasındaki Fark

MULTIJET II, MULTIJET motorunun gelişmiş bir versiyonudur ve aşağıdakiler dahil olmak üzere birçok önemli iyileştirme sunar:

• Daha yüksek enjeksiyon basıncı (2.000 bar'a kadar)
    • Sekiz yerine dokuz enjeksiyon bölgesi
    • Optimize edilmiş püskürtme kalıpları
    • Artırılmış yakıt atomizasyonu

Bu farklar, MULTIJET II'nin daha verimli yanma ve daha yüksek performans sağlamasını sağlar.

MULTIJET II Motorlu Araçlar

MULTIJET II motor, çeşitli otomobil markalarının ve modellerinin dizel versiyonlarında bulunur. Bazı popüler örnekler şunlardır:

• Fiat 500X
    • Jeep Renegade
    • Alfa Romeo Giulia
    • Volkswagen Golf
    • Audi A3

MULTIJET II, performans, verimlilik ve çevre dostu özellikleriyle dizel motor teknolojisinin geleceğini temsil etmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • inşallah bir işi tam yapıp focuslarda olan(4500 masraflı) şeyden olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjklee18

inşallah bir işi tam yapıp focuslarda olan(4500 masraflı) şeyden olmaz

MultiJet motorlar halihazırda Fiat ve Opel'in birçok modelinde kullanılıyor. Dayanıklılığını ispatlamış, arıza oranı çok düşük, yedek parça fiyatları diğer benzerlerinden daha uygun olan motorlardır. Aksi takdirde taksiciler tarafından terch edilmezlerdi diye düşünüyorum.
  • Motor çok başarılı olmuş A ve B segmentinde fazlasıyla verim alınabilir.
  • Eu5'ten bahsediliyorsa o hâlde partikül filtresi bu motorda da var?O zaman 4.500 TL'lik bahsi geçen parça yani..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbak
    quote:

Orijinalden alıntı: bjklee18
    inşallah bir işi tam yapıp focuslarda olan(4500 masraflı) şeyden olmaz

MultiJet motorlar halihazırda Fiat ve Opel'in birçok modelinde kullanılıyor. Dayanıklılığını ispatlamış, arıza oranı çok düşük, yedek parça fiyatları diğer benzerlerinden daha uygun olan motorlardır. Aksi takdirde taksiciler tarafından terch edilmezlerdi diye düşünüyorum.

DPF`ten bahsediyor arkadaş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bucakli
    Eu5'ten bahsediliyorsa o hâlde partikül filtresi bu motorda da var?O zaman 4.500 TL'lik bahsi geçen parça yani..

TR'de EUR 5 zorunlu olursa bütün araçlarda DPF olur, olmazsa da Fiat TR böyle maliyet yaratıcı bir filtreyi kullanmaz merak etmeyin.

Bu motor hali hazırda yeni Fiorino'larda kullanılmaya başlandı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • merak ediyorum doğrusu bu 90 hp lik yeni motoru.eski 75 hp lik fiorinolarla karşılaştırabilir misiniz? kullanım açısından.
  • Yeni kasa Astra'daki motor da bu motor.

Maksimum tork'un 1750 d/d den 1500 d/d ye çekilmesi de ayrıca bir başarı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahlep

merak ediyorum doğrusu bu 90 hp lik yeni motoru.eski 75 hp lik fiorinolarla karşılaştırabilir misiniz? kullanım açısından.

Karşılaştıramam çünkü kullanma fırsatım olmadı, ama değerleri yazdım (95 hp).

fiat.com.tr den de 75 ve 95 hp lik iki aracın da değerlerini yan yana bulabilirsiniz. Her açıdan iyileşmeyi görebilirsiniz.

Sonuçta buna biraz dizel teknolojisinde gelinen yeni bir aşama gözüyle bakmak lazım. 8 püskürtme ve bunun gerçekleştirilebilmesi için yepyeni bir enjektör tasarımı..

Bu arada mevcut Fiorino'da 95 hp modelde DPF yokmuş, az önce Fiat'tan aldım bilgiyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkvan

Yeni kasa Astra'daki motor da bu motor.

Maksimum tork'un 1750 d/d den 1500 d/d ye çekilmesi de ayrıca bir başarı.

75 hp likler gibi rampada ilk kalkış yaparken nazlanmaz diye düşünüyorum artık. maks torku 1500 d/d ye çektiklerinden.kullanmış arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum
  • Fıat Motor Yapmayı Beceriyor.
  • Euro 5 emisyon standardına uygun, Euro 6 için hazır

Helal olsun çoğu markalar daha Euro 5 e geçmeye çalışırken Fiat Euro 6 ya uygun motor geliştiriyor.
  • corsa için aynı tip motor satışta şu an...
    ancak DPF olayı can sıkıcı...
  • Türkiye'deki Multijet II'lerde DPF olayının olmaması daha iyi olmuş.
  • Fiorino 95 HP modelinde partikül filtresinin olmaması da ilginç. Arabayı Euro 5 olarak satıyorlar.
  • Fiat araba satmayı bıraksın bence, sadece motor yapsın
  • Bu multijetler çok kaliteli. Köy yollarında 400 bin yapmış doblo gördüm. Sahibinin dediğine görede pek bir masraf çıkarmamış.
  • Fiat tarafından üretilen multijet motorlar Fiat, Alfa Romeo, Lancia ve Opel markaları tarafından otomobil ve hafif ticari araçlarda yıllardır kullanılmaktadır ve çoktan kendini ispatlamıştır. Taksiciler tarafından tercih edildiğini de hatırlatmak isterim.
  • Taksiciler seçiyorsa, çoğu zaman bir bildikleri vardır diye düşünüyorum. İstanbul'da Hyundai Era ve Albea'dan çok taksi yok.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.