Şimdi Ara

Mülakata çağırılmamak hk.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar gerçekten merak ediyorum bende mi bir sıkıntı var o yüzden size danışıcam.
    Bir arkadaşım var 27 yaşında askerliğini yapmamış, Kırklareli ünv. iktisat mezunu. 2,5 gibi bir notla mezun oldu. Herhangi bir banka deneyimi yok. Başka bir deneyimi de yok. Üniversite hayatında hiç çalışmadı. Yabancı dili de yok. Bu adamın normalde tecili bitti tecili olmamasına rağmen tecil var diye gösterdi işe girerse yüksek lisansa yazılıp tecil yaptıracak.
    Ben 24 yaşındayım, İÜ iktisat mezunuyum, ortalamam 2,74. 1 yıl tam zamanlı ticaret bankacılığı, bireysel bankacılık ve operasyon deneyimim var. Yurtdışındaki bir dil okulundan tasdikli(bu kurum IELTS üyesi bir kurum sertifika online sorgulanabiliyor vs.) B2 Intermediate sertifikam var. Hepsini geçtim, askerliğim daha bu eylülde tecil edildi. Neredeyse 2 yıl tecilim var.

İlanı ben gördüm bu adama da attım. İkimizde istanbul için başvurduk. Bugün sonuçlar geldi bana olumsuz dönmüşler vatandaşa olumlu dönmüşler. Bu neden oluyor? Ben anlamıyorum bende mi sıkıntı var bu adam mı çok ballı? Birtek buda değil, hangi bankaya başvursam olumsuz bir geri dönüş var ve bakıyorum mülakata çağırılan insanların bakın istisnasız söylüyorum tamamı benden daha donanımsız yarısı 2 yıllık AÖF mezunu çünkü başvurduğum pozisyon gişe yetkilisi. Abi o kadar düştüm ki işsizlikten dolayı ama hala daha yok yok yok. Ben anlamıyorum neden böyle oluyor kaç tane bankaya başvurdum biri olumlu dönmedi. AÖF ÖNLİSANS mezunu 30 yaşındaki kadını tecrübesiz olarak alıyorlar beni almıyorlar.

Bilmiyorum ben heralde rüyamda okula gittim gerçekte diplomam falan yok galiba, leyla ile mecnundaki gibi diplomaya balık bana da tuzluk muamelesi yapılıyor yemin ediyorum. Ocak’ta bu insanlar bankalarda çalışırken ben gratis’te ya da migros’ta çalışıyor olacağım.

Ama aptallık bende özel sektöre güvendik çalışmadık kpssye okulu 3 ders sınavında bitiren arkadaşlarım gk gyden 81 alıp üniversitelerde memur oldular. 90 alan gümrük mülakatına gitti. 85 alan kyk memuru oldu. Bir insanın işleri bu kadar mı beter gider yemin ederim yahudi laneti var üzerimde bu cenabetlikte değil başka birşey gusül alırsın cenabetlik gider ulan biz 2 günde bir gusül alıyoruz senelerdir biri mi kabul olmadı bu gusüllerin lanetlenmiş gibi yaşıyorum anasını satayım. Bıktım usandım valla artık cumartesi ikeaya gidip çalışma masası alıcam kpss b grubuna çalışıcam artık

Size de tavsiyem bu özel sektöre güvenipte oturup kebap bile yemeyin arkadaşlar. O kadar diyorum yani. Neden staj yaptığın yerde kalmadın diyecekseniz de şimdiden söyleyeyim yurtdışına gideceğimi söyledim dil okuluna istifa etmen şart dediler o zaman iyi dedim istifa ettim yurtdışına çıktım tarih 10 temmuz 2016. 5 gün sonra darbe oldu anasını satayım staj yaptığım kurumda hükümete yakın bir özel banka. Beni mayıs 2017 de mülakata çağırdılar sordukları sorular;
    1 sene mezuna kalmışsın hangi dershaneye gittin
    İstanbulda okurken nerde kaldın
    10 temmuzda yurtdışına çıkmışsın neden çıktın
    Biliyosun bi darbe girişimi oldu orada ilk anda haberin oldu mu
    Sosyal medya hesaplarının linklerini verebilir misin

Vs vs. En nihayetinde benim dershaneye gittiğim sene 2011-2012 seneleri o zamanda bu adamlar kankiydiler bende yalan söylemedim (mümkün olduğunca yalan söylememeye çalışıyorum insanlara dürüst olmayınca boğazımda hep bir yumru oluyor yalan söylediğim anı hatırlayınca o yüzden söylemiyorum kötü hissettiriyor diye)

Adamlarda fem le darbeden 5 gün önce yurtdışına çıkışımı görünce gerçi bide babamda asker beni almadılar olumsuz döndüler.

Fetöcü damgası yememek için baştan söyleyeyim benim ailem ak partili bense nefret ederim ak partiden saadet e daha yakın olduğum söylenebilir dolayısıyla davayı para için satan bu adamlardan nefret ediyodum ben liseye gittiğim zamanda ekonomik özgürlüğüm yoktu babamda çok despot biridir dediğim dedik birisidir fem e gideceksin diyordu bişey diyemiyodum (bi de ben o zamanlar biraz haşereydim hamam böceği gibiydim hep okuldan çağırırlardı falan dayaktan bayıldığımı bilirim ama gene de uslanmazdım babamı birazda ben bu hale getirdim)

Haliyle zorunluluktan gitmiştim fem e sonra bu adamlar yapışmaya çalıştı ama ben s. Ettim bu fetullahçıları üniversitede ismailağa da kaldım çarşambada

Yurtdışına da bayramdan sonra çıkmak istemiştim oruç yurtdışında kesin tutmazdım yerdim orucu o yüzden istemedim bide 9 temmuzda arkadaşımın düğünü vardı ona katıldım sabahı uçağa bindim gittim tamamen rastlantı.

Babama gelecek olursak babam 90 da girmiş asts okuluna dinazor astsb yani bu fetullahçılar 86 da askeri liseye giriyorlar 94 te teğmen olarak mezun oluyorlar yani babamla alakaları yok zaten hala daha muvazzaf çalışıyor fetocu olsak şimdiye ortaya çıkardı herhalde bylock mylock cart curttan patates olurduk ama olmadık hala lojmanda oturuyoruz elhamdülillah.

En nihayetinde çok saçma sapan rastlantılar neticesinde bugün halen iş bulamamış biri olarak çok üzgünüm ey cemaat-i donanımhaber, benden daha donanımsız ve daha tecrübesiz adamlar iş bulabilirken ben nasıl iş bulamıyorum aklım yemin ederim almıyor akıl sağlığımı bozacak bu takıntı anlamlandıramıyorum kabul edemiyorum düşünüp düşünüp duruyorum neden diyorum ya neden ben değil de o bu adamlar yılbaşında kafayı çekerken diskoda oynarken ben yılbaşında kütüphanede yattım 4 ocaktaki bütünlemeye çalışıyodum okul bitsin diye bu muydu karşılığı. Hiçbişeye acımıyorum da yemin ediyorum en çok taş üstünde yattığım zamanlara acıyorum iü merkez kütüphanede mescit var bilenler bilir orada bi halı fleks var başka birşey yok altı taş o taşın üstünde 25-30 gün yattığımı biliyorum(1 hafta finallerden önce 2 hafta finaller esnasında 1 hafta bütünlemelerden önce 2 hafta bütünlemeler esnasında) bir gün kütüphanede sabahlıyordum sınava giriyordum gidiyordum arkadaşta yatıyordum 6-7 saat geri hemen gidiyordum çapa mcdonaldsta 10 liralık menü yiyordum ertesi günkü sınava çalışıyodum her finalde 2-3 kilo ala ala 2016-2017 eğitim öğretim sezonunda 14 kilo aldım 86 kiloydum 100 kilo olarak mezun oldum işe giderken giydiğim takım elbise olmadı mezuniyette takım giymedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam? Yazdigin özelliklerine bak. Bankalar uzun sure ve Türkiyenin her yerinde gişe gorevlisi olarak calistirabilecekleri eleman ariyorlar. Senin bilgin ve belgelerin gayet güzel. Yani sen şu hareketinle adeta kendinden 3 5 beden küçük bir kiyafeti giymeye calisiyorsun. Bankalar kalifiye eleman istemiyorlar ki? Sen gişede vatandasla muhatap olacaksin. Gişede toefl ya da ielts seviyesindeki yabanci dilini kullanmayacaksin. Para tahsil edecek sana verilen alelade işi yapacaksin. İnsiyatif kullanmayacaksin. O işler sana göre degil.

Bak sen bu koşullarla bu ilana başvuruyorsun ya; değerlendirecek olanlar bakiyorlar. Şartlarin çok iyi vs. diyorlar. Ama biliyorlar ki kendini gelistirmiş birisi o pozisyonda uzun sure çalismayacak. Daha iyi bir iş bulunca gidecek gözüyle bakıyorlae sana. Nitekim yuzde 90 da öyle olur.

O yüzden senin peşinen senin koşullarini arayan bir işe başvuru yapman lazim.. Şu şartlar altında yakarmaya hakkın yok. Üzülmen de gereksiz çünkü nitelendirme hatası yapmışsın..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İkinci Üniversite Hk.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.