Şimdi Ara

Muhteşem yüzyıl yanlışları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ahmet 12 max 13 yaşında tahta çıkıyor fakat burada 30 yasinda birisi oynamış culus merasimi yapılırken saray yer vb bomboş olmasina rağmen dopdolu gösterilmiş saray kıyafetleri safiye sultan yanlış gösterilmiş kösem in kaçırılış sahnesi yanlış dizideki karakterlerdeki yas problemi örn cennet hatun suan gözlemlediğim bunlar devamını izleyince yazarım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onlar da farkindadir bu yanlisliklarin. Sonucta bu dizi, belgesel gibi yapmak zorunda degiller. Tarihi gerceklerle gunumuz uyarlamasinin bir sonucu. Eskiden Osmanli'da kadinlarin sisman olanlari daha cok begenilirdi. Gunumuz guzellik algisi bambaska. O zamanlar kalcasi yeterince buyuk olmayan kadinlarin kolay dogum yapamayacagi, cevval cocuk yetistiremeyecegi dusunulurdu. Dizideki kadinlara ve onlarin estetik kaygisina baktiginda gunumuz bakis acisi hakim. Dekolteler, makyajlar vs. Bence bu kaygiyla izlersen diziyi zevk de alamazsin, tarih de pek ogrenemeyebilirsin : ) Sonucta dev gibi bir "reyting kaygisi" var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhteşem Yüzyıl'ın ilk versiyonu da pek çok yanlışa sahipti, Kösem Sultan'la alakalı olanı da öyledir eminim. Zaten tarih dizilerden öğrenilmez, bunlar işin "show business" kısmı.

Gerçi zaten Osmanlı'daki saray hayatı birebir ekrana yansıtılsa ortada Osmanlı hayranı kalmaz
  • Mesaj yazmış olmak için bari buraya yazmayın be

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bill Russell

Muhteşem Yüzyıl'ın ilk versiyonu da pek çok yanlışa sahipti, Kösem Sultan'la alakalı olanı da öyledir eminim. Zaten tarih dizilerden öğrenilmez, bunlar işin "show business" kısmı.

Gerçi zaten Osmanlı'daki saray hayatı birebir ekrana yansıtılsa ortada Osmanlı hayranı kalmaz

Büyük Osmanlı Tarihçisi Bill Russel tek cümleyle Osmanlı'yı bitirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Penguin

quote:

Muhteşem Yüzyıl'ın ilk versiyonu da pek çok yanlışa sahipti, Kösem Sultan'la alakalı olanı da öyledir eminim. Zaten tarih dizilerden öğrenilmez, bunlar işin "show business" kısmı.

Osmanlı'yı bitirmek gibi bir niyetim yok. Zaten benim haddimi aşar. Ben sadece gerçeği yazdım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Osmanlı'yı bitirmek gibi bir niyetim yok. Zaten benim haddimi aşar. Ben sadece gerçeği yazdım.

Böyle boş laflara anca bilmeyen insanlar inanır kaynak göstermeden boş laflarla gerçeği yazdım diyemezsin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Böyle boş laflara anca bilmeyen insanlar inanır kaynak göstermeden boş laflarla gerçeği yazdım diyemezsin.

Muhteşem yüzyıl yanlışları

Buyrunuz kaynak, tavsiye ederim. Osmanlı'yı küçük görmek gibi bir niyetle de yazmadım. Sadece bugünkü bir takım Osmanlı hayranlarının saray yaşamı hakkında hiç bilgisi olmadığını belirtmek üzere yazdım.

• Bill Russell kullanıcısına yanıt
    Tamam kitaba bakarım kütüphanede bulursam.Halil İnalcık'ın boş kaynaksız yazacağını sanmıyorum ama harem hayatı çok kapalıdır şunu bilin o söylenen şeyler de batılı elçilerin ve seyyahların hayal gücüyle uydurmaları

• Sonuçta bir dizi, bu detaylara dikkat ederlerse işleyememe sorunu yaşarlar. Riske girmek de istemiyorlar. Yalnız o yaşlarda bir padişah bulup karakterlendirebilselermiş daha çok içine çekileceğiz gibi düşünmekteyim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.