Şimdi Ara

Mühendislik yazacaklar dikkat (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
252
Cevap
14
Favori
8.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Reverse Flash

quote:

Orijinalden alıntı: Skayn

quote:

Orijinalden alıntı: gokberk4321

Her şey kariyer değil, para değil. Sevdiğin mesleği yapmak önemli. Bir ömür geçireceksin o meslekle.

Meslek para kazanmak için yapılır. Para kazanılmadan yapılsaydı adı hobi olurdu.

Sadece para kazanmak için bir ömür sevmediğiniz işte robot gibi çalışmak çok mu doğru ? Yorumunuz bence tamamen yanlış. Neden çıkıyor herkes kendinizi yakın hissettiğiniz bölümü okuyun diyor ?

İki cümle kurdum, kurduğum cümleleri tekrar okudum, "sadece para kazanmak için ömür boyu sevmediğiniz işte robot gibi çalışın" anlamı çıkaramadım ?

Meslek hayatını devam ettirmek için yapılan eylemdir. Eğer para kazanmıyorsa adı hobi olur. Meslek para için yapılmaz algısı yanlıştır. Kimseye robot gibi çalış demedim. Ülke imkanları, gelecek, maddi ve manevi haz ve yetenekler süzgecinden geçirilerek meslek seçimi yapılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: furkanunutmaz

quote:

Orijinalden alıntı: 26_____

valla hocam çok doğru demişsiniz.

bakın beyler öle kendii geliştiririm faso fiso adam akllı odyü itü bilken ytü boğaziçi giremiosanız mühendislik yazmayın gidin 2 senelik yazın daha çabuk iş bulursunuz bnden sölemesimillet yaşıoz görüozda sölüoz

Üniyi ingilizce almanca öğrenerek bitirsemde mi Faso fiso? ?

valla hocam bu biraz nasip işi birazda adam işi.

türkiyenin durumunu görüosunuz yanlış bi şeyi yok burda kızıosunuz ama emin olun sizin iyiliğinizden sölüo.

ailenin durumu hayelerin umutlarnı bilemem ama üni bitince param olsun kazanayım zorlanmayım diosan sağlığa yönel hee idaellerim var diosan iyi üni nin müh yaz.

şimdi yaparım çalışırım programlar yabancı diller hayeller güzel ama gerçekleri unutmayın .

• Henüz öğrenci olanların işine gelmemiş yazılanlar, adamı kaale almayın demişler. Hayat onlara güzel elbette, iş hayatına girmeden önce konuşulanlar havanda su dövmeye benzer. Ama okurken güzel firmalarda part time kendi alanlarında çalışıyorlarsa o zaman önlerinde saygıyla eğilirim. Yok çalışmıyorlarsa bence hiç konuşmasınlar.

Orijinalden alıntı: Nicotinell

Mühendislik okumak neden kötü biliyor musunuz? Siz yüksek LYS puanı ile mühendisliğe gireceksiniz, okurken de hocalar sizi çok zorlayacak. Ama diğer taraftan 200 bininci adam parayı basıp özel üniversiteye gidecek ve sizinle aynı unvanı alacak. Üstelik hocalar onları zorlamayacak, kolayca mezun olacaklar. Mezun olduklarında sizinle bire bir aynı haklara sahip olacaklar. Sizin hakkınız olan işlere girecekler. Belki siz açıkta kalacaksınız. O zaman verdiğiniz emeklere acırsınız.

En iyi meslekler herkesin ulaşamadığı mesleklerdir.

Emeğinin karşılığını fazlasıyla veren tek meslek bence tıp.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: RABBANİYYUN

quote:

Mühendislik okumak neden kötü biliyor musunuz? Siz yüksek LYS puanı ile mühendisliğe gireceksiniz, okurken de hocalar sizi çok zorlayacak. Ama diğer taraftan 200 bininci adam parayı basıp özel üniversiteye gidecek ve sizinle aynı unvanı alacak. Üstelik hocalar onları zorlamayacak, kolayca mezun olacaklar. Mezun olduklarında sizinle bire bir aynı haklara sahip olacaklar. Sizin hakkınız olan işlere girecekler. Belki siz açıkta kalacaksınız. O zaman verdiğiniz emeklere acırsınız.

Tam bir saçmalık kolayca mezun olan adamla bir olacağını sanıyorsun?Sen aranan eleman olacaksın kalifiye olacaksın .Yazdıklarınız bana göre saçmalık birsürü mühendisle görüştüm bilkent,itü,odtü den hepsi memnundu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V3tra -- 26 Temmuz 2015; 18:49:06 >

• Helede samsun,mersin gibi sanai ile alası olmayan yerlerde sırf deniz kenarı diye okursanız cankurtaranlık yaparsınız artık

Orijinalden alıntı: V3tra

quote:

Orijinalden alıntı: RABBANİYYUN

quote:

Tam bir saçmalık kolayca mezun olan adamla bir olacağını sanıyorsun?Sen aranan eleman olacaksın kalifiye olacaksın .Yazdıklarınız bana göre saçmalık birsürü mühendisle görüştüm bilkent,itü,odtü den hepsi memnundu.Ve evet bende bilgisayara gidecem gibi.

6 yıl sonra görüşelim tekrar o zaman.

• Bu adam eğer yardım etme amaçlı yazıyor olsa bilgilendirici bir konu açar neden seçmeyin açıklar konuyu kapatırdı ama yıllardır konu açıyor, her mühendislik-tıp tartışmasına damlıyor, tercih dönemi milletin kafasını karıştırıyor. her söze bir cevabı oluyor mutlaka bazen yazdıkları kendiyle çelişiyor. yani o kadar g.tünü yırtıyor ki art niyet aramamak mümkün değil.

Mühendislik formasyonu çok kıymetli bir şeydir , Mühendislik'e yatkın arkadaşlar burda yazılanları çok dikkate almasınlar, zaten Türkiye'de Mühendislik okuyanların %90'ı Mühendislik yapmaz ; ilerde satış/yönetim vs yaparlar..

Tıp okumak sadece Doktor olmayı çok isteyenlerin işi ; 6 yıl eğitim, mecburi hizmet, 4 yıl uzmanlık ve çok uzun bir süreç..Çok güzel ama sadece çok sevenin ve isteyenin yapabileceği bir meslek; çok Mühendis varmış ben gidip Tıp okuyayım mantığı çok yanlış !

http://m.hurriyet.com.tr/Haber?id=29490620

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: arandur

Üniversite mezunlarına kapım kapalı

http://m.hurriyet.com.tr/Haber?id=29490620

Verdim artını

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Arada dikkatimi cekiyorsunuz. Dediklerinizde haklisiniz, mühendislikte bitmek üzere, peki bu ülkede para için tip ve hukuk okuyanlara değer verilecekse sizce neden geriye kalan tüm fakülteleri kapatmiyorlar? Bu tabii mümkün değil, sizin sundugunuz çözüm ne olurdu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Maalesef hükümetin bu yanlışlarını herkes biliyor ama ac kalmayı göze alıp hala oy atiyorlar. Bunu hükümet değil cahil halk yapıyor, dağdaki cobanla benim oyum aynı tabii ki ama beyinsizle benim oyum aynı olmamalı

Orijinalden alıntı: SteveMcManaman

Maalesef hükümetin bu yanlışlarını herkes biliyor ama ac kalmayı göze alıp hala oy atiyorlar. Bunu hükümet değil cahil halk yapıyor, dağdaki cobanla benim oyum aynı tabii ki ama beyinsizle benim oyum aynı olmamalı

bunun akpyle falan alakasi yok kapitalizmdir bunun adi
    not:akpli degilim

düşük üniversitede mühendislik okumak veya başka bölümleri okumak genel olarak özel sektörde bir çiledir ve eziyettir. Çok çalışmana rağmen az para alırsın.

Düşük üniversite mezunu birisinin büyük şirketlere girmesi de zordur. Çünkü genelde bunlar yeni mezunken ufak şirketelere ve kobilere girebilirler. Burada kaliteli tecrübe kazanamadıkları için büyük şirketlere geçmeye tecrübeleri yetmez.

Dolayısı ile düşük üniversite mezunlarının büyük çoğunluğu açısından en iyi fiyata çalışılabilecek yer devlettir. Bu yüzden KPSS çok popüler bir sınav haline geldi.

Artık LYS eleme yapamaz hale geldi, herkes nasılsa bir üniversite kazanıyor. Asıl önemli sınav KPSS haline geldi Türkiye'de.

Hocam iyi bir uniye gidincede buyuk sirketler teklif vermez bence kolay kolay.
    Bu buyuk sirketlerin is ilanida olmuyor. Sirketlere direk cv mi yollayacagiz

• Merhabalar mf4 sıralamam 89k sizce muhendislik mi kaptanlık mi?

Orijinalden alıntı: Paradise14

Merhabalar mf4 sıralamam 89k sizce muhendislik mi kaptanlık mi?

Kaptanlık.
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.