Şimdi Ara

Mühendislik Bitti Diyen Tek Hücreliler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Piyasa bilginiz 0 , şirketler ise alacak mühendis bulamıyor siz burda çok mühendis var is yok mühendislik öldü diyorsunuz ben hayatımda bu kadar boş konuşan insanı bir arada görmedim mühendislik 900k siralamaylada alsa bitmez sorun sıralama değil kimsenin kendini yetiştirmiyor olması , ODTÜ den İTÜ den mezun olup tek kelime bilmeyen iş bulamayan insanlar var , mühendisliğin okulla değil tamamen kendini geliştirmeyle olduğunu anlayınca artık , sürekli mühendisliğe bok atacağınıza gidin kendi bölümünüze bakın .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mühendislik bitti

• Kariyer.net'e girip mühendis yazınca tüm ülkede sadece 65 kişi aranıyor.
  • ODTÜ den İTÜ den mezun olup tek kelime bilmeyenden sonrasını okumadım.

• Geçen sene tanıdığımin yanında bir çevre danismanligi şirketinde çalıştım patronum ODTÜ insaat mezunu idi . İşe 4 defa eleman aldık hepsi ODTÜ çevre mezunu idi hepsi işi eline ayağına bulastirdi patron ODTÜ okumakla olmadığını bana anlattı Ogün anladım sonrasında da ODTÜ İTÜ mezunu birsuru ise yaramaz pratikten yoksun insan gordum boş yapma.

• quote:

Orijinalden alıntı: Netroville

Geçen sene tanıdığımin yanında bir çevre danismanligi şirketinde çalıştım patronum ODTÜ insaat mezunu idi . İşe 4 defa eleman aldık hepsi ODTÜ çevre mezunu idi hepsi işi eline ayağına bulastirdi patron ODTÜ okumakla olmadığını bana anlattı Ogün anladım sonrasında da ODTÜ İTÜ mezunu birsuru ise yaramaz pratikten yoksun insan gordum boş yapma.

Odtünün dandik bölümü çevreden bahsediyorsun. Haklısın. Ancak makine elektrik havacılık inşaat gibi revaçta bölümlerden dandik öğrenci mezun olamaz. Zaten öğrenci dandikse sene tekrarlar. Sınıfı geçmek için çalışmak gerek.

• Mühendislik bitti.

Not:Öglenayım ona göre konuşun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şirketler işe alıcak mühendis mi arıyor wdqdwqdwqdqwdwqdwq
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amentos

Kariyer.net'e girip mühendis yazınca tüm ülkede sadece 65 kişi aranıyor.

Yanlış biliyorsun güzelim, direkt makina mühendisi elektrik mühendisi yazarsan çıkmaz, sen siteye girip sol taraftaki arama bölümüne yazacaksın ve ardından sayfanın üstünde sadece anahtar kelime:makine mühendisliği yazacak, diğer aramayı kapataksın.Gör bakalım şimdi o ilan 65'mi 650 mi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: eüzerixinintegrali

quote:

Yanlış biliyorsun güzelim, direkt makina mühendisi elektrik mühendisi yazarsan çıkmaz, sen siteye girip sol taraftaki arama bölümüne yazacaksın ve ardından sayfanın üstünde sadece anahtar kelime:makine mühendisliği yazacak, diğer aramayı kapataksın.Gör bakalım şimdi o ilan 65'mi 650 mi :)

Güzel mi dedin bana?

• Etrafımda çok okuldan mezun olan mühendis var, sinop ünisinden tutun ytüye kadar..Ve hepsi hemen iş buldu, iş beğenmezsen onu bunu yapmazsan tabii ki bulamazsın.Mühendisliğin ilk yılları çok zordur, fakat ilk 5 seneden sonra mücevher gibi değerlenirsiniz tecrübe ve insan ilişkileriniz gelişir.Doktor rakipleriniz tus kasarken siz eğer gerçekten işi biliyorsanız çok iyi yerlere gelirsiniz.Doktorluğun tek avantajı riski olmaması, hoş 2040 2050'de insanlar ve teknolojinin mimarı mühendisler teknolojinin nirvanasını yaşarken sizin bi odaya kısılıp insanların ağız kokusunu çekmeniz ne derece tercih edilebilir bilmem.

Özetle, işini seven gerçekten iyi bir mühendis > aynı emekleri vermiş doktur

Şöyle de bir dipnot düşelim, büyük paralar büyük işler ile olur.Siz doktorsanız 6-7k maaş alıyorsanız emin olun sizi 6-7klık çalıştıracaklar, bu mühendisliktede böyle.Ama performans gelir ilişkisi kesinlikle mühendislikte daha yüksek.

Özetle; işinizi sevin ve en azından çevrenize vay be dedirtecek konuma gelin sizden alası olmaz.Para her şey değildir, hızlı ve güzel bir hayat yaşayın

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eüzerixinintegrali

quote:

Güzel mi dedin bana?

• Buda kendini avutsun , . Üniversite adının önemli olmadığını söyleyenler hala varmış... Birde çevre mühendisliğini örnek vermiş. . Mühendislik ölmedi bu konuda haklısın fakat diger dediklerinin hepsi safsata . Bikere sen odtü de eğitim almis adam ile boktan bi üniversitede eğitim almış adamk bir tutamazsin. Evet kendini gelistirmekle alakali ama bosuna avutma ben kendimi bilkentliden fazla geliştirdim diye

• eüzerixinintegrali kullanıcısına yanıt
    kimse doktorluktan konu acmamisken neden saldirdiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oglena ve amip arkadaşlara selamlar. bitti......
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nomedia

kimse doktorluktan konu acmamisken neden saldirdiniz?

Çünkü bu tür konulara denk gelip nice mühendis kafalar sırf saçma sapan emellerle, toplumun haddinden fazla itibarlaştırdığı tıpı yazıyor..Türkiye gelişmekte olan bi ülke, nitelikli mühendise ihtiyaç var..Doğrunun yanlışın ne olduğunu kendimce göstermek, farkındalık yaratmak için
    iyi guzel ama sizde onlardan farkli bisey yapmamissiniz tek fark tipi yere vurmaniz

• Öncelikle şöyle söyleyeyim, "Odtü'de boş adam çok yeaaa, pratikten anlamıyorlar bir şey bilmiyorlar" tazı cümleler kendini avutmaktır. ODTÜ'ye gidemedim, ama ben de başarılı olurum ne olacak ki demektir. Ben de ODTÜ'de değilim, ama her seferinde büyük okullara bu cümlelerle vurmaya çalışmaktan vazgeçin lütfen. Piyasada anadolunun yeni açılan üniversitelerinden çıkmış ve kendini geliştirmiş "çok iyi" mühendisler olabilir. ODTÜ ve benzerlerinin büyük okul olma sebebi, sizin arkadaş çevreniz ile de alakalı. ODTÜ'de çoğu öğrenci sosyal aktivitelere ayırdığı vakit kadar derslerine de ayırıp çalışıyor ama az önce bahsettiğim yeni açılmış üniversitelerde arkadaş çevresi tam tersi. "Hadi batak atalım" , "Hacı bugün ders çalışılır mı yaa" tarzında. Kendinizi geliştirecek bir seminer dizisine gitseniz arkadaş çevrenizden "Oğlum uğraşma bu boş işlerle" tepkisi alırsınız. E doğal olarak da o üniversiteden 1 başarılı insan çıkarken ODTÜ'den 100 başarılı insan çıkıyor. İsteyen istediği kadar inkar edebilir bu durumu, yurtlarda, arkadaş çevremde ne kadar insan tanıdıysam üniversitede edindikleri arkadaşlıklar kendilerini değiştirdi. Bu değişim olumlu da oldu olumsuz da.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nomedia

iyi guzel ama sizde onlardan farkli bisey yapmamissiniz tek fark tipi yere vurmaniz

Kendi doğrum bunlar, ben tıpı yere vurmadım..Sadece bi bakımdan maaş için seçilmemesi gerektiğini söyledim, performans gelir ilişkisinin düşük olduğunu ve göz boyadığı söyledim, aynı emeği mühendislikte versen daha iyi yerlere geleceğini söyledim..Gerçeklerin yere vurmak olduğunu düşünmüyorum
    benim hatam ozaman özür dilerim ama ''bir odada kisilip insanlarin agiz kokusunu cekmek'' bolumunde ufakta olsa bir kin sezdim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.