Şimdi Ara

Mühendis olup yurtdışında çalışmak kolay mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bilgisayar müh istemiyorum balon olduğunu düşünüyorum ve hayatımı bilgisayar başında kod yazarak geçirmek istemiyorum yaptıkları iş için ünivetsiteye gerek yok

Endüstri mühendisliği düşünüyorum okuması kolay ve yaptıkları iş güzel verim arttırmak pazarlamak ürünü iyileştirmek

Diğer seçeneğimde hukuk ama hukuktada kitaplara yasalara boğuluyorsun benim yaşım 21 okul 5 yılda bitse 26 yapar 1 sene zorunlu staj 27 2-3 sene çalışıp 30 da amerikada yüksek lisans yapsam türkiyeye 32 33 yaşında gelmiş adam akıllı işe başlmış oluyorum

Diğer yanda şuan mühendis olsan daha eğlenceli geçiyor gibi hayat 25 yaşında mezun olup almanyada yüksek lisans yapıp orda işe girmeyi düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• üniye gerek yoksa boşver birader, youtube'a "C'ye giriş dersleri" yazarak da bilgisayar mühendisi olup silikon vadisine falan gidebiliyomuşsun  

kazanman gereken ilk şey vizyon, 21 yaşında olup hukuk veya mühendislik arasında kalamazsın. ne istiyorsun onu öğren öncelikle. sıralaman kaç ? 30k içerisinde değilsen geç mühendisliği

• üniye gerek yoksa boşver birader, youtube'a "C'ye giriş dersleri" yazarak da bilgisayar mühendisi olup silikon vadisine falan gidebiliyomuşsun  

kazanman gereken ilk şey vizyon, 21 yaşında olup hukuk veya mühendislik arasında kalamazsın. ne istiyorsun onu öğren öncelikle. sıralaman kaç ? 30k içerisinde değilsen geç mühendisliği

• Hayır

• hukuk vs mühendislik absürt bir kararsızlık olsa da, türkiye'den yurt dışına çıkma olanağının en fazla olduğu bölümler temel mühendislik bölümleridir diye düşünüyorum. bu dönem makineden mezun oldum ve senin hedefine benzer şekilde avrupa'ya yüksek lisansa gidiyorum sonrasında orada iş bulma hayalim var. mezun olan arkadaşlarımdan biri de mühendis vizesi ile avustralya'ya gidiyor, kalburüstü bir üniye girersen yurt dışı zor değil.

• Senin mantıkla tüm okulları okumadan meslek sahibi olunbilir?

Gir avukatın yanına stajer olarak avukat olursun

makine müh. yanına git ögretsin autocad falan 1 seneye makineci olursun

bilg. müh yanına git ögretsin tüm dili bilg. müh olursun.

Bu dediğin şeyleri dışardan da öğrenirsin fakat sadece ÖĞRENİRSİN. işe girebilmen için diploma şart.

• Şahsen deney(laboratuvar vs) ve gözleme dayanmayan bilimler için üniversiteye gerek olmadığını bende düşünüyorum lakin nereden başlamak gerektiğini iyice araştırdıktan sonra onun dışında yurtdışında çalışmak vs için kendinizi geliştirmeniz ve fırsat kollayan girişimci bir düşünce yapısına yönelmeniz gerekir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnş.Müh'üm Katar'a gidiyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Başlığa ithafen, yurtdışına en kolay çıkabilecek olan bölüm bilgisayar mühendisliği bölümüdür genellikle.

• Tıbbiyeyi bitirirsen gidersin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • xunlei X kullanıcısına yanıt

amele gibi saatlerce kod yazacağıma makina inşaat endüstri okurum

• Sucuk_Ağacı kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam. Gerçekten gönülden sevilmeden yapılacak iş değil. Herkes bir şey var sanıp bilg müh. yazıp duruyor, işin içeriğini kimse merak etmiyor.

• yüksek lisans bedava mı herkes yaparım falan diyo 20k euro değil mi? aylık 1k-1,5k da ulaşım yemek barınma diye gitse.. sonu kesin olmayan bişeye bu kadar para verebiliyosan burdaki hayatın da iyidir ben olsam altıma araba çekerim o parayla  

• xxCrazyBoyxx01 kullanıcısına yanıt

Arabam var zaten

Almanya ücretsiz ama ingiltere falan paralı ortalama 20.000 pound

Ama şöyle düşün yüksek lisans sonrası alman firmalarında işe girebiliyorsun ben burda osmangazi den mezun olup başvursam daimler almanya beni işe almaz öne çıkan bişeyim yoksa ama almanyada güzel bi alanda yüksek lisans yaparsam kendileri alıyor türkiyeye dönsen alacağın maks para 6-7k almanyada daimler vw vs 5.000 euro dan başlıyor

+ tr nin halini görüyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: Sucuk_Ağacı

Arabam var zaten

Almanya ücretsiz ama ingiltere falan paralı ortalama 20.000 pound

Ama şöyle düşün yüksek lisans sonrası alman firmalarında işe girebiliyorsun ben burda osmangazi den mezun olup başvursam daimler almanya beni işe almaz öne çıkan bişeyim yoksa ama almanyada güzel bi alanda yüksek lisans yaparsam kendileri alıyor türkiyeye dönsen alacağın maks para 6-7k almanyada daimler vw vs 5.000 euro dan başlıyor

+ tr nin halini görüyoruz

öğrencisin araban var hayatın çok kötüdür kesin kardeşim tr şartları işte. araba değil de porsche olması lazım çünkü almanyada herkesin altında porsche maybach falan var :) benim babam işçi amele benim arabam da yok kıt kanaat geçiniyoruz ama her gün şükrediyorum ülkeme ve şartlara karnım aç değil kalacak yerim var. inşallah bir gün okulumu bitirip ülkeme yararlı olacağım. o çok özendiğin almanyadakiler yaz gelsin de türkiyeye gideyim diyo  

• xxCrazyBoyxx01 kullanıcısına yanıt

Nerde 20k euro abartma istersen. Taş çatlasa 6-7k kaldı ki çoğu avrupa ülkesinde burssuz 4k euroya rahat okursun (tıp hariç).

• napıyım olum baban ameleyse ? benim babama gökten para yağmadı zekasıyla emeğiyle kazandı

benim burda bindiğim boklu seat leon 150k almanyada rs7 alırım 100k ya

• Sucuk_Ağacı kullanıcısına yanıt

bilgisayar muhendisleri hel kod yazmazki bi bok bilmeden araştırmadan ön yargıli yaklaşma

• quote:

Orijinalden alıntı: Alaturcamawzerezumzum

Nerde 20k euro abartma istersen. Taş çatlasa 6-7k kaldı ki çoğu avrupa ülkesinde burssuz 4k euroya rahat okursun (tıp hariç).

Ben Romanyada 1900 euroya yillik master yapmistim. O zaman tr de euro 2.5 lira civariydi mutlu mesuttuk butceyi sarsmamisti.

Romanyayi arastirin ucuza master icin dusunurseniz hayat flnda ucuz durumunuz yoksa eurolu yere gitmeyin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.