Evet sorum ciddi bir soru. Mesela elektrik elektronik mühendisi veya bilgisayar mühendisi ne iş yapar? Merak ettiğim nerede ne olarak çalışır değil. Yani wikipedide elektrik mühendisi için;
Elektrik mühendisliği taahhüt firmalarında "proje mühendisi", "şantiye mühendisi" olarak çalışabilir, İlgili mühendislik firmasında "proje mühendisi" olarak, Firma ve fabrikalarda herhangi bir birimde "yönetici" olarak, Banka vb. gibi kuruluşlarda "yönetici" olarak, Sahada ekip yönetimi için "saha mühendisi" olarak, İlgili iş konusunda "tasarım mühendisi" olarak, Firmalarda "yazılım mühendisi" olarak, Kurulum, onarım, bakımda ekip yönetimi için "bakım mühendisi" olarak, Elektrik enerjisi dağıtım şirketlerinde, arıza ekipleri yönetimi için "koordinatör mühendis" olarak, İşletme kaynak planlaması için "planlama mühendisi" olarak, Fabrikalardan hammadde, malzeme tedarik için "satınalma mühendisi" olarak, Üretimi yapılan bir ürün ya da parçasını, firma ve fabrikalara pazarlamak için "satış mühendisi" olarak, Yapı denetim firması açma yetkisine sahiptir, Yapı denetim firmasında"elektrik mühendisi uygulama ve proje denetçisi" olarak, yetki sınırı yıllık 120.000m2 dir, Yapı denetim firmasında "elektrik mühendisi kontrol elemanı" olarak, yetki sınırı yıllık 120.000m2 dir, Devlette kamu personeli seçme sınavı ile "elektrik mühendisliği" kadrolarında,
şeklinde yazılmış. benim sorum tam olarak ne yaptığı mesela doktor da hastanede doktor olarak çalışır ama tam olarak yaptığı hastalıkları teşhis edip buna uygun tedavi uygulamak. Bu şekilde bakıldığında mühendis ne yapar?
Yurtdısında muhendısler arge yaparlar ama turkıyede meseala benım tanıdıklarım sunları yapıyor : Makıne muhendısıolan bırı bır sırketın urettıgı makınelerı satın alan yerlere gıdıp o makınan kurulum ve montajını yapıyor Yazılım muhendıslerı geneöde calıstıgı sırlettler ıs alırlar mesela bır beledıyeye program yazılacaktır onun kodlarını yazıyor Elektrık elo. Muhendısı olan tanıdıgım uretılen parcaların kullanarak test yapıyor ve hata varsa cozum onerısı buluyor