Şimdi Ara

Muhasebe İşi Nasıl Bulabilirim ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkes deneyimli eleman arıyor. Nasıl deneyimlenecez bilmiyorum?
    Gerekirse sadece yol paramı versin ama bana işi öğretecek bir büro nasıl bulabilirim arkadaşlar

• yaşın kaç: eğer 18 üstüysen iş kurun sitesinde 60 ila 120 gün arasında b meslek kursları var oralara başvur herzaman olmuyor.

ayrıca bu meslekt ünüvesite diblomasını şart koşturacak haberin olsun.
  • 19 yaşındayım. ist üni iktisat 2. sınıfa geçecem. yazın çalışmak istiyorum hocam.
    işkura başvuru yapabilir miyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mentalist Bey -- 5 Haziran 2013; 21:01:09 >
  • beyleeer
  • Bağyan olsan izmirde olsan gel öğretiyim derdimde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İzmirli Muhasebeci

Bağyan olsan izmirde olsan gel öğretiyim derdimde.

vay hocam muhasebeci misin nasıl işler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mentalist Bey

quote:

Malesef öyleyim işler rahat yaz gelince muhasebe rahatlar bana gelip böyle bahsetsen gel yardım edeyim derdim aynı şekilde çoğu muhasebeci öyle der uğra bi kaç büroya elbet yardım eden olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mentalist Bey

quote:

Malesef öyleyim işler rahat yaz gelince muhasebe rahatlar bana gelip böyle bahsetsen gel yardım edeyim derdim aynı şekilde çoğu muhasebeci öyle der uğra bi kaç büroya elbet yardım eden olur.

hocam istanbulda yok mu tanıdık felan bi el atsan gerçi şuan finallerle uğraşıyoruz ama hiç takmıyorum açıkcası ben artık gerçek hayatla uğraşmak istiyorum

• Muhasebe işi bulsan seni masada oturtmazlar ki.Sürekli dışarıda devlet dairelerinde mükelleflerde fatura,evrak peşinde koşarsın.Üniversite mezunu veya okuyor diye tecrübesiz birini kimse masabaşına oturtmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

Muhasebe işi bulsan seni masada oturtmazlar ki.Sürekli dışarıda devlet dairelerinde mükelleflerde fatura,evrak peşinde koşarsın.Üniversite mezunu veya okuyor diye tecrübesiz birini kimse masabaşına oturtmaz.

masabaşına oturmak için ne lazım ? önce koşmak gerekiyorsa koşarız hocam sıkıntı değil. bu sene koşarım seneye öğreniriz belki işi. okulda devam zorunluluğu da yok. ne bilim
  • quote:

Muhasebe işi bulsan seni masada oturtmazlar ki.Sürekli dışarıda devlet dairelerinde mükelleflerde fatura,evrak peşinde koşarsın.Üniversite mezunu veya okuyor diye tecrübesiz birini kimse masabaşına oturtmaz.

o işler eskide kaldı şimdi pek devlet dairelerine gidilmiyor (muhasebe büroları için)
  • Su `tecrubeli eleman ariyoruz` cumlesinin `muhasebeyi anne karninda bitirip doguma 2 ay kala buyuk sirketlerde muhasebecilik yapiyor tecrube kazaniyor ve dunyaya geliyor, iste biz o elemanlari ariyoruz` cumlesinden hicbir farki yok.
    Hadi kucuk kurumlarda calisip referans verdin diyelim, bu kibirli adamlar kucuk kurumlarin tecrubesini de saymiyor komik duruma dusuyorsun.
    Manyak abi bunlar valla..
  • öyle görünüyor hocam maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eşruhuum

quote:

o işler eskide kaldı şimdi pek devlet dairelerine gidilmiyor (muhasebe büroları için)

Hayır gidiliyor.İşkura gidecek sonra bankalara gidecek, vergi dairelerine gidecek, mükelleflerden fatura ve banka ekstresi toplayacak ve bunların karşılığında asgari ücretin yarısı kadar para verecekler.Herşey internetten olmuyor.
  • Muhasebe ofisinde 3,5 yıl çalışmış ve 2,5 senesini masabaşı işlerini yapmış birisi olarak şunları söyleyebilirim:

+ muhasebe ofisinde aldığını hava bile kardır. bu mantıkla yaklaşın derim. çünkü hiçbir zaman bu işi bilen aç kalmaz. bir şekil hayatını devam ettirebilecek işleri rahatlıkla bulabilir. Ön muhasebecilik, iç denetimine önem veren firmalarda önemlidir. onun dışında ön muhasebenin, genel muhasebeyle alakası yoktur. tamamen firmaya yöneliktir. Genel muhasebeyse daha avantajlıdır çünkü büyük firmalar hariç muhasebe departmanlarında çalışan kişilere nazaran daha birikimli olurlar. kamuda, özel sektörde ayrıcalıkları olur. onların yaptıkları işleri onaylayan kesim, yani direkt firmanın tüm yükünü eline alan kesim olurlar. Mali müşavir ve yeminli mali müşavir dirler.

+ fakülte mezunu, deneyimi olan biri bile olsanız, yaptığınız işler riskli ve güven gerektiren işler olduğundan bir müddet denemeye tabi tutulmak amacıyla bildiğiniz işleri veya daha düşük işleri yapmak zorunda kalabilirsiniz. örnek vermek gerekirse: beyanname veren, sözleşmeleri, bildirimleri, sgk mevzuatını ortalama derecede bilen biri yeni başladığı işte bunlardan bazılarını yapamayabilir. yani beyannamede hazırlanacak defter kayıtlarını, yapıp beyannamesini doldurup birilerinin onayına bırakır. genellikle durum böyle olur. daha alt işleri yaparak zamanla kademe yükseltir.

+ fakülte sonrası staj başlatma sınavından sonra bizzat şirkette imza yetkilisi veya muhasebede mali müşavir bünyesinde 3 sene çalıştıktan sonra yeterlilik sınavına girmek için hak kazanılır. kamu denetmenlik ve uzmanlık sınavında ise bu 2 yıla düşürüldü. Mali müşavirlikte öncesinde 2 yıldı tam tersine artırıldı. Şuan ancak bu kadarını yazabiliyorum. ilerleyen zamanlarda tekrar yazarım.

• Muhasebenin genel mantığı bu. Hangi alanda iş bulmak istiyorsanız ona göre seçimlerinizi yapmak zorundasınız. Ön muhasebecilik bu alanda daha basit ve daha karlıdır. Ama MM geleceğe yöneliktir.

İş tecrübesinden kasıt; evrak tasnifi üzerinedir. Evrak tasnifini iyi yapabilen kişi muhasebeyide çözmüş olur. İlk işe başlarken bu işler yaptırılır. bu işleri yapmadan daha zor olan bunları hazırlama sürecini sağlam yapmak mümkün değil. İlk başları bu nedenle zor olur. Ben ilk işe başladığımda bırakmayı düşünmüştüm.

İşler belli aralıklarla yoğun olur. İşi kavramak isteyen, hele üni de bölümünü okuyup bu işi yapmak isteyen çoğu kişi kısa zamanda kavrayabilir. Ama bazı şeylere mobbing demeyelim buna bazı fedakarlıklarda katlanılmak zorunda. eğitim iş için yeterli değil çünkü sürekli birşeyler öğreniyorsunuz. Bunun için bir an önce işe girmek, yeniden başlamak bir nevi erken karar vermek çok önemli. Kendinize güvenin her şartta. Kazançlı çıkacağınız için kaybedeceğiniz bir şey olmaz diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Legadema

Muhasebenin genel mantığı bu. Hangi alanda iş bulmak istiyorsanız ona göre seçimlerinizi yapmak zorundasınız. Ön muhasebecilik bu alanda daha basit ve daha karlıdır. Ama MM geleceğe yöneliktir.

İş tecrübesinden kasıt; evrak tasnifi üzerinedir. Evrak tasnifini iyi yapabilen kişi muhasebeyide çözmüş olur. İlk işe başlarken bu işler yaptırılır. bu işleri yapmadan daha zor olan bunları hazırlama sürecini sağlam yapmak mümkün değil. İlk başları bu nedenle zor olur. Ben ilk işe başladığımda bırakmayı düşünmüştüm.

İşler belli aralıklarla yoğun olur. İşi kavramak isteyen, hele üni de bölümünü okuyup bu işi yapmak isteyen çoğu kişi kısa zamanda kavrayabilir. Ama bazı şeylere mobbing demeyelim buna bazı fedakarlıklarda katlanılmak zorunda. eğitim iş için yeterli değil çünkü sürekli birşeyler öğreniyorsunuz. Bunun için bir an önce işe girmek, yeniden başlamak bir nevi erken karar vermek çok önemli. Kendinize güvenin her şartta. Kazançlı çıkacağınız için kaybedeceğiniz bir şey olmaz diye düşünüyorum.

İyi de herkes muhasebeci ve smmm oldu.Piyasada çok fazla smmm var.Ben 7 ay büroda çalışıp bırakmıştım.Parasının azlığı ve iş yoğunluğu bezdirmişti.

• cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. babam yaz için iş ayarlamış muhasebede. bakalım nasıl olacak
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Legadema

Muhasebenin genel mantığı bu. Hangi alanda iş bulmak istiyorsanız ona göre seçimlerinizi yapmak zorundasınız. Ön muhasebecilik bu alanda daha basit ve daha karlıdır. Ama MM geleceğe yöneliktir.

İyi de herkes muhasebeci ve smmm oldu.Piyasada çok fazla smmm var.Ben 7 ay büroda çalışıp bırakmıştım.Parasının azlığı ve iş yoğunluğu bezdirmişti.

muhasebecilik mesleği bu ülkede tam anlamıyla profesyonel olmadı. tarihsel gelişimi açısından bile dünyanın en büyük ekonomilerine sahip ülkelerle arasında en az yüzyıllık fark var. zamanında ruhsatı alıp, mali müşavirlik şartlarını taşımayan çoğu muhasebeci, özel sınavlarla çoğu muhasebe eğitimi veren okullarda yapılan sınavlardan bile daha basit sorularla mali müşavir yapıldı. sonrasında ise muhasebecilik kalktı ve mm ile ymm'ye geçiş yapıldı. biraz muhasebe bilgisi olan kişi sorulara bakıp durumu daha iyi anlayabilir.

muhasebecilik yapıp özel sınavla mm olmuş birinin yanında bu mesleği öğrenmiş biri olarak şunu söyleyebilirim ki; bu meslek zorlaşıyor. mm ruhsatına kolay yoldan ulaşan kişilerin hepsi işi artık yürütemiyor. sorumlulukların altından kalkamıyor. sözleşmesinden, beyannamesine, bildirimlerine, vergi mevzuatından, sgk mevzuatına sürekli iş yükü artıyor. bu da bu mesleğe yeni başlayan kişilere yeni iş kapısı açıyor. ancak yeniliğe açık olan genç nesil bu sorumluluğun altından kalkabiliyor. gelecek sorununa gelince her meslekte aynı sorun var. hukuk mezunları da benzer sorunu yaşıyor. kaldı ki iibf mezunları her sene misliyle fazla mezun veriyor. bu bence normal bi durum. her mesleğin bir riski var. ben yine de yetişmiş bir elemanın veya mm'nin kolay aç kalacağını sanmıyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.