< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Muharrem İnce : İlk turda %30'un üzerinde bir oy alacağız. (2. sayfa)

-
-
muharrem ince mi gençmiş? küçülsün de cebime girsin. genç aday diyorsan 40-45 aralığında olması lazım. 58 yaşındaki adama genç diye artısı var demek çok komik.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sinan Oğan hariç diğer adaylardan genç diye biliyorum. Sinan Oğan 55 yaşında olması lazım arada 3 yaş var. 50 yaşında altında verilebilecek bir aday olsa neden vermeyeyim ben. İtalya'da Meloni, Kanada'da Trudeau aday oluyor bizde de çok daha yaşlı isimler aday oluyor. Aradaki vizyon farkını görüyor musunuz ?
-
Ben troll değilim, ciddi olarak oy vermeye düşünüyorum. Ben linçlerden etkilenmem cidden %7 geçeceğine inandığımda verir geçerim. Siz böyle seçmene saldırmaya devam ederseniz İnce'nin en fazla oy aldığı 18-25yaş arası genç seçmenlerin(9-10milyon civarı) bazıları 2.turda Kılıçtaroğlu'na oy kullanmaya gitmez, seçim riske girer. Aktrollerin parayla yapamadığını siz bedavaya yapıyorsunuz. Muhalefeti birbirine düşürüyorsunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3qzotix -- 20 Mart 2023; 16:19:8 > -
Evet ben troll um diyen bir troll görmedim bu güne kadar.
Birisi şöyle bir yorum yapmış çok haklı buldum.
KK adaylığını beğenmediği için sandığa gitmeyecek seçmen
Mİ ve Sinan Oğan için sandığa gidip oy verebilir. Bu da yine Millet ittifakına yarayacak bir durum olur.
Bir bakımdan haklılar. KK'na gıcık olan belli bir kesim var ama Erdoğan'a da oy vermek istemiyorlar. Böyle bir açık kapatılabilir en azından ilk tur için.
-
Yıllardır aktrollerden çektik bu forumda, şimdi sizin gibiler türedi. Beni bilen biliyor, son 1 yıl hariç "ülke ve dünya gündemi" başlığında baya aktiftim. Böyle devam edin, muhalif seçmeni birbirine kırdırın. Erdoğan tekrar başkan olduğunda da İnce yüzünden kazanamadık diye ağlayıp durun.
-
Sen de bu duruma aglamayacaksan troll olduğun kesinleşir.
Konuştu bilir kişi buna sorsan kk her seçimi kazandı bunu da kazanacak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Muharrem İnce inat yapıyor. CHP de inat yapıyor. Bir an önce Kılıçdaroğlu ve İnce görüşmeli ve uzlaşmalı. İnatlaşılacak seçim değil bu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 20 Mart 2023; 16:43:16 > -
seçimde birleşenler kazanır, bölünenler kaybeder. Yaşı yetenler 1995-2000 arasındaki olayları bilir. partilerin ufak tefek kişisel çıkarlar için bölünüp ufak partiler ortaya çıkıp oyların bölündüğünü ve hiç birisinin de başarılı olamadığını bilir. Tarih tekerrürden ibarettir.
birkaç örnek vereyim: ecevit chp genel seçimlerini kaybedip dsp'yi kurdu. birkaç seçim sonra dsp 2002 seçimlerinde %2 oy alıp silindi. ama bu arada chp'nin oylarını bölüp 1994'te istanbul seçimlerini saadet partisinin kazanmasını sağladı.
2002 seçiminde birçok parti %9 civarında oy alıp meclis dışı kalıp silindi gitti.
birlik olan kazanır. boşuna dememişler: bir elin nesi var, iki elin sesi var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 20 Mart 2023; 16:47:31 >
Kılıçdaroğlu ikinci tur kazanabilir mi konusunda düşünürsek hiç bilmiyorum. Ha İnce ve Sinan Oğan hükümetteki partilerin oylarını toplayabilir. Sinan Oğan'ın ve Ümit Özdağ'ın en azından MHP kökenli isimler olması bu durumda etkili olur. Daha önce de Akşener, MHP seçmeninde oy almıştı. Bu seçimde çok değişik durumlar olacak ve kimsenin tahmin etmediği durumlarda olabilir.
-
Tam tahmin ettiğim gibi Muharrem İnce bu şekilde hem Erdoğan'ı hem de KK'nu seçimlerde ekeceğini ve cumhurbaşkanı olabileceğini farz ediyor ama tamamen hayal görüyor. Mevcut sağlam verilere karşı körlüğü oldukça şaşırtıcı ama narsisistik kişilik bozukluğu patolojisi yakıştırarak açıklanabilir. Siyasi açıdan yorumlarsak arkasında güçlü bir blok desteği olmadan İnce'nin hiçbir şansı bulunmuyor.
-
Benim tahminim
KK : %55
RTE : %40
Mİ : %5
AKP'lilerin hesabı
KK : %20
RTE : %99,9999999
Mi : %40
Toplamı yüz etmiyor farkındayım, AKP'liler için bir önemi yok çünkü sallamanın sınırı da yok onlar için....
-
bence muharrem ince, trollerin algı oyunlarına kanıp kendisinin seçilme şansı olduğuna inanacak kadar saf birisi. bu kadar saf birisinin cumhurbaşkanı olması çok riskli olur. her söylenene inanan saf birisine o kadar yetki verirsen ülkenin hali ne olur?
Şahsi görüşüm kesinlikle cumhurbaşkanı olabilecek ağırlık ve saygınlıkta bir insan olmadığı, kaba ve gayri sofistike bir karakter olduğu yönünde.
-
bence de öyle, kaba saba bir adam. bence 2018'de aday yapılması da bir hataydı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 20 Mart 2023; 17:2:57 >
İnce bugün Chp'nin başında olsa Millet İttifakını konuşuyor olamazdık zira partiyle kimse ittifak yapmazdı, bize devlet adamı niteliğini gösterecek adama ihtiyacımız var o da Kemal Kılıçdaroğlu'dur.
-
Bak ne güzel söylemişsin, seçimler birleşerek kazanılır. Daha yüksek oy alan İmamoğlu yada Mansur Yavaş'ta birleşilmesi gerekirken egosuna kurban olup kendi aday olmak gibi bir hata yaptı. 2. Hatası elinde bulunan medya gücüyle kendi 6lı masadaki ortağına saldırması. 3. Hatası medya gücüyle muhalefet tarafında yer alan İnce 'ye saldırması. Bu 3 durumda da birleşmek yerine dağılmayı seçmiş bir CHP var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
klasik trol taktiği: muhalefetin adayına saldırmak. bir de trol değilim diyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 20 Mart 2023; 17:6:53 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X