Şimdi Ara

Muhabbet Kuşumla İlgili Birkaç Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1)Kuşum karanlıktan çok korkuyor fakat son zamanlarda alışmaya başladı gibime geliyor. Bu karanlık korkusu her kuşta olmuyor sebebi var mı bunun ?

2)Bir de tanımadığı cisimlerden çok fazla korkuyor özellikle siyah renkli olanlardan.Farklı bir ses duyarsa da hemen ürküyor. ?

3)Boyun kısmını çok fazla kaşıyor, bana da kaşıttırıyor. Kepek dökülüyor.Bu konuda yapabileceğim bir şey var mı ?

4)Kendini sevdirtmiyor,yani elim onun üstüne gelse hemen uzaklaşmaya çalışıyor.Avucuma alamıyorum,hemen kaçmaya çalışıyor.

Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeC-J -- 3 Ocak 2014; 22:18:41 >

• karanlıkta görmez kuslar bu nedenle kafesine iyice alısana kadar korkmaları normal
    tanımadıgı cisimlerdende tanıyana kadar korkarlar kafesine asılacak her oyuncak önce ona tanıtılmalı sonradan kafese asılmalıdır
    avuc içine kus alıssada gelmez kendini koruma iç güdüsü vardır parmagınıza kolunuza kafanıza size alısınca hep gelir hiç inmek istemez boyun kasıtması hoslarına gider fakat kepek muhabbet kuslarında pek dökülmez kusunuz muhabbet kusu dmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eski acik

Benimkisi biraz ürkek o yüzden ne yaparsam yapıyım korkuyor çoğu şeyden :)

Evet muhabbet kuşu, kafesinden çıkıp kaşınmayı çok istiyor genellikle. Beyaz beyaz şeyler dökülüyor kaşınınca da.
  • MeC-J kullanıcısına yanıt
    1-kuşun kafesine alışana kadar karanlıktan korkar ama alıştıktan sonra büyük ihtimal kokusunu atar
    2-tanımadığı oyuncakları ve cisimleri ona tanıtma için 2-3 gün boyunca günde en az 2-3 defa kafes kapağını aç oyuncağı elinle beraber kafesin içinde yavaşça hareket ettir zamanla alışır sonra asarsın. bu arada emin değilim ama benim mubiş sarı renklei ve rengarenk şeylere bayılır sen de denemelisin
    3-bir parazit spreyi al ağız burun kafa göz bölgelerinden uzak tutarak yavaşça azar azar püskürt ama sakın kafa bölgesine gelmesin .eğer yapamam diyorsan parmağının ucuna spreyden biraz sık kaşınan kısma yavaşça uygula ve kafesin her tarafını yıkayarak dezenfekte etmelisin
    4-kuşun sana henüz alışmamıştır yada korkuyordur .bu yüzden onu korkudan ve stresten arındır
    Not:sakın kuşu avucun ile alma hiç bir kuş bundan hoşlanmaz ve size olan güvenini kaybeder,ve bu güveni geri kazanmak zordur
    inşallah yardımcı olmuşumdur

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: berkenkino

1-kuşun kafesine alışana kadar karanlıktan korkar ama alıştıktan sonra büyük ihtimal kokusunu atar
    2-tanımadığı oyuncakları ve cisimleri ona tanıtma için 2-3 gün boyunca günde en az 2-3 defa kafes kapağını aç oyuncağı elinle beraber kafesin içinde yavaşça hareket ettir zamanla alışır sonra asarsın. bu arada emin değilim ama benim mubiş sarı renklei ve rengarenk şeylere bayılır sen de denemelisin
    3-bir parazit spreyi al ağız burun kafa göz bölgelerinden uzak tutarak yavaşça azar azar püskürt ama sakın kafa bölgesine gelmesin .eğer yapamam diyorsan parmağının ucuna spreyden biraz sık kaşınan kısma yavaşça uygula ve kafesin her tarafını yıkayarak dezenfekte etmelisin
    4-kuşun sana henüz alışmamıştır yada korkuyordur .bu yüzden onu korkudan ve stresten arındır
    Not:sakın kuşu avucun ile alma hiç bir kuş bundan hoşlanmaz ve size olan güvenini kaybeder,ve bu güveni geri kazanmak zordur
    inşallah yardımcı olmuşumdur

+1

kafesine artık alışkın ama karanlık onu korkutuyor farkediyorum hareketlerinden.
    benim "şaşkın" da renkli şeyleri seviyor ama bazen tam tersi şekilde davranıyor :)

açıkçası boyun kısmını çok kaşıyor ,temiz de tutuyorum kafesini .Biraz daha gözlemleyip ona göre hareket edeceğim. Teşekkürler ilgin için :)

• MeC-J kullanıcısına yanıt
    tesadüfe bak sen benim mubiş imin adı da şaşkın yeşil renkli
  • Benim şaşkın :))
     Muhabbet Kuşumla İlgili Birkaç Soru
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    twitterla ilgili bi soru
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.