Şimdi Ara

muhabbet kuşu hakkında bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
2
Favori
45.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar daha önce de bahsetmiştim size.muhabbet kuşu almıştım.kuşlarla ilgili forumları gezerken bir sitede kuş sesleri buldum ve bunu kuşuma dinletmeye karar verdim.kuşum daha yavru olduğu için ve yeni almış olduğum için hiç ötmüyor.bazen dışarıdan kuş sesi duyarsa o zaman ötüyor.yavru olduğu için böyle bütün gün susmasının kötü olacağını,ötmeyi falan unutacağını ya da fazla ötmeyeceğini düşünerek kafesi alıp pcnin başına geldim ve şu anda kuşa o sitedeki sesleri dinletiyorum.o sesler çalmaya başladığından beri de susmuyor.sürekli ötüyor.kafesde dolanıp duruyor.sağda solda birşeyler arıyor.belki de kuşları arıyordur.

size sorum şu olacak; bu yaptığım işlem ona yararlı olur mu yoksa olmayan kuşların sesini dinlettiğim için psikolojisi bozulur mu?ya da başka herhangi bir zararı var mıdır?bilenler yanıtlasın lütfen

• Yapay Zekanın Yanıtı

Muhabbet Kuşları: Sesleri Nasıl Duyarlar?

Kuşlar, dünyanın en büyüleyici canlıları arasında yer alır ve muhabbet kuşları da en popüler kuş türlerinden biridir. Bu küçük, sosyal kuşlar, güzel tüyleri ve cıvıl cıvıl ötüşleriyle bilinirler. Ancak muhabbet kuşlarının sesleri nasıl duyduklarını hiç merak ettiniz mi?

Kuşlar, biz insanlardan farklı bir şekilde sesleri duyarlar. İnsanlarda olduğu gibi dış kulakları yoktur. Bunun yerine, ses dalgaları doğrudan kafataslarına girer ve burada orta kulaktaki kulak zarına ulaşır.

Muhabbet kuşlarının kulak zarları, bizimkilerden çok daha küçüktür ve bu da onların çok yüksek frekanslı sesleri bile duyabilmelerini sağlar. Ayrıca iki farklı türde iç kulağa sahiptirler: baziler papilla ve lagena.

Baziler papilla, sesin yüksekliğini ayırt etmek için kullanılırken, lagena dengeyi korumaktan sorumludur.

Muhabbet kuşları, sesleri duymak için bizden farklı bir mekanizma kullandıkları için, sesleri insanlardan farklı bir şekilde algılarlar. Bizler sesleri yoğunluk ve yüksekliğe göre algılarken, muhabbet kuşları sesleri zaman ve frekans açısından algılarlar.

Bu nedenle, muhabbet kuşları yüksek frekanslı seslere karşı çok daha hassastır ve bu sesleri çok uzak mesafelerden bile duyabilirler. Bu hassasiyet, onların vahşi doğada hayatta kalmalarına ve tehlikelerden korunmalarına yardımcı olur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up
  • up
  • up
  • muhabbet kuşuna bişey dinletmene gerek yok. Ötme sesine sadece yavru erkek kanaryalar ihtiyaç duyar. Dişi kanaryalar cik sesinden başka bişey çıkaramaz. Muabbet kuşları zaten kendi çapında takılır
  • muhabbet kuşları sık sık depresyon girerler. özelikle apartmanlarda yaşıyorsa. benim muhabbet kuşumun psikolojik sorunları çok fazla. özellikle dizi izlerken kuşlar ötüyorsa hemen kıskanıyor kendide ötmeye başlıyor. veya misafir geldiğinde kendisiyle ilgilenilmediğinde aşırı derecede kıskançlık varyani..
    ben bu sorunu şöyle aştım. öenmli olan kuşun kafasını meşgul edecek şeyler yaratmaktır. mesela ben 2 gunyem vermiyorum veya suluğuna su koymuyorm. o arada karnı acıkıyor ve geçim sıkıntısına düşünüyor bir nevi. böyle olunca da depresyonunu unutuyor.
  • mercuryy arkadaşım o yaptığın hiç sağlıklı değil.cidden öyle birşey yapıyorsan hemen bırakmalısın bence.

bu arada arkadaşlar az önce çok mutlu bir an yaşadım.kuşu alalı 2 gün oldu.ilk günden kafesin içinde elime gelmeye başlamıştı.bugün de parmağıma alıp kafesin dışına çıkardım.ilk başlarda korktu.kapının oraya gelirken kafese geri girdi ama sonra alıştı.birkaç denemeden sonra dışarı çıkardım.dışardayken hala uçmuyordu.parmağımdaydı ve meraklı bir şekilde etrafa bakınıyordu.sonra ben havalandırdım.ne zamandır uçmuyosa baya bi zorlandı uçarken.rastgele biryerlere kondu.oradan parmağıma alıyım derken 2-3 kere kaçtı benden.sonra yavaş hareket edince tekrar geldi parmağıma.1-2 denemeden sonra da omzuma koymaya başladım.2 günde ancak bu kadar alışılır.akşam onu omzuma koyup birlikte tv izleyeceğim.süper bi duygu ya iyi ki kuş almışım.ilerde gelişmeler olursa yine buraya yazacağım arkadaşlar.çok mutluyum çoookk

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bizimkiler de ilk başta öyleydi şimdi susutur susturabilirsin.Bence hiç kasma sesinden zamanla nefret edersin.O kadar severim kerataları ama sesleri bitiriyor beni.
  • kuşunu kendine alıştırmak istiyorsan beni iyi dinle, ilk hafta boyunca kuşun kafesine el sokulmaz veya ani el hareketleriyle kafese yaklaşılmaz, 8 yaşında bir erkek muhabbet kuşum var halende dipdiri, bir çok kuş egittim simdiye kadar arkadaslar akrabalar hep bize getirirlerdi egitmem için. Kafesi ev bireylerinin en cok girdigi cıktıgı odaya koyki insanlara alışsın, bu genelde oturma odası olur. Ayrıca sana tam alışmadan sakın kafesine ayna koyma. Ayna kuşların piskolojisini bozuor, ozellikle dişisi olmayan erkek kuşlar için tehlikeli. Aynasına el uzattıgın zaman elini resmen ısırmakdan kanatırlar. Ayrıca muhabbet kusları ötmesi icin alınan bir kuş türü deildir, sesleri kart ve cırtlaktır, belli bir sure sonra kafanı şişirirler. Ayrıca sana tam alışmadan sakın karşı bir cins kuş alma..

Ha benim muhabbet kuşum aynı zamanda çilli bom şarkısını soyleyip dans ediyor ve bir cok kelime konusabilior, insanlara çok alışık omzumda markete indigim oluyor, bir kaç kez kaçtıgı fakat cagırdıgım zaman geldigi oldu, ama tavsiye etmem sakın deneme bunu. Bazı kuşlar cok panik, hemen urkuorlar ve ucup gidiorlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scythe Law -- 15 Mayıs 2008; 17:56:30 >

• ya bende birtane var önceleri çok ilgilenirdim kuşla dışarı saldığımda hep benimle beraber yemek yerdi ama ben ne yersem onu onu yerdi şimdi ilgilenemez oldum iş güç vs şimdi yem koymak için elimi kafesin içine uzatzam ısırıyor çok az konuşuyor bunalıma girdi hayvan

acaba onu nasıl geri kazanabilirim vicdan azabı çekeriyorum kafesi açıyorum dışarı çıkmıyor ben zorla geçen gün çıkarttım uçamadı :S ne yapmalıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChernobLy... -- 15 Mayıs 2008; 19:09:51 >
  • Live Evil, kuşla aramda şu anda hiçbir problem yok.2. gün olmasına rağmen evin içinde omuzuma koyup gezebiliyorum şu an.2 günde de bi kuş ancak bu kadar alışabilir.sadece benimle de değil.kardeşim,annem,babam hepimize çok yakın davranıyor.hepimizin de parmağına konuyor.omzumuza alıp gezebiliyoruz.problem yok yani.sadece uçarken parmağıma ya da omzuma konmayı öğretemedim.zaten 2 gün içinde onu da öğrense dünya rekoru olurdu herhalde.

3310,ben kuşu tek aldım ve yavru aldım.cinsiyetini bilmiyorum ama tek olduğu için bu kadar kısa zamanda bana alıştı.ilerde belki yavrulamasını istersem bir kuş daha alırım ama şu anda bana alışmasını istiyorum.şu anda dışarı çıkıp parmağıma konduğu zaman diğer elimle kafasını ve kanatlarını okşayabiliyorum.çok yakın davranıyor.ama ilk geldiğinde çok ürkekti.şimdi kolay kolay korkmuyor.sadece yakalarsam elimi ısırıyor o kadar.ama onu da yapmıyorum çünkü zorla yakaladığın zaman kuşun bütün güveni yok oluyomuş ve bi daha da eski güvenini kazanmak zor oluyomuş.

bu arada arkadaşlar ben ilk defa kuş beslemiyorum.daha önce 3 muhabbet kuşu beslemişliğim var ama hiç bu kadar yakın davranan bi kuşum olmamıştı.gelişmeler oldukça yine buraya yazacağım.

• benimde muhabbet kuşum var. biraz ürkek sadece kafama konuyor. bir türlü elime konmuyor eski muhabbet kuşum parmağıma konardı kulağımı gıdıklardı filan ama bu hiç gelmiyo. babam bi gün ilaç getirdi bit ilacıymış ya dedim kaşın mıyo etmiyo bırak yok koyalım dedi. ilacın üstünde kanat altına püskürtün yazıyo. dedim korkçak bırak kalsın yok al eline aç kanadını sıkayım dedi. istemiye istemiye aldım elime açtım kanadını tabi hayvan çığlığı basıyo habire gagasını elime geçiriyo ama sıkmıyo sadece tutuyo elimi neyse sıktık ilacı artık benden korkar oldu ne zaman kafesin kapağını açıp elimi içeri atsam yemini değiştirmeye kendini demirden demire atıyo ötür duruyo yani elimden korkuyo artık ama kafama gene geliyo eskiden az da olsa elimi yaklaştırıp göğsünü seviyodum şimdi kaçıyo nasıl eskisi gibi bana güvenebilir acaba. gereklimi bilmiyorum ama kuşu yavruyken almıştım nerden baksan 8 aydır besliyorum. en fazla 1 yaşındadır yardım ederseniz sevinirim

• http://www.muhabbetkusu.org/

Muhabbetkuşları ile ilgili en büyük kaynak.
  • jackal 971, internetim problemli olduğu için soruna cevap veremiyordum ama pm attım biraz önce.umarım yardımcı olabilmişimdir.
  • gördüm pm yi saol
  • bir sorum var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filimsa -- 2 Eylül 2010; 18:57:10 >
  • muhhabet kuşum beni hiç sevmiyo elimi ısırıya kanatıyo beni hiç sevmiyo bu durumda kuşumu değiştirirsem mi daha iyi olur herşeye baştan başlıyım mı yada daha etkili bir çözüm bilen varmı sadece giysime sokulmayı seviyo acaba anne sevgisi mi arıyo ortada kaldım biri bana etkili bir şey soylerse sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filimsa -- 2 Eylül 2010; 19:00:54 >
  • Salıncaklı ayna al bi tane,kendisiyle konuşur akşama kadar:))
  • quote:

Orijinalden alıntı: firtikk

Salıncaklı ayna al bi tane,kendisiyle konuşur akşama kadar:))

Ayna alma sakın! Ayna alırsan kuş aynaya bakınca karşısında başka bir muhabbet kuşu var zannederek aynaya bakarak ötecektir. Fakat kendine alıştırmak istediğin zaman kuşu bu sefer seninle ilgilenmeyecektir, aynaya bakınca eşi var zannedip, sana ilgi göstermeyecektir. Sakın ayna koymayın...

Üstelik kuş daha yavru. Onu petshop'tan birsürü arkadaşının arasından ayırarak aldın eve getirdin. İlk başlarda yalnızlık çekecek, ötmeyecek, yemek yemeyecek ve su içmeyecektir. İlk aylarda olduğu yerde durup odayı tanıyacaktır. Bence birdaha kuş sesleri dinletme, başka kuşlar var zannedecek ve heyecanlanacak. Eski günlerini hatırlatacaksın. Gereksiz ve kuşu üzmektir bence bu.

Kafesin yerini her zaman değiştirme, yani kafes bir yerde kalsın, kuş da içinde dursun. Yoksa kafesini bulamaz yada kaldığı yer değişince strese girer. Nasıl ki ilk geldiğinde kafesi değişti, ilk defa sizin evinize geldi. İlk geldiği gibi olur ve strese girer. Kafesi değiştirme.

Ben hemen hemen 1 yıldır kuş besliyorum. Yeşil fıstık, eve mart ayında geldi. Ötüyor, yem içiyor, kum yiyor, su içiyor. Odamın kapısı açıkken saldığım zaman kafesten, dışarı çıkıyor. Çıktığı için de uzun süredir çıkarmıyordum kafesinden. Bugün çıkarayım dolaşsın dedim. Açtım kafesi parmağıma aldım ve hemen omzuma geldi. Bilgisayarın karşısına geldim, hemen yüzümü öpmeye başladi Sonra dolaştı, panodaki gazeteden yedi, diğer kafese uçtu, kafamda oturdu vs. Bu dediklerimi sakın unutma, Muhabbet kuşları çok güzel ve cana yakın hayvanlardır. Gerçek arkadaşlardır. Sana güzel bir site atıyorum, o sitede dolaş, güzel bilgiler edin. Başka isteyen olursa pm atsınlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Erwin

Bizimkiler de ilk başta öyleydi şimdi susutur susturabilirsin.Bence hiç kasma sesinden zamanla nefret edersin.O kadar severim kerataları ama sesleri bitiriyor beni.

Katılıyorum Bir de sabahın köründe karga gibi bağırıp çığlık atmaları öldürüyor beni. O güzelim uykudan uyandırıyor, deli oluyorum ya.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.