Şimdi Ara

Muhabbet kuşu ile ilgili sorularım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba. Benim bir muhabbet kuşum var. Tamamen sarı renk ve 1-1.5 yaşlarında. Normalde tüylerinin uç kısımları sarı renk ve temiz gözüküyordu. Birkaç gündür kafasının üstündeki(ön taraf yani gözlerinin üst kısmı gibi) tüylerin hafif kızıl-kahverengi arası bir renge döndüğünü gördüm(tüylerinin sadece uçları) Bunun tüy dökmesiyle alakası var mı? Yoksa başka bir sebebi mi var? Ayrıca başka bir muhabbet kuşu(hastaydı ve öldü) ile aynı kafeste kalırken. Onun poposundan pislik bulaşmıştı bir ara. Kafasının(üsttekilerden farklı, biraz daha arkasında kafasının) üstünde de biraz var. Bunu temizlemek istiyorum ben fakat başını ellememden hoşlanmıyor pek. Ne yapmalıyım?

Yeni bir kuş alıcam yakında. Ayrı kafeste besleyip, evcilleştiricem. Büyüyünce aynı kafese koyacağım. Bunda bir sakınca var mıdır? Yoksa direk aynı kafese mi koyayım? Evcilleştirmeyi olumsuz etkiler mi ve rahatsız olur mu herangi bir kuş? (yaş farkından ötürü)

Ayrıca eve geldiğimde, kafesin yanına gittiğimde direk kafasını bana çeviriyor. Kafasının yanlarını kaşımamı istiyor. Arada kafesde yapmaya çalışıyor kendi kafes teliyle, tüneğiyle ama tünek plastik ve düz. Bunun için ne önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest Account -- 6 Mayıs 2012; 18:49:55 >

• görmeden bir şey söyleyemem ama göz çevresinde ki tüyler ıslınmış gşbş görüntüsüde varsa renk değişikliği yanında rahatsızlık olabilir,yeni kuş alıp yanına koymadan hastalık mı değil mi onu öğrenin mantar gibi bir sorunu olur diğerinede geçebilir,resim ekleme imkanınız varsa daha net cevaplar gelir
  • Bu ara tüy döküyordu fakat az. Araştırdım biraz. Tüylerin renginin öyle olma sebebi, tüy dökümünün gecikmiş olması, bunun sebebi de mineral eksikliğiymiş. Bunu nasıl giderebilirim?

Dışardan hazır vitamin, mineral almadan doğal yolla bu ihtiyaçlarını karşılama şansım yok mu?

Elma, marul, çilek gibi meyvelerle?
  • ben ilk sorun için birşey diyemem görmem lazım ama,2.sorunun cevabını az çok biliorum
    bence ikisi aynı kafeste olursa biraz kıskanabilir,kıskanmasınıda hal ve hareketlerinden anlarsın.
    alacağın kuşu 4-5aylıksa çok kıskançsa yeni alınana bişiy yapabilir.
    yani bence ayrı kafes al ve aynı odada bili tutma
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Berserk (ile ilgili bir sorum var)
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.