Şimdi Ara

muhabbet kuşu hasta anlayanlar bakar mısınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
1
Favori
99.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • muhabbet kuşu 3 gündür ishal ve halsiz çok az yem yiyo kafesteki çubukta dengede duramıyo ileri geri düşücek gibi oluyo kafesin altına inip gözlerini kapatıp kafasını hep aşağıya doğru tutuyo suyuna vitamin koyduk patates yedirdik üşümüştür diye sobanın yanına koyduk ama hala aynı kuş 8 yaşında acaba gidici mi??

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hasta Muhabbet Kuşuna Nasıl Bakılır

Muhabbet kuşları, evcil hayvanlar arasında popüler bir seçim olsa da hastalanabilirler. Hasta bir muhabbet kuşuna bakmak endişe verici bir durum olabilir, ancak sorunu teşhis etmek ve uygun şekilde tedavi etmek için atılabilecek adımlar vardır.

Hastalık Belirtileri

Bir muhabbet kuşunun hasta olabileceğine dair bazı yaygın belirtiler şunlardır:

• Kabarık tüyler
    • İştahsızlık
    • İshal veya kabızlık
    • Nefes darlığı
    • Uyuklama hali
    • Hapşırma veya öksürme

Muhabbet Kuşuna Aspirin Verilir mi?

Muhabbet kuşlarına asla aspirin vermemelisin. Aspirin, muhabbet kuşları için toksiktir ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Hasta Muhabbet Kuşuna Ne Verilir?

Hasta bir muhabbet kuşuna şu tedaviler verilebilir:

• Antibiyotikler: Bakteriyel enfeksiyonlar için
    • Antiparaziter ilaçlar: Paraziter enfeksiyonlar için
    • Vitaminler ve mineraller: Beslenme eksikliklerini gidermek için
    • Elektrolit solüsyonları: Dehidrasyonu önlemek için

Hasta Muhabbet Kuşuna Ne İyi Gelir?

Hasta bir muhabbet kuşuna şunlar iyi gelebilir:

• Isı ve nem: Rahatlatıcı ve iyileştirici bir ortam sağlar
    • Yumuşak yiyecekler: Yutmayı kolaylaştırmak için
    • Bol su: Dehidrasyonu önlemek için
    • Stresten uzak tutma: Sakin ve huzurlu bir ortam sağlamak için

Muhabbet Kuşu Hasta Olunca Ne Yapılır?

Muhabbet kuşun hasta olduğundan şüpheleniyorsan, yapman gerekenler:

• Kuşu sıcak ve nemli bir ortama taşı
    • Yumuşak yiyecekler ve bol su ver
    • Kuşun dışkısını ve davranışını gözlemle
    • En kısa sürede bir veterinere başvur

Hasta Kuşa Ne İyi Gelir?

Hasta bir kuşa şu tedaviler iyi gelebilir:

• Veteriner muayenesi: Hastalığın teşhisi ve uygun tedavi
    • İlaçlar: Enfeksiyonları ve diğer sağlık sorunlarını tedavi etmek için
    • Özel diyet: Beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için
    • Stresten uzak tutma: İyileşmeyi desteklemek için

Kuşum Hasta Ne Yapmalıyım?

Kuşun hasta olduğundan şüpheleniyorsan, hızlı bir şekilde harekete geçmek önemlidir. Bir veterinere başvur, kuşa uygun bakımı ver ve iyileşmesini destekle.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ruhuna fatiha
  • Fazla ümit bağlamayın. Hastalığa karşı çok dayanıksızlardır. Sıcak tutun, vitamin koyun. Yemini suyunu düzgün değiştirin başka yapabileceğiniz bişey yok üzgünüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reçel_yapan_arı

ruhuna fatiha
    iyi günler..pirinci bir kere yıkayıp lapa halinde pişirmeniz gerekiyor.lapa olacak yanı..sonra da ılıkken yedirebilirsiniz.patatesi denemişsiniz zaten bir de bunu deneyin.umarım iyileşir.çok gemiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: thelostempire

iyi günler..pirinci bir kere yıkayıp lapa halinde pişirmeniz gerekiyor.lapa olacak yanı..sonra da ılıkken yedirebilirsiniz.patatesi denemişsiniz zaten bir de bunu deneyin.umarım iyileşir.çok gemiş olsun

Alıntıları Göster
    içmiş olmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: astral32

içmiş olmasın

Alıntıları Göster
    ölücü gibi. bende uzun yıllar muhabbet kuşu besledim öyle olduğu zaman ya çok hasta yada mevsim deişikliğine denk geliyo garip bi durum.yinede ümidini kesme soğuk yerde tutma , çok sıcak yerdede tutma inşallah ölmez .
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreUlan

ölücü gibi. bende uzun yıllar muhabbet kuşu besledim öyle olduğu zaman ya çok hasta yada mevsim deişikliğine denk geliyo garip bi durum.yinede ümidini kesme soğuk yerde tutma , çok sıcak yerdede tutma inşallah ölmez .

Alıntıları Göster
    veterinere götür
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇayLaK KRaL

veterinere götür

Alıntıları Göster
    suluğunda ki su kaynamış su olsun içine de bir tane aspirin at
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_mafia

Alıntıları Göster
    Muhabbet kuşları hasta oldumu zor kurtuluyorlar

Bendede var bi tane gözüm gibi bakıyorum inşallah uzun uzun yaşar. Ailemden daha iyi anlaşıyorum o kadar iyi bir arkadaşım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XR9

Muhabbet kuşları hasta oldumu zor kurtuluyorlar

Bendede var bi tane gözüm gibi bakıyorum inşallah uzun uzun yaşar. Ailemden daha iyi anlaşıyorum o kadar iyi bir arkadaşım.

Alıntıları Göster
    Bizde de 2 tane var muhabbet kuşu ama bir türlü konuşturamadık yasizinkiler konuşuyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: the_mafia

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: thelostempire

patates yedirdim dedim ama yemiyo ki çok az bişey yedi :( nasıl yediricem yemiyo pirincide yemez

quote:

Orjinalden alıntı: the_mafia

çeşme suyu koymuyoruz genede kaynatmaya gerek var mı?
    bide ishal ilacı aldık olmazsa aspirin denicem ama aspirin zarar vermez dimi :S

• quote:

Orijinalden alıntı: gelgor11

quote:

patates yedirdim dedim ama yemiyo ki çok az bişey yedi :( nasıl yediricem yemiyo pirincide yemez

quote:

Alıntıları Göster
    leblebi de iyi gelir.ama bence geç kalmadan bir veterinere götür..orda yapılacak bir şey varsa yaparlar zaten hemen

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    sanırım kusun ceyrana kalmış patates yerine patatesin suyunu icir ishali keser sanırım tüylerini kabartıyordur onuda sıcak bir şekilde korumaya al
    yemde yemze onun icinde sıcak suyla ekmek ici ve peynir lapa yapıp hayvana ver ve cok azda bebek aspirini icirmeye calıs fazla verme kursağını deler
    bunları bir kac gün yap biraz düzelme gösterince agzına 1 damla elma sırkesı ver kursagı temızlesın
    kafana takılan baska bırsey olursa ozelden ulasabılırsın
    gecmıs olsun tekrar

• quote:

Orijinalden alıntı: KUSCUM4283

sanırım kusun ceyrana kalmış patates yerine patatesin suyunu icir ishali keser sanırım tüylerini kabartıyordur onuda sıcak bir şekilde korumaya al
    yemde yemze onun icinde sıcak suyla ekmek ici ve peynir lapa yapıp hayvana ver ve cok azda bebek aspirini icirmeye calıs fazla verme kursağını deler
    bunları bir kac gün yap biraz düzelme gösterince agzına 1 damla elma sırkesı ver kursagı temızlesın
    kafana takılan baska bırsey olursa ozelden ulasabılırsın
    gecmıs olsun tekrar

Alıntıları Göster
    http://forum.donanimhaber.com/forumid_543/tt.htm
    evcil hayvanlar bölüne yazarsan sanırım daha sağlıklı yardım alabilirsin bu işin ustaları orada

• durumu böyleyse bilmiyorum ama bi veterinere götürün belki birşeyler yapabilirler ama acıya dayanamazlar iğne falan yaptırmayın sakın,
  • quote:

Orijinalden alıntı: AERN

durumu böyleyse bilmiyorum ama bi veterinere götürün belki birşeyler yapabilirler ama acıya dayanamazlar iğne falan yaptırmayın sakın,
    Bir anlık dikkatsizliğinizin ve yaşının verdiği dayaıksızlıktan dolayı üşütmüş.

Yapılabilecek çok bir şey yok maalesef yemini suyunu sık değiştirin, vitamin verin ve olabildiğince sıcak tutun (sıcaklığı abartmayın)

İlgi gösterin bir de :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: çaaari

Bir anlık dikkatsizliğinizin ve yaşının verdiği dayaıksızlıktan dolayı üşütmüş.

Yapılabilecek çok bir şey yok maalesef yemini suyunu sık değiştirin, vitamin verin ve olabildiğince sıcak tutun (sıcaklığı abartmayın)

İlgi gösterin bir de :)

Alıntıları Göster
    kuş ayaklarını uzattı 10 dakika sonrada öldü
  • quote:

kuş ayaklarını uzattı 10 dakika sonrada öldü

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: çaaari

Geçmiş olsun :(

Alıntıları Göster
    çok zordu zaten o saatten sonra toparlaması...

sıkma canını ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker32

çok zordu zaten o saatten sonra toparlaması...

sıkma canını ...

Alıntıları Göster
    konuyu geç gördüm bende muhabet kuşlarıyla ilgili bir kitap vardı sanırım bagırsak iltihaplanması olmuş neyse geçmiş olsun
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.